Esileht Lapse ootamine 2023 augustikuubeebid

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 115 )

Teema: 2023 augustikuubeebid

Postitas:
Kägu

Mul peaks ka olema 22.08 TA.

hcg 590- 5 päeva hiljem 12000.

aga uh oli näha ainult tume kogum. 3.1 uuesti kontrolli. Tulemas 3s laps. Katkenisi olnud 5.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul peaks ka olema 22.08 TA.

hcg 590- 5 päeva hiljem 12000.

aga uh oli näha ainult tume kogum. 3.1 uuesti kontrolli. Tulemas 3s laps. Katkenisi olnud 5.

Mitu nädalat rasedust oli kui UH tehti?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arvutuste järgi oli siis 6+0 aga uh näitas 5+2.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Minul peaks tähtaeg olema 15.augusti kandis. Hetkel rasedust 7n1p.

Sümptomitest tundlikud rinnad, väsimus ja pidevad kõhuprobleemid, st puhitus, kõhukinnisus, puhitusega kaasnev kõhuvalu. Mõni päev on hommikul/päeva esimeses pooles ka iiveldustunne.

Esimene laps saab kohe 15, nii et samahästi kui esmarase. Ilmselt on arstimajanduses päris palju muutunud ja ega ise ka enam esimesest korrast kõike ei mäleta.

Kui rangelt teie jälgite, mida süüa/teha tohib? A’la et pehmeid juustusid ei tohi süüa, kassi liivakasti ei tohi ise puhastada jms

Ja kuidas te teate hcg näitu? Kas käite regulaarselt Synlabis vms kohas tasulisi analüüse tegemas, et selle tõusu jälgida?

Muretut ootusaega kõigile 🙂

Moosipurk

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna mul katkemisi olnud siis esimene visiit oli tugevate kõhuvaludega ämmakale, kes mõõtis hcg. 5p hiljem oli uus visiit kus mõõtis jälle hcg. Kuna miskit näha polnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina mõõdan vahepeal ise – praegugi istun Synlabi ooteruumis. Mul sel aastal kaks rasedust tuksi läinud ja ärevus/hirm suur. Kuigi positiivselt kasava hcg puhul on ka 2 varianti – kõik korras või siis mitte. Aga langeva hcg puhul on ainult üks võimalus. UH nii tihti käia poleks hea… kuigi kihk on. Aga kui südametöö UH leitud, siis hcg mõõtmine ei pidavat enam suurt näitama. Siis on rasedus nii suur, et hcg võib tõusta ka siis, kui beebi süda ei löö.

Toidu osas. Olen muidu vegan, aga hirmus kala isu on nüüd – sprotid, tuunikala, lõhe jne. Toorest kala väldin, kuigi isu on. Puuvilju pesen hoolikamalt.

Apelsin

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Head uut aastat.

Täna peaks olema 6+5 aga olen koroonas ja enesetunne päris kehv ☹️

Mis ravimeid kasutada ja mida mitte ?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Head uut aastat.

Pigem panusta soojale joogile (puuvilja- jm teed, mitte kofeiini sisaldavad ja ettevaatlik olla ka pärnaõie, piparmündi, kummeliga, parim oleks nt jõhvikatest v mustsõstardest ise tehtud teesarnane soe jook hoopis), puhkusele, nina saab lahtisemana hoida Humeri vms meresoolalahusega pritsimise abil, võib kasutada hanerasva, Vietnami salvi, aga kuumade protseduuridega olla ettevaatlik. Võib teha inhalaatoriga auru. Kurgutablette enamikke võib kasutada (nt Isla vms), aga paratsetamooli ainult hädajuhul ja muid palavikualandaid ilma arstiga konsulteerimata mitte.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Head uut aastat.

Pigem panusta soojale joogile (puuvilja- jm teed, mitte kofeiini sisaldavad ja ettevaatlik olla ka pärnaõie, piparmündi, kummeliga, parim oleks nt jõhvikatest v mustsõstardest ise tehtud teesarnane soe jook hoopis), puhkusele, nina saab lahtisemana hoida Humeri vms meresoolalahusega pritsimise abil, võib kasutada hanerasva, Vietnami salvi, aga kuumade protseduuridega olla ettevaatlik. Võib teha inhalaatoriga auru. Kurgutablette enamikke võib kasutada (nt Isla vms), aga paratsetamooli ainult hädajuhul ja muid palavikualandaid ilma arstiga konsulteerimata mitte.

