Esileht Koolilaps 21.kk asemele tuli kutse Südalinna kooli

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 53 )

Teema: 21.kk asemele tuli kutse Südalinna kooli

Postitas:
Kägu

Tere, elukoha andmetel pidi minema 1.klassi 21.kooli, saime kutse aga Südalinna kooli.Mida teha sellisel juhul?Kes veel sain Südalinna?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

ole rahul, et saad normaalsesse koolimajja 🙂

21.kooli 1.klassid kupatatakse nagunii järgmisel aastal koolimajast välja: sinna tartu mnt asuvasse vanasse koolihoonesse, kus erinevad koolid ribu-radapidi nö  asenduspindadel olnud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

21.kooli 1.klassid kupatatakse nagunii järgmisel aastal koolimajast välja: sinna tartu mnt asuvasse vanasse koolihoonesse, kus erinevad koolid ribu-radapidi nö asenduspindadel olnud.

väga ei usu, et järgmisel aastal. aasta tagasi öeldi, et enne plaanivad selle maja remontoda, kui lapsed sinna sisse lasevad. ja hetkel neil seda maja isegi veel pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

21.kooli 1.klassid kupatatakse nagunii järgmisel aastal koolimajast välja: sinna tartu mnt asuvasse vanasse koolihoonesse, kus erinevad koolid ribu-radapidi nö asenduspindadel olnud.

mis aadressil see maja asub … või pead silmas seda maja, kus hetkel tegutseb erakool Edu Valem?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

väga ei usu, et järgmisel aastal. aasta tagasi öeldi, et enne plaanivad selle maja remontoda, kui lapsed sinna sisse lasevad. ja hetkel neil seda maja isegi veel pole.

hetkel on lahtine, kas 2023 1.sept, 2024 1.jaan või 2024 1.sept alates.
praegu peaks Edu Valem seal veel sees olema, aga nende rendileping peaks varsti lõppema

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere, elukoha andmetel pidi minema 1.klassi 21.kooli, saime kutse aga Südalinna kooli.Mida teha sellisel juhul?Kes veel sain Südalinna?

Minna südalinnakooli

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks sa arvad, et elukoha järgi peaks olema koolikoht 21. Koolis? sa ju ei tea, kui palju on hetkel lapsi, kes elavad koolile lähemal kui sina.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks sa arvad, et elukoha järgi peaks olema koolikoht 21. Koolis? sa ju ei tea, kui palju on hetkel lapsi, kes elavad koolile lähemal kui sina.

sa vist tahtsid öelda, et pole teada palju on neid lapsi, kelle sissekirjutus on koolile lähemal 🙂

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

sa vist tahtsid öelda, et pole teada palju on neid lapsi, kelle sissekirjutus on koolile lähemal 🙂

jah, muidugi, aga teemaalgatajal pole ju vahet, kas sissekirjutus või elukoht…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sissekirjutus on Pronksi tn, 150meetrit kaugusel 21.kk-st, kutse tuli aga Südalinna kooli,.mis on 1450meetrit kaugusel

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sissekirjutus on Pronksi tn, 150meetrit kaugusel 21.kk-st, kutse tuli aga Südalinna kooli,.mis on 1450meetrit kaugusel

ju siis on ülejäänud huvilistel õnnestunud oma lapse elukoht veel  lähemale registreerida… varemgi ajakirjanduses olnud neid, kes olid paarisaja meetri kaugusel, aga ei mahtunud kooli.

kui reaalselt elad seal, siis protesti, kui ei, siis pead lihtsalt ebaõnnestunud projektiks tunnistama ja loobuma Südalinna kooli kohast lootes, et õnnestub laps päriselt kodulähedasse kooli panna.

PS ma üldse ei saa aru, miks pressitakse just 21. kooli? see ei ole ju nii ulme hea kool?

