Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?

Näitan 23 postitust - vahemik 451 kuni 473 (kokku 473 )

Teema: Mida te täna süüa teete?

Postitas:

Eelneva mündijutu peale tuli meelde, kuidas üks meesterahvas vist kirjeldas kuskil oma blogis vms alustamist toidutegemisega. Tõdes, et pole nii lihtne midagi, kui ei tea isegi algtõdesid mitte. Ehk retseptis oli kirjutatud, et keeda kartulid koorega. Ja siis ta seal nuputas, et huvitav, millal selle koore siis kartulitele lisama peab 🙂

Aga toidujuttu ja ideid ka. Tegin eile ahjuroa. Ostsin poest 900g kalkuniliha, millest umbes 100g panid kassid nahka. Viilutasin 3 keskmist porganit, tegin ühest suurest paprikast sektorid, praadisin ühe väikse karbitäie ¨ampinjone (need sinised karbid) ja panin kõik kokku ahjuvormi ning küpsema. Maitsestasin basiiliku, tüümiani, viie pipra segu, soola, oliiviõli ja tilga balsamicoga. Võib kasutada ka jäneseliha, aga siis lisaks maitseainetebuketti veel hakitud või õhukeseks viilutatud küüslaugu ja basiiliku asemele oregano.

Kõrvale sai kuubikutena praetud suvikõrvits koos sibulaga. Praadisin ehtsas võis ja maitseks lisasin soola ning sidrunipipart.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Väga põnevaid toite on siin nimetatud, aga eriti keegi ei taha retsepte jagada.

Mis selle toidu nimetuse jagamise point siin siis on?

A la
\”Täna teen araabiapärast läätse-tomati suppi selleri ja porgandiga, kõrvale röstitud pitta leivad.
Seejärel teravas afro-portugali kastmes lõhe, ahjukartulid, herned-oad.

Homme kebabivardad tzatziki ja vermicelli riisiga, mingi hautatud aedvili. \”

Lihtsalt kekutada?[/tsitaat]

Mina olen siis see tsiteeritud kägu. Miks sa siis ei ütle, et sa retsepte tahad 🙂 Aga palun, ole lahke.

Araabiapärane läätse-tomati supp
Piisab u kolmeks portsjoniks, minu variant on üsna terav.

Loputa mustad läätsed mitu korda veega ja pane need kuskile kaussi vee sisse ligunema ca 4-6 tunniks.
Võta pott, kalla sinna rohkelt oliiviõli ja kuumuta seal 1 tükeldatud sibul. Seejärel lisa järgmised maitseained:
0.5 spl kuivatatud tüümiani
0.5 spl kuivatatud punet (oregano)
0.5 spl paprikapulbrit
0.5 spl t¨illipulbrit
1 spl jahvatatud vürtsköömneid
1 spl koriandrit

Kuumuta maitseaineid paar minutit ja siis lisa 2 tükeldatud sellerivart ja 2 tükeldatud porgandit. Kui juurviljad on juba veidi pehmemaks muutunud, kalla läätsed sisse, lisa 400g tükeldatud tomatite purk, 4 tassitäit vett ja maitse järgi soola ja valget pipart. Lase keema, seejärel pane potikaas peale, keera kuumus madalaks ja keeda, kuni läätsed ja juurviljad pehmed, u 20 min.

Afro-portugali kastmes lõhe oli üks väga lihtne roog – ostsin poest Nando’s Hot Peri Peri kastme (ei usu, et Eestis müüakse), marineerisin veidi ja lükkasin kala ahju. Kui oled huvitatud, siis saad guugeldada, mina seda kastet ise teha ei viitsi ja olen alati poest ostnud 🙂

Kebabivardad. Teen neid alati erinevates marinaadides, olenevalt sellest, mille järele isu on. Nt:

Tükelda 500g lambaliha suupäraseks tükkideks ja pane kuskile nõusse, kus hea marineerida. Lisa oliiviõli, pool tassitäit riivitud punast sibulat, mõned küüslauguküüned pressist läbi, maitserohelist (rosmariini või peterselli), soola, musta pipart, t¨illipulbrit ja tükeldatud rohelisi t¨illikaunu, jahvatatud vürtsköömen ja koriander, paprikapulber. Sega, marineeri, lükka vardasse ja küpseta.

