Esileht Koolilaps 12 aastase terror

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 171 )

Teema: 12 aastase terror

Postitas:
Kägu

12 aastane ülbitseb  ja räuskab  pidevalt. Ja kui midagi ütlen, siis käratatake, et jää vait! Ei jäksa enam. Poiss on minust pikem ja tugevam. Isaga käitub samamoodi. Räägin pidevalt, et nii ei käituta , eriti veel oma vanematega. Et selline kaäitumine teeb mulle haiget ja kurvastab mind väga. Selle peale tavaliselt

vastatake, aga sina lõid mind 3 aastat tagasi. Või midagi taolist. Kusjuures laps pole tegelikult kunagi tõsiselt karistada saanud. Kui mõni pepulaks välja arvataa ammu aega tagasi. Ei aita rääkimine, tema kaäitumise tagasipeegeldamine, ega tehnikavidinate äravõtmine. Sel viimasel juhul, siis ta kaib ringi ja süüdistab ja solvab meid nagu jäksab.  Ja kuna arvutit on vaja koolitööks, siis loomulikult me ei lase tal õppida ja rikume tema tuleviku ära.

Kusjuures poiss on muidu andekas mitmel alal ja tubli koolis. Ja ma väga soodustan tema huvialasid, maksan ja viin-toon teda . Osades käib ise. Ja pidevalt kui läheb jälle räuskamiseks et me ei hooli temast, me ikka räägime et armastamw teda tingimusteta isegi kuo ta mwile haiget teeb. Ja hoolime vägagi tema ulevikust. . Aga 10 minuti pärast on see tal ununenud.

Spetsialisti juures oleme käinud aastaid. Sai piiripealse autismi diagnoosi. Nüüd on 3 aastat vahet olnud ja spetsialisti järjekord on lihjtsalt nii pikk. Vahepeal on ol ukord ikka väga hulluks läinud.

+14
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga milles see räuskamine tegelikult väljendub?  Sina pidevalt midagi räägid, tema ütleb, ole vait.

Tuleb koju, viskab saapad vastu akent? Karjub kohe, et olete lollid? Või nagu mis?

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma saan aru, et spetsialisti all pead silmas psühhiaatrit?

Tasub abi otsida ka mujalt, näiteks võiksid ühendust võtta oma lapse klassijuhatajaga ja temaga rääkida. Vbl on koolis midagi juhtunud, mis lapse tasakaalust on välja viinud. Igatahes, kui on pädev ja hooliv klassijuhataja, siis ta ikka oskab vast nõu anda või kasvõi kuhugi sind suunata: Rajaleidjasse või mõne psühholoogi juurde. Abi on ilmselt vaja mitte ainult su lapsele vaid ka sulle endale.

Kui su läheduses tegutse mõni autistlikke laste vanemate tugigrupp, siis kindlasti mine sinna, saad teistelt vanematelt tuge ja nõu.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Äratan hommikul üles. Vastab kas, ”küll ma tulen” või ”jää vait. ”  lahen 5-10 min pärast tagasi ja äratan uueati, ütlen kellaaja. Sama vastus . Nii mitu korda. Ajab end lõpuks üles, vaatab kella ja hakkab räuskama et ma ei äratanud teda piisavalt vara.

Koolis jäeti hilinemiste pärast peale tunde. See mõjus ja poiss oli mõnda aega ise valmis õigeks ajaks. Aga ärritund nagu tige herilane ja mina loomulikult süüdi et kool teda karistas. Räauskamine tähendab, et ta käib ringi, loobib asju, lööb jalaga pesukorvi, prügikasti vms. Tuleb hasti lahedale ja röögib mulle otse näkku .

Tuleb koolist, kohe arvuti taha. Palun kenasti tal riided vahetada, käed pesta. Vastab, et kohe  kohe. Aga tunni aja pärast ikka istub kooliriietes. Ütlen,et sa tund aega tagasi lubasid vahetada riided. Kargab siis toolilt püsti nii et tool lendab . Röögatab jah ma vahetan. Vahetab siis poolenisti, kas ainult aärgi või püksid ja kohe arvutisse tagasi. Kui interneti kinni panen, kukub oma tuba segi peksma ja karjub mulle et ma olen ainult loll naine ja ei otsusta midagi.

Kui kutsun sööma, isegi ei vasta. Kutsun mitu korda ja siis lülitan ülevalkorrusel elektri välja. Kuulen röögatust, tool lendab õhku ja tulivihane poiss jookseb alla et mul nägu täis sõimata.

