Esileht Ajaviite- ja muud jutud 9.mai tähistamisest

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 89 )

Teema: 9.mai tähistamisest

Postitas:
Ragne

Ei kukuta seda putinit keegi. Terve venemaa on tema taga, enamus kiidab heaks nii putini režiimi kui agressiooni Ukrainas. Me peame mõistma, et venelased ei tule sellest uimast välja veel aastakümneid, kui üldse kunagi. Lääs loodab, et probleem läheb ehk üle ja saab naasta äri tegemisse ja nafta ja gaasi tarnimisse. Karm tõde on paraku, et see sõjamasina keerutamine jääb seal edasi kestma, sest see on ainus, mis nende rahvustunnet ja -uhkust toidab. Kasutatakse ära meie lahkust ja lihtsameelsust ja seda, et suur osa meie endigi poliitikuid elab oma roosade prillidega või siis kremli rahade otsas, lisaks käib usin propagandatöö kõiksugustes sotsiaalmeediagruppides kremli trollide poolt. Vaktsiinivastaste ja lamemaalaste ja kõikide muude pisutki milleski rahulolematute gruppidesse on sisse imbunud kremli trollid, kes söödavad ette väga osavalt valeinfot ja rumalamad inimesed langevad aina sügavamale lõksu. Sotsiaalmeedia stiil sööta sulle ette ainult sulle meeldivaid gruppe ja infot süvendab seda mullis elamist veelgi. Frustratsioon aina kasvab pikkamööda ja aina enam elatakse sügavuti sisse sellesse muinasjutumaailma (et kõik “peavoolumeedia” meile valetab, et lääneriigid või nende valitsused või ei tea kes kasutavad ära vaktsiine kiibistamiseks ja jälgimiseks, et arstid meid mürgitavad  jne), kuni ühel hetkel ei saada ise enam üldse aru, missuguseid vandenõuteooriaid ja lollusi usutakse. Kõike seda tehakse ühe eesmärgiga -et süvendada vastuolusid meie riikides ja külvata vaenu, et takistada koondumist reaalse (sõja)ohu korral.  Sellest mullist on väga raske, kui mitte võimatu pääseda isegi eestlasel, sest kuidas sa tunnistad endale, et oled olnud lausloll. Mis siis rääkida venelastest, kes tunnevad häbi ka veel oma kaasrahvuse agressiooni – tapmiste, vägistamiste, hävitamise eest…

Aga – me oleme nüüd jäänud viimaste sekka. Leedus pole mingite surematute polkude marssimine ja agressioonisümbolitega vehkimine isegi unes võimalik, Lätis on see ka ära keelatud, aga meie Riigikogu ikka uneleb ja arutab ja “ei saa õigeks ajaks formuleeritud”… No oodake jah et nad tulevad jälle märatsema ja lõhkuma tänavatele ja karjuma, et “vsjo naše”… Meie osade poliitikute argus või äraostetus ajab lihtsalt oksele.

+44
-1
Please wait...

Postitas:
nufik

Mind paneb imestama need vaktsiinivastased. Kiitsid varem, et mõtlevad oma peaga aga nähes kuidas nad kelelgi üksiku või väikese kamba infot nii lihtsalt omaks võtavad ja seda õigeks peavad. Kuidas see nagu oma peaga mõtlemise alla käib?

Nad ei saa arugi kui peenelt ja haledalt on neid petetud ja nad usuvadki mingit mõttetut solki.

+15
-12
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Tänane “Pealtnägija” lahkas seda teemat. Ma usun, et kõik läheb vaikselt ja teist Pronksööd ei tule, Võimalik, et Riigikogu võtab ka mingi seaduse vastu selleks ajaks. Uskumatul ajal elame, alles oli kaks aastat koroonakriis (mis ei ole ka veel lõplikult läbi ja võib uuesti naasta), nüüd on sõda ja sellega kaasnevad erinevad kriisid. Millal see hullus ükskord lõpeb?

+17
-1
Please wait...

Postitas:
amatoor

Palun väga, kui tahavad marssida, siis koos lippude ja punaste nelkidega otse üle Narva silla Peterburi poole.

+32
0
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Palun väga, kui tahavad marssida, siis koos lippude ja punaste nelkidega otse üle Narva silla Peterburi poole.

Ja võtku oma aljosha ka kaasa.