+21
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad said teada, et te reaalselt seal ei ela. On ju teada tuntud aadressid, kus elab 20 peret korraga.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

ju siis on ülejäänud huvilistel õnnestunud oma lapse elukoht veel lähemale registreerida… varemgi ajakirjanduses olnud neid, kes olid paarisaja meetri kaugusel, aga ei mahtunud kooli.

kui reaalselt elad seal, siis protesti, kui ei, siis pead lihtsalt ebaõnnestunud projektiks tunnistama ja loobuma Südalinna kooli kohast lootes, et õnnestub laps päriselt kodulähedasse kooli panna.

PS ma üldse ei saa aru, miks pressitakse just 21. kooli? see ei ole ju nii ulme hea kool?

Lisaks veel koolikiusamine

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul tuttav hoidis käsi ja jalgu ristis, et jumala eest 21sse ei peaks minema. Eelistas Südalinna just.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitaval kombel teemaalgataja ei täpsusta, kas seal ongi lihtsalt sissekirjutus või pere reaalselt elab seal.

Kui minu laps reaalselt elaks koolist 150 meetri kaugusel, ja teine kool asub pooleteise kilomeetri kaugusel, kusjuures vahel on terve riigi kõige tihedama liiklusega piirkond, siis oleksin ise ka shokis, kui peaks teise, oluliselt kaugemal asuvasse kooli minema.

Võõraste Perekooli kägude lapsed muidugi sõidavad juba kaheaastastena üksipäini Tallinnast Tartu ülikooli, aga mina oma 6-7aastast üksinda läbi kogu Tallinna kesklinna liiklusdžungli seiklema igatahes ei lubaks. Seda enam, et Pronksi tn ja Südalinna kooli vahel puudub ühistranspordi otseühendus.

Nii et juhul, kui te ikka päris reaalselt ka sellel aadressil ka elate ja seda oma koduks nimetate, siis kindlasti tasuks  see määramine vaidlustada. Kõigil vanematel pole võimalik iga päev lõunasel ajal teha tööluusi selleks, et laps koolist koju tuua.

+15
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegemist on elukohaga ja ametlikult elab ja registreeritud korteris 4 inimest ehk meie pere.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Uuriks, kas Sa panid esimese ja teise valiku registreerides? Mul kaks last kesklinnas kooli saadetud ja mõlemad saanud kohad esmavalikus, väga poppides koolides. Olen pannud AINULT ühe valiku

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Panin ainult 21.kk.Südalinna kool ei sobi, kuna algkool algab kell 12.00 ja pole ühistranspordi ühendust meie piirkonnaga.Arvatavasti määratleti Südalinna kool, kuna elame Pronksi tn-l vaid aasta aega

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Panin ainult 21.kk.Südalinna kool ei sobi, kuna algkool algab kell 12.00 ja pole ühistranspordi ühendust meie piirkonnaga.Arvatavasti määratleti Südalinna kool, kuna elame Pronksi tn-l vaid aasta aega

Ilmselt tõesti ajaline piirang. Aga kui teile kohe üldse südalinn ei sobi, siis tasuks ikka protesteerida

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul tuttav elab Pirita majandusgümnaasiumi kõrvaltänavas. Loomulikult soovis lapse panna Pirita kooli. Ent laps määrati hoopis Merivälja kooli, mis asub kodust 3 km kaugusel. Tuttav vaidlustas ja saigi võidu. Nii et see vaidlustamine on täiesti tavapärane toiming.

Tõtt öelda kahju, kui piirkonnakooli ümbruses on nii palju fiktiivse sissekirjutusega peresid, et päriselt sealkandis elavad lapsed peavad alustama oma kooliteed palju kaugemale, ehkki kodu asub kooli kõrval.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Panin ainult 21.kk.Südalinna kool ei sobi, kuna algkool algab kell 12.00 ja pole ühistranspordi ühendust meie piirkonnaga.

Mis ajast Südalinna Koolis siis  õhtupoolne vahetus tekkinud on? Viimati oli see siis, kui veel gümnaasiumiosa oli.

