Minu meelest on see uus põlvkond, kes end maailma nabaks peab, mitte “eriliselt väärtuslik ilma igasuguse kingitagi”, vaid lihtsalt matslik. Harjunud alati ainult saama, ja teadlik, et ta on väärtuslik ainult sellepärast, et ta on tema, et tal pole vaja kellegagi arvestada, sest ta on “väärtuslik”, et tema lapsed võivad igal sümfooniakontserdil ja lõpuaktusel amokki joosta või karjuda, sest kellele see ei meeldi, see ei armastata lapsi, et oma koeral võib teisel lasta üle näo lakkuda, sest kui see teisele ei meeldi või allergiat tekitab, siis on see inimene lihtsalt koertevaenulik, jne jne. Ühesõnaga matside põlvkond, kes ainult iseend peab väärtuslikuks ja oma tegemisi õigeks.
Ja need 100-aastased võivad küll end õige halvasti tunda, kui sellised, neile risti vastupidiselt käituvad inimesed siis sünnipäevale tulevad, üleni puhevil oma tähtsusest. Kurb.
Ja perekoolile tüüpiliselt on inimesel, kes KÜSIB, mida viia juubilarile kingituseks, vaid kaks valikut – minna tühja käega, teadlikuna oma tähtsusest, või viia kanakujuline vaas.
Ma ei tea, kes tänapäeval veel kanakujulisi vaase kingivad.. Ilmselt just sellised ise “tähtsad” inimesed, kes ei vaevu süüvima juubilari ellu ja soovidesse ja kasvatuse eripäradesse (endast iial ei räägita, enda vajadused on kõige viimased, ennast iial ei kiideta, kingituseks öeldakse, et mulle pole midagi vaja), vaid viivad kodust eest ära eseme, et siis ka jätta mulje, et nad on vanainimese peale mõelnud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 07.01 19:41; 07.01 22:12; 08.01 11:28;