Tere. Oleme kurnatud ja vajame lahendust lapse uneprobleemile. Palun soovitusi. Laps 8-kuune, läheb magama umbes 19.30. Saab enne rinda ja siis ärkvel läheb oma voodisse, kus luti ja enese keerutamise abil end magama sahmerdab. Ärkab üsna minuti pealt 22, 00.30, 02.30, 05.30. Mõnikord veel vahel mõni ärkamine. Vahel ei taha pärast 5.30 ärkamist enam uuesti magama jääda, vahel siiski magab umbes 6 või 6.30ni. Kõigil neil ärkamistel annan rinda, sest muu ei aita. Olen proovinud mõnikord niisama süles hoida, lutiga kussutada, aga kuni 30 min võib karjuda ja mitte uinuda. Öösiti rinda andes on tunda, et ta lihtsalt tahaksi seda suus hoida, ei söö kaugeltki aktiivselt. Jääb kohe rinnal magama, aga veidi pean ikka seda rinda suus tal hoidma enne kui ta oma voodisse tagasi saan tõsta. Ühesõnaga täielik tüdimus on sellest öö läbi lutt olemisest. Olukord kestab nii juba kuid, ei ole seotud mingi hambavalu või millegi muuga, lihtsalt harjumus saada igal ärkamisel rind suhu.
Kuidas edasi minna? Kas on norm, et laps poole tunniga ka süles, silitades ei rahune? Kui kaua see võib aega võtta? Hea meelega vähemalt alustaks sellest, et kohe kell 22 ei anna rinda. Mis ma siis teen, võtan sülle või mitte? Lisan, et see kisa on meeletu, mis kostab, kui teda välja ei võeta voodist ja rinda ei anta. Süles viskab vibusse ja pulka. Lihtsalt nii vihaseks läheb.
Kas veel mingeid soovitusi, kuidas saada laps iseseisvalt uinuma öösel uuesti? Olen muidugi kümneid uneraamatuid läbi töötanud ja ühe unekoolituse ka võtnud, aga erii abi ei olnud. Kõige rohkem vihastab, et õhtul jääb laps ju üsna iseseisvalt magama, aga öösel absoluutselt ei toimi ka luti tagasipanek.
Ma olen sellest iga 2 tunni järel ärkamisest nii väsinud ja nii vihane, et vajan olukorrale muutust. Tahaks Teie isiklikke kogemusi – mida olete teinud, et laps natukenegi paremini magama saada (ma ei eeldagi, et magab öö läbi, aga no 4-5 tundi järjest äkki võiks?) Palun, palun abi!