Esileht Väikelaps 2 aastane

Näitan 25 postitust - vahemik 1 kuni 25 (kokku 25 )

Teema: 2 aastane

Postitas:
Kägu

Kuidas peaks magama 2.aastane laps ? Ilmselt ju juba ööd läbi ? Äärmisel juhul 1 või 2 ärkamist eksole ? Minu oma aga ärkab iga 2 või 3 h tagant. Ka ei ole tal haruldane, et on järjest 4 h öösel üleval ja tahab mängima minna. Jääb uuesti kell 4.00 magama ja magab seitsmeni. Mul on mõistus täiesti otsas. Päeva uni on 1.5 h. Ja ööuni kell 20.30 – 07.00 . On vaid mõni üksik öö maganud rahulikult hommikuni. Ma ei saa aru miks ta ärkab. Laps magab meie vahel. Oma voodisse ei ole veel harjutanud. Lihtsam on hetkel meie enda voodis sellele ärkamisele reageerida kui lapse ja meie enda voodisse vahet pidevat joosta.

Täna öösel lausa nutsin. Olen nii kurnatud. Jääb magama. Magab 2h. Ärkab. Nutab. Rahuneb maha. Ja siis jääbki üles. Või siis jääbki ärkama iga 2 h tagant.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Äkki sellepärast ei magagi korralikult, et laps ei ole oma voodis, kus saaks rahulikult magada? Kui enam rinda ei saa, siis peaks öö läbi magama. Rinnast võõrutamisel ei reageerinud igale häälitsusele ning laps õppis magama oma voodis öö läbi( magab 8st kuni 6ni hommikul)

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No proovi see eraldi voodi ikkagi ära ja jäta üks pehme mänguasi ka ööseks voodisse.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei pruugi veel öö läbi magada, minu vanem laps õppis selle alles 3-aastaselt ära. Magas oma voodis (meie toas), aga ongi veidi ärevama närvisüsteemiga laps ja ärkas ikka korduvalt öö jooksul, kurnav oli küll, jah. Tal oli see periooditi – vahepeal ärkas mitu ööd järjest kohe hästi sageli, ei osanud (nagu beebigi) unefaase ületada, vahel magas veidi paremini vaid paari ärkamisega. Sellest kasvas ta ikkagi ise välja, meie öösel mingit pikka juttu jms ei teinud, ütlesime ainult “tss, maga, öö on” ja voodist välja tulla ei lasknud, kui tahtiski tegutsema hakata.

Kui lohutab, siis seesama laps on nüüdseks juba aastaid täielik kuldmagaja, võib põõnutada igas asendis ja igal ajal ja pigem on tegu, et teda üles saada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

nõuad lapselt päris pikka magamist. iga 2aastane ei suuda 12h ööpäevas või 11h öösel magada. paljud magavad selles vanuses 10-11h

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

2aastane nagu 25kuune või nagu 30kuune? 2.5 aasta pealt kaob paljudel lastel juba vajadus lõunaund magada. Võid proovida seda lühendada.
Ja nagu eelmine kägu arvas – kui laps on öösiti tunde ärkvel, ei ole ta piisavalt väsinud. St, tal on unetunde liiga palju. Pane õhtul 1-2h hiljem magama ja vaata kuidas mõne nädala pärast uni on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil hakkas öö läbi magama, kui viisime lapse oma tuppa magama (oli siis 1.5aastane) – enne seda ärkas samamoodi iga 2-3 tunni tagant. Hull aeg oli. Arvan tagant järele, et öösel võisime norsata või muud moodi ta und häirida ja oleks pidanud juba varem lapse teise tuppa viima.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil hakkas öö läbi magama, kui viisime lapse oma tuppa magama (oli siis 1.5aastane) – enne seda ärkas samamoodi iga 2-3 tunni tagant. Hull aeg oli. Arvan tagant järele, et öösel võisime norsata või muud moodi ta und häirida ja oleks pidanud juba varem lapse teise tuppa viima.

