Esileht Pereelu ja suhted 16-aastased, mis kell reede õhtul kodus?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 53 )

Teema: 16-aastased, mis kell reede õhtul kodus?

Postitas:
Kägu

Mis kell teie 16-aastased reede õhtul koju jõuavad? Olen siiani poega palunud, et kell 23 olgu kodus, aga nüüd on kellaaeg hakanud nihkuma. Ise ta kunagi ei ütle, et läheb peale bändiproovi veel küla peale, aga ma tean, kus ja kellega ta on, selle koha pealt ma ei muretse. Kui helistan ja palun 23 kodus olla, on viimasel ajal hakanud mulle väga täiskasvanulikul toonil teatama, et tema ei saa lubada, et jõuab kell 23. Helistasin siis täna 23.20 uuesti et kuhu jääb. Siis lubas enne 24 kodus olla ja oli ka. Nii et oma lubadusi enam-vähem täidab, minu korraldusi mitte. Mind jubedalt häirib. Kas ma nõuan ise temalt liiga palju või on viga siiski lapses?

Kuidas teistes peredes?

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alaealise liikumist piirab seadus. Täpsemalt lastekaitseseadus § 23. Seega pole mingit “ei saa lubada, et jõuan”.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta lihtsalt peab seaduse järgi õigel ajal kodus olema. Kui ta muidu aru ei saa, siis ütle otse, et trahvi, mille sina kui lapsevanem võid saada, kasseerid sa kahekordses ulatuses – trahv ja valuraha – tema taskurahast sisse. Ja korraga.

+8
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kellegi pool külas olemist seadus küll ei keela. Ilma täisealiseta tänaval ei tohi konnata. Meie käisime enda omal järel, kui tahtis kuskil sõpradega kauem olla.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

hmm, minu teada ei räägi lastekaitseseaduse § 23 mitte midagi selle kohta, et laps peaks reede õhtul kodus olema. iga vähegi nutikas laps vastaks sellise seadusega vehkimise peale, et kuna ma enne kl 23 ei jõudnud, siis ma tulen hommikul…

ja alustada, vabandust, tulnuks mul hoopis sellest, et lastekaitseseaduse § 23 ei piira mitte alaealiste viibimist avalikus kohas öisel ajal, vaid räägib alla 16-aastastest. teemaalgataja laps on 16 täis.

kui ma mõtlen tagasi ajal, mil minu lapsed sellises vanuses olid, siis ei, ma ei piiranud neid mingi kivisse raiutud kellaajaga. võisid sõbranna juurest ka pool üks saabuda, aga tegid seda turvaliselt taksoga (va juhtudel, kui sõbranna elas kõrvaltänavas). linna peal luusimas nad ei käinud, aga kinnistel pidudel küll ja rangelt kl 23 koju saabumise nõue oli minu jaoks kerge ülepingutamine. me rääkisime mõistlike inimestena asjad igal konkreetsel korral läbi. eks ma mäletasin liiga hästi ka 30 aastat hiljem oma vanemaid, kes teatasid, et ma pean kl 21 koju jõudma oma elu esimeselt avalikult diskopeolt, mis algas teises linna otsas ametlikult küll kl 19, aga kus esimesed tantsud tehtigi alles poole üheksa paiku. ja ma ei julgenud täielikult eirata seda korraldust, tulin pärast kolme tantsu ära, aga trolliga koju ikka õigel ajal ei jõudnud ja sain rihma…

mul ei ole olnud oma tütarde usaldamisega probleeme olnud, nad tajusid piire hästi ja ei ole meie usaldust kunagi kuritarvitanud. eks teemaalgataja teab ise oma poega ja seda seltskonda, milles ta liigub, aga mina ühte tavalist 16aastast sellistesse jäikadesse raamidesse enam ei paneks. kui sa tead, et teda veab kahtlastesse seltskondadesse, eks siis on teine asi.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta lihtsalt peab seaduse järgi õigel ajal kodus olema. Kui ta muidu aru ei saa, siis ütle otse, et trahvi, mille sina kui lapsevanem võid saada, kasseerid sa kahekordses ulatuses – trahv ja valuraha – tema taskurahast sisse. Ja korraga.

