Vist saan ka öelda, et liitun augustikuubeebidega, sest novembri lõpus oli juba kodune test positiivne. UH-s käidud ning kaks vereproovi ka kinnitavad rasedust. Esimene rasedus ja esimene laps, seega kõik on esimene.
Kuid mul tekkis võib-olla pigem teistmoodi küsimus, et kas juba nii varajase rasedusega võetakse arvele (kellel siin 4 ja 5 nädalat olnud ja tähtajad juba selged jne)? Mul on järgmine nädal uus visiit, kus siis nii-öelda ametlikult kinnitatakse rasedus, siis peaks jooksma juba 7.nädal. Ei heida kellegile mitte midagi ette ega küsi paha pärast, vaid tahan lihtsalt aru saada, kuidas ning mis alustel see kogu protseduur käib.
Kuigi siiani on kõik korras olnud ning kulgeb nii nagu üks normaalne rasedus peaks kulgema arsti sõnul, siis FB grupiga liitumisel ootan seni, kuni siis olen “ametlikult” rasedana arvele võetud. Kirjutan siis sellele meilile, mis eelnevalt on välja toodud.
Tavaliselt rasedus tuvastataksegi seal alates 6+ kuni 8+ nädalal ja arvele võidakse võtta alles ka 10 nädala kandis.
Tähtaeg on selge siis, kui tsükkel oli korrapärane ja/või teada OV-aeg. On olenas kalkulaator, mis aitab arvutada ka viimaste päevade järgi, kui kaua oled juba ootel olnud. Otsi netist ”raseduskalkulaator” ja sisesta oma viimase menstruatsiooni esimene päev sinna. Kui tsükkel oli regulaarne, siis arvutab päris täpselt. See tähtaeg muidugi ei pruugi lõplikult jääda, sest laps vöib kasvada omas tempos. Ultrahelis saab täpsema tähtaja.
Minul on juba 11+ nädalat ja pole ka veel arvele võetud. Järgmisel nädalal on oscar ultraheli ja peale seda kohe ämmaemanda aeg. Siis võetakse ka arvele, kui kõik on hästi. ☺️
Eelmise lapsega võeti arvele umbes 9. nädalal. Sellest pole midagi, et nüüd on hiljem.