Pluss lapsega samas voodis magades häirib kõigi und ju veel rohkem tegureid – laps kuuleb sind ja oma isa, teie kuulete teineteist ja lapse iga pisematki rähklemist, tõenäoliselt ka reageerite palju kiiremini kui siis, kui laps magaks oma voodis või lausa teises toas.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli poeg väga kehv magaja. Öösiti ärkas veel 3+aastaselt ka. Magas ka omas voodis ja oma toas. Mingis vanuses tekkis unepaanika. Ma arvan, et enne 4a hakkas meie mõistes normaalselt öösiti magama. Lõunaund magas ka umbes selle vanuseni. Lõunaune ära jätmise proovimisega magas öösel veel kehvemini.

Nüüd on ta juba koolilaps ja magab nagu karuott öösiti. On üsnagi suure ööune vajadusega(9-10h, siis tõuseb ilma torisemiseta ja lihtsalt).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heaks uneks on vaja piisavalt ärkvelolekut ja palju liikumist. Kas käite iga päev piisavalt õues kus laps ise ringi liigub? Mitte kärus, mitte ei mängi istudes vaid kõnnib, jookseb, sõidab rattaga vähemalt tunni.

Mul on 1a9k laps ja alati on tunda kuidas uni on kehvem kui ei käi temaga vähemalt paari tundi õues väsitamas. Kõnnime jala mänguväljakule ja koju tagasi. Magama panen ka sinu lapsest hiljem, 9. Hommikul ärkab 6.30-7. Tavaliselt ärkab öösel korra aga uinub kiiresti. Juhtub ka terve öö magamist.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heaks uneks on vaja piisavalt ärkvelolekut ja palju liikumist. Kas käite iga päev piisavalt õues kus laps ise ringi liigub? Mitte kärus, mitte ei mängi istudes vaid kõnnib, jookseb, sõidab rattaga vähemalt tunni.

Mul on 1a9k laps ja alati on tunda kuidas uni on kehvem kui ei käi temaga vähemalt paari tundi õues väsitamas. Kõnnime jala mänguväljakule ja koju tagasi. Magama panen ka sinu lapsest hiljem, 9. Hommikul ärkab 6.30-7. Tavaliselt ärkab öösel korra aga uinub kiiresti. Juhtub ka terve öö magamist.

Oi, ma nii palju loen, et: ” Heaks uneks on vaja palju õuesolekut ja väsitamist… ”

Me põhimõtteliselt oleme rohkem õues kui toas. Hommikul ärkame, sööme ja kohe õue. Lõunauneks tuppa tagasi. Ja õhtul veel õue. Käime erinevatel mänguväljakutel ja isegi nädala sees tihti ujulas ujumas. Mu laps ongi iga vaba hetk õues. Ei loe temale see midagi. Magab ikka sama kehvasti  🙂

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen alati pidanud oma laste heaks uneks tegema mõlemat, füüsiliselt väsitama ja piirama unetunde. Kui ei tee kumbagi, passivad igal öösel tunde üleval, kui teen ainult üht, siis aegajalt on öösiti üleval, kui teen mõlemat, siis magavad enam-vähem. Aga ikka mitte nii hästi nagu paljudes teistes peredes. Ärkamisi tuleb ette mõlemal.

Õhtul enne 21.30 voodisse ei luba, magama jäävad 22paiku. Siis on lootust hommikul 7ni magada saada. Lapsed vanuses 2 ja 4. Suurem hakkab päevast und ära jätma, nüüd tema vahel vajub kohe kui voodisse saab magama.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kogemus on, et und mõjutavad hormoonid ja närvisüsteemi eripärad tunduvalt enam kui mistahes “väsitamine”.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma välistaks lapsel tervisehädad – solkmed, kas mõni hammas tulemas.