mis seadusepügala alusel neid vanemaid siis trahvitakse ka?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paragrahv 24 mu teada. Sisuks lapse hooletussejätmine. Trahvimääradest pole mul aimu, aga kui meil naabrilaps maja ümber öösel kell 1 jooksis, siis politsei kelelgi kutse peale tuli, miskid toimingid seal olid ja vanematele trahv tehti. Mitte nii, et siin kviitung, maksa kohe, aga trahv tehti täiesti kindlasti. Tõsi, see laps oli umbes 12-13. Kodust lahkus salaja, et sõpradega suveööl hulkuda. Muidu täitsa krralik kutt.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paragrahv 24 mu teada. Sisuks lapse hooletussejätmine. Trahvimääradest pole mul aimu, aga kui meil naabrilaps maja ümber öösel kell 1 jooksis, siis politsei kelelgi kutse peale tuli, miskid toimingid seal olid ja vanematele trahv tehti. Mitte nii, et siin kviitung, maksa kohe, aga trahv tehti täiesti kindlasti. Tõsi, see laps oli umbes 12-13. Kodust lahkus salaja, et sõpradega suveööl hulkuda. Muidu täitsa krralik kutt.

proovid välja keerutada ennast või tõsimeeli arvad, et keegi teeks vanematele trahvi, kui 16-aastane liigub pärast kl 23 ringi? lapse hooletusse jätmine?! mida veel?

kui selline segane politseiametnik peaks kuskil leiduma, siis ma loodan siiralt, et vanematel on oidu see trahv vaidlustada.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

proovid välja keerutada ennast või tõsimeeli arvad, et keegi teeks vanematele trahvi, kui 16-aastane liigub pärast kl 23 ringi? lapse hooletusse jätmine?! mida veel?

kui selline segane politseiametnik peaks kuskil leiduma, siis ma loodan siiralt, et vanematel on oidu see trahv vaidlustada.

Meil sai terve trobikond lapsevanemad trahvi, kui lapsukesed kuskil mänguväljakul lällasid.

Üldises plaanis su laps ei austa sind. Asi polegi niivõrd väljasolemises, vaid kuidas ta sulle vastas. Kahju muidugi.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole vaja välja keerutada. Kas teeks trahvi, pole mul aimugi, sest mu lapsed ei hulgu. Öösel käisime järel autoga. Tõsi, üks kord on mu äsja 17 aastane poeg (!) toodud nattipidi politsei poolt koju, sest ta tabati suitsetamast. Mind kodus polnud, mees ütles, et politsei tegi talle (st mu mehele) suulise hoiatuse.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas teeks trahvi, pole mul aimugi, sest mu lapsed ei hulgu.

miks sa siis kirjutad sellist jama, kui sul pole asjast aimugi?

null võimalust, et 16-aastase noore liikumine tänaval pärast kl 23 saaks klassifitseeruda hulkumiseks. isegi pubis lubab seadus tal istuda, kui ta suitsu ei tee ja alkoholi ei tarbi.

saage aru, seadusega ei ole käesoleva teemaalgatuse kontekstis võimalik vehkida.

kui tahate vaielda, tehke endale argumendid selgeks ja see kehtib nii lastekaitseseadusega vehkijate kohta kui ka teemaalgatajale.

kui sa tahad, et su poeg su piiranguid aktsepteeriks, siis peaksid sa väga selgelt talle kommunikeerima, mis on nende piirangute mõte. eelkõige pead need muidugi oma peas selgeks mõtlema. mida sa täpselt kardad, miks ta ei või reede v laupäeva õhtul pool kaksteist koju tulla? kuidas te lepite kokku sinu informeerimise, kui plaanid muutuvad? sa kirjutad, et ta ei ütle enne bändiproovi, et läheb veel pärast sõbra juurde – aga ta ei pruugigi seda enne proovi teada, see plaan sündis kohapeal, nö töö käigus. minul oli oma tütardega selles vanuses kokkulepe, et ma pean teadma, kus nad on. see hõlmas ka seda, et kui ta kodunt ära minnes utles, et läheb Hanna juurde, siis ta pidi mulle helistama või sõnumi saatma ka siis, kui ta läks Hanna juurest Mia juurde. sest kui mu laps ei tule kokku lepitud ajal koju ja ei ole ka telefonitsi kättesaadav, siis ma pean teadma, kus ta oli, kellega koos ta oli, et teaksin, kelle kaudu teda taga otsida. edaspidi, kui nad juba suuremad olid ja hakkasid koju saabuma sõna otseses mõttes hommikupoole ööd, siis tegime kokkuleppe, et koju jõudnuna saadab laps mulle sõnumi, et on kodus. et ma hommikul esimese asjana voodis ärgates saan selle kindlustunde, et ta on kodus. ei saa salata, mingil ajaperioodil tegin ka keset ööd silma lahti ja vaatasin telefoni, et seejärel rahulikult edasi magada. ja teate, see kokkulepe toimib siiamaani, kuigi nad kõik on juba täiskasvanud 🤗

