Jagage palun oma keerukamate küpsetiste retsepte. Või vähemalt vihjeidki 🙂 Sooviksin midagi põnevamat, aeganõudvamat, rohkem nikerdamist eeldavaid magusate küpsetiste retsepte.
Ette tänades!
Jagage palun oma keerukamate küpsetiste retsepte. Või vähemalt vihjeidki 🙂 Sooviksin midagi põnevamat, aeganõudvamat, rohkem nikerdamist eeldavaid magusate küpsetiste retsepte.
Ette tänades!
Mul tuli selle teemaga seoses kohe meelde üks Meisterkoka osa, kus võistlejad pidid 90 minutiga tegema tuuletaskutest torni (Croquembouche). Ma vaatasin ja imestasin, et nii lühikese ajaga oli võimalik midagi sellist teha.
Vaadata saab siin (alates 24. minutist): https://youtu.be/h_LorSJfhC8?t=24m6s
Ise ma ei ole seda teinud, sest ei ole nii pühendunud küpsetaja. 🙂
Praegu tegin otsingu ja leidsin ühe korraliku blogipostituse, kuigi siin pole torn nii uhke:
http://siljafoodparis.blogspot.com.ee/2012/11/croquembouche-tuuletaskutest-puramiid.html
Veel üks eesti keelne õpetus:
http://epl.delfi.ee/news/lp/maiusetorn-kerkigu-laeni?id=65443356
Tartus tuleb selle tegemiseks varsti koolitus:
http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1452524025
Inglise keeles koos videoga: http://www.bonappetit.com/test-kitchen/how-to/article/how-to-make-croquembouche
Järgmisena tulevad meelde makroonid. Neid vist ainult käsitööna tehaksegi. Angeelika Kang mõni kuu tagasi rääkis ühes saates nende tegemisest.
https://umamiblogi.wordpress.com/2014/10/30/makroonid-see-ei-ole-raketiteadus/comment-page-1/
Kolmandada tuleb meelde selline asi nagu fruit tart inglise keeles. Eesti keelset vastet ei tea. Kasuta Google pildiotsingut ja näed palju ilusaid pilte. 🙂 See on pigem suvine küpsetis ja lihtsam, aga ei saanud mainimata jätta. Kavatsen seda suvel teha.
Viimasel ajal kui tahan muljet avaldada, siis teen lahmaka Pavlova kooki, erinevate marjade ja puuviljadega (viimati konservmangoviilude, apelsini ja granadilliga, enne vaarikate ja mustikatega). See on väga efektne ja kõik arvavad, et hirmkeeruline, kuid tegelikult on see üks lihtsamaid retsepte köögikombainis valmis surosatada ja plaadile määrida 😛 http://nami-nami.ee/retsept/9227/nami_nami_pavlova
Sama, nagu olin piparkoogitaigna tegemist millekski pool-nõiakunsti ja überkeerulise kokanduse valda kuuluvaks pidanud, tegelikult lihtne.
Napoleoni kook on paras mässamine.
proovi seda parima pagari saate Merle torti. minu meelest oli siinsamas perekoolis ka selle retsept. juba lugedes hakkas pea ringi käima 😀
Koogi välimus ja tegelik tegemine ei lähe alati kokku. Ma pidasin ka Pavlovat alati kõrgemaks meistriteoseks, kuni eelmisel suvel julguse kokku võtsin ja ise ka selle valmis tulin. Osutus väga lihtsalt tehtavaks koogiks hoopis:) Teine selline on Manhattani toorjuustukook, mis jätab mulje, et kus on ikka vaeva nähtud! Tegelikult üks lihtsamaid asju.
Ma ei oska sulle eriti midagi soovitada, sest ma ise armastangi teha lihtsaid asju. Ei viitsi palju vaeva näha, kui juba retsepti lugedes mõistus kinni jookseb, ei hakka tegemagi. Üks keerulisemaid, mida ma teen, on sidrunikook http://toidutare.ee/peotoidud/j%C3%B5ulud/E66D/#Sidrunikook II Keeruline on seal minu jaoks keskmise kihi tärklisekoguse doseerimine. Et ei läheks liiga tugevaks saapatallaks, aga ei valguks ka laiali. Ma põhimõtteliselt kaaluda ei viitsi kunagi midagi:) See kook ei olegi niivõrd keeruline, kui teistsugune. Muud koogid on ikka kas plaadikoogid, muretainapõhjal, toorjuustukoogid. See on hoopis teistmoodi, kuna keskel on see kissellikiht. Aga väga hea, selline hapukas, pole tapvalt magus.
Koogi välimus ja tegelik tegemine ei lähe alati kokku. Ma pidasin ka Pavlovat alati kõrgemaks meistriteoseks, kuni eelmisel suvel julguse kokku võtsin ja ise ka selle valmis tulin. Osutus väga lihtsalt tehtavaks koogiks hoopis:) Teine selline on Manhattani toorjuustukook, mis jätab mulje, et kus on ikka vaeva nähtud! Tegelikult üks lihtsamaid asju.