Hakkame siis sööma kogu perega. Üks vale sõna meie poolt või kui ta õde julgeb naerda ta üle ja püssirohutünn plahvatab. Röögib meie peale, haarab oma taldreku ja laheb üles oma tuppa sööma. Elektri muidugi lülitab ta kohe tagasi, aga vähemalt saan ta alla sööma.

Jah selline elu on meil enamuse ajast. Kusjuures ma mäletan, mu isa oli selline kergesti ärrituv ja kukkus pidevalt jaurama mõttetute asjade pärast

+13
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa lülitad välja elektri, annad lakse, õde naerab ta üle.

+4
-29
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oeh jah. Sinu kirjelduse põhjal ütleks, et teil on keeruline olukord.

Mu enda teismelisega on samuti probleemid. Oleme otsinud lapsele palju abi, käinud läbi nii psühholooge kui psühhiaatreid. Elu  kulgeb lainetena – vahel on veidi parem, aga siis jälle sama hull või veel hullem.

Sestap – tahaksin sullegi soovitada, et vii laps asjatundja juurde, kuid kahjuks on selles valdkonnas nii, et kümnest üks spetsialist on selline, kes ka päriselt suudab midagi natuke paremuse poole liigutada. Ja reeglina just see viimane lahkub peagi näiteks lapsepuhkusele ning siis olete alguspunktis jälle tagasi. Nii et ei ole see abisaamine, isegi kui olete arsti vastuvõtule pääsenud, nii lihtne.

Ühe võimalusena pakuks välja, et ehk õnnestub leida noormehele mõni autoriteetne isik, kelle sõna talle korda läheb. See võib olla spetsialist, kuid võib olla ka näiteks treener. Ja paluda, et äkki too räägiks temaga. Või siis näiteks viib meestreener terve rühmatäie poisse matkale ja matkamise ajal siis räägivad juttu ka, jutu sees toob välja põhimõtted, et tõeline mees austab naisi, ei sõima neid, oma pere on sul ainus ja õige mees hoiab oma peret. Mingi prügikasti jalaga tagumine ei ole kangelastegu, vaid hale värk.

+24
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõpeta see pidev rääkimine. Ühtegi teismelist see ei huvita ja mitte keegi ei viitsi seda kuulata. Jutt olgu konkreetne, lühike, abiks on iroonia ja sarkasm. Halvale käitumisele ei reageeri, midagi meelde ei tuleta, millegi üle ei kauple. Ise lased asjad ühest kõrvast sisse , teisest välja – võtad kui olmemüra.

+33
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elektri väljalülitamine selle peale, et laps ei tule kutsumise peale sööma, on väga radikaalne. Minu arust pole ime, et varateismelisel sellisest närvihaigest mutist endal ka närvid läbi on. Alusta ravimist iseendast.

