Esileht Kodunurk 100 toitu kalast

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: 100 toitu kalast

Postitas:

Paneme tulema! ????

Kala on hea ja tervislik. Osade meelest kallis, aga on ka palju soodsa hinnaga kohalikke eestimaiseid ujujaid.
Postitaks siia (vähemalt) 100 kalatoiduretsepti,valmistusviisi või lihtsalt kirjeldust (soovitavalt ikka erinevaid, see omakorda eeldab mõningast kursisolekut teemaga).
Kes huvitatud, lööge kampa!

Alustan enda tegemistega:

Tegin haugisülti. Turult haug, keetsin sibula, porgandi ja vähese küüslauguga + maitseained (sool, pipar, loorber). Tahendasin želatiiniga (haug suhteliselt mitterasvane kala). Oleme juba paar päeva värske kartuli ja äädikaste salatitega söönud.
Järgmiseks plaanin taas haugi või ka turska osta ning sellest (keedetud kujul) nõukaaegseid “rotikaid”, ehk neid 9-kopikalisi rasvapirukaid teha. See on hitt meie sõprade hulgas ja siis juba kaloreid ei loeta ????
Pirukad teen niisiis keedetud kalalihast, lisan keedumuna, võis hautatud sibulat ja õige natuke ka riisi (lapsed siiski eelistavad ilma riisita). Maitsestan meelepäraselt ja lähevad eelkerkinud pärmitainale kõhtu. Kergitan veidi veel ja potis hulga õli sees nad siis ujuvad.

Kalasõbrad, teie etteaste!
????????????

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ostan alati soodushinnaga lõhet. Sellest saan 2 fileed ja kui parajalt lohakalt fileerin, siis ka lõhesuppi.
Et siis minu 3 retsepti:
Kausis segan sojakastme, teriyaki kastme, sidrunimahla, soola-pipra, määrin luudest puhastatud nahaga filee selle kastmega kokku, lasen 20-30 minutit marineeruda ja grillin resti vahel.

Graavilõhe: puhastatud filee peale raputan meresoola, pipart, suhkrut ja tilli, murran kokku ja lasen külmkapis 24 tundi seista. Õhukesed viilud ja saiale.

Koorene kalasupp: keedan pea, ohtra lihaga luu. Kurnan vedeliku teise potti. Praen võis porgandikange ja sibulat, lisan puljongile. Tükeldan sisse paar värsket kartulit, maitsestan soola-pipraga. Kui kartul pehme, lisan puhastatud kalaliha ja peotäie rannakarpe ja vahukoort. Hakitud tilli ka.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Keegi võiks mingi hea kalakotleti reptsepti panna.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Lasteaialapse lemmikuks on paneeritud valge kala. Kohafileed lõikan suupärasteks ampsudeks, panen kaussi. Lisan soola, pipart, veidi majoneesi ning hakitud tilli, lasen nii 10 min maitsestuda. Paneerin kalapalad riivsaias ja praen.
Kalakotlettidesse käib meil kalahakkliha (koha või ahven), hakitud sibul ja küüslauk, riivitud kartul ja muna. Maitseks soola ja pipart.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Praen võis porgandikange ja sibulat

Loen ja loen ja aru ei saa mis porgandikangest sa räägid:) Siis jagasin ära.

Lehttaignast kalapirukas: ostan poest külmutatud lehttainast, usinamad teevad muidugi selle ka ise. Puhastan sobiva suitsukala, väga väikeseks ei haki, lisan hakitud muna ja sibulat, maitseaineid, tsipake sinepit ja mädarõigast, pisut hapukoort või toorjuustu, muidu jääb kuiv. Rõõsk koor sobib ka, aga sellega peab koguseid katsetama. Väga rasvase kala puhul pole eriti vaja. Vastavalt suurusele küpsetan nagu lehttaignapirukaid ikka. Mina teen ühe suure, aga sobivad ka väiksemad kui mõni sibulat ei soovi, siis saab jagada.
Sama täidisega olen teinud ka pelmeene, aga siis teen kalast hakkliha.

+5
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Teen kartuli-lõhevormi, ajendatuna Jamie Oliveri koolitoidu saatest.
Kartuli- ja lõhekuubikud panen ahjupannile, sekka võiga praetud sibulad, maitsestan soola ja tilliga, valan üle muna-kooreseguga, enne küpsemise lõppu raputan riivjuustu peale.