+30
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
mukk77

Ma päriselt ei saa aru, miks inimesed, kes Putinit kummardavad, z märke kannavad, Georgi linte kannavad, minema ei koli Eestist. Siin on ju nii halb olla. Palun istuge rongile, VF juba ammu kutsus oma kodanikke koju. Siin ei hoia teid keegi kinni.

+38
0
Please wait...

Postitas:
mukk77

Tänane “Pealtnägija” lahkas seda teemat. Ma usun, et kõik läheb vaikselt ja teist Pronksööd ei tule, Võimalik, et Riigikogu võtab ka mingi seaduse vastu selleks ajaks. Uskumatul ajal elame, alles oli kaks aastat koroonakriis (mis ei ole ka veel lõplikult läbi ja võib uuesti naasta), nüüd on sõda ja sellega kaasnevad erinevad kriisid. Millal see hullus ükskord lõpeb?

Mul täna 12 aastane veeretas sarnast mõttekäiku, mille lõpetas sõnadega, et ma ei julge mõeldagi, mis 2023 veel tuleb. 12 aastane! Laps!

+10
-7
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Hädad käivad kolmekaupa (kaks ilma kolmandata ei jää). Järgmiseks tuleb vast näljahäda, mis annab rahvaste rändamisele veel hoogu juurde.

+1
-17
Please wait...

Postitas:
amatoor

Ma päriselt ei saa aru, miks inimesed, kes Putinit kummardavad, z märke kannavad, Georgi linte kannavad, minema ei koli Eestist. Siin on ju nii halb olla. Palun istuge rongile, VF juba ammu kutsus oma kodanikke koju. Siin ei hoia teid keegi kinni.

Aga miks? Siin on palgad ja pensionid kõrgemad, saab reisida, on demokraatia jne. Olen ka varem rääkinud, et  Venemaa venelastest tuttavad imestavad, et kuidas Eestimaa venelased, kes ei käi venemaal ega tea, mis seal toimub, sedasi venemaad ülistavad.  Nende jaoks on see müstika, et suplevad siin hüvede sees ja ikka virisevad.

Mina alguses ka olin mõistev, ok – sai poeg sõjas surma või isa või vend (Stalin ajas ju massililiselt venelasi sõjas surma), mine oma nelkidega aljoša juurde ja leina. Aga juba ammu on see avalik demonstratsioon EV riigikorra vastu.

+32
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Ma päriselt ei saa aru, miks inimesed, kes Putinit kummardavad, z märke kannavad, Georgi linte kannavad, minema ei koli Eestist. Siin on ju nii halb olla.

Ma siis vastan sulle lühidalt. Meil Eestis on kõrgem elatustase ja parem elu kui Venemaal. Samal põhjusel elavad isegi Kremli juhtfiguuride lapsed Euroopas, mõtlen siin Putini, Peskovi, lavrovi tütreid näiteks, aga eks neid ole ikka sadades. Aga eks vene inimene ongi natuke naljakas. Ta soovib elada head elu euroopalikus riigis, aga samas ihkab vene võimu (mis sellise hea elu kiirelt hävitab). Neid kahte asja korraga ei saa, aga vene inimene miskipärast ei saa sellest aru. OK, mingi protsent saab muidugi aru ka.

+29
0
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Aga miks? Siin on palgad ja pensionid kõrgemad, saab reisida, on demokraatia jne. Olen ka varem rääkinud, et Venemaa venelastest tuttavad imestavad, et kuidas Eestimaa venelased, kes ei käi venemaal ega tea, mis seal toimub, sedasi venemaad ülistavad. Nende jaoks on see müstika, et suplevad siin hüvede sees ja ikka virisevad.

Mina alguses ka olin mõistev, ok – sai poeg sõjas surma või isa või vend (Stalin ajas ju massililiselt venelasi sõjas surma), mine oma nelkidega aljoša juurde ja leina. Aga juba ammu on see avalik demonstratsioon EV riigikorra vastu.

Ilmselgelt nad eelistaks, et siin oleks ka vene võim, arvates millegipärast, et kõik muu jääks samaks ja nende elu sama heaks, selle vahega, et neid enam ei “diskrimineeritaks” selle pagana eesti keelega.

+25
0
Please wait...

Postitas:
kurari

Aga miks? Siin on palgad ja pensionid kõrgemad, saab reisida, on demokraatia jne. Olen ka varem rääkinud, et Venemaa venelastest tuttavad imestavad, et kuidas Eestimaa venelased, kes ei käi venemaal ega tea, mis seal toimub, sedasi venemaad ülistavad. Nende jaoks on see müstika, et suplevad siin hüvede sees ja ikka virisevad.