Ning milline on lapse toitumine enne und?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil hakkas 1a7k laps terve öö magama, kui eraldi tuppa sai. Meie toas oli ta küll eraldi voodis, aga siis hakkas mingi aeg öösel meie voodisse nõudma. Eraldi tuppa kolides paar esimest ööd ärkas aga nüüd magab omas toas kenasti hommikuni.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea kas selles vanuses lastel võib und B12 puudus veel mõjutada. Beebidel seda mõõdetakse ja vahel on tihe ärkamine sellest tingitud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas magate kottpimedas toas, hämaras toas või valge põleva lambiga toas? Mida pimedam, seda parem uni peaks tulema. Kas talvel, kui nt õuest vähem valgust tuppa paistab võrreldes suvega, kui võib-olla õuest kardinate vahelt (oleneb kardinatest) rohkem valgust paistab, kas on erinevus unekvaliteedis?

B12 vitamiini puudus võib rahutut und põhjustada. Vereprooviga saab määrata. Mu lapsel oli alates 3. elukuust juba alla normi. See kui ma ise B12 vitamiini võtsin ja beebit rinnaga toitsin ei tõstnud beebi b12 taset, vastupid, langes edasi. Alles siis, kui arsti öeldud koguse järgi beebile peale 6. või 9.kuud otse b12 andsin, alles see tõstis ta b12 veretaseme normi.

Aga samas isegi normis tasemega umbes 2a ärkas ta mitu korda öösel ja peale rinnast võõrutamist ning umb 3a hakkas alles pikemalt öösel magama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu laps pole mitte kunagi maganud minu voodis. Juba vastsündinuna magas võrevoodis ja titena õppis ruttu ära ka öösel magamise. Siiani on hea unega, nüüd juba küll suurem. Pane laps oma voodisse magama.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

B12 võiks kontrollida küll.

Aga lapsed on niii erinevad. Mul laps sünnist saadik öösiti ilusti maganud, väga üksikud ööd (pigem oli üks lühike periood kus öösiti ärkas ja vajas abi uuesti uinumisel). Vahet pole millal, mitu korda või kaua päevaaeg magab, mis teeb, kus käib, palju kokku magab vmt. Võib minna magama ka 19, 20 või 22-23 – kuid iga hommik on ikka 6st (peaaegu minutipealt) üleval. Mõnikord jääb ka uuesti magama. Hetkel natuke alla 1.5a

On algusest peale maganud meie kõrval kuid omas voodis, mingi perioodi keeldus ja magas kõik ööd kaisus. Kaisus kusjuures ärkas vähem ja magas kauem, aga pidi kuidagi kontaktis olema nt jalg vastu mind. Mingi perioodi tuli poole öö pealt kaissu. Nüüd hakkas jälle ilusti terve öö omas voodis jutti magama.

Seega arvan, et asi sõltub siiski rohkem lapsest kui tihti asjadest, mida ise ära saad teha.

Võimalik muidugi, et omas voodis ja/või omas toas ja pimedas magab paremini. Samas kui ajab teki pealt ja hakkab jahe siis nt sama kaua kui oma voodi kõrvalt talle tekki peale võtta võib selle ajaga kui teise tuppa minna lapsel juba uni ära minna.

Aga kus ta oma päevauned teeb/tegi? Üksi teie voodis? Tuleb katsetada, et kas proovida päevaauned harjutada omas voodis magama või nt õhtuti magav laps ta enda voodisse magama tõsta. Mõni tahab vaikuses magamist, teisele sobib mingi unemuusika või loodushelid või white noise taustaks jne.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsed, nende närvikavad ja unevajadus on erinev. Seda ümber ei tee.

Minu esimene laps magab üks kõik kus ja üks kõik kuidas, nooremad, kaksikud, rekordhalvad magajad. Magavad täispimendatud toas, valge müraga. Kui tahan ise öösel magada, järgin minuti pealt päevakava, pärastlõunast toitumist (ei saa suhkrut, gaase tekitavaid toite ega piimatooteid) ja kindlasti peavad lapsed saama päise päeva ajal õue.

Tänaseni on kurioosne olukord, vanem laps läheb ära magama ja nooremad on veel poolteist tundi üleval. Kui pole lasteaiapäev, siis vanem laps teeb lõunauinakut sel ajal kui nooremad raamatuid loevad.

