Mina teen täna pitsat, tuli selline isu:) Magustoituks bubert kiselliga.
Teema: Mida te täna süüa teete?
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9327&k=1&rnd=609#k506325 tegin neid pardikoibasid, super head tulid
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9327&k=1&rnd=609#k506325 tegin neid pardikoibasid, super head tulid[/tsitaat]
Kus müüakse pardikoibasid?
Olen üldjuhul näinud vaid pardifileed
[small]edhardy kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Kus müüakse pardikoibasid?
Olen üldjuhul näinud vaid pardifileed[/tsitaat]
Pardikoibasid olen näinud ntx Prismas. On kahekaupa pakitud, kilekotti, mingi selline kollaka- roheka triibuga kott on.
Lillkapsa püreesuppi, sees siis rõõskkoor ja sulatatud juust. Peale natuke suitsu kala pudistada. Mõnus külma ilma söök.
Grillpidu!(õues stabiilselt 35 kraadi sooja).
Grillil särisemas marineeritud kanaliha, marineeritud veiseliha lõigud, hakklihavorstid, frankfurterid, hamburgeri kotletid. Lisandina 12 sorti salatit ja 6 sorti leiba-saia.
Magusalaual Pavlova vaarikate ja maasikatega ning \”Mars\” shokolaadiga juustukook.
Täna tegin pastat. Laste soovil. Lõhe ja krevettidega. Juhendit vast pole vaja.
Ja magusaks ei pidanud midagi tegema aga siis nägin seda saadet kus tehakse viiest komponendist maitsev toit valmis. Täna oli siis saiavorm banaaniga. Tundus nii hea, et pidin ka proovima. Kuigi jah, seda saia ma poest muidugi ei leidnud. Tegin siis tavalise rõstsaiaga. Välja tuli hea, omapärane.
Kahjuks ei kirjutanud ma aadressi üles kus neid retsepte netis näha saaks
lasagnet, õues staabilselt lumesaju.
Ei teegi täna süüa- mees käis hommikul idee välja, et ostab teel töölt koju pitsat.
[small]edhardy kirjutas:[/small]
[tsitaat] Täna tegin pastat. Laste soovil. Lõhe ja krevettidega. Juhendit vast pole vaja.
Ja magusaks ei pidanud midagi tegema aga siis nägin seda saadet kus tehakse viiest komponendist maitsev toit valmis. Täna oli siis saiavorm banaaniga. Tundus nii hea, et pidin ka proovima. Kuigi jah, seda saia ma poest muidugi ei leidnud. Tegin siis tavalise rõstsaiaga. Välja tuli hea, omapärane.
Kahjuks ei kirjutanud ma aadressi üles kus neid retsepte netis näha saaks[/tsitaat]
http://www.foodnetwork.com/recipes/claire-robinson/banana-brioche-bread-pudding-recipe/index.html
Täna ei teegi süüa, sest pean tööle minema.
Homme on vaba päev ja tahan okra-lambakarrit teha.
Selleks kuumutan potipõhjas võid ja õli ning seal sees sibulat, küüslauku ja ingverit. Seejärel kuumutan maitseaineid mõni minut (sool, pipar, 1-2 spl kurkumit, 1 spl garam masalat, 2 spl jahvatatud koriandrit, 2 spl jahvatatud vürtsköömen, 2 spl teravat t¨illipulbrit). Seejärel lähevad potti pruunistuma lambalihatükid. Lõpuks lisan purustatud tomatid, mõned minutit hiljem jogurt. Pärast u tunni-pooleteise pärast lisan hauduma ka okra, paraja portsu ja keskelt poolekslõigatuna.
Serveerin seda metsiku basmatiriisiga, millesse segatud garam masala, vürtsköömned ja väiksed herned.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Serveerin seda metsiku basmatiriisiga, millesse segatud garam masala, vürtsköömned ja väiksed herned.[/tsitaat]Millist basmati riisi kasutad?