Ilmselgelt nad eelistaks, et siin oleks ka vene võim, arvates millegipärast, et kõik muu jääks samaks ja nende elu sama heaks, selle vahega, et neid enam ei “diskrimineeritaks” selle pagana eesti keelega.

Jah, siin ongi väga oluline põhimõtteline vahe – nad ei taha elada Venemaal, nad tahavad elada  siin, aga niimoodi, et siin oleks ka Venemaa. See, et Venemaal elu halb on, on nende meelest muidugi Lääne süü ja kui Venemaa valitseks maailma, siis oleks muidugi igal pool hea elu, sest igal pool olekski Venemaa ja Läänt polekski olemas, kes neid kiusaks. See on nende russkii mir.

+23
0
Please wait...

Postitas:
K4gu

Hädad käivad kolmekaupa (kaks ilma kolmandata ei jää). Järgmiseks tuleb vast näljahäda, mis annab rahvaste rändamisele veel hoogu juurde.

Näljahäda ennustamiseks ei pea tähti uurima ega kohvipaksu keerutama, kristallkuulid ja hanemaksad võib ka rahule jätta. Ukraina põllumajandusele on juba tekitatud suurt kahju, nii elavjõus kui tehnikas, spetsiaalselt on puruks lastud toiduladusid. Venemaa põllumajandus kannatab tegelikult samuti nii seemnevilja kui tarvikute puuduse all. Lisaks loobitakse Ukraina põldudele maamiine, et nende põldude harimine oleks ka edaspidi surmavalt ohtlik tegevus. Venemaa ja Ukraina on seni koos andnud suure hulga maailma teraviljast ja nende toodangu kadumine toob juba iseenesest Euroopasse nälja.

Nälg või vähemalt toidunappus on sõjategevuse otsene tagajärg olnud läbi aegade.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Hädad käivad kolmekaupa (kaks ilma kolmandata ei jää). Järgmiseks tuleb vast näljahäda, mis annab rahvaste rändamisele veel hoogu juurde. Näljahäda ennustamiseks ei pea tähti uurima ega kohvipaksu keerutama, kristallkuulid ja hanemaksad võib ka rahule jätta.

Jah, näljahäda tuleb kindlasti, ka vaatamata perekoolikate laotud miinustele

https://forte.delfi.ee/artikkel/96313385/pollumajandusteadlane-ukraina-soja-mojudest-2022-aasta-tuleb-keeruline-2023-aasta-tuleb-hull

EHK kirjutasin selle mõttega, et ei ole teada kas kolmanda auhinnalise koha haarab näljahäda või saab selleks midagi sellist mida isegi kristallkuulid veel ei ennusta (nagu koroonat ükski nägija ei näinud ette).

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Varviline

Miks me Moskva aja järgi seda päeva tähistame. Võidupüha peab olema ikka õigel päeval. Kui kirjutati kapitulatsioon alla 8.mai, siis tulebki tähistada 8sandal mail. Okupatsiooniaegseid pühasid ei peaks tähistama.

Mis mõttes “tähistame”? Sina tähistad või?

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Läänemaailm tähistab vaid 8. maid kui sôja lôpu aastapäeva. Miks meil IKKA VEEL nn vôidupüha tähistatakse?!

“Me” ei tähistagi, ametlikult oligi II maailmasõja lõpp 8.mail hilisõhtul, Moskvas oli siis juba 9. mai. “Me” tähistasime 9.mail võidupüha nõuka ajal. “Nemad” tähistavad edasi 9.mail (siiani vaba päev), ülejäänud Euroopa 8.mail maailmasõja lõpukuupäevana.

9.mail on Euroopa päev, mis tähistab 9.05.1950 Schumani deklaratsiooni allakirjutamist.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Varviline

Läänemaailm tähistab vaid 8. maid kui sôja lôpu aastapäeva. Miks meil IKKA VEEL nn vôidupüha tähistatakse?!

“Me” ei tähistagi, ametlikult oligi II maailmasõja lõpp 8.mail hilisõhtul, Moskvas oli siis juba 9. mai. “Me” tähistasime 9.mail võidupüha nõuka ajal. “Nemad” tähistavad edasi 9.mail (siiani vaba päev), ülejäänud Euroopa 8.mail maailmasõja lõpukuupäevana.

9.mail on Euroopa päev, mis tähistab 9.05.1950 Schumani deklaratsiooni allakirjutamist.

