No tee või tina aga ei leia mina seda õiget, mis libiseks praktiliselt igast köögis kasutatavast materjalist/toidust läbi. Põhiliselt olen ostnud Fiskarsi nuge. Olemas on pikk fileerimisnuga ning suurem kööginuga. Soetasin ka Fiskarsi teritajad – esialgu selle pulga ning nähes, et see ikka ei toimi siis mingi ristkülikukujulise, kust noad läbi tõmmata. No miskit viilib aga mitte piisavalt, et näiteks sileda noaga kergelt terve küpset tomatit lõigata. Jajah, paljud teevad seda sakilise noaga ja pean minagi tegema aga põhimõtteliselt tahan lihtsalt nii head nuga. Nädalavahetusel tegin sushit ja no ÜKSKI nuga ei lõiganud neid lahti. Igavesed plönnid jäid. Ihusin segaseks ennast, et teravaks saada. Peale Fiskarsi on mul veel suur Iitala kööginuga ning Hackmanni oma. Võta üks ja viska teist. Milles asi…oskab kegi soovitada konkreetset nuga. Olen nõus maksma, et saada kvaliteeti sest vähemalt üks nuga kodus peab olema selline, mille peale saab loota nii liha kui sushit lõigates.
Teema: Kvaliteetne kööginuga
tundub, et pigem peaksid õppima nuga teritama – sest sellist nuga, mis iseenesest terav pysiks, pole olemas. youtubes on õpetusi. äsja teritatud fiskarsi kokanuga lõikab tomatit ja sushit edukalt.
Victorinox, Victorinox, Victorinox…
Ma olen suur kokkaja ja kui on häid nuge, siis on kindlasti need.
Need on ehk natuke kallimad, kui enamus noad, aga nad on seda väärt. Mina ostsin alguses kohe kartulikoorimis noa, universaalse noa ja porgandikoorija.
Soovitan osta prooviks kartlikoorimis noa, mis maksab 3 EUR-i kanti ja küll sa ise näed, kui hea. Universaalne nuga maksis mul 22 EUR-i.
Victorinox!
Victorinox on koduperenaisele vast jah kõige odavam ja lollikindlam valik. Kvaliteetsed noad on Mac ja Damascus, aga need maksavad tunduvalt rohkem. Nuga peab ka korralikult hooldama ehk siis enne tööle asumist teritama, soovitavalt luisuga ja kindlaid ühtepidi liigutusi tehes. Maha ei ole ka mõtet pillata. Ja külmunud liha lõikamine nüristab noa kiiresti.
ohh, kui hea teema, olen oma fiskarsi ja ikea nugade teritamisest tüdinud juba 🙂 lähen vaatan ka seda victorinoxi
22 euri kindlasti ei ole kallim kui korralik fiskarsi nuga. Jah, on ka selliseid \”fiskarse\”, mis maksavad 10-15 euri, aga need ei ole päris need. Minu nuga, millega lõikan nii liha, kala, kana, juurvilju, puuvilju, sh ka küpset pehmet tomatit, maksis ca 35¤. Hiljuti ostsin kirss-ploomtomateid, olid üsna pehmed, aga nuga lõikas veatult neid.
Pigem arvan samuti, et teemaalgataja kas ei oska teritada õigesti või on jama teritaja, et peab sada korda nühkima enne, kui nuga natuke teravamaks läheb.
Kägu 00:19 ütles hästi, et nuga tuleb hooldada. Ei piisa ainult pesemisest. Head nuga tuleb hoida.
Millegipärast ei lase postitust muuta.
Tahtsin lisada, et kuigi nuga on kasutuses igapäevaselt, teritan teda umbes iga paari kuu tagant. Rohkemaks ei ole vajadust.
hm, kui victorinox pysib nii hästi terav, miks siis kokad oma hirmkalleid-kvaliteetseid nuge iga päev teritavad? [small]lille35 kirjutas:[/small]
[tsitaat]Millegipärast ei lase postitust muuta.
Tahtsin lisada, et kuigi nuga on kasutuses igapäevaselt, teritan teda umbes iga paari kuu tagant. Rohkemaks ei ole vajadust.[/tsitaat]
Victorinox igal juhul!
[small]katariina333 kirjutas:[/small]
[tsitaat]tundub, et pigem peaksid õppima nuga teritama – sest sellist nuga, mis iseenesest terav pysiks, pole olemas. youtubes on õpetusi. äsja teritatud fiskarsi kokanuga lõikab tomatit ja sushit edukalt.[/tsitaat]
Kusjuures selline nuga on täitsa teoorias olemas, toodetakse Saksamaal. Galileo saates näidati, ma kahjuks firmat ei mäleta. Kaetud miski deemant kattega. Aga see maksis c.a 900 euri vist, et ilmselt on see väga rikastele või väga headele resto köökidele suunatud.