Tegin Tom Kha suppi, imehea ja mõnusalt vürtsikas!
Soovin teha riisi-makrasalatit. Mis komponente te panete? Mis riisi kasutate? Kas hapukoor peab olema 10%
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Soovin teha riisi-makrasalatit. Mis komponente te panete? Mis riisi kasutate? Kas hapukoor peab olema 10%[/tsitaat]Tegin seda salatit viimati vast nii 7 aastat tagasi, aga kasutasin pikateralist riisi, 20% hapukoort, Hellmannsi majoneesi, keedumuna, marineeritud kurki ja makrat.
Kõrvitsa püreesupp 🙂
Muidu kehva isuga ja väga pirts 2,5a laps sõi kaks taldrikutäit ära! Aga no ega see supp väga ei täidagi. Kuid maitseb hästi.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Tegin seda salatit viimati vast nii 7 aastat tagasi, aga kasutasin pikateralist riisi, 20% hapukoort, Hellmannsi majoneesi, keedumuna, marineeritud kurki ja makrat.[/tsitaat]
Ise olen kasutanud vaid värsket kurki, kas hapukurk on parem?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Ise olen kasutanud vaid värsket kurki, kas hapukurk on parem?[/tsitaat]See komponentide valik on puhtalt maitse asi. Võid ju ka mõlemaid panna. Mul olid lihtsalt alati head kodus tehtud marineeritud kurgid, mis andsid salatile hea maitse, ja ma ise ka suur \”hapukurgisõber\” 🙂
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]edhardy kirjutas:[/small]
Tänan sind. Just see oligi. Väga hea, lootsingi et keegi teab seda aadressi, sealt tasub neid toitusid proovida. Just oleks see vajalik neile, kes pole erilised kokkajad sest toidud on lihtsad ja vaid viie koostisosaga.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Ise olen kasutanud vaid värsket kurki, kas hapukurk on parem?[/tsitaat]
Mina kasutan ka alati marineeritud kurki sest värske kurk läheb salatis pehmeks pärast ja siis on ta kohe vastik
Minult nõuti eila seapraadi suurele kambale.
Lahkasin siis suure ilusa Saare seatyki põhjalikult ära, toppisin vahele porgandit, paprikat, porrut, kappareid & oliive, kuni yle ajas, soolasin & pipardasin, muskaatisin & vahtrasiirupistasin kah natuke, nimetatud nöögiviljade ylejäägid paigaldasin notsi ymber & kallasin purgitäie Salvesti letshoga yle, lisasin veidi vett, lasin suti seista, ajasin kuuma ahju.
Paar järjest jahenevat tunnikest kulus, vahepeal keetsin kardulad pisikese pastinaagilisandiga, soola, peterselli & tilliga.
Um njam njam . . . tänasexki jäi pisut veel. Sest syia tehtud sai ikka nigu sõjaväele;)
[small]nyah nyah kirjutas:[/small]
[tsitaat]Minult nõuti eila seapraadi suurele kambale.
Lahkasin siis suure ilusa Saare seatyki põhjalikult ära, toppisin vahele porgandit, paprikat, porrut, kappareid & oliive, kuni yle ajas, soolasin & pipardasin, muskaatisin & vahtrasiirupistasin kah natuke, nimetatud nöögiviljade ylejäägid paigaldasin notsi ymber & kallasin purgitäie Salvesti letshoga yle, lisasin veidi vett, lasin suti seista, ajasin kuuma ahju.
Paar järjest jahenevat tunnikest kulus, vahepeal keetsin kardulad pisikese pastinaagilisandiga, soola, peterselli & tilliga.
Um njam njam . . . tänasexki jäi pisut veel. Sest syia tehtud sai ikka nigu sõjaväele;)[/tsitaat]
Väga kahtlane söök. Ma ei usu ilma peal, et sellel söögil lihamaitset juures oli.