Siis vaata ka mida kirjutad. Päris kindlasti ei tähista eestlased 9. maid. Ka ei ole see päev Eestis vaba päev, nagu nüüd viimases kommentaaris kirjutad.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Seliiina

“Me” ei tähistagi, ametlikult oligi II maailmasõja lõpp 8.mail hilisõhtul, Moskvas oli siis juba 9. mai. “Me” tähistasime 9.mail võidupüha nõuka ajal. “Nemad” tähistavad edasi 9.mail (siiani vaba päev), ülejäänud Euroopa 8.mail maailmasõja lõpukuupäevana. 9.mail on Euroopa päev, mis tähistab 9.05.1950 Schumani deklaratsiooni allakirjutamist.

Siis vaata ka mida kirjutad. Päris kindlasti ei tähista eestlased 9. maid. Ka ei ole see päev Eestis vaba päev, nagu nüüd viimases kommentaaris kirjutad.

“Nemad” tähendas Venemaad ja venelasi. Kas nüüd hakkas selgem?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Lii Silluga

Aidake mul aru saada, miks Eesti Vabariigis on pronkssõdur? Miks ta veel siiani eksisteerib? Miks on meie maal okupeerijate, tapjate, vägistajate ausammas ja sinna käiakse lilli panemas. Minu loogika tõrgub. Päris ausalt. Tibladega tuleks teha nii nagu nad Urkainas tegid. Teed väikese intervjuu, kas tegu on eestimeelsega või putinimeelsega. Putinimeelsele annad 2h aega oma kodinad kokku korjata. Kui meid omal ajal topiti loomavagunitesse, siis meie oleme väga viisakad. Meie suuname ilusti bussi ja ida poole. Ei nimeta seda koleda sõnaga küüditamiseks. Nimetame seda välja saatmiseks. Vanasti küüditati ikka võõrale maale, meie saadame nad nende armsale kodumaale tagasi. Kui nemad ikka eestimeelsed ei ole, siis järelikult pole see Eesti ka nende kodumaa. Vahet pole, on nad siin sündinud või mitte. Ja kui me tahame veel eriti viisakad olla, siis saadame nendele järele ka selle pronkssõduri koos kontidega. Käigu ja kummardagu seda Venemaal.

+29
-1
Please wait...

Postitas:
brynett

Miks peaks nüüd, kui IIIMS nii lähedal (või käib juba, ei mina tea) ja just ühe selle nn IIMS võitja käe läbi, IIMS lõppu Venemaa nn võidu võtmes tähistama? Ebaloogiline ju. Venemaa peaks alla käima, nagu Saksmaa pärst IIMS – hiljem on vb ok riik, Saksamaast ju sai asja, kuigi väga suur protsent pooldas Hitlerit.

+1
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Ebaloogiline ju. Venemaa peaks alla käima, nagu Saksmaa pärst IIMS – hiljem on vb ok riik, Saksamaast ju sai asja, kuigi väga suur protsent pooldas Hitlerit.

Sellele küsimusele saad vastuse seda artiklit lugedes. eeldab delfi paketi olemasolu.

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/96315453/mihhail-siskin-venemaad-saavad-deputiniseerida-vaid-venelased-ise

+1
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Päris ausalt. Tibladega tuleks teha nii nagu nad Urkainas tegid. Teed väikese intervjuu, kas tegu on eestimeelsega või putinimeelsega. Putinimeelsele annad 2h aega oma kodinad kokku korjata. Kui meid omal ajal topiti loomavagunitesse, siis meie oleme väga viisakad. Meie suuname ilusti bussi ja ida poole. Ei nimeta seda koleda sõnaga küüditamiseks. Nimetame seda välja saatmiseks.

Eks ta teoorias on tore arutada, aga juriidilist alust tegelikult ei ole. Paljudel venelastel on ju kodakondsus ja eesti pass, kuidas sa inimese välja saadad ainult sellepärast, et ta on venelane?