Ma ei võtaks kuulda nõu inimeselt, kes ei oska isegi palavikualandaja kirjutada.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas kellelgi on ka palavikku raseduse algusperioodis (raseduse sümptomina) esinenud? Mul on ca nädal aega palavik õhtuti tõusnud 37.2-ni, keha kuum ja kehv olla. Paaril viimasel päeval küll ka kerge kurguvalu, aga eeldan, et need vast pole seotud, kuna muus osas end haigena ei tunne. Suur väsimus muidugi ka lisandunud, olen igapäevaselt ka lõunauinaku teinud.

Efka

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Head uut aastat.

Ma ei võtaks kuulda nõu inimeselt, kes ei oska isegi palavikualandaja kirjutada.

😀 Issand jumal, ära siis võta, see on ju ilmselgelt näpukas.

+3
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Head uut aastat.

Ära õienda!

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Head uut aastat.

Ära õienda!

Kas sellised kaagutajad võiksid palun siit foorumist ära minna, see on lihtsalt nii haige mis siin perekoolis toimub.

Inimene üritas aidata ja kirjutas looduslikke meetmeid külmetuse vastu (mina tarbin aind teed ja mett, isegi ninna midagi ei lase, nuuskamine iga kord uue paberiga ja minu nohu kestab 1-2p)ja ikkagi on kellegil vajadus tulla tsäägutama.

Mina elan Soomes ja siin rasedate foorum on täis nii abivalmis inimesi, mitte ühtegi sõnelemist pole ja kõik toetavad üksteist.

Perekoolis kui oled 35+ raseduse materdatakse sind maa põhja. Soomes iga viies rase naine on 35+. Siin on tavaline kui esimene rasedus 38+

K.C

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Head uut aastat.

Ära õienda!

Kas sellised kaagutajad võiksid palun siit foorumist ära minna, see on lihtsalt nii haige mis siin perekoolis toimub.

Inimene üritas aidata ja kirjutas looduslikke meetmeid külmetuse vastu (mina tarbin aind teed ja mett, isegi ninna midagi ei lase, nuuskamine iga kord uue paberiga ja minu nohu kestab 1-2p)ja ikkagi on kellegil vajadus tulla tsäägutama.

Mina elan Soomes ja siin rasedate foorum on täis nii abivalmis inimesi, mitte ühtegi sõnelemist pole ja kõik toetavad üksteist.

Perekoolis kui oled 35+ raseduse materdatakse sind maa põhja. Soomes iga viies rase naine on 35+. Siin on tavaline kui esimene rasedus 38+

K.C

Kes see sind siin materdab? Nii õrnahingeline ei tasu ka nüüd olla.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Liitun ka. N29 M37, tulemas esimene laps, teine rasedus. TA peaks olema hetkeseisuga 27.08. 2.01 hommikul käisin kontrollis, kuid süda veel ei löönud, näha oli vaid loode. Pandi uus aeg alles 18.01. Ise käinud oma kuludega Synlabis HCG-d mõõtmas neljal korral, nende tulemuste järgi on kõik hästi, tõus on olnud viimasel kahel korral eeldatavast kõvasti suurem. Tunnustest hetkel valusad nibud, tore sõber iiveldus ja meeletu uni kogu-aeg. Kui eelnevalt lihtsalt hommikuti veidi iiveldas ja mõne tunni jooksul möödus, siis 2.01 oli esimene kord, kus veetsin terve päeva peadpidi wc potis, mida peale lasin ämmakal välja kirjutada omale Cerucali juhuks, kui vaja peaks minema.

Minu ajalugu: 2018 juunis jõudsime mehega lõpuks otsusele, et soovime beebit ja 2018 juuni lõpus eemaldati spiraal. Pärast 2a11k hulluksajavat triibupüüdmist õnnestus kolmandal IUI katsel 2021 märtsis saada esimest korda elus testile 2 triipu, kahjuks see rasedus ei lõppenud elussünniga. Nüüd olen siis uuesti ootel, seekord tuli uudis vägagi ootamatult. Emotsioonid on veidi segased, ühest küljest olen ma terve oma täiskasvanuea lapsevanemaks saada soovinud, aga teisest küljest on hirme kohutavalt palju. Üritan positiivsust säilitada.

