No suht raske olukorda ette kujutada, et 10kuune tõesti koguaeg vingub. Samas ma võin kinnitada, et minu lapsel ala 6-7k kuniumbes 1,5a ei olnud jonni vaid oli ainult hüsteeria 😀 Ela siis sellega, et iga asja peale on laps hüsteerias, mille jooksul ei luba end sülla võtta, endaga suhelda jne. Õnneks alates u 1,5 jäi neid hoogusid vähemaks, nüüd 2,5selt jonnib ikka palju, aga hüsteeriat enam ei tee….
Aga mida sa ise kodus teed? Äkki üritad liiga palju millegi muuga tegeleda? näiteks nutiseadet vahtida, aga 10kuune tahab juba vanemate vidinatega mängida jne. Nii pea, kui lapsed hakkavad käputama ja toe najal seisma, suureneb nende huvi just vanemate asjade vastu.
Minu ainus soovitus ongi üritada kogu olukorda kõrvalt jälgida, et ehk sul õnnestub märgata midagi, mis on selle virina põhjuseks – miski teie koduses keskkonnas, sinu enda käitumises, mida saaksid muuta. Võibolla laps ei taha niisama süles olla, vaid tahab aktiivset tegutsemist, et loetaks raamatut talle vmt. Ega ei oskagi ju konkreetseid soovitusi anda, kui ei näe, mis seal kodus on või ei ole 😀 Aga lihtsalt, et proovi oma tegevustes ja päevaplaanis midagi muuta