Esileht Lapse ootamine 30+ nädala vaevused

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: 30+ nädala vaevused

Postitas:
Kägu

Tere!

Kaaskannatajad, palun jagage kuidas teil möödus 30+ nädalad sünnituseni.
Endal 32ndl ja

*toonused ( mõnipaev rohkem, vähem)

* alakõhu (kerged päevade valud)

* meeletu väsimus

* öösel magamine väga katkendlik ja suht olematu

*kõrvetised/krooksud

Lisaks on tekkind mingi tobe hirm, et mis siis kui… sünnitus hakkaks nüüd. Need toonused jms vahel panevad mõtlema, et appi kas minek…

Aga analüüsid ja kõik muu korras olnud algusest peale. 30ndl alguses käisin erakorralises, et veenduda. Kuna olid toonused pikalt ja õrnad valud.

Kuidas teistel? Jagage kogemusi, muidu arvan, et ma ainuke hädine juba nii varakult 😞

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul 34+ mõned päevad ja kõik samad hädad mõnda aega platsis nagu sul 😀

Kõige rohkem häirib see magamise probleem. Küll liiga palav, siis liiga halb asend, siis wcsse vaja, siis keerutan mitu tiiru, jälle wcsse vaja, siis juba uni nii jõhker, aga magama ei jää,  nojah, käin siis vetsus ära..lõputu 😀 välja magamisest pole mõtet rääkida.

Kõrvetised tekkisid 30 nädala paiku jubedad, ostsin karbi rennit, aga polegi veel ühtegi võtnud, tundub, et andis järgi, no eks valin siis kaa mis söön ja märkasin kuidas nt peale müsli söömist kõri põles.

Mõtlesin ise kaa samalaadse teema paar nädalat tagasi teha, aga ei teinud ja nüüd täpselt nagu minu kirjutatud oleks 😀

Eks me vist kõik sellised poolhädised. Sünnitus päästab, aga ei lohuta, sest siis kaa välja puhata ei saa 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma veel see eelmine, mul kaa tükkaega see mis siis kui hakkaks nüüd sünnitama hirm peal, iga nädalaga õnneks see hirm kui selline väheneb, sest beebi ju kenasti kosub ja kui siis ikkagi veidi varem sünnib pole vast enam hullu..

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma veel see eelmine, mul kaa tükkaega see mis siis kui hakkaks nüüd sünnitama hirm peal, iga nädalaga õnneks see hirm kui selline väheneb, sest beebi ju kenasti kosub ja kui siis ikkagi veidi varem sünnib pole vast enam hullu..

A.

Jah, ma igapäev muretsen vähem, sest kasvab igapäevaga. Ja tean, et ega muretsemine ei aita. Vähemalt pole ma ainus oma hädadega 😀

-teemaalgataja-

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Varsti unustame ära selle kui vastik on, et magada ei saa ja muretseme sellepärast, et appi, kas homme lähen sünnitama? Oleks ainult veel ühe päeva rase🤣

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul 38+ täna ja võin öelda, et aina hullemaks läheb 😄 öösel magamise võib ära unustada, päeval see eest magan 2x. Mind isegi ei ärata pissihäda, mul seda nn tüüpilist raseda vetsu vahet jooksmist ei ole. Ma lihtsalt teen silmad lahti kell 3, passin paar tundi ja siis enne 7 olen iga päev üleval. Väsimus on meeletu ja siis magan päeval tunnuseid unesid.

Toonused on iga enda liigutuse peale ja kuna laps üli aktiivne kõhus, siis ajab tema ka veel kõhu toonusesse. Toonused mul olnud juba 20+ nädalast ja suht regulaarselt, tunnis ikka 5-10x vähemalt. Õnneks ei ole siiani valusad. Liikuda enam ammu juba ei saa 😂 kui ei valuta puus, siis valutab vaagen või häbemeluu. Ja see viimane valutab öösel ka. Magamine parema külje peal on võimatu, sest see häbemeluu valu ajab nutma. Külje keeramine öösel käib ohkides ja võtab aega ikka paar minutit ja see kõik ajab muidugi une pealt ära 😀 ahjaa, pingviini kõnnak on juba paar nädalat 😀