Eelmise raseduse ajal oli meil ühest teisest foorumist välja kasvanud väga tore väiksema seltskonnaga beebigrupp ja hea meelega lobiseks pärast 18.01, kui kõik korras on, samuti pisemas seltskonnas ka FB-s edasi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere Liitun ka. N29 M37, tulemas esimene laps, teine rasedus. TA peaks olema hetkeseisuga 27.08. 2.01 hommikul käisin kontrollis, kuid süda veel ei löönud, näha oli vaid loode. Pandi uus aeg alles 18.01. Ise käinud oma kuludega Synlabis HCG-d mõõtmas neljal korral, nende tulemuste järgi on kõik hästi, tõus on olnud viimasel kahel korral eeldatavast kõvasti suurem. Tunnustest hetkel valusad nibud, tore sõber iiveldus ja meeletu uni kogu-aeg. Kui eelnevalt lihtsalt hommikuti veidi iiveldas ja mõne tunni jooksul möödus, siis 2.01 oli esimene kord, kus veetsin terve päeva peadpidi wc potis, mida peale lasin ämmakal välja kirjutada omale Cerucali juhuks, kui vaja peaks minema. Minu ajalugu: 2018 juunis jõudsime mehega lõpuks otsusele, et soovime beebit ja 2018 juuni lõpus eemaldati spiraal. Pärast 2a11k hulluksajavat triibupüüdmist õnnestus kolmandal IUI katsel 2021 märtsis saada esimest korda elus testile 2 triipu, kahjuks see rasedus ei lõppenud elussünniga. Nüüd olen siis uuesti ootel, seekord tuli uudis vägagi ootamatult. Emotsioonid on veidi segased, ühest küljest olen ma terve oma täiskasvanuea lapsevanemaks saada soovinud, aga teisest küljest on hirme kohutavalt palju. Üritan positiivsust säilitada. Eelmise raseduse ajal oli meil ühest teisest foorumist välja kasvanud väga tore väiksema seltskonnaga beebigrupp ja hea meelega lobiseks pärast 18.01, kui kõik korras on, samuti pisemas seltskonnas ka FB-s edasi.

Lychet

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Apelsiin-kuidas sul 5jaan arstilkäik läks?

Suhkrutükike

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Apelsiin-kuidas sul 5jaan arstilkäik läks?

Suhkrutükike

Oi, nii armas tähelepanek!

Põhimõtteliselt hästi – beebi olemas, süda lõi, mõõdeti paar päeva arvatust suuremaks (esimesel korral oli vastupidi).

Analüüsid kilpnäärme osas olid jamad. Aga ajame ehk korda peagi.

Apelsin

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda on rõõm kuulda 😉

Suhkrutükike

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ostsin dopleri! Ja olen väga rahul. Südamelööke kuulsin enda arvutuste järgi 7+3, aga UH järgi  7+5. See on ikka äge. Eriti, kuna ma pole kahe eelmise rasedusega sinna jõudnud.

Mõnel pidi ärevust juurde tekitama, kuna alati ei leia südamelööke ja väga pikalt ei tohi otsida ka. Aga mind toetab. Vähemalt hetkel.

Keegi veel doplerit kasutab?

Apelsin

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ostsin dopleri! Ja olen väga rahul. Südamelööke kuulsin enda arvutuste järgi 7+3, aga UH järgi 7+5. See on ikka äge. Eriti, kuna ma pole kahe eelmise rasedusega sinna jõudnud.

Mõnel pidi ärevust juurde tekitama, kuna alati ei leia südamelööke ja väga pikalt ei tohi otsida ka. Aga mind toetab. Vähemalt hetkel.

Apelsin

Ma olen 99% kindel, et need ei ole su loote südamelöögid. 7ndal nädalal ei kuule isegi arstid lootel südamelööke doppleriga.

Mis ta sul löögisageduseks annab?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ostsin dopleri! Ja olen väga rahul. Südamelööke kuulsin enda arvutuste järgi 7+3, aga UH järgi 7+5. See on ikka äge. Eriti, kuna ma pole kahe eelmise rasedusega sinna jõudnud.

Apelsin

Ma olen 99% kindel, et need ei ole su loote südamelöögid. 7ndal nädalal ei kuule isegi arstid lootel südamelööke doppleriga.

Mis ta sul löögisageduseks annab?

Minu ämmaemand ütles samuti, et loote südamelööke on kõhu pealt kuulata võimalik 15.-16. nädalast, aga vahel on juba 14. kuulda…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen oma 2 eelneva rasedusega kõige varem  9-10 nädal  doppleriga leidnud loote südametöö. Löögisagedus 140-170. Peaks kõlama nagu hobuse kalopeerimine.

7-8 nädal on veel loode liiga pisike. Mul on Sonoline 2Mhz doppler aga 3Mhz on välismaa foorumites ja Youtubes osad leidnud 8 nädalal isegi südametöö aga usun, et see on väga haruldane.