Äkki ajad siiski Ühisgümnasiumiga segi: Ühisgümnaasiumis (ja ka Reaalis ja 21.Koolis) käivad osad algklassid õhtupoole.
Nt ka Sinu paljuunistatud 21.koolis käivad piirkonnaklassid (C ja D klass) õhtupoolses vahetuses! Ainult A ja B (katsetega klassid) käivad hommikupoole.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks, kui põhjus pahandamiseks on tõesti pärastlõunane vahetus ja kilomeeter kõndimist, siis on Südalinna kool lapsele just parem valik, kuna 21. koolis on esimesed aastad õhtuses vahetuses ning hiljemalt järgmise aasta septembris (aga võib-olla juba nüüd algaval õppeaastal) kolivad väiksed klassid teise majja, mis asub Tornimäel, SEB taga. Südalinna koolis käib õpe ühes vahetuses hommikutel ning mööda Liivalaiat on sinna lapsel väga lihtne ise minna.

Kui tegelikuks põhjuseks on aga see, et tahaks ilma katseteta lapse eliitkooli saada, siis soovitan tõesti kolm korda asi läbi mõelda. 21. koolis on keskmise õppeedukusega lapsel väga-väga raske hakkama saada. Seal ei tehta õppeprogrammis vahet, kas tegemist on katsetega või elukohajärgse klassiga ning õpilastel, kes loomupärast ei ole “eliitkooli materjal”, võib õpirõõm kiirelt asenduda kõikehõlmava stressi, rahulolematuse ja isegi depressiooniga. Tegemist on tõesti hea tasemega kooliga, kust tulevad reeglina targad lapsed, aga selle hind kesmisele õpilasele on väga kõrge. See võiks vabalt olla kool, kuhu võetaks vastu vaid katsetega, kuna selle õppemeetodid sobivad vaid keskmisest andekamatele ja väga lahtise peaga lastele.

Samas Südalinna kool on viimasel aastakümnel teinud väga palju tulusat tööd, et oma mainet parandada, sealsed õpilased on üldiselt elurõõmsad ja rahulolevad, huvihariduse võimalused on mitmekülgsed ning personali kiidetakse.

Kui aga olete asja enda jaoks läbi mõelnud, laps haarab teadmisi lennult, on suure akadeemilise potentsiaaliga ja elate tõesti ka seal, kus sisse olete kirjutatud, siis tasub otsus vaidlustada. Aga sel juhul tasub arvestada, et võidakse paluda ka tõendada, et kodu on päriselt kodu.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

21. k algavad ka algklassidel c ja d klassides tunnid kl 12 või 13. need siis piirkonnaklassid. ainult a (muusika) ja b (ülelinnalise vastuvõtuga, ingl k) klass käib kl 8.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tegelikuks põhjuseks on aga see, et tahaks ilma katseteta lapse eliitkooli saada, siis soovitan tõesti kolm korda asi läbi mõelda. 21. koolis on keskmise õppeedukusega lapsel väga-väga raske hakkama saada. Seal ei tehta õppeprogrammis vahet, kas tegemist on katsetega või elukohajärgse klassiga ning õpilastel, kes loomupärast ei ole “eliitkooli materjal”, võib õpirõõm kiirelt asenduda kõikehõlmava stressi, rahulolematuse ja isegi depressiooniga. Tegemist on tõesti hea tasemega kooliga, kust tulevad reeglina targad lapsed, aga selle hind kesmisele õpilasele on väga kõrge. See võiks vabalt olla kool, kuhu võetaks vastu vaid katsetega, kuna selle õppemeetodid sobivad vaid keskmisest andekamatele ja väga lahtise peaga lastele.

Mis ajast 21kk “eliitkool” on? Olen ise selle kooli vilistlane ja “pesapuu on me kool” teeb südame soojaks, natuke kahju oli isegi, kui vanim laps koolimineku eas oli, et see polnud just meie kodule logistiliselt mugavaim kool. Ta kuulub küll G5 koolide hulka ja gümnaasimuikatsed tehakse G4 koolina, aga tegelikult on tase pigem selline kolmikkatsete koolide oma, seal oleks ta vast esimene valik.