+28
-29
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Autistidel on lihtsam, kui neil on reeglid ja kindlad piirid.
Mulle tundub, et tal on arvutisõltuvus.
Mina vist istuks koos mehega maha, arutaks asjad läbi ja paneks lapsele paika reeglid. Siis selgitaks neid koos mehega lapsele ja jälgiks, et nendest reeglitest kinni ka peetaks.
Ma paneks paika kindla internetiaja. Näiteks kaks tundi päevas ja kuni teatud kellaajani. Kui kaks tundi saab täis või kellaaeg kukub, läheb nett kinni ja jääb kinni kuni järgmise päevani. Kui selle peale räuskama kukub, võib nett ka kauemaks kinni jääda. Kui ta aga vahetab koju jõudes riided, teeb kohe ära koolitööd ja kulutab oma internetiaja ära koolitööde peale, siis võiks ta oma mängude vms jaoks internetiaega juurde saada küll. Aga mitte lõputult, vaid nii, et magamaminekuaeg oleks ikka normaalsel ajal.
Kui ta hakkab jaurama, et te ei lase tal kooliasju teha, siis võimaldaks ma talle kooliasjade tegemiseks internetiaega näiteks elutoas, enda või mehe silma all, ja siis jälgikski, et ta seda aega tõesti kooliasjade jaoks kasutaks. Sest see on ju ettekääne, et arvutiaega välja manipuleerida, 12aastastel ei ole ju tegelikult väga palju arvutit vajavaid koolitööd. Enamasti on neil vaja vaid e-kooli või Stuudiumit vaadata ja vahel harva midagi otsida või mõni referaat teha. Aga muidu teeks talle selgeks, et kõigepealt kooliasjad, ja kui need on tehtud, siis võib mänguaega saada.
Hommikuse ärkamisega teeksin nii, et paluksin tal endal äratuse panna ja käiksin ise teda äratamas ühe korra, rohkem mitte. Kui ööseks internet ära võtta, võiks hommikune ärkamine lihtsamaks ka muutuda.
Söömakutsumisega samamoodi. Ühe korra kutsuksin. Kui vastust ei saa, vaataksin, ega tal kõrvaklapid peas ole – veenduksin, kas ta ikka kutset kuulis. Ja edasi oleks tema enda asi, kas tuleb sööma või mitte. Mitu korda kutsumas ei käiks, sest see ju ei toimi ja ajab vaid närvi. Elektrit välja ka ei lülitaks, sest kui selle tõttu mäng kinni läheb vms, siis on vihahoog ju täiesti loogiline reaktsioon.
Teatud kindla (ja lapsele enne teatatud) aja, nt poole tunni pärast, oleks söögiaeg läbi ja laud koristatud ning söömatajäämine edasikaebamisele ei kuuluks. (Kui asi juba toimima hakkab, võib ka järeleandmisi teha. Näiteks laps küsib viisakalt ja rahulikult, et kas ta võiks selle leveli lõpuni mängida, et umbes nii mitu minutit veel – muidugi võib. Kui ta tõesti pärast seda üht levelit tuleb.)
Või kui söömatajätmine liiga karm tundub, siis jätaksin lapsele tema portsu lauale, aga seda soojendama vms ei hakkaks, kui ta selle ära laseb jahtuda. Oma nõud pesku ka ise, kui kõigi teiste nõud on juba jõutud ära pesta.
Alguses tooks kõik see kindlasti kaasa kõva protesti. Oluline on, et olete mehega ühel nõul. Ja järele ei tohi anda, sest muidu hakkabki üks igavene piiride katsetamine: tookord ma ju sain oma tahtmise, äkki saan nüüd ka, kui piisavalt jonnin. Lapsele selgitaks, et see kõik on tema huvides. Taibukad piiripealsed autistid saavad loogilistest selgitustest väga hästi aru.

+31
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elan paraku välismaal ja ainuke spetsialist kes siin meiega tegeleb on Pediatrician. Ega tegelikku abi polegi eeiti saanud. Iga kord erinev inimene olnud, küsib küsimusi, saadab raporti ja kõik. Siit foorumist olen rohkem abi saanud.

Auttoriteetse isiku jutt vist aitaks küll. Korra ma kogemata kutsusin politsei meile. Poiss läks õega kaklema ja minu sekkumine kui hane selga vesi. Helistasin politsei numbril laste ees, et neid hirmutada ja panin kohe kinni. Aga ca 5-10 min parast oli vilkurid maja ees. Meespolitseinik keskendus minu noomimisele, et ma politsei aega raiskan, naispolitseinik läks üles poisi tuppa, noomis poissi ja ütles et järgmisel korral võtab ta kaasa. Ehkki mul oli põletavalt häbi selle intsidendi pärast, see aitas pikaks ajaks. Poiss ikka suutis end mingil määral kontrollida. Aga tasapisi laks elu tagasi vanadesse rööbastesse, ja isegi politseiga ähvardamine enam ei aita. Kusjuures politsei teatas meist lastekaitsesse. Aga keegi pole 8 kuu jooksul meiega ühendust võtnud.

Ma usun, et kui poisi kooli (mees)direktor temaga räägiks üks ühele ja selgitaks , et nendekoolis  on selline käitumine lubamatu ja vadtuolus kooli väärtushinnangutega. See aitaks mingil määral. Aga väga paha on oma kodu probleeme minna laotama direktori ette. Koolis on ju käitumine korras ja väga meeldib seal.

+16
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa kutsusid oma 12. a lapsele politsei? Politsei istus lapse toas ja hirmutas teda?

Ime, et ta veel nii vähe mässab. Jeebus.

+9
-42
Please wait...

Postitas:
Kägu

See sõna on muidu “jaksama”, mitte “jäksama”.

+14
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

mis selles elektri väljalülitamises nii ekstreemaet on? Ega siis terves majas elekter välja ei lähe. Ikka ainult selles piirkonnas mis nuppu ma vajutan . Näiteks teise korruse jaoks on eraldi nupp stepslitele ja eraldi laetuledele. Ma tavaliselt võtangi elektri teise korruae stepslitest ära, siis läheb ruuter kinni . Sellest täitsa piisab.