Kõrvetisi ei ole. Selle eest on gaasid ja meeletu kõhukinnisus, sest rauda pean võtma. Liikumine oleks siin abiks, aga no alumine ots on nüüdseks alla andnud ja üks kilomeetrine tiir tähendaks kaks päeva vigasena voodis lebamist 😀

Kodus on kõik juba ära külmunud, sest ma olen kuumahoogudega kliimaksis rase, mul on koguaeg palav ja hoian aknaid 24/7 lahti. Tujudest ma ei hakka rääkimagi, sest kuna ma juba suht lõpus oma rasedusega ja raske on füüsiliselt ja vaimselt, siis see ärritab mind kõige rohkem, et ma nii saamatu olen. Ootan sünnitust iga päev, sest keha tahab alla anda juba. Ja noh mul ei ole jopet mida saaks eest kinni panna ja järgmine nädal lubas külma 😀

Hirmudest nii palju, et aegajalt leian ennast öösel mõttelt, et kuidas hakkama saan. Kolmas laps küll juba, teisega vahe 10 aastat, aga ikkagi on hirm tuleviku ees. Sünnitust ei karda, aga hirm on tekkinud, et äkki läheb midagi valesti. Ja noh see, et ma öösel ärkan ja hakkan ta liigutusi kõhus ootama, kuigi ta magab öösel, siis mul suht tihti paanika, et kas peaks kontrolli minema. Et ma tunnen nüüdseks, et ma pigem tahaks, et ta mul juba kõrval oleks kui kõhus 😊

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul kaa jube palav, koguaeg aknad lahti, keelan kütta, eriti õhtuti,  kaa keskmise lapse ja uue beebi vanusevahe 10 aastat.  See hirm on minul kaa, et äkki läheb midagi valesti..  Eks nendest hirmudest ei pääse enne kui beebi sündinud on..  ja siis tulevad uued hirmud 😀 Et kas ta ikka hingab kui ta liiga kaua maganud on jne 😀 Emad oma hirmudega.  Ma muidugi kardan sünnitust kaa jubedalt. Tüdimus on igaljuhul peal.. jalutada tahaks, aga ei viitsi 😀

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, ma nagu loen enda kohta kõike. Mul ka palav koguaeg. Laps ja mees külmetavad, ma tahaks aind lahtise akna all vedeleda 😀

Ja mul on ka hulll mürgeldis kõhus, mulle tundub et ka sp on need toonused? Surub nii hullult vastu kõhtu, et rebenemistunne kohati.
Vaagnavalu on ka metsik, öösiti jep tore, kui tükkaega ühel küljel olnud, siis see keeramine… apppi

Uh, lohutav on et ma pole ainus, aga ega kergemaks ei lähe enam 😄

-teemaalgataja-

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin praegu on hea hädaldada  omasuguste keskel 😀 Kodustega proovin ikka enamvähem normaalselt käituda 😀

aga see asendi vahetamine jah.. ohkama ajab 😀

lohutus seegi, et enam pole ju palju jäänud 😀

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma see kliimaksiga rase. Mul veel jalad ka hakkad õhtul enne magama jäämist sügelema või ma isegi ei tea kuidas seda nimetada 😀 mingi rahutu jalgade värk. Krambid ei ole, aga hakkavad kuumama ja siis tahaks koguaeg liigutada. Ja kui palav, siis veel hullem.

Selle vaagna ja häbemeluu valuga tean seda ka, et peale sünnitust see jama ära ka kohe ei kao. Nii et mõne vaevusega peab arvestama, et kestab kuu aega peale sünnitust ka 😀

Ja kui ta mul kasvuspurti kõhus teeb, siis mu naba tahaks nagu rebeneda seest poolt. Nii kõrvetav tunne on terve päeva. Või kui ta lükkab oma jalad sirgelt mulle selga ja pepu siis punnitab läbi kõhu 😁

Ma suht tihti jään selili magama ja kui tahan küljele keerata, siis reaalselt ongi selline tunne nagu 10kg kukub kõhu pealt ära ja kõik nahk ja lihased rebenevad.

