Esileht Beebi ja mitmikud 4k beebi kukkus põrandale

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: 4k beebi kukkus põrandale

Postitas:
Kägu

Täitsa õudne asi juhtus

4k beebi oli voodis ning kuidagi õnnestus tal ennast sealt nii edasi nihutad ja liigutada, et kukkus peadpidi täitsa põrandat. Oöin shokis. Sellele järgnes mõningane nutt, kuid rahunes ka õige pea maha ning nüüd jälle sams rõõmus ja aktiivne.

Lihtsalt ma mõtlen praegu mida teha-kas pesks pööduma siiski ntx emosse?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei pea, kui pole loid või muidu kahtlane. Juhtub.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga edaspidi lapse magamiskoht turvaliseks! Kui muud võimakust pole, siis voodi välja ja madrats põransale. Laps muutub järjest liikuvamaks ja varsti ei aita ka mingid patjadest piirded.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh vastuste eest.

Vabandust, et nii mitmeid kirjavigu tuli, olin lihtsalt ähmis kui kirjutasin.

Hetkel küll laps rahul ja rõõmus, aga peab olema lihtsalt ettevaatlik ja hoolas, et enam niimoodi ei juhtuks

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekooli asemel helista oma pereõele või perearstile, kes küsib täpsustavaid küsimusi ja annab soovitusi.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära muretse, seda juhtub paljudega. Oled hiljem targem. Kunagi ei tea, mis hetkest keegi end keerama hakkab, tasapisi roomama jne. Mida vaiksem seal magamistoas on, seda kindlam on, et keegi tasakesi susserdab voodis kuni käib üle ääre. Need barrikaadid tekkidest ja patjadest ei aita. Mina ehmatasin ka ära, haarasin lapse sülle ja vaatasin, kas ta igalt poolt terve. Beebid oskavad tegelikult kukkuda turvaliselt. Ma oleks seda nagu kuskilt kuulnud.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei taha olla õel ega parastav, aga mis asjaoludel sellised õnnetused juhtuvad? Kas see käib koos mõttega, et võrevoodi on mõttetu beebikaup?

See, et koheselt märgatavat kahju ei ole, ei tähenda minu jaoks, et see on kuidagi pool-suva. Ma muretsesin juba siis, kui beebi hakkas end püsti ajama ja enda pikkuse jagu kukkus… (See on see kui “vanainimene” lapse saab…)

+3
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen teemaalgataja.

Kindluse mõttes käisin lapsega eile õhtul südamerahustuseks emost läbi. Kuna lapse käitumine oli tavapärane ja ilma muutusteta ning nähtavaid märke kukkumisest ei saanud/ei jäänud, piirduti küll ainult üldise välise läbivaatusega, kuid kinnitati siiski, et suure tõenäosusega on kõik korras.

Olen ise ka arvamusel, et parem kui väikeste lastega iseäranis imikutega sellistlaadi kukkumisi ei juhtuks, sest traumade ennetamine on ikkagi kergem kui hiljem raskete tagajärgedega tegelemine

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kõrgelt laps kukkus? Öeldakse, et kuni enda kõrguselt kukkumine on tavaliselt ohutu. Mitte, et see oleks alati ohutu, aga tavaliselt ei too tõsiseid tagajärgi, vähemalt ühekordne juhtum.

Peapõrutuste korral tuleks alati pärast hoolikalt jälgida, et uut vigastust ei tekiks. Kaks järjestikust kerget põrutust võivad rohkem kahju teha kui üks natuke tõsisem (aga siiski kergemapoolne).

Kui laps peale kukkumist rahuneb kiiresti, ei kilju, ei ole uimane ega loid, on tavapäraselt aktiivne, siis tõenäoliselt on kõik korras.

4-kuused suudavad end uskumatult efektiivselt ja kiiresti ringi nihverdada. Meeter voodil läbitakse mõne minutiga… ja seejuures ei pruugi beebi veel üldse roomata ega isegi veel keerata. Voodi ümber tasub nüüd mõneks ajaks paksud pehmed vaibad panna, samuti vaata mähkimislaua ümbrus üle ja parem, kui last seal hoides on pidevalt üks käsi teda kinni hoidmas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja.