+22
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

mis selles elektri väljalülitamises nii ekstreemaet on? Ega siis terves majas elekter välja ei lähe. Ikka ainult selles piirkonnas mis nuppu ma vajutan . Näiteks teise korruse jaoks on eraldi nupp stepslitele ja eraldi laetuledele. Ma tavaliselt võtangi elektri teise korruae stepslitest ära, siis läheb ruuter kinni . Sellest täitsa piisab.

Sa oled vägivaldne kontrollfriik. Sul on endal kõigepealt teraapiat vaja.

+18
-35
Please wait...
Postitas:
Kägu

Sa oled vägivaldne kontrollfriik. Sul on endal kõigepealt teraapiat vaja.

Ja sa oled lahkelt andnud pojale pere kõige tähtsama inimese rolli. Miks siis imestada, et ta vastavalt käitub.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Korra ma kogemata kutsusin politsei meile.

Tõesti sa ei ole absoluutselt normaalne inimene.

Elektri välja lülitamine on ekstreemne, sest sa tegid seda nii tühjal põhjusel – laps ei tulnud sööma. Mida sa siis veel teed, kui laps päriselt pahandust teeb – viskad ta arvuti puruks või? Või siis nojah, kutsud POLITSEI koju. Haige oled!

+9
-37
Please wait...
Postitas:
Kägu

Pane ennast korra lapse olukorda. Sul on pooleli mingi oma lemmiktegevus, millega oled näiteks tund aega vaeva näinud, lõpptulemus on kohe käes ja siis mees tuleb ja lihtsalt viskab su kätetöö ära. Ilma igasuguse hoiatuseta. Kas sa ei vihastaks?

Ma olen täiesti nõus, et arvuti ei ole elu ja reeglid peavad olema aga sedasi lapsest üle sõitmine tekitabki trotsi.

Antud juhul kindlasti on probleem palju sügavam aga sinu käitumine ei aita kuidagi olukorrale kaasa.

+19
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Antud juhul kindlasti on probleem palju sügavam aga sinu käitumine ei aita kuidagi olukorrale kaasa.

Sellega olen nõus. Ja väga nõus olen ka täna 15.34 kirjutanud käoga. Selline laps vajaks ikka väga professionaalset abi ning vanemad ja pere teised lapsed professionaalset nõustamist. Kindlasti saad ka ise autismi kohta guugeldades väga palju kasulikku lugeda, sest materjale on ju väga palju. Sul pole ju tegemist lihtsalt raskestikasvatatava lapsega, pead temaga hoopis teisiti käituma kui seni.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teil mehega suhe korras?

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Korra ma kogemata kutsusin politsei meile.

Tõesti sa ei ole absoluutselt normaalne inimene.

Elektri välja lülitamine on ekstreemne, sest sa tegid seda nii tühjal põhjusel – laps ei tulnud sööma. Mida sa siis veel teed, kui laps päriselt pahandust teeb – viskad ta arvuti puruks või? Või siis nojah, kutsud POLITSEI koju. Haige oled!

Minu meelest oled sina haige.

+18
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Riiete vahetamisest mina nii suurt numbrit ei tee. Kui ei vaheta, mis siis ikka, lahinguid tuleb valida. Sööma lähen kutsuma lapse tuppa kuna muidu tal klapid peas ja tihti ei kuule/ei pane tähele. Kui ei tule, siis soojendab endale ise hiljem. Mingit draamat sellest ei tule. El välja lülitamine poole mängu pealt võib ikka tõesti närvi ajada. Näkku röökimine kindlasti ok pole. Ma ütleks selle peale rahulikult, aga väga resoluutselt, et nädal aega netti ega taskuraha ei saa.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis saab kui ta äratus oleks tema enda vastutusel. Ostad nt äratuskella. Mis saaks, kui kutsud sööma, aga kui ta ei tule, siis ei tule. Sööb hiljem. Ma tean küll, et on kena komme süüa koos perega, aga meil nii pole. Söök valmis, annan teada, aga igaüks sööb siis kui talle sobib ja kus sobib. No meil on suuremad lapsed kui 12a. Reeglid on kuhugi ära  kadunud. Riietega ka sama lugu. Vahetagu või mitte. Neid nad siiski vahetavad koduriiete vastu, sest need kooliriided tunduvad neile räpased istumaks oma voodi peale. Samal põhjusel pesevad käsi, kui koju tulevad.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tuleb koolist, kohe arvuti taha. Palun kenasti tal riided vahetada, käed pesta. Vastab, et kohe kohe. Aga tunni aja pärast ikka istub kooliriietes. Ütlen,et sa tund aega tagasi lubasid vahetada riided. Kargab siis toolilt püsti nii et tool lendab . Röögatab jah ma vahetan. Vahetab siis poolenisti, kas ainult aärgi või püksid ja kohe arvutisse tagasi. Kui interneti kinni panen, kukub oma tuba segi peksma ja karjub mulle et ma olen ainult loll naine ja ei otsusta midagi.