Siin hea hädaldada jah 😀 kodus ma mossitan üksinda kuskil eraldi toas ja ootan kuniks raseda tuju üle läheb, et mitte teha teistel elu raskeks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul kaa see jalgade sügelemine, pahkluud vm nimodi sügelevad, et vahepeal olin täitsa lõhki nühkinud öösel 😀 kreemitamine õnneks aitas.  Ma kasutan magneesiumi kaa juba pikalt, sest kippus krampi kaa minema.

Minu väike kõhuelanik kaa väga aktiivne ja kutsub neid igasugu toonuseid esile, päeval paneb ta ikka täiega hullu ja pikem jalutuskäik tegelikult ei olekski mugav enam..  Issand ja sa saad selili magada v? 😀 Mul jääb õhk täiesti kinni, olen nagu emavaal külili voodis ja pidevalt surevad käed ja sõrmed ära 😀

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma saan ka selili veel olla, no mitte väga pikalt. Aga enamjaolt siiski vasakul küljel, aga siis varsti väsib külg ära.. siis keera nagu vaal end paremale. Läbi valu. Siis magad natuke ja jälle uuesti vaja külge vahetada. Õudne 😄

Mul ka vahepeal tunne, et läbi kõhunaha surub peput v selga. No niiii pingesse läheb naba ümbert ja sealt kandist. Eriti jalutades. Siis surub mis hirmus.

-teemaalgataja-

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kumba te ootate, plikat või poissi? 😊

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ise ka imestan, et selili saan magada 😀 teistega küll ei ole saanud. Õhku jagub, aga mingil hetkel hakkab vaagen valutama ja siis rullin ennast paremale küljele, siis hakkab puus ja häbemeluu, siis rullin selili jälle 😂 ja nii terve öö. Vahepeal magan paremal küljel ka ja see kõige mugavam asend. See öösel külje keeramine on nagu sport. Sinna juurde lisandub ikka higistamine ja ohkimine 😀 mees ütles, et ta arvas öösel, et ma sünnitama hakkan, et selliseid hääli teen 😀

Mul ei ole ükski laps kõhus nii aktiivne olnud kui praegune. Hirmuga mõtlen, kas ta sünnib ka selline aktivist. Ei jõua järgi joosta kui jalad alla saab. Minul sünnib kolmas poiss 😊

Viimasel ajal mul peavalu ka lisandunud. Peaks ka hakkama magneesiumi võtma, see pidi peavalude vastu ka aitama veits

38+

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte ühtegi eelnevatest probleemidest ei tekkinud raseduse lõpuni välja. Tervislik toitumine, liikumine, jõutrenn, vitamiinid aitasid. Väsimuse korral lõunauni.

0
0
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mina ootan tüdrukut ja loodan, et ta sündides kaa ikka tüdruk on nagu ultrahelides lubatud 😀

Mul kaa peavalud olid. Aga just raseduse esimeses pooles. Samas nüüd olen ka regulaarselt pikka aega magneesiumit võtnud. Kasutan ecoshi omi.

Ongi öö jälle käes ja peab hakkama magamist harrastama 🤣🤣🤣🤣

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ka tüdruk. Ja peavalud ka päris tihedalt, need olid enne rasedust ka sagedased.

Selline tunne, et kõik võimalikud valud esindatud vahelduva eduga.

Pea, kõht, hargivahe, selg… 😁

-teemaalgataja-

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh jaa. Need toredad valud 🤣

Minul kaa muidu olid korralikud migreenid sai isegi paracetamoli söödud. Valutas ikka mitu päeva järjest see pea.. nüüd on kahtlane vaikus juba kaua olnud. Aga tegelt ei taha ära sõnuda 😀

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas kulgeb? 😄

Mul korralik unetus tulnud, öösiti und ei tule. Alles hommiku poole suudan uinuda. Jube 😞

