Hiina kapsast hautasin, kõrvale kartulipüree ja hakklihakaste.
Veel on kapis eilsest hapukapsast ja verivorste.
Teema: Mida te täna süüa teete?
täna tegin pitsat tuunikala, sibula, küüslaugu, tomatipasta ja juustuga, ning teise sama pitsa veel, aga ilma kalata.
Eile oli võiga tehtud kartulipuder, praetud šampinjonid sibula, küüslaugu ja peterselliga, ahjus küpsetatud maguskartuli viilakad ning tomati-kurgi-sibula salat koorekastmes.
Üleeile tegin karrit punaste ubade, suvikõrvitsa, sibula ning porgandiga tomatikastmes ja juurde keetsin riisi.
Ja veel viimatine lemmik olid keedetud täidetud paprikad, kuhu sisse läks riis, maguskartul, sibul, küüslauk ja shampinjonid. Peale köögiviljapuljong ja tomatipasta + maitseroheline. Selline suht supilaadne tuli, aga mulle nii meeldibki. Järgmine kord jätan seened ära ja saab ilmselt veel parem.
Lisaks ka taimset borshi ning läätsesuppi maguskartuliga
Päris palju on hetkel toite tomatiga, ju siis on vaja punast ja üldiselt ka eelistan tomatipastat koorekastmele. Maguskartulit kasutan praegu sageli, kuna see on väga hea vitamiinide ja mineraalide allikas ning lisaks on hetkel siin, kus elan, ka selle hooaeg käimas.
Lillkapsavormi suitsuvorstiga.
Ahvenamarja küpsetan ahjus, juurde rohelised herned (ja võib-olla pruun riis).
Salat: ameerika salat, tomat, kurk, õhukesed mugulsibularattad, feta, saiakuubikud (küüslauguõlis praetud). Kast: rapsiõli, sidrunimahl, sool, suhkur. Ühele lapsele salatisse ka krevette, meie mehe ja teise lapsega sõime ilma. Joogiks vesi ja lastele piim.
Homme teen sparglisuppi ja kolmapäevaks on üles sukanud lambakints, mis saab maitseks mündiželeed ja rosmariini. Juurde roheline salat õlikastmega.
ameerika salat
Mis salatiline see veel on, ma pole sellist poes müügil näinudki?
ameerika salat
Mis salatiline see veel on, ma pole sellist poes müügil näinudki?
pakun, et ta mõtles ehk coleslawd?
Jõululainel – õllekapsad jõhvikate ja meega, grillribid, magusaks kodune pähkli-puuviljatort.
Plaanis lähipäevil veel teha võileivatorti, salatit(kartuli- ja makrasalatit) parti ja lasanjet.
pakun, et ta mõtles ehk coleslawd?
Seda salatit ma tean küll.
Ta kirjutas kõik komadega üksteise otsa, mõtlesin, et ameerika salat on nüüd mingi uus värgindus. 😀
Aitäh selgitamast! 🙂
hapukapsasuppi! seapõskede ja kruupidega
kuigi õigem oleks vist öelda – hapukapsaputru…
Mul järel veel eilset kulibjakat.
Pole olemas sellist toitu.
Vene köögis on olemas -> kulebjaaka.
Traditsiooniline lihavõttepidustuste küpsetis.
kanapuljong munanuudlite ja munaga
õlis üle praetud tšillikaun, sibul, ingver, küüslauk, sidrunlaimilehed ning sidrunhein potti ning kana sisse+külm vesi, vaiksel tulel 2 tundi ja suur potitäis imemaitsvat puljongit olemas
nuudlid keedetakse eraldi
puljongisse veel suhkruhernest või pak choid ja šampinjone (kesse ikka värsket šiitaket osta jaksab) vms kui peaaegu valmis, puljongis eraldi juurde keeta ka kooreta 2 muna
kaussi nuudlid, aedviljad, värsked idud ja munad (ideaalis on munakollane veel vedel) ning kuum puljong peale valada, peale riputada värsket hakitud koriandrit – keele viib alla.
ideaalne hommikusöök talvel.
Vene köögis on olemas -> kulebjaaka.
Traditsiooniline lihavõttepidustuste küpsetis.
Lihavõtteküpsetis on kulitš, mitte kulebjaaka.
hapukapsasuppi! seapõskede ja kruupidega
kuigi õigem oleks vist öelda – hapukapsaputru…
Kust sa seapõski ostad?
Karpkalafileed tomatikastmega, juurde basmati riis.
ameerika salat
Mis salatiline see veel on, ma pole sellist poes müügil näinudki?
pakun, et ta mõtles ehk coleslawd?
