Esileht Ajaviite- ja muud jutud 11 aastat vanad marineeritud kurgid. Kas süüa kõlbavad?

Näitan 14 postitust - vahemik 31 kuni 44 (kokku 44 )

Teema: 11 aastat vanad marineeritud kurgid. Kas süüa kõlbavad?

Postitas:
Kägu

Loodame, et kurkide omanik ikka elus on ja pole purki avanud. Võiks ehk muuseumile kinkida? Tulevastel linnainimestel hea vaadata, mida vanad eestlased purki panid.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui on hästi õnnestunud purk (st steriilselt sulgeda suudetud) ja head hoiutingimused, siis on võimalik, et kurgid süües midagi halba ei tee. Kuid midagi kasulikku neis ka enam pole ja maitseomadused on tõenäoliselt muutunud.
Ma ka ilusaid kurke üle 3 aasta ei hoia. Kui näen mõnd vanemat purki, siis rändab sisu komposti. Punase sõstra mahla olen ka 5 aastat vana tarvitanud. Aga üldiselt neil kõigil moosidel-hoidistel võiks olla hoidmise ülempiiriks nii 3 aastat. Seda juhul, kui hoidmistingimused on head ja hoidis on õnnestunud korrektselt teha.
Mul on maakelder, kus aasta läbi püsib temperatuur 1 ja 6 vahel. Vaid väga pika külmalaine korral läheb nullini ja väga pika kuumalaine järel tõuseb 8 kraadini.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mul ühe tuttava vanaisa tõi keldrist mingi päris vana seenehoidise. Sõi ära ja sama päeva õhtul suri. Võibolla kokkusattumus, sest vanaisa oli muidugi juba ise ka päris vana…

Huumor 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mis kurkidest sai siis?

Kurgid on tänaseks juba 15 aastat vanad. Aeg lendab, lapsed kasvavad …

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Minu arust marineeritud kurgid on juba teisel talvel tavaliselt kõlbmatud (lähevad pehmeks ja käärima ju), üle aasta ikka hoida ei tasu. Vahel siiski kõlbavad ka teisel talvel. Aga 11 aastat kurke hoida??? Kas nende välimuses on tõesti veel midagi, mis kurki meenutab?

Kui nii juhtub, siis oleks vaja võtta koolitust kurkide marineerimise osas või hügieenikursust:)
Ise ma ei sööks neid kurke:) Isegi kui midagi paha pole, ikkagi ei sööks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

ma ei suuda ka välja mõelda, mis imepõhjus sunniks 11 aastat vanu hoidiseid sööma. jah, kui tõesti oleks sundolukord, et nälg võtab silmanägemise ära, siis pole tõesti vahet, kas surm siin või siberis, aga niisama, heast peast hakata enda peal inimkatseid tegema …

Please wait...
Postitas:
roosad tulbid

Mul ühe tuttava vanaisa tõi keldrist mingi päris vana seenehoidise. Sõi ära ja sama päeva õhtul suri.

Hmm, teemaalgataja ei ole tõstetud teemale veel vastanud…

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mul ühe tuttava vanaisa tõi keldrist mingi päris vana seenehoidise. Sõi ära ja sama päeva õhtul suri.

Hmm, teemaalgataja ei ole tõstetud teemale veel vastanud…

Ilmselt siis sõi neid kurke, loogiline.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Rõve.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Päris ime oleks muidugi ka kui algataja märkaks, et ta 4 aastat vana teema on taas päevakorras. Ootame edasi 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ka ilusaid kurke üle 3 aasta ei hoia. Kui näen mõnd vanemat purki, siis rändab sisu komposti. Punase sõstra mahla olen ka 5 aastat vana tarvitanud. Aga üldiselt neil kõigil moosidel-hoidistel võiks olla hoidmise ülempiiriks nii 3 aastat.

Palun sellekohast linki/ viidet, kus see 3a kindlalt kirjas. Või on see SINU MEELEST ja SINU ARVAMUS, mida sa siin selgeks püüad teha?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Hei! Hei! Olen teemaalgataja. NB! Kurke pole siiani maitsnud – aga ära ka ei ole visanud 🙂

Nüüd juba seisavad vaatamisväärsusena 😉

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

See vaatamisväärsus võib sul üks hetk plahvatada, eriti kui keldrist tuppa tõid, kus soojem…

Please wait...
Postitas:
Kägu

No siis on 11 aastat vanad kurgid tapeedil reas, kui plahvatavad, kah kunstiteos 😀

Please wait...
Näitan 14 postitust - vahemik 31 kuni 44 (kokku 44 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud 11 aastat vanad marineeritud kurgid. Kas süüa kõlbavad?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.