Kas teeks trahvi, pole mul aimugi, sest mu lapsed ei hulgu.
miks sa siis kirjutad sellist jama, kui sul pole asjast aimugi?
null võimalust, et 16-aastase noore liikumine tänaval pärast kl 23 saaks klassifitseeruda hulkumiseks. isegi pubis lubab seadus tal istuda, kui ta suitsu ei tee ja alkoholi ei tarbi.
saage aru, seadusega ei ole käesoleva teemaalgatuse kontekstis võimalik vehkida.
kui tahate vaielda, tehke endale argumendid selgeks ja see kehtib nii lastekaitseseadusega vehkijate kohta kui ka teemaalgatajale.
kui sa tahad, et su poeg su piiranguid aktsepteeriks, siis peaksid sa väga selgelt talle kommunikeerima, mis on nende piirangute mõte. eelkõige pead need muidugi oma peas selgeks mõtlema. mida sa täpselt kardad, miks ta ei või reede v laupäeva õhtul pool kaksteist koju tulla? kuidas te lepite kokku sinu informeerimise, kui plaanid muutuvad? sa kirjutad, et ta ei ütle enne bändiproovi, et läheb veel pärast sõbra juurde – aga ta ei pruugigi seda enne proovi teada, see plaan sündis kohapeal, nö töö käigus. minul oli oma tütardega selles vanuses kokkulepe, et ma pean teadma, kus nad on. see hõlmas ka seda, et kui ta kodunt ära minnes utles, et läheb Hanna juurde, siis ta pidi mulle helistama või sõnumi saatma ka siis, kui ta läks Hanna juurest Mia juurde. sest kui mu laps ei tule kokku lepitud ajal koju ja ei ole ka telefonitsi kättesaadav, siis ma pean teadma, kus ta oli, kellega koos ta oli, et teaksin, kelle kaudu teda taga otsida. edaspidi, kui nad juba suuremad olid ja hakkasid koju saabuma sõna otseses mõttes hommikupoole ööd, siis tegime kokkuleppe, et koju jõudnuna saadab laps mulle sõnumi, et on kodus. et ma hommikul esimese asjana voodis ärgates saan selle kindlustunde, et ta on kodus. ei saa salata, mingil ajaperioodil tegin ka keset ööd silma lahti ja vaatasin telefoni, et seejärel rahulikult edasi magada. ja teate, see kokkulepe toimib siiamaani, kuigi nad kõik on juba täiskasvanud 🤗