Mis tundeid see teis tekitab? Ma kardan, et varsti meie med süsteem ägiseb haigestunute all. Ootan eriolukorda
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › 414 nakatunut
Teema: 414 nakatunut
ahah

Mis number see on?

Ei tekita midagi. November-veebruar/märts ongi nirumad kuud igasuguste haiguste jaoks. Vitamiinivarud organismis hakkavad otsa saama ja tõved haagivad külge.
Eriolukord, tuleb, siis tuleb. Elasime selle juba korra üle, elame teisegi.

Teemaalgataja, kust sa võtad praegu juba tänased andmed?

Mind hirmutavad need numbrid ainult ühel põhjusel- ma kardan, et meil jälle pnnakse kõik kinni ja peame kodus istuma. Kõik on nii ebakindel.

On jah 414. Fb Hiiumaa vald ka teatas.

Õudne. Loodame et nad kõik ei vaja haiglaravi. Ja et terveks ja mittekontanktseks jääks meedikud kes neid ravivad.
Kuna aga meedikutel on ka lapsed ja nad tahavad käia ka poes, üritustel, huvigruppides…. siis isegi ise terve olles, jäävad nad töölt eemale eneseisolatsiooni tõttu kui 1 kolleeg haigestub

Kevadel vajas haiglaravi ca 10%, nüüd olevat see veidi langenud, ca 8%.

Huvitav, kust nad oma numbri said. Tundub täitsa võltsuudis.

Andmed tulevad üles 7.00

Andmed tulevad üles 7.00
Kuhu nad üles tulevad??
Terviseameti lehel ei olnud.

Kell 11 oli ikka vanasti. Aga vb siis mingi teine koht arvutab 7-7 ajaperioodi, teine 11-11. Terviseamet annab info ikka kell 11.

Täiesti null emotsiooni, olgu või 4000.

Kui mitu testi tehti? Milline on positiivsete testide osakaal eile tehtud testidest?

jube, ausaltöeldes ma ei saa aru, kui kaua veel nii levitada lastakse. Ammu peaks olema eriolukord, kõige hullem on ju koolides, koolid kinni, kuuks ajaks koju ja saame vaktsiini tulekuni vastu pidada. Eks varsti loeme neid numbreid juba tuhandetes, haiglad koormatakse úle jne. Nagu alati, siin oodatakse ja vaadatakse. Haige!

Kuhu need tavapärasest 200+ ülejäänud paarsada siis lisandusid?
Huvitaks ka, kus nii vara juba tulemusi näeb?

Andmed tulevad üles 7.00
Kust/kuhu nad sel ajal üles tulevad, vaataks ka?
Palun täpsusta

Õudne. Loodame et nad kõik ei vaja haiglaravi. Ja et terveks ja mittekontanktseks jääks meedikud kes neid ravivad.
Kuna aga meedikutel on ka lapsed ja nad tahavad käia ka poes, üritustel, huvigruppides…. siis isegi ise terve olles, jäävad nad töölt eemale eneseisolatsiooni tõttu kui 1 kolleeg haigestub
hoopis suurem murekoht on see, et meie perearstide keskmine vanus on 55+.
ja 20% neist on 65 aastased või vanemad.

Kui mitu testi tehti? Milline on positiivsete testide osakaal eile tehtud testidest?
“Delfi andmetel kinnitati ööpäevaga 414 inimese koroonaviirusega nakatumine. See on Eestis seni kõrgeim arv nakatunuid ööpäeva jooksul. Delfi andmetel tehti 7152 kogutesti. See tähendab, et 5,8 protsenti testidest olid positiivsed.
Nakatumisnäitaja 100 000 elaniku kohta on 244,4. Haiglaravil on 112 inimest ning koroonaviiruse tõttu suri üks.”

jube, ausaltöeldes ma ei saa aru, kui kaua veel nii levitada lastakse. Ammu peaks olema eriolukord, kõige hullem on ju koolides, koolid kinni, kuuks ajaks koju ja saame vaktsiini tulekuni vastu pidada. Eks varsti loeme neid numbreid juba tuhandetes, haiglad koormatakse úle jne. Nagu alati, siin oodatakse ja vaadatakse. Haige!
Kuust ei piisaks mingi valemiga, pigem kestaks see kevadeni.
Vaktsiin ei saa olema päästjaks, sest palju on neid, kes ei lase seda enne paari aastat teha.

Ma nüüd saan hullult palju miinuseid, aga mulle see kevadine eriolukord linnas meeldis. Kuidagi väga rahulik oli. Peaks vist maale ära kolima 😀
Aga ma ei arva, et seda eriolukorda peaks kehtestama üleriigiliselt ja kergekäeliselt. Ikka seal piirkonnas ja siis kui on põhjust. Kui ikka kuskil Häädemeeste kandis on nakatumisnäitaja 1, siis ei pea nemad seal Talinna tõttu oma seltsielu seisma panema.

<p style=”text-align: center;”>
Kuhu need tavapärasest 200+ ülejäänud paarsada siis lisandusid?
Huvitaks ka, kus nii vara juba tulemusi näeb?
Kui Hiiumaa info nüüd aluseks võtta:
14 päeva kõrgeim suhtarv 100 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal 528,83. Hiiumaal on see 407,94
ja eile oli sama näit Ida-Virus veel 464.8…

Varem oli Eesti uute nakatumiste suhtarv sarnane Soomele ja Norrale, nüüd vist oleme mööda kihutanud.

Rääkida ULATUSLIKUST levikust , kui nakatunuid on 0.5% Eesti elanikest (no võimalik, et koos diagnoosimata inimestega paar korda suurem) , on ikka väga ebamoraalne. KOgu aeg külvatakse negatiivsust, ängi, ähavrdamist ja hirmutamist. Tegelikult on Eestis haigestumus enamuste riikidega võrreldes palju väiksem, piirangud ka, aga ikka tuleb iga päev lajatada hirmutamisega…
Ma saan aru, et meetmed peavad olema ja olen Eesti omadega väga rahul. Keegi võiks öelda positiivselt , et hoidkem ennast, ärge korraldage tarbetuid kokkusaamisi , aga nautige siiski elu, liikuge, olge looduses ja 3-6 e kuu pärast on kõik jälle hästi.. Ma olen kindel, et ongi.

Ma arvan, et nakatunute arvu kevadisega üksüheselt võrrelda ei saa, kuna kevadel tehti mingi 1000 testi päevas, praegu aga 7000. Ehk siis kevadel saadi ilmselt väiksem osa nakatunuid kätte, praegu rohkem.
Küll aga on näitaja haiglasse sattunute arv. See jääb kevadisest veel maha. Kui hakkab sarnanema aga kevadise tippaja näitajale – siis, tähendab, on olukord sama nagu kevadel. Ja kui möödub, siis on hullem kui kevadel.

Nädalaga on haiglaravil olevate inimeste arv kahekordistunud.

Põhiline on vist jälgida jah vabade haiglakohtade arvu. Hingamisaparaate samas on meil vist küllaga. Eriolukord oli toredalt rahulik aga kuipaljud on töö kaotanud 🙁

Nädalaga on haiglaravil olevate inimeste arv kahekordistunud.
Eksponentsiaalne kasv oma täies ilus 🙁

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › 414 nakatunut