Esileht Kodunurk 100 toitu kalast

NĂ€itan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: 100 toitu kalast

Postitas:
KĂ€gu

Paneme tulema! 😊

Kala on hea ja tervislik. Osade meelest kallis, aga on ka palju soodsa hinnaga kohalikke eestimaiseid ujujaid.
Postitaks siia (vÀhemalt) 100 kalatoiduretsepti,valmistusviisi vÔi lihtsalt kirjeldust (soovitavalt ikka erinevaid, see omakorda eeldab mÔningast kursisolekut teemaga).
Kes huvitatud, lööge kampa!

Alustan enda tegemistega:

Tegin haugisĂŒlti. Turult haug, keetsin sibula, porgandi ja vĂ€hese kĂŒĂŒslauguga + maitseained (sool, pipar, loorber). Tahendasin ĆŸelatiiniga (haug suhteliselt mitterasvane kala). Oleme juba paar pĂ€eva vĂ€rske kartuli ja ÀÀdikaste salatitega söönud.
JĂ€rgmiseks plaanin taas haugi vĂ”i ka turska osta ning sellest (keedetud kujul) nĂ”ukaaegseid “rotikaid”, ehk neid 9-kopikalisi rasvapirukaid teha. See on hitt meie sĂ”prade hulgas ja siis juba kaloreid ei loeta 😁
Pirukad teen niisiis keedetud kalalihast, lisan keedumuna, vÔis hautatud sibulat ja Ôige natuke ka riisi (lapsed siiski eelistavad ilma riisita). Maitsestan meelepÀraselt ja lÀhevad eelkerkinud pÀrmitainale kÔhtu. Kergitan veidi veel ja potis hulga Ôli sees nad siis ujuvad.

KalasÔbrad, teie etteaste!
🐟🐟🐟

Please wait...
Postitas:
KĂ€gu

Ostan alati soodushinnaga lÔhet. Sellest saan 2 fileed ja kui parajalt lohakalt fileerin, siis ka lÔhesuppi.
Et siis minu 3 retsepti:
Kausis segan sojakastme, teriyaki kastme, sidrunimahla, soola-pipra, mÀÀrin luudest puhastatud nahaga filee selle kastmega kokku, lasen 20-30 minutit marineeruda ja grillin resti vahel.

GraavilĂ”he: puhastatud filee peale raputan meresoola, pipart, suhkrut ja tilli, murran kokku ja lasen kĂŒlmkapis 24 tundi seista. Õhukesed viilud ja saiale.

Koorene kalasupp: keedan pea, ohtra lihaga luu. Kurnan vedeliku teise potti. Praen vĂ”is porgandikange ja sibulat, lisan puljongile. TĂŒkeldan sisse paar vĂ€rsket kartulit, maitsestan soola-pipraga. Kui kartul pehme, lisan puhastatud kalaliha ja peotĂ€ie rannakarpe ja vahukoort. Hakitud tilli ka.

Please wait...
Postitas:
KĂ€gu

Keegi vÔiks mingi hea kalakotleti reptsepti panna.

Please wait...
Postitas:
KĂ€gu

Lasteaialapse lemmikuks on paneeritud valge kala. Kohafileed lÔikan suupÀrasteks ampsudeks, panen kaussi. Lisan soola, pipart, veidi majoneesi ning hakitud tilli, lasen nii 10 min maitsestuda. Paneerin kalapalad riivsaias ja praen.
Kalakotlettidesse kĂ€ib meil kalahakkliha (koha vĂ”i ahven), hakitud sibul ja kĂŒĂŒslauk, riivitud kartul ja muna. Maitseks soola ja pipart.

Please wait...
Postitas:
KĂ€gu

Praen vÔis porgandikange ja sibulat

Loen ja loen ja aru ei saa mis porgandikangest sa rÀÀgid:) Siis jagasin Àra.

Lehttaignast kalapirukas: ostan poest kĂŒlmutatud lehttainast, usinamad teevad muidugi selle ka ise. Puhastan sobiva suitsukala, vĂ€ga vĂ€ikeseks ei haki, lisan hakitud muna ja sibulat, maitseaineid, tsipake sinepit ja mĂ€darĂ”igast, pisut hapukoort vĂ”i toorjuustu, muidu jÀÀb kuiv. RÔÔsk koor sobib ka, aga sellega peab koguseid katsetama. VĂ€ga rasvase kala puhul pole eriti vaja. Vastavalt suurusele kĂŒpsetan nagu lehttaignapirukaid ikka. Mina teen ĂŒhe suure, aga sobivad ka vĂ€iksemad kui mĂ”ni sibulat ei soovi, siis saab jagada.
Sama tÀidisega olen teinud ka pelmeene, aga siis teen kalast hakkliha.