Tzatziki olen mina alati poest ostnud, kuid kodus tegemiseks sega omavahel kreeka jogurt, tükeldatud või riivitud kurk, tükeldatud münt, sidrunimahl, oliiviõli, küüslauk ja sool.

Vermicelli riis: kalla potti õli, purusta enda käes mõned vermicellipesad ja prae neid õlis, kui nad pruunikaks muutuvad. Lisa basmatiriis ja kuumuta, seejärel vesi, nii et katab riisi ja tõuseb sellest u 2 cm kõrgemale, lase keema, pane potikaas peale ja lase kõige madalamal kuumusel 11 min haududa. 

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt 18.10 12:48; 27.10 15:50; 05.11 09:03; 01.12 21:50; 04.12 10:43; 06.01 01:10; 07.01 11:28; 24.01 19:06; 29.01 05:16; 21.08 17:15; 14.09 02:38; 15.10 02:53;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Üks lihtne ja ülimaitsev õhtusöök on selline:

Prae pannil 200 g peekonit 2 purustatud sibulaga läbi,lisa broilerimaitseainet, lisa 300 ml pudruriisi, hakka vaikselt 200 ml kaupa riisisodi sisse segama vett. Kui oled 4×200 ml vett juba sisse seganud ja riis peaaegu et pehme, lisa juurde 400 g külmutatud maisi, maitseks soola ja punet, lisa viimased 200 ml vett. Lase vaikselt pliidil podiseda. Lõpuks lisa juurde pisut kohvikoort (umbes 100 ml) ja lase veel ca 10 min väga vaiksel tulel haududa. Mida kauem vaikselt haudub, seda parem on lõpptulemus.
See on nii maitsev kooslus:mais, peekon, riis ja pune annab toidule meeldiva nüansi, lihtsalt super!:)

Magustoiduks sulatasin üles külmutatud vaarikad ja lisasin peale kondentspiima.
Täna igatahes ema oskas süüa teha ja ei pälvinud ainsatki kriitikanoolt:).

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 01.06 08:01; 14.08 19:39; 20.08 15:32; 18.09 09:47; 28.09 10:40; 16.10 17:27;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina avastasin paar nädalat tagasi Ameerika ehk siis uue tooraine – toorjuustu. Varem polnud toituvalmistamiseks kasutanud veel, leivalemäärimiseks küll.
Olen vaimustuses Farmi toorjuustust, retseptid ka kaasas – üht neist, toorjuustuga pikkpoissi olen juba 2 korda valmistanud.

Imelihtne ja maitsev toorjuustukook, mida ka 2 korda juba tehtud, homme plaanis 3. ette võtta:

http://nami-nami.ee/Recipe/View/927

Proovige kindlasti, valmib väga kiiresti, hea külma jätta ja järgmine päev süüa. Ülimaitsev! Ei pea küpsetama ega midagi. :)[/tsitaat]

retsept näitab küll, et peab küpsetama, tundub maitsev olema.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Mina olen siis see tsiteeritud kägu. Miks sa siis ei ütle, et sa retsepte tahad 🙂 Aga palun, ole lahke.

Araabiapärane läätse-tomati supp
Piisab u kolmeks portsjoniks, minu variant on üsna terav.

Loputa mustad läätsed mitu korda veega ja pane need kuskile kaussi vee sisse ligunema ca 4-6 tunniks.
Võta pott, kalla sinna rohkelt oliiviõli ja kuumuta seal 1 tükeldatud sibul. Seejärel lisa järgmised maitseained:
0.5 spl kuivatatud tüümiani
0.5 spl kuivatatud punet (oregano)
0.5 spl paprikapulbrit
0.5 spl t¨illipulbrit
1 spl jahvatatud vürtsköömneid
1 spl koriandrit

Kuumuta maitseaineid paar minutit ja siis lisa 2 tükeldatud sellerivart ja 2 tükeldatud porgandit. Kui juurviljad on juba veidi pehmemaks muutunud, kalla läätsed sisse, lisa 400g tükeldatud tomatite purk, 4 tassitäit vett ja maitse järgi soola ja valget pipart. Lase keema, seejärel pane potikaas peale, keera kuumus madalaks ja keeda, kuni läätsed ja juurviljad pehmed, u 20 min.

