On ikka kaks vahet kas 21kk või Südalinna. Olen ise Liivalaia Gümnaasiumis (endine Südalinna, kes ei tea) õppinud. Õnneks 7ndas klassis sain katsetega Reaakooli ja selle ka lõpetasin. Liivalaia Gümnaasiumisse lähevad tööle õpetajad, kes mujale tööle ei saa ja seega hariduse kvaliteet on väga kehv. Samuti ei ole seal koolis õppimine popp ja see polegi nii väga sinna kooli sattunud õpilaste tõttu, vaid seetõttu, et sealsed pedagoogid ei suuda tunnis korda hoida. Enda laps käib GAG piirkonnaklassis. Ei mahtunud katsetega koolidesse, koolikohti neis koolides on lihtsalt nii vähe, et isegi osad parimatest parimad jäävad ukse taha.
GAG piirkonnaklassis on samuti igasuguseid õpilasi, aga selle õppeasutuse pedagoogid on siiski tunduvalt rohkem tasemel kui Südalinnas (vaatasin just huvi pärast, et ca 75% pedagoogidest on seal samad, kes olid üleeelmisel kümnendil, ehk ajal kui mina seal käisin) ja õppimine on au sees ka eliitkoolide piirkonnaklassides. Ega siis eliitkooli pedagoog kehvemaks ei muutu selleks ajaks, kui tuleb oma ainet anda piirkonnaklassile andma.
Olen aeg-ajalt huvi pärast vaadanud sotsiaalmeediast, et mis on saanud mu Liivalaia aegsetest klassikaaslastest. Ülikooli on läinud mõned üksikud, enamiku lagi on keskharidus ja töötavad lihttööl. Ärge saage valesti aru, ma ei halvusta lihttöö tegijaid, aga soovin oma lapsele siiski seda, et ta suudaks tulevikus end oma sissetulekust normaalselt ära elatada mitte ei peaks sente veeretama ja selleks on vaja kvaliteetset haridust.
Seega on väga oluline, millises keskkonnas laps olema hakkab ja mina kindlasti vaidlustaks otsuse, eriti kuna 21kk on lähem kui Südalinna.