[small]nyah nyah kirjutas:[/small]
[tsitaat]Minult nõuti eila seapraadi suurele kambale.
Lahkasin siis suure ilusa Saare seatyki põhjalikult ära, toppisin vahele porgandit, paprikat, porrut, kappareid & oliive, kuni yle ajas, soolasin & pipardasin, muskaatisin & vahtrasiirupistasin kah natuke, nimetatud nöögiviljade ylejäägid paigaldasin notsi ymber & kallasin purgitäie Salvesti letshoga yle, lisasin veidi vett, lasin suti seista, ajasin kuuma ahju.
Paar järjest jahenevat tunnikest kulus, vahepeal keetsin kardulad pisikese pastinaagilisandiga, soola, peterselli & tilliga.
Um njam njam . . . tänasexki jäi pisut veel. Sest syia tehtud sai ikka nigu sõjaväele;)[/tsitaat]
nöögivili on nii armas typo.
Pelmeenivormi tegin lõunaks.
Täna teen loomalihasuppi (kontidest puljong, sisse 2 sibulat, 4 porgandit, 1 keskmine kaalikas, mõni kartul, peotäis Lõuna-Eesti odratangu). Kui viitsin, siis teen ka mannakooki õuntega (150 grammi sulatatud võid, 2 dl hapupiima, 2 suurt muna, 100 grammi suhkrut, 2 dl jahu, 5 dl mannat ja 2 tl küpsetuspulbrit, peale suur hulk kooritud ja viilutatud õunu, 10 tk kindlasti).
Kui koogiga liiga hilja peale jään, siis teen lastele hoopis smuutit magustoiduks (u 3 dl maitsestamata jogurtit ja üks Prismas müüdav smuuti segu – muidu kasutan banaane ja sügavkülmast erinevaid marju).
Hommikuks sõime putru, ooteks pannkooke värske õunamoosiga ja lõunaks keedetud spagette ja täidetud kanafileed (500 grammi kanafileed, mis on lõigatud \”taskuteks\” ja täidetud seguga: 150 grammi toorjuustu, paar peenestatud küüslauguküünt, 3 spl peeneks lõigatud päikesekuivatatud tomateid, natuke ürte – mina panin sügavkülmast tilli) värske salatiga (jääkapsas, paprika, kurk ja redis).
Homme õhtuks plaanin maksakastet keedukartuli ja salatiga (ikka jääkapsast või siis hoopis keedupeet), ülehomme teen seastroganovi porganditega ja kõrvale võibolla ahjukartulit, võibolla riisi.
Lisaks lükkan kohe ahju kaks muskaatkõrvitsat (väikest), et neist püreed teha. Siis ehk homme õhtul teen ka kõrvitsasaia või mingit kooki kõrvitsast.
Meil on kalamaiguline nädalalõpp – eile tegime räime-kartulivormi ja täna küpsetasime õhtuks ahjus ühe suure latika lihtsalt soola-pipra-tilli-võiga ja kõrvale tegime kodujuustust, rohelisest sibulast, paprikast salati.
guljash, punasekapsa salat ja riis.
Panen savipotti sealiha, kaalika ja porgandi hauduma.
Juurde teen kartulit. Muud ei tule vist, kui just mul ei tule vajadus midagi magusat ka juurde küpsetada nagu tihti juhtub
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Meil on jõulud ehk siis verivorstid, hapukapsas, ahjukartul ning marineeritud kõrvits.
Tuli selline isu:)[/tsitaat]
Kui juba jõulud, kas oled juhuslikult moslem?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Kui juba jõulud, kas oled juhuslikult moslem?[/tsitaat]
lõhnab provokatsiooni järele. või on juhuslikult seadus vastu võetud et verivorsti ainult jõulude aeg tohib süüa? mina isiklikult sõin juuli kuus verivorsti sest tuli isu peale ja augustis tegin hapukapsaid.
sa vist ei tea et moslemid siga ei söö- verivorst duuhh???
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.