Suhkrutükike

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina leidsin eelmise raseduse ajal 8+5 nädalal dopleriga südametöö üles. Ämmaemandad nii vara ei otsi sellel põhjusel, et enamasti on naistel sellel ajal esimene visiit kus võetakse naine alles arvele ja tehakse uh ehk pole põhjust dopleriga samal ajal veel südametööd otsida. Teine pool on eetiline ja kolmandaks see, et nii vara on vahel tõesti väga raske neid südamelööke leida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ootan 4. last, tean hästi, kuidas kõlama peab. Mina ei kahtle. Olen kõhn ka. Küllap on beebi sättinud end nii, et saan kergelt ligi… või noh, ikka otsima pean. Youtube on täis juhtumeid, kus vara leitakse. https://youtu.be/esOvdqfSb4E mul nüüd juba kiirem galopeerimine 🙂

Minu dopler 3MhZ.

Täna mul 8+5 ja on löögid  tugevamaks läinud, ka pisut kiiremaks. Dopler ei taha näida numbrit, kuulda on hästi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas kellelgi pole müüa Lubioni 2tk? Mul veebruari teise pooleni tarvis süstida, aga viimane nädal on üle ühe päeva ning tundub kuidagi raiskamine osta terve pakk, kui vaja läheb ainult kahe päeva jagu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tervist!

Kuidas teil läinud on, kas enamus on aktiivsed privaatses facebooki grupis? Ma pole veel sellega liitunud 🙂

Mul on Oscari aeg 17.02, tundub nii meeletult pikk aeg veel oodata. Vahepeal justkui ei saagi kuskilt kinnitust, kas kõik ikka ok.

Viimased nädalad on olnud ka meeletu iiveldus ja oksendamine, olen kaotanud pea 4 kg juba… lisaks kilpnäärme näit polnud korras, endokrinoloogi vastuvõtt aga alles märtsis.

Niiet ise pigem vaatan, et saaksin kuidagigi midagi süüa- juua, vitamiinid ja rohud tarbitud ja ega muudeks mõteteks ei olegi justkui aega ja jaksu jäänud.

Efka

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tervist!

Kuidas teil läinud on, kas enamus on aktiivsed privaatses facebooki grupis? Ma pole veel sellega liitunud 🙂

Mul on Oscari aeg 17.02, tundub nii meeletult pikk aeg veel oodata. Vahepeal justkui ei saagi kuskilt kinnitust, kas kõik ikka ok.

Viimased nädalad on olnud ka meeletu iiveldus ja oksendamine, olen kaotanud pea 4 kg juba… lisaks kilpnäärme näit polnud korras, endokrinoloogi vastuvõtt aga alles märtsis.

Niiet ise pigem vaatan, et saaksin kuidagigi midagi süüa- juua, vitamiinid ja rohud tarbitud ja ega muudeks mõteteks ei olegi justkui aega ja jaksu jäänud.

Efka

Tore näha, et keegi siin teemas siiski veel on. 🙂

Mul täna 11+1 ja pole ühegi grupiga veel liitunud ning me pole mehega isegi uudist veel kellegagi jaganud.

Minu Oscar on ka 17.02, eelmine ultraheli oli 12.01. Me ei pidanud mehega vastu ja otsustasime Niptify testi teha ning tänu sellele saime ka ultraheli. Täna just sai käidud ning ultraheli tehti esimest korda “kõhu” pealt. Kõik oli korras ning väikseke siputas. 🙂 Nüüd on pisut kergem oodata järgmist reedet. Ärevus oli aga suur sees, sest jaanuari alguses käisin suure verejooksuga erakorralises ja määris igapäevaselt jaanuari lõpuni.

Ma vaevlesin ka nädalaid iivelduse ja väsimuse käes, aga tundub, et vaikselt hakkab taanduma ja inimese tunne tuleb tagasi.

Serendipity.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Apelsin siin!

13 nädalat täis! Oscar tehtud – veri + UH korras, aga tänu vanusele saan Niptify ka teha.

Beebit oli tore kõhus möllamas näha. Reaalsus lajatas rohkem siis, kuigi üsna tihti kasutan kodust doplerit, mis ka südamerahu annab.

Kõht hakkab ka vaikselt paisuma – see on kuidagi kummaline tunne 🙂

Apelsin

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ka nüüd Oscar tehtud ning beebiga oli kõik korras, aga mul preeklampsia risk ning 36.nädalani võtan aspiriini. Saime eile ka Niptify tulemused kätte ning tänu sellele läksime ka Oscarisse pisut kergema südamega. Riskid madalad ning sugu ka teada – poiss. 🙂 Nüüd on süda pisut kergem.

Serendipity.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 115 )

Esileht Lapse ootamine 2023 augustikuubeebid