Kui sul on kindel soov ainult kodumaisest kraamist püreesid teha, siis pöördu otse juurikakasvatajate poole. Tõenäoliselt on neid igas maakonnas, tuleb ainult üles leida. Poodidest sa neid asju praegu enam ei leia tõesti. Minu sügavalt isiklik arvamus on see, et olgu enne välismaistest köögiviljadest püree, kui et purgipüree. Enamus neist maitseb ikka lausa kohutavalt halvasti. Kohe kuidagi ei kippunud ise neid lapsele sisse söötma, eriti kui arvestada, et päris alguses soovitatakse beebidele püreesid just maitsete tutvustamiseks.
Lisaks veel, et kui ta sul alles alustab lisatoidu söömisega, siis porgand võib olla üsna raskelt seeditav. Seda paneks pigem minimaalselt.
Viieks-kuueks päevaks külmikusse unustatud küpsetatud kõrvitsa viskaksin mina lihtsalt minema. Selline kraam säilib külmkapis tegelikult ainult kaks kuni kolm päeva, kehvemalt puhastatud külmikus isegi vähem. Oleneb ka sellest, kas on lisatud rasvainet. Kui jah, siis seda hullem, ja sügavkülmutamine on nagunii välistatud. Me ei saa küll maitsest ja välimusest aru, aga lagunemisprotsess on juba alanud, olenemata valmistusviisist. Beebile küll ei annaks. Sügavkülmutatakse ikkagi võimalikult värsket kraami, mitte seda, mille säilivusaste on nagunii juba kahtlase väärtusega.