Usun, et umbes enda kõrguselt kukkuski. Seda ütlesin ka arstile, kes lapse reedel emos läbi vaatas, aga eks nende üleüldine seisukoht on vist selline, et kui laps käitub tavapäraselt, on rõõmus jne ei juhtunud ilmselt midagi hullu ning röntgenpilti ei tehtud.

Arst ütles veel, et voodist kukkudes tavaliselt midagi hullu ei juhtu ja pigem on palju suuremad ohuallikad ntx mähkimislauad tema sõnul.

Aga siin ei saa võtta sellist seisukohta, et ikka juhtub jne.

Peab ise hoolikas olema ja parem on kui ei juhtu. Ega iial ei tea, kuidas sellistlaadi kukkumised hilisemas elus tunda annavad.

Vaatad, et lapsel koolis õpiraskused, käitumisraskused-no hakkadki meenutama seda juhtumit ja seostama ka sellega.

Ega mul enda süda ka kerge ei ole pärast õnnetust

Tunnen end süüdi ja täie põhjusega, sest seda ma olengi.

Lihtsalt hoiame ja kaitseme oma pisikesi!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi tuleb beebide eest hoolt kanda ja olla ettevaatlik, kuid paratamatult sellised asjad juhtuvad. Kui laps õpib kõndima ja igale poole ronima, siis ta hakkabki päris palju kukkuma ja iga kukkumise pärast tõsiselt muretsedes võib hulluks minna.

Tasub alati mõelda sellele, et esiteks sündides mõjuvad lapsele kõvasti suuremad jõud kui kukkumine lapse enda kõrguselt, sh nt diivanilt. Beebide ajud pole kolju küljes kinni just selleks, et pehmendada kukkumiste-kõigutamiste mõju. Nende luud on suuremas osas pehmed kõhred, keskel on vaid luustumiskeskused. Beebid on loodud nii, et nad saaks minimaalselt püsivaid traumasid.

Oluline on ka see, et kukkumiste läbi laps õpib. Kui hoida last nö vati sees, pehmendada kõike ja teda pidevalt kinni püüda, siis ta ei õpi ise ohutul liikuma. See ei tähenda, et peaks laskma lapsel igalt poolt alla sadama, aga mingi hetk tuleb enda süda kõvemaks teha ja lastagi lapsel kukkuda, kui ta näiteks ennast püsti ajab. Ongi paar korda valus ja siis hakkab katsetama, kuidas valutult alla saada.

On ka päris oluline aktsepteerida igasuguseid juhtumeid kui paratamatust. Enda süüdistamine ei aita, kui teed asju nii hästi ja hoolivalt, kui oskad. 4-kuune ilmselt veel kaost ei põhjusta, aga reaalne on, et juba enne aastaseks saamist võib laps kive alla neelata, sobimatut toitu ja muud jama suhu pista, endale millegi teravaga haiget teha jmt. Selles pole keegi süüdi, lapse avastamist nõudev aju lihtsalt tahabki proovida.

Võin ka õpetajana öelda, et üldiselt on õpi- ja käitumisraskuste taga tõsisemad probleemid kui üks kukkumine. Kui neuroloogilisi nähte beebil pole, siis see ei põhjusta probleeme tulevikus, kuigi on kerge asi, mille kaela raskused veeretada. Kui tahad neid raskusi vältida, siis loo oma lapsega usalduslik suhe, toeta teda õppimisel (eneseregulatsioon ja isejuhtiv õppimine, loe koos lapsega ja näita eeskuju, ära nõua ideaalseid hindeid ja tulemusi, õpeta õppima vigadest ja neid mitte kartma…).

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei taha olla õel ega parastav, aga mis asjaoludel sellised õnnetused juhtuvad? Kas see käib koos mõttega, et võrevoodi on mõttetu beebikaup?

See, et koheselt märgatavat kahju ei ole, ei tähenda minu jaoks, et see on kuidagi pool-suva. Ma muretsesin juba siis, kui beebi hakkas end püsti ajama ja enda pikkuse jagu kukkus… (See on see kui “vanainimene” lapse saab…)

Kui beebi seal võrevoodis end hingetuks karjub, siis jah, on mõttetu kaup.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja.

Vaatad, et lapsel koolis õpiraskused, käitumisraskused-no hakkadki meenutama seda juhtumit ja seostama ka sellega.

