Sellel hetkel kui teemaalgataja teemapüstituse tegi, olid ju katsed mõlemasse kooli juba toimunud. Kui laps käis katsetel ja sai edasi järgmistesse voorudesse, siis ta nende käigus ehk tunnetab ise ära, kumb kool talle rohkem meeldib. VHK-s oli neid järgmiseid voore ikka päris mitu ja konkurents oluliselt suurem kui 32.kk. Vastu võetakse max 10 õpilast kui sedagi. Minu laps sai sisse mõlemasse nendesse suundadesse ja oleks tol hetkel kindlalt valinud VHK kinoklassi. Tundus talle tõsiseltvõetavam filmi osas kui 32.kk. Aga otsustas siiski parema üldhariduse kasuks G4 koolis kuhu oli ka sisse saanud juba. See kitsa matemaatika teema oli ka meil siis arutusel ja arvasime, et kino- ja multimeedia klassides hea üldhariduse omandamine ei ole ehk nii heal tasemel, fookus läheb mujale. Kui on juba lapse puhul kindel, et on matemaatikas nõrk ja edaspidises elus matemaatika riigieksamist midagi ei sõltu, siis võib vabalt muidugi kohe kino ja multimeediaga tegeleda. Kui tahta Tallinna Ülikoolis filmi edasi õppida, siis seal matemaatika riigieksam ei huvita kedagi. Meedia osas ma nii täpselt ei tea, seal ilmselt hea eesti keele riigieksami tulemus oluline. Välismaal kahjuks huvitab ülikoole siiski su riigieksamite tase. Kehvemates filmi ja meediaharidust pakkuvates välismaa ülikoolides muidugi on see tase väga madal ja ilmselt selle taseme saab riigieksamil ka 32kk põhjal kätte. Mu lapsel on sõpru nii 32kk kui ka VHK nendes suundades ja nendest keegi samal suunal edasi õppida ei soovi. Seega tegelikult võib su mõte muutuda ja nagu eelpool mainiti, võid liiga hilja avastada, et oleks pidanud ikka laia matemaatikat õppima ja parema üldhariduse saama, et oleks rohkem valikuid gümnaasiumi lõpus.
Kehaline kasvatus gümnaasiumis on ikka väga väikese tähtsusega, et staadioni või võimla või ujula järgi kooli valida. Selleks ajaks võiks noorel olla ikka mingi liikumisharjumus või trenn välja kujunenud, millega ennast terve ja liikuvana hoida. 2 kehalise tundi ei ole abiks kui ülejäänud aja arvutis passid ja oma filme monteerid.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 28.03 08:24; 30.03 19:50;