Kui kutsun sööma, isegi ei vasta. Kutsun mitu korda ja siis lülitan ülevalkorrusel elektri välja. Kuulen röögatust, tool lendab õhku ja tulivihane poiss jookseb alla et mul nägu täis sõimata.

Hakkame siis sööma kogu perega. Üks vale sõna meie poolt või kui ta õde julgeb naerda ta üle ja püssirohutünn plahvatab. Röögib meie peale, haarab oma taldreku ja laheb üles oma tuppa sööma. Elektri muidugi lülitab ta kohe tagasi, aga vähemalt saan ta alla sööma.

Jah selline elu on meil enamuse ajast. Kusjuures ma mäletan, mu isa oli selline kergesti ärrituv ja kukkus pidevalt jaurama mõttetute asjade pärast

TA, sa ei ole üksi. MMeil samalaadne kodus. Ja samuti meil liigub see meesliini pidi, nii minu isa kui vend olid sellised, ja nüüd on teismeline, sama vana jõmpsikas samasugune. Elu koos psühhopaadiga, kusjuures vahepeal hakka või enda normaalsuses kahtlema. Nad on väga veenvad kui oma hüsteeriasse lähevad ja kõikide peale lõugavad. Vaimne vägivald kogu perele, ja teha pole eriti midagi. Ma ise pooldan karmimapoolset kasvatust, aga talle ei mõju nagu absoluutselt mitte midagi, ei nutiseadmete äravõtmine, ja taskuraha keelamine, ega mitte miski. Mingil juhul ei tohi nendega vaidlema hakata, sellest nad lähevad aina rohkem hoogu ja saavad rahuldust sellest, mida enam teised endast välja lähevad.  See pakub neile väljundit end maandada teiste kulul.  Ma lihtsalt palun tal eemalduda ja mitte kisendada ja samuti olen saatnud välja jalutama. On probleem kodustes töödega viilimine, mitte midagi teha ei taha, ainult nõuab enda teenindamist.  Veel on vastik komme süüa magusat kamalute viisi, see söök mida kõik teised söövad talle ei sobi harilikult, nõuab eraldi toitu. On vaja komme, kooke, limpsi, kohvijooke, pitsat, krõbekana, jne. Puuvilju ja köögivilju ei puutu üldse, pastatoite samuti mitte. Ja kaal ka muidugi tõuseb vastavalt. Hea et käib mitmes trennis, sest see talle meeldib, teistel ka hea rahulik sel ajal kui ta kodus pole. Psühholoogi juures käisime, see aga läks pensionile ja nüüd pole kuhugi pöörduda temaga.

+7
-10
Please wait...
Postitas:
Kägu

taldrek
jäksa

Netisõltuvuse on vanemad lasknud välja kujuneda. Kui laps on 4-5 a vahivad kõik vanemad heldinult, kui mudilane ekraani ees istub ja unistavad, et temast tuleb järgmine it- guru. Mõne aasta pärast on sellest “gurust” saanud vägivallamänge mängiv teismeline.

Elad välismaal aga kasutate Stuudiumit ja e-kooli?
Lõid last? Ja veel 9- aastast?

Teil on kodus nii toksiline õhkkond, et õudne lugeda. Sa ise vajad vähemalt sama palju teraapiat nagu su poeg.

+12
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei lülita elektrit välja järsku poole mängu pealt. Ikka hoiatan ette, et söök saab kohe valmis, 15 minutit aega mäng lopetada. Seda lihtsalt ignoreeritakse. Isegi kui ma tal kõrval seisaks, võtaks tal ikka hiigelaja see mängu lõpetamine.  Kunagi oli tal Family Safety läpakas. Sain oma moblast ta vidina kinni keerata. Sellest ta häkkis läbi.

Õhtusöök on meie majas õlioluline. Kui päeval lapsed ostavad endale rämpstoitu, siis õhtusöök vastukaaluks on ülimalt tervislik, sisaldades mahekasvatatud liha, löögivilja ja värsket salatit. Tänu sellele on lapsed terved ja normkaalus.

