väga head on praetud porgandid. VÕib lisada sibularattaid, hiljem lõpupoole natuke küüslauku ja tüümiani. Porknaid peaks praadima vähese õliga kõrgel kuumusel, et tekiks hästi tumepruunid küljed(lõika pilpad või rattad). Üsna varakult tasub tuli kinni keerata, kui sekundi pealt kohe sööma ei asu. Nad küpsevad ise edasi kuumal pannil, pehmed pole hääd.
Lillkapsas ahjus. Lillkapsas lõika mõnusateks lilledeks. Kausis sega (oliiv)õli, pressitud küüslauku mitme küüne jagu kohe, sool, pipar ja õige veidi sidruni või laimi mahla(sobib ka lihtsalt vees lahustatud sidrunhape, kui muud pole), tüümian(kuivatatud on ka ok) kaste. Nüüd sega lillkapsad õliseguga ja pane ahjuplaadile üsna kõrge temperatuuriga ahju(mina panen max kuumusega ahju ja keeran õige vähe maha). Lillkapsad peaks pruunistama pealt tugevalt. Kui tundub, et on juba pruunid küll, siis keera ahi kinni; maitse, kas on söödav või liiga kõva. Kui liiga toores seest, siis hoia veel 7 minutit selles kinni keeratud ahjus. TÕenäolsielt saavad küpseks selle aja jooksul.
Lihtsalt köögiviljad ahjuplaadil. Kartulipilpad, porgandipilpad, poolikud paprikad nahk üles poole, lillkapsas, bataadi suuremad tükid, fenkoli veerandid, brüsselikapsa poolikud, õli, sidrunimahal sutsuke, soola nac rohkem, sest vähesega nagu juurikaid ei saa häid(aga kui oled soolavastaste klubis, siis pane ikka vähem), kui on siis hakitud peterselli tüümianit võ/ja tilli, küüslauku. Jällegi kuuma ahju kuni tekib tugev pruunistus, seejärel võib tule kinni keerata lihtsalt ja lasta seest järelküpseda või googeldada mingi mõistlik küpsemise aeg.
Riivi lihtsalt midagi ja söö lihtsalt. Kui ei meeldi, siis tambi soolaga neid 5-10 min enne söümist
Hakkliha ja peekoniga täidetud suvikõrvits.
Grillitued(ülikõrge temp.) suvikõrvitsa viilud.
praetud kaalikas. Kaalikaviilud tuleb praadida tugevalt mõlemalt poolt. Kaalikas võiks olla väiksem, siis pole puine.
Peet ahjus. Lisandiks peale tilluke tükike sinihallitusjuustu või/ja küüslauku jatüümiani ja soola. Ahjuplaadile tuleb asetada siiski õhukesed peediviilud. Väldi õli, sest õhuke viil ja tilk õli on suhteliselt pekimootor(kui oled sale, siis on teine lugu)