Pillid on küll süüdi, sest vahel arstid kirjutavad neid kergekàeliselt. Kui naisel on valulik men., siis miks seda ei uutita, vaid pillid teevad selle kergemaks vms suhtumine. Hiljem, kui naine proovib rasestuda, siis hakatakse alles uurima, kuid probleemi on lükatud/ varjatud pillidega vb mitu aastat. Või kui pillile minnakse liiga vara ning see varjab mõnda probleemi, mida keha normaalses seisus annaks teada muutustega.
Esileht › Rasestumine ja lapse ootamine › 40+ triibupüüdjad
Teema: 40+ triibupüüdjad

Alustasins elle teekonnaga kui olin 35 ja vanuse kasvades enda materjal lisaks mehe kehvale materjalile läks ka kehvaks. Nii pidimegi otsustama, et ühe materjali peame hea saama, et tulemust saada.
Kas doonorrakuga rasestumine lõpuks õnnestus?

Kahjuks jah 40 on siinsete lugejate jaoks juba pensionieelik. Päris kindlasti ei tohiks ta last saada. Otsi parem välisfoorumeid. Aga, see nii isiklik teema. Ilmselt ega palju ja detailselt hilised proovijad oma kogemusi ei kipu jagama.
Eesti ühiskond ei ole veel nii küps, et aktsepteerida teistest erinevaid.
No millegipärast on kogu maailm ja kõik ühiskonnad siiski nii küpsed, et meopaus saabub jätkuvalt täpselt samal ajal, menopausi saabumise aega ei ole loodus küll edasi lükata veel suvatsenud. Või mis küpsusest sa räägid? Mentaalselt võid ju olla igavesti 18+, aga naise füsioloogia viimaste aastakümnete jooksul muutunud ei ole. Muutunud on meditsiin, ehk siis see = keha allutamisega meditsiinile. Tuld, vanurid!
Sellist teksti suudab toota vaid naine, kes gümnaasiumi lõpupeol rasedaks jäi ja neljakümneselt juba vanaema on. Kui liiga vara ennast ära kurnata, siis saabubki vanuripõli ruttu.
Ühiskond ühiskonbaks, aga ka kõik naistearstid ütlevad sulle et 40+ on vana. Lihtsalt mõni naine ise ka ei saa aru kui vana ta on. Nõustad ja saad jutist aru ra vist arvab et on 30. Et miks ei peaks saama, kui ma nooruslik ja viljakas, päevad ju käivad. Alles eile lõppes lapsepõlv ju.. ja kui sõbranna sai 40+ lapse, siis guess what, kui 100st naisest viis suudavad selles vanuses ise rasestuda, siis sina vaevalt ülejäänud 0”95-st palju erinev oled.

Muideks, eesti statistika 1920-30ndatest näitab, et üle 40-aastased ja vanemad sünnitasid rohkem kui praegu. Fakt. Nii et jätkem see nõukaaja mõtteviis, et 22 on naise taks. Ja samuti võiks jätta selle nõukaajale tyypilise hurjutamise/sõimamise/halvustamisekombe, see on lihtsalt nõme.
Kui vanas eas rasestumine ja sünnitamine nii levinud oleks, poleks vaja teha siia loendamatuid teemasid “kaua olete püüdnud juba rasestuda 40+?” Ju see siis ikka pole looduse poolt niimoodi mõeldud.
Naine on looduse poolt loodud kuni menopausini sünnitama ja üldiselt see ei hakka juba 40-aastaselt ega ka mitte 45-selt.
Neid, kes selles vanuses rasestuda sooviks, on siiski üpris vähe. Ja kes tahavad, on enamasti need, kes veel pole ühtegi last sünnitanud või üks laps juba suur. Seega on nad väga pika perioodi pille tarvitanud ja nende nn naistevärk pole normaalselt mitukümmend aastat funktsioneerinud. Muidugi ei ole siin väga suurt lootust enam. Loodusele on vahele segatud.
Ei naine ei ole looduse poolt mõledud menopausini sünnitada. Enne menopausi on perimenopaus umbes 4a enne menopausi. Üldiselt füsioloogiliselt on nii, et naine on peaaegu viljatu umbes 10a enne menopausi. Viimased 10a paigutad iga kuu geneetiliselt mittevitaalseid munarakke. Ime et koolis sellest ei räägita..