Vaata parem et vaktsiinitüsistusi ei saa

0
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kivipõrandale ei kuku, siis pole hullu. Olin kaksikutega lastehaiglas ja sinna toodi üks 10 päevane, kes kukkus vannitoas mähkimislaualt. Päris jube, loodan et temaga nüüd kõik hästi. Nelja kuused on juba päris aktiivsed.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saa aru, kuidas sellised asjad ikka juhtuvad? Räägitakse ju söögi alla ja peale, et ärge jätke järelvalveta mitte kunagi ja käsi peale, kui ise kõrvale vaatate. Ja pidevalt on sellised mured siin teemaks. Ja loomulikult ei saa ju 4kuune magada tabavoodis, täiesti välistatud. Kas madratsile põrandale või võrekasse. Kuidas keegi küll riskib teisiti, täiesti arusaamatu.

0
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olin lapsega neonatoloogia osakonnas, kus personal vaatas õudusega nii mähkimislauale kui ka voodile jäetud vastsündinuid ja kõik need emad said sugeda. Ju siis juba vastsündinud suudavad ennas maha nihverdada. MITTE KUNAGI ärge jätke neid järelevalveta ilma kindlustamata!

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei taha olla õel ega parastav, aga mis asjaoludel sellised õnnetused juhtuvad?

Kui ei taha olla, miks sa siis oled? Ka kõige ettevaatlikumatel vanematel võib juhtuda, et beebi kukub ja et laps käimaõppimisel kukub, on täiesti normaalne, nii õpibki.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei taha olla õel ega parastav, aga mis asjaoludel sellised õnnetused juhtuvad?

Kui ei taha olla, miks sa siis oled? Ka kõige ettevaatlikumatel vanematel võib juhtuda, et beebi kukub ja et laps käimaõppimisel kukub, on täiesti normaalne, nii õpibki.

Õnnetuste asjaolude jagamine on tegelikult selles osas hea, et teised vanemad saavad ka õppida, jätta meelde kus on ohuolukorrad – jääb mõni laps kukkumata.

Lugesin suvel uudist, kuidas vist Austraalias oli 8-kuune laps voodist välja kukkunud, fööni tööle pannud ja tõsised põletushaavad saanud. Seal täpsustati, et vanemad panid lapse oma voodisse magama, sest nende magamistuba oli kõige kaugemal ning külalised olid parasjagu. Minu jaoks täiesti arusaamatu õnnetus, aga mõni teine ehk ei ole mõelnudki, et taoline olukord ohtlik oleks…

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olin lapsega neonatoloogia osakonnas, kus personal vaatas õudusega nii mähkimislauale kui ka voodile jäetud vastsündinuid ja kõik need emad said sugeda. Ju siis juba vastsündinud suudavad ennas maha nihverdada. MITTE KUNAGI ärge jätke neid järelevalveta ilma kindlustamata!

Ja minul oli hoopis vastupidine kogemus: olin äsja sünnitanud ja paari päeva pärast vaatas lastearst minu vastsündinu üle. Arst võttis beebi ja pani ta ülevaatuslauale (see oli kõrge ja mingeid ääri vms laual polnud), minul palus istuda diivanile, mis oli natuke kaugemal. Ühel hetkel arst astus lauast eemale, et mingeid pabereid täita, ja kui vastsündinu end laua peal tugevalt liigutas, kargasin ma automaatselt püsti ja tormasin laua juurde. Lastearst puhkes selle peale südamest naerma ja ütles, et “ega ta sealt kuhugi ei lähe!”. Ausalt öelda oli see päris imelik reaktsioon lastearstilt ja ma isegi tundsin end rumalana, et olin nii üle reageerinud. Alles pärast hakkasin mõtlema, et rumal oli siin ikka lastearst, sest õnnetusi võib ju juhtuda ka vastsündinutega.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kukkumise(peatrauma) raudreegel on ka see, et vahetult peale lööki ei tohiks lasta lpasel magama jääda. Vähemalt tunnike. Niimoodi saab siis lapse seisundit jälgida.
Magav laps ei pruugi sümptomeid välja näidata.

0
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Beebi ja mitmikud 4k beebi kukkus põrandale