Paneme tulema! ????
Kala on hea ja tervislik. Osade meelest kallis, aga on ka palju soodsa hinnaga kohalikke eestimaiseid ujujaid.
Postitaks siia (vähemalt) 100 kalatoiduretsepti,valmistusviisi või lihtsalt kirjeldust (soovitavalt ikka erinevaid, see omakorda eeldab mõningast kursisolekut teemaga).
Kes huvitatud, lööge kampa!
Alustan enda tegemistega:
Tegin haugisülti. Turult haug, keetsin sibula, porgandi ja vähese küüslauguga + maitseained (sool, pipar, loorber). Tahendasin želatiiniga (haug suhteliselt mitterasvane kala). Oleme juba paar päeva värske kartuli ja äädikaste salatitega söönud.
Järgmiseks plaanin taas haugi või ka turska osta ning sellest (keedetud kujul) nõukaaegseid “rotikaid”, ehk neid 9-kopikalisi rasvapirukaid teha. See on hitt meie sõprade hulgas ja siis juba kaloreid ei loeta ????
Pirukad teen niisiis keedetud kalalihast, lisan keedumuna, võis hautatud sibulat ja õige natuke ka riisi (lapsed siiski eelistavad ilma riisita). Maitsestan meelepäraselt ja lähevad eelkerkinud pärmitainale kõhtu. Kergitan veidi veel ja potis hulga õli sees nad siis ujuvad.
Kalasõbrad, teie etteaste!
????????????