Imestan naiste enesekindlust, kes on rakud külmutanud pärast 35+ eluaastat ja kavatsevad esimese lapse sünnitada 40ndates. Hea rakkude saak ei näita veel nende kvaliteeti, mõned teevad korduvalt ivf-e, täisringe juba 30-aastaselt, rääkimata külmaringidest, enne kui lõpuks õnnestub laps saada.

Muideks, eesti statistika 1920-30ndatest näitab, et üle 40-aastased ja vanemad sünnitasid rohkem kui praegu. Fakt. Nii et jätkem see nõukaaja mõtteviis, et 22 on naise taks. Ja samuti võiks jätta selle nõukaajale tyypilise hurjutamise/sõimamise/halvustamisekombe, see on lihtsalt nõme.
Kui vanas eas rasestumine ja sünnitamine nii levinud oleks, poleks vaja teha siia loendamatuid teemasid “kaua olete püüdnud juba rasestuda 40+?” Ju see siis ikka pole looduse poolt niimoodi mõeldud.
Naine on looduse poolt loodud kuni menopausini sünnitama ja üldiselt see ei hakka juba 40-aastaselt ega ka mitte 45-selt.
Neid, kes selles vanuses rasestuda sooviks, on siiski üpris vähe. Ja kes tahavad, on enamasti need, kes veel pole ühtegi last sünnitanud või üks laps juba suur. Seega on nad väga pika perioodi pille tarvitanud ja nende nn naistevärk pole normaalselt mitukümmend aastat funktsioneerinud. Muidugi ei ole siin väga suurt lootust enam. Loodusele on vahele segatud.
Ei naine ei ole looduse poolt mõledud menopausini sünnitada. Enne menopausi on perimenopaus umbes 4a enne menopausi. Üldiselt füsioloogiliselt on nii, et naine on peaaegu viljatu umbes 10a enne menopausi. Viimased 10a paigutad iga kuu geneetiliselt mittevitaalseid munarakke. Ime et koolis sellest ei räägita..
Ära seleta. Ma vaatan oma sugupuud ja neil aegadel, mis vahendid puudusid, oli 40+vanuses sünnitamine tavaline. Minu vanavanaema sai viimase lapse 46-aastaselt.

Ära seleta. Ma vaatan oma sugupuud ja neil aegadel, mis vahendid puudusid, oli 40+vanuses sünnitamine tavaline. Minu vanavanaema sai viimase lapse 46-aastaselt.
Korduvalt on juba seletatud, et kui see oleks nii tavaline, poleks vaja siin teematada praegu, need 40+ tädikesed oleks juba ammu lapseootel.

Ma vaatan oma sugupuud ja neil aegadel, mis vahendid puudusid, oli 40+vanuses sünnitamine tavaline. Minu vanavanaema sai viimase lapse 46-aastaselt.
Ühe sugupuu põhjal ei saa üldistada. Alati leidub naisi, kes rasestuvad kergesti ka 40ndates, aga see ei tähenda, et enamus last soovivaid naisi 40ndates enam rasestuvad. Keegi ei tea, kas ta kuulub viie protsendi hulka või ei.

Kas kuskil on ka koht kus on ainult 40+ püüdjad ja keskkond rahulik?oskab keegi soovitada.

Ma jäin rasedaks 40 ja sünnitasin mõned päevad enne 41. aastaseks saamist. Rasestusin 3. kuul, rasedus oli kerge ja sünnitus lihtne. Tee nii nagu ise heaks arvad, egas ühiskond su last ei kasvata. Iga naine tunneb ise end ja enda keha kõige paremini. Kui tunned, et sa last soovid siis parem asu tegudele.