Mina prooviksin hiljem magama panna last. Minu omad selles vanuses olid kauem üleval, isegi see hea magaja.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nagu juba eespool kirjas, siis igal lapsel erinev unevajadus ja närvisüsteem. Minu vanem laps ei maga siiani tervet ööd korraga, ta on 7 aastane. Kahesena ta ärkas ikka ka 3-4 korda ja see oli juba hea, sest beebina ta ärkas üldse vahel iga 40min järel. Vahel passis ärkvel ka paar tundi. Kahesena oli unepaanika ja nuttis 6 kuud järjest igal öösel 10min-2h. Lõunaune ära jätmine, oma voodi, valge müra, pime tuba, unekool + veel 100 nõuannet sai proovitud, aga ta lihtsalt oligi halb magaja. Kaua aega kulus uinumiseks ning palju pidi vaeva nägema. See eest väiksem laps magas juba paarikuuselt tihti terve öö ja uinus ise oma voodis ning kiirelt.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Magamine on huvitav asi. Ma varem pole sellele eriti mõelnud, aga nüüd kui mul on endal unehäired, siis küll. Halb on see, et peab magama öösel. Ma magan siis kui uni tuleb ja olen üleval kui und pole. Magamine on ka nagu ühiskondlik surve. Pead magama öösel, et jõuaks päeval tööd teha, sest ühiskond nii toimib. Mina saan minna arstile, kus mulle kirjutatakse unerohtu. Aga mis sa lapsega teed? Või teistpidi mõeldes-kas täiskasvanud unetutele peab tegema mingit unekooli nagu lastele ja tablette mitte välja kirjutama. Lapsel pole endal probleemi, kui ta ei maga. Probleem on sel kes teda valvab. Ma, kui ma elaks üksi ja tööl ei käiks, poleks probleemi, tuleks üles öösel, kui uni ära läheb. Probleem on teistel, kui ma tulen üles ja hakkan tegutsema. Mulle väga meeldib ärgata 4 aegu ja hakata tegutsema. Ma olen sel ajal väga produktiivne. Aga ma ei saa, sest teised tahavad magada ja seega on mul neist tingitud unehäire.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahhm, jäta ome ajusid jamamata see “peaks juba magama ööd läbi”, ei ole mu ükski laps maganud ärakamata öö läbi veel kuni 3-4aastaseni. KUnagi pooleteiseaastasena tegid veel sellist trikki, et tulid öösel kell 4 üles ja mängisid 2-3 tundi rõõmsasti (mina kügelesin teki sees kõrval põrandal) ja siis vajusid uuesti magama, nii 2 korda nädalas (ünneks mitte ühtegi ööd järjest). Mul on kakasikud, üks neist on elaueg olnud väiksema unevajadusega, ma mässasin hulluks ennast tema magamapanemisega ja nüüd 12-aastasena jääb ta tund-kaks teistest hiljem magama, ta lihtsalt ei oska vaikselt olla! Teine on eluaegne “kuldmagaja”, kes magab 5 min peale padja peale vajumist. Kolmas on kuldne kesktee, aga tahab kaisus elada, ise 10 aastane juba. Kohandu lapse järgi ja ära suru teda kogu aeg “peaks juba” raamidesse, see aeg on nii lühike. Olgu kaisus, kui vajab seda või eraldi, kui nii on parem uni, teatud päevakava siiski olema peab, muidu laps ei pruugi küllalt magada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on kakasikud,

Nii naljakas näpukas 🙂  kakasikud

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina soovitan lasta lapsel päeval magada 2-3h kuna mulle tundub, et ta on ülevasinud.
Kontrollida B12 vitamiini taset
oma tuppa pimedasse magama

Jagelesin samamoodi oma 2,5 aastasega öösiti kuna lasin tal päeval vaid 1,5h magada. Nüüd harjutasime nädal aega ( kohe ei anna tulemust) päeval kauem magama ja magab ka öösel paremini

meie päevakava

7:40 ärkab

13-13:30 lõunauni 2-3h

21:00 ööunne

+1
0
Please wait...

Näitan 25 postitust - vahemik 1 kuni 25 (kokku 25 )

Esileht Väikelaps 2 aastane