Afro-portugali kastmes lõhe oli üks väga lihtne roog – ostsin poest Nando’s Hot Peri Peri kastme (ei usu, et Eestis müüakse), marineerisin veidi ja lükkasin kala ahju. Kui oled huvitatud, siis saad guugeldada, mina seda kastet ise teha ei viitsi ja olen alati poest ostnud 🙂

Kebabivardad. Teen neid alati erinevates marinaadides, olenevalt sellest, mille järele isu on. Nt:

Tükelda 500g lambaliha suupäraseks tükkideks ja pane kuskile nõusse, kus hea marineerida. Lisa oliiviõli, pool tassitäit riivitud punast sibulat, mõned küüslauguküüned pressist läbi, maitserohelist (rosmariini või peterselli), soola, musta pipart, t¨illipulbrit ja tükeldatud rohelisi t¨illikaunu, jahvatatud vürtsköömen ja koriander, paprikapulber. Sega, marineeri, lükka vardasse ja küpseta.

Tzatziki olen mina alati poest ostnud, kuid kodus tegemiseks sega omavahel kreeka jogurt, tükeldatud või riivitud kurk, tükeldatud münt, sidrunimahl, oliiviõli, küüslauk ja sool.

Vermicelli riis: kalla potti õli, purusta enda käes mõned vermicellipesad ja prae neid õlis, kui nad pruunikaks muutuvad. Lisa basmatiriis ja kuumuta, seejärel vesi, nii et katab riisi ja tõuseb sellest u 2 cm kõrgemale, lase keema, pane potikaas peale ja lase kõige madalamal kuumusel 11 min haududa. [/tsitaat]

Sa oled see Inglismaa kägu kindlasti..muide kastet tuntakse piri-piri nime all ja on Eestis ka müügil.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 32 korda. Täpsemalt 22.10 11:04; 24.10 10:31; 26.10 17:23; 29.10 12:50; 29.10 16:53; 04.11 08:49; 13.11 11:40; 15.11 18:41; 04.12 21:04; 04.12 22:33; 06.12 19:43; 28.12 11:14; 07.01 10:01; 09.01 09:47; 10.01 11:38; 10.01 16:23; 29.01 14:42; 07.02 15:26; 11.02 16:49; 12.02 12:58; 19.02 14:07; 26.02 11:48; 04.03 18:00; 05.03 13:22; 07.03 12:18; 07.03 14:06; 11.04 16:39; 16.04 16:55; 30.05 16:31; 30.05 16:58; 01.10 10:04; 19.10 12:10;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina praen täna õhtusöögiks kapsast ja suvikõrvitsat. Nii hea üksi kodus olla.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ja ma olen jälle üle tüki aja reisult tulles lihtsalt kodus ja ei tee midag… Või siis valetan – TEGIN juba. Tegin hummust ja omaküpsetet leiba (saia). Nüüd nauding seda kooslust koos salatiks tehtud fenkkoliga (riivitud fenkkoli + soola+ sidrunimahl + nats oliivõli + nats rapsiõli). Igati maitsev ja toitev päevasöök. Kas peaks veini ka mainima?

* Hummuse retsepte on siin adu olnud.
Omaküpsetet leib/ sai on iga perenaise oma meelis – kes rohkem krutskeid lisab, kes jääb klassikalise \”saia\” juurde.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Sain terve kõrvitsa mida siis teha sisse, kõrvitsasalat. Kuna pole kunagi seda varem teinud, aga mulle väga maitseb, paluks abi, kuidas teie teete. Mulle ei meeldi lödi kooslus, et tükilaastud hulbivad vees, samas ei meeldi ka päris krõmps, selline toorevõitu, vaid just paras. Palju äädikat panna, et poleks liiga vinge ega lahja, mida veel sisse ja kaua keeta, tänud ette kes viitsib pajatada.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 27.10 17:45; 27.10 21:31; 04.11 14:10; 08.01 23:24; 12.01 22:56; 15.01 16:58; 08.03 14:47; 06.07 20:37; 04.11 16:31;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Sain terve kõrvitsa mida siis teha sisse, kõrvitsasalat. Kuna pole kunagi seda varem teinud, aga mulle väga maitseb, paluks abi, kuidas teie teete. Mulle ei meeldi lödi kooslus, et tükilaastud hulbivad vees, samas ei meeldi ka päris krõmps, selline toorevõitu, vaid just paras. Palju äädikat panna, et poleks liiga vinge ega lahja, mida veel sisse ja kaua keeta, tänud ette kes viitsib pajatada.[/tsitaat]