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui helistan ja palun 23 kodus olla, on viimasel ajal hakanud mulle väga täiskasvanulikul toonil teatama, et tema ei saa lubada, et jõuab kell 23. Helistasin siis täna 23.20 uuesti et kuhu jääb. Siis lubas enne 24 kodus olla ja oli ka. Nii et oma lubadusi enam-vähem täidab, minu korraldusi mitte.

mis sa arvad, kuidas see ühele 16-aastasele noormehele mõjub, kui ta istub koos sõpradega kuskil ja ema helistab, et kus sa oled, kell on juba üksteist? ma arvan, et isegi kui ta oli plaaninud 5 minuti pärast lahkuda, siis ta oli lihtsalt sunnitud veel pool tundi seal istuma, et mitte jätta sõpradele muljet, nagu ta jookseks emme iga helistamise peale.

ei, ma ei ütle, et ära helista oma pojale. ma lihtsalt toon välja teise vaatepunkti, midagi, mis võib tema käitumist mõjutada just selles suunas, mis sulle ei meeldi. natuke empaatiat ja tajud ära need hetked, kus tuleb võibolla olla diskreetsem.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nadi seadus, millele rõhuda see 23. Ta ütleb et ta käib öösel oma 18 aastase sõbraga ja nii on jokk.  Saan muidu murest väga hästi aru. Kuidagi elasime selle aja üle. Mul on laps 18.  Ikka muretsen. Aga tema ütleb et on täiskasvanu ja tal on nüüd Õigus. Tegelikult pole erilist vahet kas 16 või 18. Ikka muretsed. Teda varitsevad tänaval öösel samad ohud. Ainult et nüüd on tal seadusega Õigus. Ja mul nagu isegi pole enam õigust tema pärast muretseda.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen TA. Eile avastasin, et 16-aastane ei pea tegelikult kell 23 kodus olema. See seadus kehtib alla 16-aastaste puhul. https://www.riigiteataja.ee/akt/896957  3. pt, paragrahv 5.

Siiani teadsin, et peab, ja rääkisin poisile ka, et trahv tuleb siis tema taskurahast.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui helistan ja palun 23 kodus olla, on viimasel ajal hakanud mulle väga täiskasvanulikul toonil teatama, et tema ei saa lubada, et jõuab kell 23. Helistasin siis täna 23.20 uuesti et kuhu jääb. Siis lubas enne 24 kodus olla ja oli ka. Nii et oma lubadusi enam-vähem täidab, minu korraldusi mitte.

mis sa arvad, kuidas see ühele 16-aastasele noormehele mõjub, kui ta istub koos sõpradega kuskil ja ema helistab, et kus sa oled, kell on juba üksteist? ma arvan, et isegi kui ta oli plaaninud 5 minuti pärast lahkuda, siis ta oli lihtsalt sunnitud veel pool tundi seal istuma, et mitte jätta sõpradele muljet, nagu ta jookseks emme iga helistamise peale.

ei, ma ei ütle, et ära helista oma pojale. ma lihtsalt toon välja teise vaatepunkti, midagi, mis võib tema käitumist mõjutada just selles suunas, mis sulle ei meeldi. natuke empaatiat ja tajud ära need hetked, kus tuleb võibolla olla diskreetsem.