Ei, ei mõtle. Ameerika- ehk jääsalat ( https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4vuorisalaatti ). Olen harjunud kasutama esimest versiooni.
pakun, et ta mõtles ehk coleslawd?
Seda salatit ma tean küll.
Ta kirjutas kõik komadega üksteise otsa, mõtlesin, et ameerika salat on nüüd mingi uus värgindus.
Aitäh selgitamast!
Mis tähendab “kirjutas kõik komadega üksteise otsa”? Mismoodi ma siis loetelu kirjutan, kui komasid vahele ei pane? Kas sulle oleks siis arusaadavam, kui ameerika salati asemel oleksin kirjutanud jääsalat, aga komad oleksid jäänud?
Mul järel veel eilset kulibjakat.
Pole olemas sellist toitu.
Vene köögis on olemas -> kulebjaaka.
Traditsiooniline lihavõttepidustuste küpsetis.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/97821/KULIBJAKA%20%20(Lohipiirakka)/
Jah, mitte midagi pole olemas, mis on teistel rahvustel kasutusel, teises keeles või sina ei tea. Ometi said aru küll, millest jutt.
Täna tuleb kivi alla jäänud kanapoeg 🙂 tabaka kana ehk siis gruusia praekana http://diets-doctor.com/et/pages/792573 . Kuna harjutasin ühe vaese isendi peal kana kontidest puhastamist, siis on teine juba ilma kivitagi lapik mis lapik 🙂 sünnipäevaks tahan teha kanapadjakest seenetäidisega, sellest siis ka vajadus kontideta kana järele: http://www.edwardsofconwy.co.uk/shop//christmas/succulent-chicken-cushions
Kana on hää 🙂
Tegin karaage’t. Kuigi sake pole mu lemmik, siis kanaga passib ta üllatavalt hästi.
Juurde kerge salat valgest redisest, porgandist, kurgist ja punasest sibulast (tshilli, laimi mahl ja soja sekka). Törts õli ka otsa.
Kuidas te kapsarulle teete? Tahaks nii lihaga kui ilma.
Värskekapsasuppi lambalihaga.
Eile 50/50 looma- ja seadelikatesshakkliha ubade ja tomatiga, juurde basmati riis.
Täna täisterapasta seasisefilee, austrikastme ja brüsselikapsastega.
Mõlemad toidud ülikiired ja lihtsad (pmst riisi või pasta keemise aeg).
Tom Kha supp mereandidega lõunaks.
Õhtuks ahjus pardikoivad hapukapsaga, kõrvale toorsalat: lambasalat, paprika, rukkola, kirsstomat, punane sibul, basiilik, küüslauk.
Kui aus olla, siis korralikku sööki teemegi vaid nädalavahetusel. Nädala sees on kiired ja tihtilugu valmistoidud kahjuks.
Tükeldan paprika, porgandi ja praen pannil või sees, kuni porgand on enam-vähem pehme. Maitsestan soolaga. Tükeldan kanakintsuliha väiksemateks tükkideks ning samuti praen läbi. Maitsestan soola ja broilerimaitseainega. Keedan basmati riisi ja lõpuks segan kõik kokku.
Kalapasta. Keetsin fusillid (Tartu Mill). Praadisin väikesteks kuubikuteks hakitud sibula soola ja paari tera suhkruga, lisasin veidi hiljem hakitud küüslaugu (mulle pressiga purustatud küüslauk ei meeldi). Segasin juurde kahe puhastatud suitsutatud hõbeheigi liha, segasin juurde paki kohvikoort ja maitsestasin värskeltjahvatatud musta pipra, sidrunimahla, soola ja tilliga. Kuumutasin mõne minuti ja valasin keedetud-kurnatud pastale peale. Segasin ja sõin koos konserveeritud tomatitega.
Nädala sees on väga keeruline iga päev midagi originaalset teha, võtab palju aega, siin on valik kiireid retsepte https://retseptisahtel.ee/kiired-retseptid/ Olen sealt paari proovinud, täitsa head tulid
Mina tegin täna ahjus küpsetatud kanakoibi kuskussiga.
Kartulisektorid ahjuplaadile, peale roosa soola ja maitseainete-ürtidega silitud lihalõigud.
Juurde pärast rohelist ja erinevaid kastmeid.
Hää sai!
Segasin ja sõin koos konserveeritud tomatitega.
See kõlab nagu oleksid need tomatid koos sinuga ümber laua istunud.