Minu vaim laps tundus koolieelikuna keskmisest andekam ja lahtise peaga, temaga sai koolikatsetel käidud (21k jäi küll valikust välja, sest elame kesklinna teises servas).  Noorem laps oli selline täiesti keskmine laps, aga et vanem juba õppis katsetega koolis, siis sai ka noorem sinna eelkooli viidud ja minu üllatuseks tegi ka katsed edukalt. No ei olnud ta mingit moodi teistest andekam või väga lahtise peaga, lihtsalt kohusetundlik. Ei saanud noorem laps sellest koolist stressi, rahulolematust või depressiooni, tema tulemused paranesid iga aastaga, ta hakkas käima olümpiaadidel (vabariiklikku vooru sai küll vaid mõned korrad, seal oleks ilmselt ikka andekust ka lisaks vaja olnud).  Seega õpihimulisele lapsele pole ükski kool liiga hea tasemega, ammugi siis mitte 21kk (seal võivad muidugi mingid muud väärtushinnangud ka rolli mängida).

Sugulase laps käib Südalinna koolis ja nemad on kooliga rahul, sellest ajast kui mu vanem laps kooli läks ja Südalinna kool tallinna halvim kool oli, on palju muutunud.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sama postitaja, kellele eelmine viitas.

Väide, et 21. kool pole eliitkool, on ju täiesti tühi jutt. Nii selle esimesse kui ka 10. klassi on Tallinnas pea kõige suurem konkurss – kord on see tiitel GAGi, teinekord 21. käes. Ka gümnaasiumi lõputulemused käivad viiel koolil justkui külakorda omavahel vahetuses, kord on üks tipus ja siis teine. Kogu kooliaja jooksul käib 21. kool samm “tavakoolidest” eespool, õpilastel on mitmetes ainetes kohustuslik lisaõppematerjal ning riikliku õppekava järgimisest on neile vähe.

See, et aastakümnete tagune aeg teeb siiamaani südame alt soojaks, on hästi armas, aga kahjuks tänast olukorda ei peegelda. Mul käib praegu laps seal koolis ning mitmete tuttavate omad nii klass-kaks ülevalt- kui altpoolt. See kool sobib väga hästi andekatele ja väga lahtiste peadega lastele, nagu ka eelnevalt viitasin – mu lapse klassis on eakaaslasi, kes käivad riiklikel olümpiaadidel väga tugevaid tulemusi toomas ning on koolivalikuga ääretult rahul. Kool pakub neile tõesti tipptasemel haridust ja aitab headel õpilastel saada veel paremaks.

Keskmisele lapsele (ja ta vanemale) on need aga väga rasked aastad ning seda võivad kinnitada paljud, kelle lapsed on seal praegu või viimastel aastatel põhikooli lõpetanud. Mina isiklikult soovin, et mu laps oleks määratud Südalinna kooli. Kahjuks toona, kui ta kooli alustas, ma seda ette ei näinud, ning loomulikult lootsin, et saab 21-sse. Ka mitmed mu lapse klassikaaslased tunnevad täna sama ning meie kooliaja jooksul on nelja või viie klassikaaslase vanematel olnud piisavalt enesekindlust kooli vahetada ning see otsus on lastesse õpirõõmu süstinud.

Milline oli kool meie enda põlvkonnale, ma ei oska kaasa rääkida, kuna puudub vahetu kogemus.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tuttava laps õpib seal ja tõesti tohutud nõudmised, tegelikult terve pere õpib temaga. Teisel sõbrannal õpib laps väiksemas koolis, tema laps õpib iseseisvalt

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitaval kombel teemaalgataja ei täpsusta, kas seal ongi lihtsalt sissekirjutus või pere reaalselt elab seal.