Ma just sellepärast helistangi, et tal natuke piinlik oleks. Lootes, et siis hakkab ehk ise mulle teada andma, kui hilja peale jääb. Minu jaoks ei ole just ka meeldiv teda niimoodi küla pealt taga ajada, aga kui ma ei helista, siis ta ise ka ei teata.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas teeks trahvi, pole mul aimugi, sest mu lapsed ei hulgu.

miks sa siis kirjutad sellist jama, kui sul pole asjast aimugi?

null võimalust, et 16-aastase noore liikumine tänaval pärast kl 23 saaks klassifitseeruda hulkumiseks. isegi pubis lubab seadus tal istuda, kui ta suitsu ei tee ja alkoholi ei tarbi.

saage aru, seadusega ei ole käesoleva teemaalgatuse kontekstis võimalik vehkida.

kui tahate vaielda, tehke endale argumendid selgeks ja see kehtib nii lastekaitseseadusega vehkijate kohta kui ka teemaalgatajale.

kui sa tahad, et su poeg su piiranguid aktsepteeriks, siis peaksid sa väga selgelt talle kommunikeerima, mis on nende piirangute mõte. eelkõige pead need muidugi oma peas selgeks mõtlema. mida sa täpselt kardad, miks ta ei või reede v laupäeva õhtul pool kaksteist koju tulla? kuidas te lepite kokku sinu informeerimise, kui plaanid muutuvad? sa kirjutad, et ta ei ütle enne bändiproovi, et läheb veel pärast sõbra juurde – aga ta ei pruugigi seda enne proovi teada, see plaan sündis kohapeal, nö töö käigus. minul oli oma tütardega selles vanuses kokkulepe, et ma pean teadma, kus nad on. see hõlmas ka seda, et kui ta kodunt ära minnes utles, et läheb Hanna juurde, siis ta pidi mulle helistama või sõnumi saatma ka siis, kui ta läks Hanna juurest Mia juurde. sest kui mu laps ei tule kokku lepitud ajal koju ja ei ole ka telefonitsi kättesaadav, siis ma pean teadma, kus ta oli, kellega koos ta oli, et teaksin, kelle kaudu teda taga otsida. edaspidi, kui nad juba suuremad olid ja hakkasid koju saabuma sõna otseses mõttes hommikupoole ööd, siis tegime kokkuleppe, et koju jõudnuna saadab laps mulle sõnumi, et on kodus. et ma hommikul esimese asjana voodis ärgates saan selle kindlustunde, et ta on kodus. ei saa salata, mingil ajaperioodil tegin ka keset ööd silma lahti ja vaatasin telefoni, et seejärel rahulikult edasi magada. ja teate, see kokkulepe toimib siiamaani, kuigi nad kõik on juba täiskasvanud 🤗

Enne bändiproovi ta enamasti ei teagi, kas läheb külla või mitte. Aga tal on võimalus mulle teatada siis, kui see on otsustatud. Tema muidugi räägib, et ma võin ju ise ka helistada või sõnumi saata ja küll ta siis vastab. Tõsi, ta on alati lühikese aja jooksul mulle vastanud, aga mina ei pea ju ometi teda taga ajama niimoodi. Talle see argument nagu üldse ei lähe korda, kas keegi muretseb või mitte. Korra on jäänud sünnipäevale ööseks, siis tõesti andis teada, et tuleb hommikul.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad jah ei saa aru, ei taha saada või ignoreerivad seda, et vanemad muretsevad. Minu lapsed ka. Aga nüüd on lapsed täiskasvanud. Neil on kallimad. Ja vaat nüüd alles on see selgeks saanud. Muidugi niipidi, et on muret tekitav, ärritav jne, miks kallim ei saada sõnumit kui ta hilja peale jääb. Teistpidi võib aga see ikka teisele poolele tunduda nagu mingi kontrollfriiklus-anna muudkui aru kus oled, kuhu lähed, millal tuled. No nagu vanematega. Vanemad oma arust muidugi pole kontrollfriigid vaid nad on mures. Mis vahe sel üldse on kas mure või kontoll? Kuidas see noorele vähem ahistav või normaalne tunduks, et ta lihtsalt annaks teada, millal tuleb ja peaks sellest kinni. Sest kui ei tule koju lubatud ajaks läheb emal helistamiseks jälle.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks see sõltub lapsest. Kui on lubadusi täitev, siis ma küll ei pea vajalikuks keelata endal valida tulemise aega. Mõnikord tuleb viimase bussiga (see tuleb enne 00), mõnikord jääb ka alles hommiku peale, mõnikord (suvel) tuleb jala koju öösel. Et 16-aastane käske ei täida, kui käsul puudub otsene sisu, selle üle ma küll ei imesta – minu arust loogiline, mina ka ei täidaks, kui asja ainus mõte on sõnakuulmist testida.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kell teie 16-aastased reede õhtul koju jõuavad? Olen siiani poega palunud, et kell 23 olgu kodus, aga nüüd on kellaaeg hakanud nihkuma. Ise ta kunagi ei ütle, et läheb peale bändiproovi veel küla peale, aga ma tean, kus ja kellega ta on, selle koha pealt ma ei muretse. Kui helistan ja palun 23 kodus olla, on viimasel ajal hakanud mulle väga täiskasvanulikul toonil teatama, et tema ei saa lubada, et jõuab kell 23. Helistasin siis täna 23.20 uuesti et kuhu jääb. Siis lubas enne 24 kodus olla ja oli ka. Nii et oma lubadusi enam-vähem täidab, minu korraldusi mitte. Mind jubedalt häirib. Kas ma nõuan ise temalt liiga palju või on viga siiski lapses?