Please wait...
Postitas:
KĂ€gu

Teen kartuli-lÔhevormi, ajendatuna Jamie Oliveri koolitoidu saatest.
Kartuli- ja lĂ”hekuubikud panen ahjupannile, sekka vĂ”iga praetud sibulad, maitsestan soola ja tilliga, valan ĂŒle muna-kooreseguga, enne kĂŒpsemise lĂ”ppu raputan riivjuustu peale.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. TĂ€psemalt
Postitas:
nyah nyah

Laisklooma aseabikiirkalasupp: pane vesi potiga keema, lisa sÔltuvalt poti suurusest kuubik vÔi paar kalapuljongit. Kui muliseb, suru sinna heldel kÀel kylmutatud suriminuudleid. Peagi muliseb jÀlle, nyyd on riisinuudlite kord, 3-5 min hiljem on söögiaeg. Dekoorix sobivad igasugused kombinatsioonid tillist-petersellist, sidrunist, hapukoorest, munast & mereandidest, tÀiendavas maitsestuses vÔid katsetada kÔige pÀhetulevaga kiluvyrtsist sojakastmeni.

PÀris kalast, tjah, on selles supis heal juhul ainult lÔhn, aga söövad, kiidavad & juurdegi kysivad. & koka ainus mure on, et yle ei keeda, kurjavaimu makra lÀheb muidu kummix kÀtte Àra.

Please wait...
Postitas:
KĂ€gu

Minu lemmik on karpkala filee, millele mÀÀrin peale Ôhukese kihi mÀdarÔigast ja mozzarella viilud ja siis ahju. On minumeelest ka toidutare vÔi naminami retsept.
Muidu ma kala juustu-majoneesiga ĂŒlevalamist ei poolda vaid lisan tavaliselt vĂ”imalikult naturaalseid asju (maitseroheline-sool-pipa-sidrun) kuid nö mudakala puhul mulle vĂ€ga meeldib mĂ€darĂ”igas. Olen sama teinud ka pangasuse filee puhul. Muudmoodi, kui tugevalt maitsestatult, ei kĂ”lba pangasus sĂŒĂŒa… vĂ€hemalt minumeelest.

Please wait...
Postitas:
talent

Tahtsin suitsukalasalatit teha, aga toodi “vale” kala – meriahven. Selle liha on vĂ€ga tihke ja kĂ”va – minule salatis poleks meeldinud. Salatisse oleks lĂ€inud suitsukala (ideaalis tavaline ahven), munasektorid, jÀÀsalat, vĂ€rske kurk ja poolikud keedetud pariisi kartulid, tilli ja lilli samuti. Õlikaste ka.

Meriahven sai hoopis koorekastmesse pandud.

Please wait...
Postitas:
annamaal

Valge kala Poola kastmega.
Keedan munad ja purustan need kahvliga.
Pannile kuuma Ôli sisse panen valge kala fileed, kallan hetke pÀrast juurde kuuma vett nii, et kalad on peaaegu kaetud. Hautan, kuni kala on valmis, tÔstan pannilt Àra. Lisan pannile kalapuljongisse vÔid ja soola, lasen vÔil sulada, lisan purustatud munad.
Keedukartuliga lihtsalt imehea.

P.S. Poola kastme jaoks pole vÔid kunagi liiga palju.

Please wait...
Postitas:
KĂ€gu

1)teen peenleivaga kiluleivad sibularatastega ja kĂŒpsetan praeahjus. VĂ€ga head on.
2)vĂ”rdses koguses riivitud kartul, kaalikas ja porgand, ĂŒks riivitud sibul ja panna vĂ”iga mÀÀritud ahjuvormi, valada ĂŒle maitsestatud vee- piimaseguga ja kĂŒpsetada peaaegu valmis, siis laotada peale lĂ”he poolkehad, mÀÀrida majoneesiga ja sidrunimahla,tilli, pipra ja soolaga. KĂŒpsetada kuni kala on kĂŒps. ĂŒlihea.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. TĂ€psemalt
Postitas:
KĂ€gu

1)teen peenleivaga kiluleivad sibularatastega ja kĂŒpsetan praeahjus.

VÀga Àge tundub, aga kuidas teed? VÀrske filee? MÀÀrid leiva vÔiga? Praed sibula enne pannil veidi lÀbi (leib pruunistub ju kiiresti, sibul ei saa mÔnusaks selle ajaga)? Millega maitsestad?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. TĂ€psemalt
Postitas:
KĂ€gu

1)teen peenleivaga kiluleivad sibularatastega ja kĂŒpsetan praeahjus.

VÀga Àge tundub, aga kuidas teed? VÀrske filee? MÀÀrid leiva vÔiga? Praed sibula enne pannil veidi lÀbi (leib pruunistub ju kiiresti, sibul ei saa mÔnusaks selle ajaga)? Millega maitsestad?

Jah, teen sellised vĂŒrtsikiluga vĂ”ileivad nagu hakkaks neid tavalist moodi sööma, ainult keedumuna ei pane ja sibularattad lĂ”ikan imeĂ”hukesed. Praeahjus ei kĂ”rbe leib nii kiiresti, kui pannil praadides.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. TĂ€psemalt
Postitas:
KĂ€gu

Teen kartuli-lÔhevormi, ajendatuna Jamie Oliveri koolitoidu saatest.

Kartuli- ja lĂ”hekuubikud panen ahjupannile, sekka vĂ”iga praetud sibulad, maitsestan soola ja tilliga, valan ĂŒle muna-kooreseguga, enne kĂŒpsemise lĂ”ppu raputan riivjuustu peale.

Kartulid on keedetud vÔi?

Please wait...
NĂ€itan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk 100 toitu kalast