Ma ei oska sulle eriti midagi soovitada, sest ma ise armastangi teha lihtsaid asju. Ei viitsi palju vaeva näha, kui juba retsepti lugedes mõistus kinni jookseb, ei hakka tegemagi. Üks keerulisemaid, mida ma teen, on sidrunikook http://toidutare.ee/peotoidud/…..idrunikook II Keeruline on seal minu jaoks keskmise kihi tärklisekoguse doseerimine. Et ei läheks liiga tugevaks saapatallaks, aga ei valguks ka laiali. Ma põhimõtteliselt kaaluda ei viitsi kunagi midagi:) See kook ei olegi niivõrd keeruline, kui teistsugune. Muud koogid on ikka kas plaadikoogid, muretainapõhjal, toorjuustukoogid. See on hoopis teistmoodi, kuna keskel on see kissellikiht. Aga väga hea, selline hapukas, pole tapvalt magus.
ma teen seda sidrunikooki selle retsepti järgi http://toiduteemal.blogspot.com.ee/2010/03/sidrunikook-meie-pere-lemmik.html
siin on põhjalikum õpetus ja väikesed erinevused, aga kook tuleb palju parem kui selle toidutare retsepti järgi
Tyler Florence’i juustukook. Küll ikka on mängimist, et kõik täpipealt õigesti tuleks. Ja kui tuleb, siis on see taevalik kook.
Jamie Oliveri pardipraad ajas nii hulluks, ei hakanud üldse proovimagi, aga see pole magus, mis ma siin heietan valest teemast.
Soovitan Sul katsetada cannele’de tegemist, osta cannele-vorm ja siis katsetama. retsept: http://www.nami-nami.ee/retsept/7685/cannele_koogikesed
Teemaalgataja olen.
Aitäh nõuannete eest! Tuuletaskutorne (ikka korraliku kreemi JA kisselliga, mille millegipärast paljud ära jätavad) ning juustukooke olen teinud ( viimati näiteks vikerkaarekooki). Vot makroonid on siiani kuidagi kahe silma vahele jäänud ja vana hea Napoleoni kook – täiesti unustanud! Võtan kindlasti tegemisse 🙂 Minu sooviks oligi just teie, head käod, kogemused-retsetid, mis järgi proovitud ja mida teie teete 🙂
Niisuguseid pooletunni-kohupiimakooke olen elus sadu teinud, nüüd tahaks keerulisemaid asju.
Proovisin otsida “Milline maitse” teiseks jäänud võidukoogi retsepti, aga ei leia kuskilt. Tundus ka huvitav nikerdamine.
Lisage aga julgelt kõiksugu soovitusi 🙂
opera kooki tee
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/opera-cake-230481
Kas sa oled seda maagilist kooki teinud, mis ise küpsedes kolmekihiliseks muutub?
http://omgchocolatedesserts.com/vanilla-magic-custard-cake/
Ma ammu juba plaanin teha, aga pole veel selleks valmis (mulle ei meeldi toitu raisata ja terve koogi peaksin üksi ära sööma)
Shoko versioon http://whiteonricecouple.com/recipes/chocolate-magic-custard-cake/#
Anna kindlasti teada, kui teed, et kuidas välja tuli 🙂
Ja siis veel üks uhke kookoskook http://crystels.blogspot.com.ee/2013/03/raffaello-kook.html
Kas sa oled seda maagilist kooki teinud, mis ise küpsedes kolmekihiliseks muutub?
http://omgchocolatedesserts.co…..tard-cake/
Ma ammu juba plaanin teha, aga pole veel selleks valmis (mulle ei meeldi toitu raisata ja terve koogi peaksin üksi ära sööma)
Shoko versioon http://whiteonricecouple.com/r…..ard-cake/#Anna kindlasti teada, kui teed, et kuidas välja tuli
Ja siis veel üks uhke kookoskook http://crystels.blogspot.com.e…..-kook.html
Mul kahjuks ei avane esimese koogi retsept 🙁
Eile siis katsetasin tiramisu-pavlovaga. Väga hea, kuigi mitte kõige kaunima välimusega, tuli 🙂
Proovin selle maagilise koogiretsepti linkimisega õnne:
http://omgchocolatedesserts.com/chocolate-magic-custard-cake/
peaks ka proovima 🙂
see maagiline kook on nagu omlett ja midagi keerulist selle tegemises ka pole.
<http://www.olgainkitchen.com/>
Pehme pärmitaigen peaks pakkuma harjutamist ja väljakutset pikaks ajaks. 🙂
Pehme pärmitaigen peaks pakkuma harjutamist ja väljakutset pikaks ajaks.
lehttaigen ka
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.