Kuidas teistes peredes?

selles vanuses lastele olen öelnud, et  teatagu, kui otsustavad sõprade juurde ööseks jääda.

Mul on olnud ka noortematega olukorda, kus meie juures on tüdrukud külas ja kui mina magan, siis käiakse öösel Prismas.  Hommikul siis näen, et on tekkinud pakendeid , mida ennem ei olnud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu tütar oli 16, kui ta üksinda seljakotiga mööda Inglismaad ringi kondas, talle tundus hirmsa ülekohtuna, kui ma tahtsin infot, kus ta parajasti ööbida kavatseb. See oli 15 aastat tagasi. Tänaseks on asjad muutunud, suhtleme tütrega mitu korda päevas, kui ta parajasti välismaal on, olen suht kõigega kursis. Eks tehnilised võimalused on ka paremad muidugi. Aga teemaalgataja – äkki leppida noormehega kokku, et püüab olla kodus kell 23 aga tagumine kellaaeg on 24?

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu tütar oli 16, kui ta üksinda seljakotiga mööda Inglismaad ringi kondas, talle tundus hirmsa ülekohtuna, kui ma tahtsin infot, kus ta parajasti ööbida kavatseb. See oli 15 aastat tagasi. Tänaseks on asjad muutunud, suhtleme tütrega mitu korda päevas, kui ta parajasti välismaal on, olen suht kõigega kursis. Eks tehnilised võimalused on ka paremad muidugi. Aga teemaalgataja – äkki leppida noormehega kokku, et püüab olla kodus kell 23 aga tagumine kellaaeg on 24?

Jõudsin samale järeldusele, et pean natuke lõdvemaks laskma selles suunas, kuhu niigi kujuneb. Üle 24 ei lase pererahvas tal külas olla ka, tahavad magada, väike korter puumajas. Minu 16-aastane arvab küll, et tema kolib kodust esimesel võimalusel välja ja hästi kaugele. Ja et minuga mingeid häid suhteid enam ei tule. Noh, ma ikka püüan selle poole pingutada. Mis mind häirib, on just see, et ta ise vabatahtlikult ei teata. Ma teen talle eraldi õhtusöögi valmis, sest teistega sama ei söö, ja siis ei tea ilma küsimata kunagi, kas hoian soojas või lasen selleks päevaks ära jahtuda. Aga noh, püüan siis lõdvemaks lasta.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu 16-aastane arvab küll, et tema kolib kodust esimesel võimalusel välja ja hästi kaugele. Ja et minuga mingeid häid suhteid enam ei tule.

Ja see ainult sellepärast, et sa nõuad kojutulekut 23-ks? Teil on seal ikka suuremad probleemid nagu näha.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma teen talle eraldi õhtusöögi valmis, sest teistega sama ei söö, ja siis ei tea ilma küsimata kunagi, kas hoian soojas või lasen selleks päevaks ära jahtuda. Aga noh, püüan siis lõdvemaks lasta.

