Laupäeval on meeste päev süüa teha, kõik pässid kööki!
Mina teen gulja¨¨isuppi.
Vaja on:
a) SUURT potti, mul 5l, aga suurem on parem, sest supp läheb homseks ja ülehomseks veel maitsvamaks.
b) 300g lammast või veist.
c) 500+ g sigudikku, ikka südamest, et kõht tihkelt täis saaks.
d) 2-3 paprikat, roheline, kollane, et ilus ja värviline oleks.
c) 1 suur sibul.
d) 2 suurt või 3 väikest küüslauguküünt.
e) 4-5 kartulit.
f) peotäis makaroni.
g) 4-5 spl searasva.
h) tomatipastat.
i) maitseained:
– terav lihamaitseaine (mul Santa Maria)
– köömned, 1 tl
– pipar/sool ettevaatlikult, et liiga soolaseks/vürtsikaks ei läheks.
– rohelist, rohelist, rohelist
Nii:
1) pane tükeldatud veis rasvaga oma suurde pakupõhjalisse potti, las küpseb/praeb/haudub seal üksi 20min. Siis lisa sigudiku tükid, las küpsevad/praevad/hauduvad seal koos veisega veel 20 min.
2) kuni liha smoorib, tükelda sibulad, paprika ja hauta neid vähese rasvaga pannil. Koori ka kartulid.
3) viska sibulad, paprikad, tükeldatud kartulid liha juurde, lisa puljongikuubikud, köömned, jm maitseained ning tükeldatud küüslauk.
Lase keema, keeda, kuni kartul peaageu pehme, st lusikaga rünnates annab juba katki suruda.
4) Lisa tomatipasta ja makaronid, keeda, kuni valmis.
Seda, et kõik asjad tuleb jätta suhteliselt suured tükid ja kes tahab, võib suppi lõpus veel jahuga paksendada, nii et jääb pigem kastmes ühepajatoit.
Hapukoort võib muidugi ka peale panna.
Head isu!