Panin tähele, et tulemus sõltub siiski kõrvitsast. Kui tegemist on nn dessert-kõrvitsaga siis tulemus on nii, et vesi ei jõua keema tõusma kui juba kõik laguneb ja puder.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Üks lihtne ja ülimaitsev õhtusöök on selline:

Prae pannil 200 g peekonit 2 purustatud sibulaga läbi,lisa broilerimaitseainet, lisa 300 ml pudruriisi, hakka vaikselt 200 ml kaupa riisisodi sisse segama vett. Kui oled 4×200 ml vett juba sisse seganud ja riis peaaegu et pehme, lisa juurde 400 g külmutatud maisi, maitseks soola ja punet, lisa viimased 200 ml vett. Lase vaikselt pliidil podiseda. Lõpuks lisa juurde pisut kohvikoort (umbes 100 ml) ja lase veel ca 10 min väga vaiksel tulel haududa. Mida kauem vaikselt haudub, seda parem on lõpptulemus.
See on nii maitsev kooslus:mais, peekon, riis ja pune annab toidule meeldiva nüansi, lihtsalt super!:)

Magustoiduks sulatasin üles külmutatud vaarikad ja lisasin peale kondentspiima.
Täna igatahes ema oskas süüa teha ja ei pälvinud ainsatki kriitikanoolt:).[/tsitaat]

Lisa sellele riisile vee asemel puljongit. Tuleb veelgi parem 🙂

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina avastasin paar nädalat tagasi Ameerika ehk siis uue tooraine – toorjuustu. Varem polnud toituvalmistamiseks kasutanud veel, leivalemäärimiseks küll.
Olen vaimustuses Farmi toorjuustust, retseptid ka kaasas – üht neist, toorjuustuga pikkpoissi olen juba 2 korda valmistanud.

Imelihtne ja maitsev toorjuustukook, mida ka 2 korda juba tehtud, homme plaanis 3. ette võtta:

http://nami-nami.ee/Recipe/View/927

Proovige kindlasti, valmib väga kiiresti, hea külma jätta ja järgmine päev süüa. Ülimaitsev! Ei pea küpsetama ega midagi. :)[/tsitaat]

Ikka küpsetatakse seda ahjus.
teine hea toorjuustukook on veel see:
http://toidutare.ee/n%C3%A4dala_kook/10C4A/

Ja küpsetamata toorjuustukook, mis väärib proovimist:
http://www.naine24.ee/1144394/patuselt-hea-juustukook-domino-kupsistega

Mida kauem toorjuutukoogid külmikus seisavad, seda paremaks lähevad.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ostsin suure hurraaga värske lõhefilee ja nüüd kolan mööda retseptisaite. Seni on kaks varianti: kolmandiku proovin soolata selle retsepti järgi http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/2897 ja ülejäänud ahju niimoodi http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/7888

Eks näis mis välja tuleb.
Kui läheb untsu, on varuvariandis õhtusöögiks võileivad 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 21.02 19:00; 17.09 14:20; 11.11 12:40;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]parapam kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Lisa sellele riisile vee asemel puljongit. Tuleb veelgi parem :)[/tsitaat]

Kes seda puljongit viitsib kogu aeg valmis keeta ja kuubikuga ometi ju toitu rikkuma ei hakka.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 29 korda. Täpsemalt 29.11 18:48; 10.02 15:42; 13.02 16:26; 21.02 18:27; 25.02 17:16; 02.03 14:24; 04.03 23:42; 04.03 23:48; 05.03 17:38; 05.03 21:21; 06.03 15:15; 06.03 19:19; 08.03 17:35; 13.03 16:01; 13.03 17:36; 14.03 15:10; 15.03 16:26; 16.03 15:39; 09.04 14:43; 10.04 14:59; 12.04 00:02; 14.04 16:33; 12.05 15:57; 18.05 19:41; 25.05 17:51; 30.05 00:59; 31.05 00:48; 04.06 18:21; 19.11 21:34;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Ikka küpsetatakse seda ahjus.
teine hea toorjuustukook on veel see:
http://toidutare.ee/n%C3%A4dala_kook/10C4A/