Aga oled talle selgitanud, et selline praktiline põhjus on? St. kas ta on ka kuulanud, st. sa pole seda ainult süüdistuste vahel selgitanud? Kui hääletoon on süüdistav (jälle sa pole kodus, mina tegin kõik süüa sulle eraldi ja puha!), siis ega sisu ju ei kuulegi. Hästi rahulikult ja üksipulgi tuleb selgitada kõike, nad ei oska veel samamoodi end teise olukorda panna kui sina.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma teen talle eraldi õhtusöögi valmis, sest teistega sama ei söö, ja siis ei tea ilma küsimata kunagi, kas hoian soojas või lasen selleks päevaks ära jahtuda. Aga noh, püüan siis lõdvemaks lasta.

Aga oled talle selgitanud, et selline praktiline põhjus on? St. kas ta on ka kuulanud, st. sa pole seda ainult süüdistuste vahel selgitanud? Kui hääletoon on süüdistav (jälle sa pole kodus, mina tegin kõik süüa sulle eraldi ja puha!), siis ega sisu ju ei kuulegi. Hästi rahulikult ja üksipulgi tuleb selgitada kõike, nad ei oska veel samamoodi end teise olukorda panna kui sina.

Olen selgitanud igatmoodi. Tema vastus on, et saab ju soojaks teha. See, et ma olen aega kulutanud, ei paista olevat tema jaoks probleem. Eks ma selgitan edasi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu 16-aastane arvab küll, et tema kolib kodust esimesel võimalusel välja

Minu laps arvas samas vanuses umbes samuti, kui ülikooli läks siis teatas uhkelt, et tema kodu on nüüd Tartus. Tasapisi hakkas oma vana kodu ikka rohkem koduks muutuma, suhted on kogu aeg head olnud (va see 15-16 vanuse periood, kui ta arvas, et me oleme vanematena kõike valesti teinud, praegu panen hilise puberteedi arvele).

Kojutulekuga oli jah pigem nii, et teatab millal jõuab, aga need öised jõudmised või hommikul tulemised jäid pigem gümnaasiumi aegadesse.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie 16-aastasel tütre osas on tavapäraseks kojutulekuajaks lepitud kokku kl 21. Samas see on paindlik – kui kenasti helistab või saadab sms, et sõbranna pool on tore olla ja tahaks natuke veel, siis ka võib.

Oma teismelistele olen selgitanud, et pereliikmed hoiavadki üksteist ja vanus ei mängi siin mitte mingit rolli. Ja et täpselt samamoodi ju ka täiskasvanud pereliikmed ikka teatavad, kuhu ja kui kauaks lähevad. Olen oma teismeliselt tütrelt küsinud, et kuidas talle tunduks, kui näiteks isa läheb kuskile välja ja meie küsimise peale nähvab: “Pole sinu asi!”  Tütar arvas, et see oleks isast küll väga vastik käitumine.

Kord olin ise sõbranna pool külas. Jutustada oli tore, aeg lendas märkamatult. Hakkasin kesköö paiku koju sõitma, poolel teel tuli meelde, et peaks vist koju helistama. Aga selgus, et aku tühi. Kodus selgus, et kõik – abikaasa ja lapsed – olid üleval ja ootasid mind närviliselt ja kõige rohkem sain võtta oma laste käest. Nüüd piisab, kui neile seda pereliikme närvesöövat ootust hilisõhtul meelde tuletan – saavad hästi aru, ei mingit plärtsumist ja ise helistavad alati, kui kokkulepitud ajaks koju ei jõua.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen selgitanud igatmoodi. Tema vastus on, et saab ju soojaks teha. See, et ma olen aega kulutanud, ei paista olevat tema jaoks probleem. Eks ma selgitan edasi.

Söögi pärast peab koju tulema?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teeb ise oma söögi soojaks hiljem. Mis sa tast poputad. Lase noorel elada.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Söögi pärast peab koju tulema?

Ei, söögi pärast võiks mulle öelda, kui EI tule kohe peale proovi. Ja see selgubki tema jaoks kohe peale proovi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu poistel ei ole kummalgi kommet õhtuti väljas konnata. Suvel veel, aga nüüd käivad reede õhtul jõusaalis ja kell u 21 on kodus.

+2
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 53 )

Esileht Pereelu ja suhted 16-aastased, mis kell reede õhtul kodus?