Kes veel on 40ndates ja plaanib rasedust? Jagage muljeid, kaua olete triipe püüdnud, mured ja rõõmud mis teil kaasnevad sellega? Või teate foorumeid kus oleks sel teemal võimalik kaasa rääkida jne…
Ja läkski nii, nagu öeldi. Vastused tulevad vanuse suhtes halvustavad ja rohkem vastuseid justnagu ei olegi. Olen 40-ndate alguses ja üle 7 aasta triipe püüdnud ja 5 IVF täisringi ära teinud. Ei anna veel alla seni kuni veel saab. Siis ei ole hiljem kahetsemist, et oleks ju veel saanud. Mis siin kurta, püüame edasi! 🙂 Olen isegi mõelnud, et ehk on kusagil veebinurgake, kus saaks mõtteid ja kogemusi jagada ilma mürgiste kommentaarideta.
Tule FB gruppi “Positiivsed triibupüüdja” mürgiseid kommentaare ei ole
Mina hakkasin triipe püüdma 39 aastaselt. Esimesed triibud sain teisel kuul peale spiraali eemaldamist, see rasedus paraku katkes. Ootasime peale katkemist paar kuud ja siis proovisime uuesti, õnnestus teisel kuul. Sain enda 40 aasta sünnipäeva kingiks lapse, paar päeva peale sünnitamist sain 41. Nüüd see väike tegelane on äge väike poisipõnn, roomab ja käputab ringi.
Rasedus kulges ilma komplikatsioonideta ja nautisin seda täiel määral, sünnitus oli kiire ja kerge ning taastumine samuti.
Kõige parem otsus eales. Võrreldes esimese lapsega olen kogu seda teekonda rohkem teadlikult nautinud.
Täpselt nagu minu story, ma sain ka poisi enda sünnipäevaks. Mul vist veidi vanem laps ainult, minu oma 1,5 aastane.

Miks sellise teema peale alati “lepi, et oled vana” arvamusega kodanikud peale lendavad? Alati on ju variant mitte vastata teemas, mis ei ole sulle mõeldud.
Me kõik teame, et 40+ ei ole parim aeg laste saamiseks, sest viljakus on suure tõenäosusega langenud. See ei tähenda, et ei võiks seda soovida ja proovida. See, milline on seis keskmisel naisel, ei näita ju lõpuks suurt midagi konkreetse naise kohta.
“Siis oled vana ema” on ka tänapäeval huvitav väide. Ei ole need teised emad seal lasteaias ja koolisu sugugi kõik oma lapsed 20aastaselt sünnitanud.

Mul on küsimus, kas on kuskil grupi või vestlusringi 40+ triibupüüdjatele. ma heameelega oleks toetavas kogukonnas, kel sama tee käsil

Pillid on küll süüdi, sest vahel arstid kirjutavad neid kergekàeliselt. Kui naisel on valulik men., siis miks seda ei uutita, vaid pillid teevad selle kergemaks vms suhtumine. Hiljem, kui naine proovib rasestuda, siis hakatakse alles uurima, kuid probleemi on lükatud/ varjatud pillidega vb mitu aastat. Või kui pillile minnakse liiga vara ning see varjab mõnda probleemi, mida keha normaalses seisus annaks teada muutustega.
Miks sa levitad sellist jama?
Rasedusvastaste pillide ja viljatuse vahel pole MITTE MINGIT seost leitud. Samuti ei ole need põhjus, et naisel läheb rasestumiseks kauem aega. Enamus naisi viljastub paari kuuga peale pillide lõpetamist.

Ma sain esimese lapse pärast 6. IvFi, olin üle 40. Ja nüüd, kui olen 43 ja arvasin, et ma loomulikul teel ju naginii lapsi ei saa (kuigi ikka lootsin), siis jäin nn juhuslikult rasedaks!

Esileht › Rasestumine ja lapse ootamine › 40+ triibupüüdjad