Põhjuseid võib olla mitmeid. Võibki olla nii, nagu teised kirjutavad. Minu 9,5 kuune on päeval rõõmsalt 5-6 tundi üleval, enne kui uniseks muutub.
Siiski, siis on ta öösel maganud tavaliselt 12 tundi (RP, ärkab tihti). Osad beebid ärkavad, sest ema pole enam kõrval (sh minu oma). Osad beebid ärkavad pissihäda peale, sh minu oma. Kui õnnestub hoopis massaaži või lohutamisega ta siis uuesti uinutada, võib ka järgmine ärkamine tavalisest hiljem olla. Selles mõttes on loogiline küll, et võõrutamine aitab.
Lõunauni kestab 2h-2,5h kui koos magame, vähem kui eraldi (ärkab jälle nutuga, et kus olen). 2,5h aga ma ei tohi magada temaga 😀 sest siis ei jää ta õhtul 12-tunniseks uneks magama. Kui üritan panna, ja ta just vabsee ringi ei toimeta, siis ripub rinnal väga kerges unes. Eriti hull kui ööund on üle 12 tunni tulnud eelmine öö.
See on kõik muidugi viimase nädala-paari põhjal jutt, nagu öeldi, uni selles vanuses on pidevas muutumises.
Mina näiteks kardan, et kui ma teda oma voodiga kindlaks ajaks magama sundima ei hakka, siis ta lõpuks keeldub lõunaunest täielikult. Sellest poleks mulle muidu midagi, kui talle endale sobib, aga lasteaed tuleb ka mingi aeg..
Püüan tal ööund natuke lühemaks teha, et lõunauni varem tuleks.
Ega ongi raske! Nagu matemaatika! Aga valemid kogu aeg muutuvad!
Proovi mõnda äppi, mille järgi vaata lapse tegelik ööpäevane unevajadus. (Logi kõik päris uned, mitte klammerdumine). Kui sul juba äkki olemas, siis ekraanipildi põhjal oskan ehk ka täpsemalt öelda, kuidas näiteks mina sellele läheneksin.
Lühidalt ilmselt üritaksin ikkagi ühe uinaku peale saada, kui õhtul nii kaua üleval jaksab olla. Hommikune unevõlauinak siis kuidagi stimuleerides edasi lükata (väsimuse ilmnedes uus muusikaline mänguasi kätte anda vms). No kuskilt peab sättima, minul endal on olnud kergem teda üleval hoida kui varem magama sundida 😀 Siis saad ka teda hõlpsamini varem magama panna, nagu enne soovitati.