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.07 08:34; 03.08 02:27;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Laisklooma aseabikiirkalasupp: pane vesi potiga keema, lisa sõltuvalt poti suurusest kuubik või paar kalapuljongit. Kui muliseb, suru sinna heldel käel kylmutatud suriminuudleid. Peagi muliseb jälle, nyyd on riisinuudlite kord, 3-5 min hiljem on söögiaeg. Dekoorix sobivad igasugused kombinatsioonid tillist-petersellist, sidrunist, hapukoorest, munast & mereandidest, täiendavas maitsestuses võid katsetada kõige pähetulevaga kiluvyrtsist sojakastmeni.

Päris kalast, tjah, on selles supis heal juhul ainult lõhn, aga söövad, kiidavad & juurdegi kysivad. & koka ainus mure on, et yle ei keeda, kurjavaimu makra läheb muidu kummix kätte ära.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Minu lemmik on karpkala filee, millele määrin peale õhukese kihi mädarõigast ja mozzarella viilud ja siis ahju. On minumeelest ka toidutare või naminami retsept.
Muidu ma kala juustu-majoneesiga ülevalamist ei poolda vaid lisan tavaliselt võimalikult naturaalseid asju (maitseroheline-sool-pipa-sidrun) kuid nö mudakala puhul mulle väga meeldib mädarõigas. Olen sama teinud ka pangasuse filee puhul. Muudmoodi, kui tugevalt maitsestatult, ei kõlba pangasus süüa… vähemalt minumeelest.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tahtsin suitsukalasalatit teha, aga toodi “vale” kala – meriahven. Selle liha on väga tihke ja kõva – minule salatis poleks meeldinud. Salatisse oleks läinud suitsukala (ideaalis tavaline ahven), munasektorid, jääsalat, värske kurk ja poolikud keedetud pariisi kartulid, tilli ja lilli samuti. Õlikaste ka.

Meriahven sai hoopis koorekastmesse pandud.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Valge kala Poola kastmega.
Keedan munad ja purustan need kahvliga.
Pannile kuuma õli sisse panen valge kala fileed, kallan hetke pärast juurde kuuma vett nii, et kalad on peaaegu kaetud. Hautan, kuni kala on valmis, tõstan pannilt ära. Lisan pannile kalapuljongisse võid ja soola, lasen võil sulada, lisan purustatud munad.
Keedukartuliga lihtsalt imehea.

P.S. Poola kastme jaoks pole võid kunagi liiga palju.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

1)teen peenleivaga kiluleivad sibularatastega ja küpsetan praeahjus. Väga head on.
2)võrdses koguses riivitud kartul, kaalikas ja porgand, üks riivitud sibul ja panna võiga määritud ahjuvormi, valada üle maitsestatud vee- piimaseguga ja küpsetada peaaegu valmis, siis laotada peale lõhe poolkehad, määrida majoneesiga ja sidrunimahla,tilli, pipra ja soolaga. Küpsetada kuni kala on küps. ülihea.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 02.08 22:48; 04.08 23:08;
To report this post you need to login first.
Postitas:

1)teen peenleivaga kiluleivad sibularatastega ja küpsetan praeahjus.

Väga äge tundub, aga kuidas teed? Värske filee? Määrid leiva võiga? Praed sibula enne pannil veidi läbi (leib pruunistub ju kiiresti, sibul ei saa mõnusaks selle ajaga)? Millega maitsestad?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.07 08:34; 03.08 02:27;
To report this post you need to login first.
Postitas:

1)teen peenleivaga kiluleivad sibularatastega ja küpsetan praeahjus.

Väga äge tundub, aga kuidas teed? Värske filee? Määrid leiva võiga? Praed sibula enne pannil veidi läbi (leib pruunistub ju kiiresti, sibul ei saa mõnusaks selle ajaga)? Millega maitsestad?

Jah, teen sellised vürtsikiluga võileivad nagu hakkaks neid tavalist moodi sööma, ainult keedumuna ei pane ja sibularattad lõikan imeõhukesed. Praeahjus ei kõrbe leib nii kiiresti, kui pannil praadides.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 02.08 22:48; 04.08 23:08;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Teen kartuli-lõhevormi, ajendatuna Jamie Oliveri koolitoidu saatest.

Kartuli- ja lõhekuubikud panen ahjupannile, sekka võiga praetud sibulad, maitsestan soola ja tilliga, valan üle muna-kooreseguga, enne küpsemise lõppu raputan riivjuustu peale.

Kartulid on keedetud või?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk 100 toitu kalast

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.