[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Väga põnevaid toite on siin nimetatud, aga eriti keegi ei taha retsepte jagada.
Mis selle toidu nimetuse jagamise point siin siis on?
A la
\”Täna teen araabiapärast läätse-tomati suppi selleri ja porgandiga, kõrvale röstitud pitta leivad.
Seejärel teravas afro-portugali kastmes lõhe, ahjukartulid, herned-oad.
Homme kebabivardad tzatziki ja vermicelli riisiga, mingi hautatud aedvili. \”
Lihtsalt kekutada?[/tsitaat]
Mina olen siis see tsiteeritud kägu. Miks sa siis ei ütle, et sa retsepte tahad 🙂 Aga palun, ole lahke.
Araabiapärane läätse-tomati supp
Piisab u kolmeks portsjoniks, minu variant on üsna terav.
Loputa mustad läätsed mitu korda veega ja pane need kuskile kaussi vee sisse ligunema ca 4-6 tunniks.
Võta pott, kalla sinna rohkelt oliiviõli ja kuumuta seal 1 tükeldatud sibul. Seejärel lisa järgmised maitseained:
0.5 spl kuivatatud tüümiani
0.5 spl kuivatatud punet (oregano)
0.5 spl paprikapulbrit
0.5 spl t¨illipulbrit
1 spl jahvatatud vürtsköömneid
1 spl koriandrit
Kuumuta maitseaineid paar minutit ja siis lisa 2 tükeldatud sellerivart ja 2 tükeldatud porgandit. Kui juurviljad on juba veidi pehmemaks muutunud, kalla läätsed sisse, lisa 400g tükeldatud tomatite purk, 4 tassitäit vett ja maitse järgi soola ja valget pipart. Lase keema, seejärel pane potikaas peale, keera kuumus madalaks ja keeda, kuni läätsed ja juurviljad pehmed, u 20 min.
Afro-portugali kastmes lõhe oli üks väga lihtne roog – ostsin poest Nando’s Hot Peri Peri kastme (ei usu, et Eestis müüakse), marineerisin veidi ja lükkasin kala ahju. Kui oled huvitatud, siis saad guugeldada, mina seda kastet ise teha ei viitsi ja olen alati poest ostnud 🙂
Kebabivardad. Teen neid alati erinevates marinaadides, olenevalt sellest, mille järele isu on. Nt:
Tükelda 500g lambaliha suupäraseks tükkideks ja pane kuskile nõusse, kus hea marineerida. Lisa oliiviõli, pool tassitäit riivitud punast sibulat, mõned küüslauguküüned pressist läbi, maitserohelist (rosmariini või peterselli), soola, musta pipart, t¨illipulbrit ja tükeldatud rohelisi t¨illikaunu, jahvatatud vürtsköömen ja koriander, paprikapulber. Sega, marineeri, lükka vardasse ja küpseta.
Tzatziki olen mina alati poest ostnud, kuid kodus tegemiseks sega omavahel kreeka jogurt, tükeldatud või riivitud kurk, tükeldatud münt, sidrunimahl, oliiviõli, küüslauk ja sool.
Vermicelli riis: kalla potti õli, purusta enda käes mõned vermicellipesad ja prae neid õlis, kui nad pruunikaks muutuvad. Lisa basmatiriis ja kuumuta, seejärel vesi, nii et katab riisi ja tõuseb sellest u 2 cm kõrgemale, lase keema, pane potikaas peale ja lase kõige madalamal kuumusel 11 min haududa.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt 18.10 12:48; 27.10 15:50; 05.11 09:03; 01.12 21:50; 04.12 10:43; 06.01 01:10; 07.01 11:28; 24.01 19:06; 29.01 05:16; 21.08 17:15; 14.09 02:38; 15.10 02:53;