Vaap ja kreem on ikka väga erinevad asjad.
Ma pakuks ¨okolaadivahu retsepti 🙂
200ml piima kuumatada.
2 munakollast vahustada.
Kallata veidi kuuma piima munakollaste soojendamiseks vahule ja siis munakollased kuuma piima hulka (soojendamata läheb tükki). Kuumuta segu paksenemiseni. (Mina olen ka hetkeks keema laskunud, aga kui sellega ettevaatlik pole, siis munakollane läheb tükki ja tegu on raisus)
Sega hulka 200g mõru ¨okolaadi (tükeldatult). Leota ja sulata 1spl ¸elatiini ja lisa segule. Jahuta toatemperatuurini. Jahtunud segule lisa 400ml vahukoort (eelnevalt vahustatud 2spl suhkruga).
Kalla kreem tordipõhjade vahele (u 25cm läbimõõduga põhjale jätkub vahtu 2-3 kihiks) ja hoia külmas kuni vaht tardub.