Piibliski öeldakse: “Mees jätab oma ema ja isa, ja hoiab oma naise poole.”
Ämm peaks olema rõõmus, et poeg on loonud pere ja suguvõsa läheb laste näol edasi. Ega see 40-a emmega elav mees teab mis austustvääriv nähtus küll pole.
Mul oma abikaasaga oli sarnane teema. Kusjuures, ta tõepoolest ei taibanudki, kuidas ta ema temaga manipuleerib ja ta peret lõhkuda püüab. Mina nägin seda kõrvalt, aga ootasin aastaid, et mees ise taipaks. Ei taibanud ta midagi.
Laupäeva hommik, lastele on lubatud minek Vembu-Tembu maale. Telefon heliseb: “Pojake, mul oleks vaja magamistoa kappi tõsta teise kohta, millal sa tuled.” Mees siis lubab meile, et läheb tõstab kiiresti selle kapi ära ja tuleb kohe tagasi. Annab mulle ja lastele musi ja läinud ta ongi. Ootame. Ta saabub hilisõhtul, mil lapsed juba magavad. Kui küsin, et mis juhtus, sa ju pidid kohe tagasi tulema, siis ütleb, et peale kapi tõstmise vajas ema veel autoga poodi viimist ja siis oli juba lõuna aeg käes ja ema pakkus lõunat, ja siis oli emal vaja nõu kardinate osas, ja siis oli äkki juba õhtu, ja ema ütles, et mis sa naist vaevama, lähed, söö siis parem juba siin õhtust ka. Ja nii ta läks.
Ülalolev kirjeldus oli üks paljudest sarnastest, mis meil aastate vältel hulganisti ette tuli. Lõpuks hakkasin oma meelsust avaldama, ütlesin mehele, et mina teda ootama ei jää, vaid võtan lapsed ja läheme ise ja teeme, mis meie tahame, tema võib oma emme juures istuda. Tasapisi, pideva rääkimisega, hakkas talle asi pärale jõudma. See aitas ja praegu enam sellist emmetamist pole.