Kodus olemas nii Fiskars kui Victorinox, teine esimesest kahtlemata parem, kuid teravaks saab teritada ka Fiskarsi. Lõikab nii tomatit kui sushit, kuid teravust ei hoia erinevalt Victorinoxist kaua. Tõsiselt hea nuga on aga Global, hind ka muidugi hoopis kõrgem.
[small]katariina333 kirjutas:[/small]
[tsitaat]hm, kui victorinox pysib nii hästi terav, miks siis kokad oma hirmkalleid-kvaliteetseid nuge iga päev teritavad? [small]lille35 kirjutas:[/small]
[/tsitaat]
victorinoxist ei tea ma midagi, mul on fiskars. kindlasti kasutavad kokad nuga päevas kordi rohkem kui mina ning neile on ülioluline, et saaks veatult ja kiirelt hakkida/lõigata, seega on igahommikune teritamine tähtis. Ma lihtsalt ütlen, et minu noakasutuse juures piisab, kui teritada kord paari kuu jooksul.
Tuleb osta kallimaid nuge ja muidugi korralikult teritada, selles ongi kogu saladus. Hiljuti ühes Galileos testiti erinevaid nuge, no hinnad muidugi tõstsid ihukarvad püsti, samas sealnähtud keraamilist nuga tahaksin endale väga.
Victorinox’i nuga soovitan kah. Kaubamajas kõige parem valik.
parim valik valik jaapani kokanuge on kaupluses KOKAPOOD
Stockmanni vastas üle tee
käisin seal mõned päevad tagasi ja valik võttis silmad kirjuks
facebookis on nad ka olemas KOKAPOOD nime all
parim valik valik jaapani kokanuge on kaupluses KOKAPOOD
Stockmanni vastas üle tee
käisin seal mõned päevad tagasi ja valik võttis silmad kirjuksfacebookis on nad ka olemas KOKAPOOD nime all
Kas endale reklaami tegemiseks peab tõesti mingeid 4 aastat vanu teemasid üles korjama?
Odra tänaval (Olümpia-poolses otsas) on ka köögitarvikute pood. Ma sain sealt 4 euroga hea köögiviljanoa. Ostan neid pihuga veel suveks maale ka. (õhuke, painduv tera, püsib pikalt terav)
Tomati jaoks on mul sakkidega nuga – vihastab kõige vähem. Üldiselt jah – teritamiseta ei pääse…
Tomatit, sibulat jms hakkima asudes ma teritangi esiteks oma Fiskarsi noad ära. Kuna ma vihkan nüri noaga saagimist, siis teen seda u paari nädala tagant (samas üliteravana neid hoida ka ei saa, mees kipub oma näppe lõikuma, nagu ma noad ära olen teritanud). Teritaja on see Fiskarsi noateritaja (pulgad on täiesti mõttetud asjad, mul on neid vist 4-5 kogunenud, mitte midagi ei saa teravaks, rikub ainult tera). Tänud Victorinoxi soovitamast, eks peaks tõesti natuke klassi tõstma ja ostma need.
Eriti peeneks lõikamiseks peavad olema eraldi noad. Mina oma sakilist Fiskarsit ei terita kunagi, aga tomatit ja liha jms lõikab see küll veatult. Fileerimisnuga on eraldi, seda teritame ühtelugu.
Ostsin Tallinna Lasnamäe realiseerimiskeskusest “no name” keraamilised noad . Mul pole elus nii häid nuge varem olnud.
Keraamilistega on see mure, et igasugused sakid on kerged terale tulema. Minu oma on kahe aastaga täiesti nüristunud – ja neid ei saa siin kohapeal vist teritada ka kusagil.
Püüdsin ka seda raske nimega firmat meelde jätta, et oskaksin Kaubamajas küsida, õnneks andis seda natuke lihtsustada: Viktori noks 😀
Tundub, et otsitakse mingit võlunuga – seda pole olemas. Fiskars, kui kõige levinum siinkandis, on piisavalt hea. Kes veel ei teadnud, siis need kokad, kes telekas hakivad kõike nagu imeväel, tõmbavad oma noad terituspulgaga üle mitu korda päevas. Aga seda pulka peab oskama kasutada, endal on näiteks vähem kui kümnest liigutusest vahe nagu öö ja päev.
Ostsin 10-12 aastat tagasi koduekstra laadsest poest suure kõõginoa, teritan fiskarsi teritaga, püsib pikalt terav ja läikab ka kõike korralikult ( vedas vist).
Mul mingid suvalised, osad isegi lapsepõlvest. Vahest teritan, kui suurem kamara lõikamine. Täitsa teravad on, teritaja on ka lapsepõlvest pärit.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.