-teemaalgataja-

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suht samas taktis, tahaks väga magada, aga und ei tule, siis segavad mind mu käed ja jalad mis justkui väsivad igas asendis või surevad ära.  Alati vara üleval kaa. Täna 36+ juba. Vaikselt teosammul lõpp paistab 🤣

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma siis see kolmas kaaskannataja 😀 nüüd ma olen jõudnud 39+4 ja lõppu ei paista veel 😅 Hargivahe valutab 24/7. Jalgu ei saa kokku, ei saa lahku ega üksteise ette. Püsti tõustes pean kõige pealt vaikselt proovima astuda, et selgust saada kuhu esimesena valu lööb. Surub nii meeletult põiele ja lisandunud on pidev wc käimine ja see põis ei tühjene täielikult. Aeg ajalt on tunne nagu pissiks ennast täis 😂  Magamise koha pealt on nii palju muutunud, et viimased kolm päeva ma olen ainult maganud. Nii meeletu väsimus on kogu aeg ja uni.

Terve raseduse ei ole mul ühtegi turset olnud ja nüüd on hommikul ikka sõrmed paistes, nägu ka 😀 ehk siis selline lõpp on lähedal tunne. Laps on hakanud liigutama ka hästi jõuliselt ja valusalt. Õnneks ta magab öösel koos minuga. Ja toonused, mis mul hästi tihedalt alates 20+ nädalat on käinud, on nüüd valulikuks muutunud ja see omakorda ajab öösel mind higistama ja ohkima. Jätkuvalt magan aken lahti ja mees kolis diivanile, et ma saaks rullida öösel ennast voodis paremini.

Ahjaa ma mainin ühele kommentaarile siin, et ma tegin enne seda rasedust 5x nädalas trenni. Jõutrenni, hiiti, aeroobset. Töötasin öösel, tegin ületunde, vitamiine ei söönud, sest kõik näitajad olid super head, sest toitusin ülitervislikult. Ja siis jäin rasedaks, oksendasin 24/7, öösel päeval iiveldas, kõrvetas, nutsin, kõik valutas, minestus, ahastus. Trenn jäi ära, sest füüsiline keha andis järgi ja pulss oli 180 enamus aja, mis kangiga kükke sa teed kui silme eest on must. Andsin aega omale, 16 nädalal olin valmis jätkama, aga keha otsustas, et ei. Iga liigutus viis emaka nii toonusesse ja 6 nospad iga päev, pluss haigla. Mõtlesin jalutamine ok, aga läbi puusavalu ei saa midagi teha ja lisandus häbemeluu valu. Ainus asi mis siiani vastu tänu eelnevale trennile on pidanud, on selg. Ei ole kahjuks nii, et trenn, vitamiinid, toit ja sul on roosa rõõmus rasedus 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas kulgeme kaaskannatajad?
Ma olen lihtsalt väsind erinevatest emotsioonidest ja valudest 😞

Tõesti ootan juba lõppu, saaks 37nädalat täis. Saaks rahulikum olla. Siis vaimselt endal kergem.
Hetkel tobedad hirmud pidevalt, kuna toonused tihedad külalised.

-teemaalgataja-

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei, A. Siin

Minul hetkel 38+ 2, 36 nädala paiku sai Uh käidud ja lapse kaal oli siis juba üsna hea, 2990..  uuel nädalal uus uh, et ei lase liiga suureks kasvada. Epk juba 40 täis. Vahel harva kerged toonused, aga selles osas midagi pole. Beebi toksib küll korralikult ja tema löögid muide muutuvad järjest valusamaks 😀 eks tal tuleb jõudu juurde.

Salamisi loodan, et sünnitus pihta hakkaks, oleks kergem olla. Olen ise kaa väsinud sellest rase olemisest..   aga noh enneaegse sünnituse hirm on nüüd asendunud hirmuga, et mis siis kui õigel ajal haiglasse ei jõua ja põlluääres sünnitada tuleb 😀 ? Mis siis kui ma ei saa aru millal see õige sünnitegevus käib … jne. Kohutaaaav 😀

0
0
Please wait...

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Esileht Lapse ootamine 30+ nädala vaevused