TA juba eelnevalt kirjutas, et elab seal. Kägud hakkasid nokkima ja ekstra küsiti, kus ikkagi sissekirjutus on.
Oli juba arusaadav, et TA puhul mõlemad samas kohas

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tuttava laps õpib seal ja tõesti tohutud nõudmised, tegelikult terve pere õpib temaga. Teisel sõbrannal õpib laps väiksemas koolis, tema laps õpib iseseisvalt

Minu õde jälle muretseb, kas 21. koolis saab piisavalt hea hariduse, et gümnaasiumisse saada. Lisalehti ei anta, võrreldes teiste eliitkoolidega on mõndades ainetes tase nõrgem. Uued aineõpetajad on nõrgad, tunnis tegeldakse vaid korra hoidmisega…

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väide, et 21. kool pole eliitkool, on ju täiesti tühi jutt. Nii selle esimesse kui ka 10. klassi on Tallinnas pea kõige suurem konkurss – kord on see tiitel GAGi, teinekord 21. käes. Ka gümnaasiumi lõputulemused käivad viiel koolil justkui külakorda omavahel vahetuses, kord on üks tipus ja siis teine. Kogu kooliaja jooksul käib 21. kool samm “tavakoolidest” eespool, õpilastel on mitmetes ainetes kohustuslik lisaõppematerjal ning riikliku õppekava järgimisest on neile vähe.

Mille alusel sa väidad, et 21kk on suurima konkursiga kool nii esimesse kui ka 10.klassi astumisel? GAGi puhul tundub see üsna usutav, et ta on (oli võiks täna öelda esimese klassi kohta) üks suurima konkurisga koole, eriti kui arvestada, et ta pakub nii reaal- kui ka humanitaarsuunda gümnaasiumis.

Kiire googeldus näitas, et 21kk on riigieksamite tulemustes stabiilselt umbes 10. kohal (laias matemaatikas pigem tagapool) ja alati on temast eespool ka mõni nn tavakool. Selline stabiilne 10. koht on ju vägagi hea (ma tegelikult oletasin midagi 20.koha paiku), aga tipus pole ta vist kunagi olnud.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sama postitaja, kellele eelmine viitas.

See, et aastakümnete tagune aeg teeb siiamaani südame alt soojaks, on hästi armas, aga kahjuks tänast olukorda ei peegelda. Mul käib praegu laps seal koolis ning mitmete tuttavate omad nii klass-kaks ülevalt- kui altpoolt. See kool sobib väga hästi andekatele ja väga lahtiste peadega lastele, nagu ka eelnevalt viitasin – mu lapse klassis on eakaaslasi, kes käivad riiklikel olümpiaadidel väga tugevaid tulemusi toomas ning on koolivalikuga ääretult rahul. Kool pakub neile tõesti tipptasemel haridust ja aitab headel õpilastel saada veel paremaks.

Keskmisele lapsele (ja ta vanemale) on need aga väga rasked aastad ning seda võivad kinnitada paljud, kelle lapsed on seal praegu või viimastel aastatel põhikooli lõpetanud. Mina isiklikult soovin, et mu laps oleks määratud Südalinna kooli. Kahjuks toona, kui ta kooli alustas, ma seda ette ei näinud, ning loomulikult lootsin, et saab 21-sse. Ka mitmed mu lapse klassikaaslased tunnevad täna sama ning meie kooliaja jooksul on nelja või viie klassikaaslase vanematel olnud piisavalt enesekindlust kooli vahetada ning see otsus on lastesse õpirõõmu süstinud.

Milline oli kool meie enda põlvkonnale, ma ei oska kaasa rääkida, kuna puudub vahetu kogemus.

Kui teemaalgata vaid ette kujutaks, kui paljud lapsed paar aastat enne kooliminekut Raua tänavale kolivad, sellepärast vaadataksegi sissekirjutuse aega.

Lugedes kirjeldust praegusest 21. kk on küll üllatuv. Minu laps käib ka seal katsetega klassis (põhikooli osas) ja riikliku õppekava välist lisatööd pole ollagi, va inglise keel (mis on tõesti väga heal tasemel ja seda ka ainult b klassis). Õppimist on pigem väga vähe. Väga paljud nelja- viielised ei saa enda kooli gümnaasiumi. Tase võiks olla palju kõrgem…

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 53 )

Esileht Koolilaps 21.kk asemele tuli kutse Südalinna kooli