Ja küpsetamata toorjuustukook, mis väärib proovimist:
http://www.naine24.ee/1144394/patuselt-hea-juustukook-domino-kupsistega

Mida kauem toorjuutukoogid külmikus seisavad, seda paremaks lähevad.
[/tsitaat]

Nüüd ma tulen ja vingun.
Kuidas saab olla hea toorjuustukook, mis on kondenspiimaga ära rikutud? See pole enam ingi toorjuustukook siis.
Ainus normaalne retsept on see esimene, ehk siis manhattani oma.
Mis puutub aga kolmandasse, siis seal lokkab see vaimuvaesus oa dominoküpsistega. Küll tehakse neist tänapäeval komme ja igast muud jama.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 11.01 09:29; 11.01 21:41; 20.11 15:51; 05.12 10:48;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Nüüd ma tulen ja vingun.
Kuidas saab olla hea toorjuustukook, mis on kondenspiimaga ära rikutud? See pole enam ingi toorjuustukook siis.
Ainus normaalne retsept on see esimene, ehk siis manhattani oma.
Mis puutub aga kolmandasse, siis seal lokkab see vaimuvaesus oa dominoküpsistega. Küll tehakse neist tänapäeval komme ja igast muud jama. [/tsitaat]

Ära tule ja vingu siis. Väga hea toorjuustukook on muideks!

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ahjuköögiviljad- aeduba, porgand, paprika, kartul, sibul, küüslauk, maitseroheline
+ praen pannil seakaela karbonaadi lõike.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]kerli1986 kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Ära tule ja vingu siis. Väga hea toorjuustukook on muideks![/tsitaat]

No aga vot just tulen ja vingun.
Siin lokkab halva maitsega inimeste ring!!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 11.01 09:29; 11.01 21:41; 20.11 15:51; 05.12 10:48;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kas kellelegi päriselt hummus maitseb ka? Ma ostsin poest huvi pärast paki hummust ja maitsetu ja välimuseta löga. Mis sellega tegema peaks? Kuumutama?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

täna tuleb eriline gurmee õhtusöök: kartulipuder keedetud sardelli ja peedi-küüslaugu salatiga.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Arutelu jätkub uues kleepsuga teemas siin: http://www.perekool.ee/index.php?id=36995&class=forum_schnell&action=view_post&post=10021597

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kas kellelegi päriselt hummus maitseb ka? Ma ostsin poest huvi pärast paki hummust ja maitsetu ja välimuseta löga. Mis sellega tegema peaks? Kuumutama?[/tsitaat]

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 19 korda. Täpsemalt 24.11 19:57; 26.11 23:33; 28.11 15:35; 29.11 12:47; 04.12 10:11; 06.12 13:31; 07.12 14:32; 23.12 10:13; 26.12 11:43; 30.12 20:20; 16.01 08:36; 16.01 14:27; 17.01 15:32; 26.01 19:10; 07.04 19:28; 18.05 15:49; 16.09 22:12; 16.09 22:15; 07.12 15:50;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina näiteks olen totaalne hummuse-sõltlane, aga jah… kaubanduses müüdav maitseb samamoodi kui kõrvavaik. Samalaadseid baklazaani, avokaado, arti¨okipastad on lemmikud, kui neis on ikka uhkelt küüslauku, sidrunimahla ja parajalt tasakaalustatult tahhiinipastat. Maitse asi muidugi. Mulle näiteks sushi ei meeldi, mõni vaatab jälle, et päris segane.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Hommikusöögiks müslit banaaniga, õunaga ning mustsõstratega. Lõunaks salatit, mis sisaldab: kana, pähkleid, salatilehte, juustutükke, kurki, tomatit, hapukurki, sibulat, makarone ja vahepeal snäkiks krevetipalle. Õhtusöögiks rukkileibu kiludega, riisi, kartulisalatit ja magustoiduks õunavahtu.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 23 postitust - vahemik 451 kuni 473 (kokku 473 )


Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.