Meie suhted mehega on korras ja toksilist õhkkonda püüame leevendada nalja, iroonia ja sarkasmiga. Poiss ka tihtipeale ei suuda naeru tagasi hoida kui aru saab, et tögan teda või muudan pingelise situatsiooni koomiliseks.

Poiss vägivaldseid mänge arvutis ei mängi. Sellest oleme palju rääkinud ja enam ta isegi ei küsi neid. Mängib Minecrafti ja programmeerib ise ka lihtsamaid mänge.

Stuudiumist ei tea ma midagi ja e-kooli meil ka pole.

+12
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millal selline käitumine algas? Kas arvuti sôltuvus olnud kaua ja miks pole piiranud nutiaega aastaid tagasi, praegu nii pöörase varateismelisel ongi sul enesekehtestamine ja sealhulgas nutiaja piiramine keeruline vôi pea vôimatu. Mina ei lasknud oma poja olukorda niikaugele, piirasin nutis olemise aja 1h päevas, ôhtul 21-7 hommikul seadet kasutada pole vôimalik, rakendused on vôimalik kindlasti eemaldada, aga ilma minu teadmata seda teha ei saa. See juhtus juba 1-2 klassis ei mäleta täpselt, poiss mul vana rahu ise, protesti oli algul väga vähe. Nôu sulle sellised olukorras ei oska küll anda, ilmselt olete ôiged ajad môôda lasknud, mis edasi.., Raske. Teie üksi kindlasti temaga hakkama ei saa, ta ju alles varateismeline, mida aeg edasi seda raskem, varsti tulevad mängu ka erinrvad ained jne. Soovitan samuti erinevaid spetsisliste.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teie üksi kindlasti temaga hakkama ei saa, ta ju alles varateismeline, mida aeg edasi seda raskem, varsti tulevad mängu ka erinrvad ained jne. Soovitan samuti erinevaid spetsisliste.

Ja mida see uhke spetsialist nüüd siis tegema peab?

Oma teismelisega pöördusime, ei osatud midagi teha. Rääkisime spetsialistidele ausalt ka, et teismeline kipub alkoholi kuritarvitama. See pandi lihtsalt digilukku  kirja, et jah tarvitab. Aga kui küsisin, et mida nad nüüd siis selle infoga ka peale hakkavad, kuidas sekkuda, aidata saaksid, siis oli vaikus. Neil ei olegi mingeid imenippe.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teie üksi kindlasti temaga hakkama ei saa, ta ju alles varateismeline, mida aeg edasi seda raskem, varsti tulevad mängu ka erinrvad ained jne. Soovitan samuti erinevaid spetsisliste.

Ja mida see uhke spetsialist nüüd siis tegema peab?

Oma teismelisega pöördusime, ei osatud midagi teha. Rääkisime spetsialistidele ausalt ka, et teismeline kipub alkoholi kuritarvitama. See pandi lihtsalt digilukku kirja, et jah tarvitab. Aga kui küsisin, et mida nad nüüd siis selle infoga ka peale hakkavad, kuidas sekkuda, aidata saaksid, siis oli vaikus. Neil ei olegi mingeid imenippe.

Ma ei ole ju spetsialist psühhiaater ega psühholoog, seega ei oska tõesti öelda kuidas see abistamine käib, aga näha on ju et vanemad ise ka hakkama enam ei saa. Poiss ju alles 12, varsti ohtlik kolis kaasõpilastele ja avalikus ruumis meile kõigile. Karsitamatuse tunne ju poisil suur, et mis sa mulle ikka teha saad. Ega ei saagi. Sul on õigus et ega imenippe polegi, imenippideks on aeg mööda lastud lootusetult.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja igal õhtusöögil isa-ema kasutavad lapse peal sarkasmi ja irooniat.

Kas sa oled kunagi olnud äkki HEA? Mitte karjunud, sõinanud, olnud sarkastiline. Lihtsalt hea ja viisakas.  Kas issi on ehk öelnud, et lähme jalkat vaatama.

+5
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hämmastav on see naiivikute suur usk spetsialistidesse. Kõik, kes spetsialistidega kokkupuudet omavad, teavad, et neist pole kasu. Siinsamas foorumiski erinevates teemades kirjas, et on pöördutud, aga abi pole saadud.

+7
-11
Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 171 )

Esileht Koolilaps 12 aastase terror