Kes neid sadu tuhandeid  intervjuusid teha jõuab? Inimene võib ka valetada ja ilusat juttu rääkida, et ta ei ole putini meelne. Üks asi veel. Kui sa massiliselt venelased välja saadad, kes siis med õdedena, maxima kassas, erinevates tootmistes tehastes jne tööle hakkavad? Mitte et mulle venelased väga meeldiksid ja ma nende poolt olen, aga täna ei ole 1941 aasta, kui saadad lihtsalt inimese siberisse.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
brynett

mitte et ma arvaks, et väljasaatmine õnnestuks või et see isegi hea idee oleks – ei nad lähe rahulikult, kindel see, aga kui väheneks umbkeelsete hulk, siis väheneks ka vajadus maximas, haiglas jne teenindusele. eks kõik on ringluses – mida vähem rahvast, seda vähem ka teenindavat personali vaja.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Lii Silluga

Päris ausalt. Tibladega tuleks teha nii nagu nad Urkainas tegid. Teed väikese intervjuu, kas tegu on eestimeelsega või putinimeelsega. Putinimeelsele annad 2h aega oma kodinad kokku korjata. Kui meid omal ajal topiti loomavagunitesse, siis meie oleme väga viisakad. Meie suuname ilusti bussi ja ida poole. Ei nimeta seda koleda sõnaga küüditamiseks. Nimetame seda välja saatmiseks.

Eks ta teoorias on tore arutada, aga juriidilist alust tegelikult ei ole. Paljudel venelastel on ju kodakondsus ja eesti pass, kuidas sa inimese välja saadad ainult sellepärast, et ta on venelane?

Kes neid sadu tuhandeid intervjuusid teha jõuab? Inimene võib ka valetada ja ilusat juttu rääkida, et ta ei ole putini meelne. Üks asi veel. Kui sa massiliselt venelased välja saadad, kes siis med õdedena, maxima kassas, erinevates tootmistes tehastes jne tööle hakkavad? Mitte et mulle venelased väga meeldiksid ja ma nende poolt olen, aga täna ei ole 1941 aasta, kui saadad lihtsalt inimese siberisse.

Maailm võib täielikult muutuda, aga inimloomus mitte. Ja venelane juba ei muutu. 1941 olid ka inimesed šokis, kui neid küüditama hakati. Kes oleks seda uskunud 20ndal sajandil. Ja küüditamine on võimalik ka 21. sajandil. Kui meie kord kätte jõuab, olen 100% kindel, et kõik kordub. Tiblade väljasaatmine on loomulikult soovunelm. Me pole selleks võimelised. Meil pole eesotsas sellist juhti, kes oleks võrdväärne vastane Putinile.
Huvitav ongi see, kuidas Putinit maha tehakse, hulluks peetakse, kuidas Vene sõjaväge alahinnatakse. Kohe-kohe on sõda läbi, Putinil nii viletsad relvad, sõdureid ka vähe jne. Inimestele aetakse mingit soga. Ju siis on see vajalik, et inimesed paanikasse ei läheks.
Putinil on oma eesmärk, mida ta ellu viib. Ja hetkel on tal see õnnestunud. Putin on maailmas hetkel kõige kõvem mees. Lääs väriseb ta ees ja see oligi Putini eesmärk. Ta teadis väga hästi, et läänes on kari pehmodest riigipeasid, kellest pole võrdväärset talle. Ja miks siis see vene rahvas ei peaks oma juhti imetlema, toetama. Mida rohkem Putin laseb inimesi tappa, seda rohkem teda kiidetakse. Ja see 20% venelastest, kes asjast lääne moodi aru saavad, on vait või lasevad Venemaalt jalga, sest nad on vähemuses.

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Ragne

Kes neid sadu tuhandeid  intervjuusid teha jõuab? Inimene võib ka valetada ja ilusat juttu rääkida, et ta ei ole putini meelne. Üks asi veel. Kui sa massiliselt venelased välja saadad, kes siis med õdedena, maxima kassas, erinevates tootmistes tehastes jne tööle hakkavad? Mitte et mulle venelased väga meeldiksid ja ma nende poolt olen, aga täna ei ole 1941 aasta, kui saadad lihtsalt inimese siberisse.

Ei ole neid tiblasid ilmselt sadu tuhandeid. On vaid mõned protsendid kõvasid kisajaid ja põhimass on  kaasamäägijad.  Piisaks ka sellest, kui saadame avalikult meie riigi vastu või sõja poolt sõna võtnud eestvedajad ära tiblagorskisse. Ülejäänud taltuvad, sest tajuvad, et neil pole enam eestvedajaid ja ässitajaid. Ajapikku, eestikeelse hariduse kehtestades ja eestikeelses infoväljas elades hakkavad ka aru saama, et tegelikult on rahulik ja õitsev elu ikka parem kui vaesuses ja mustuses elamine isegi kui teised sind kardavad. Saavad ehk arugi viimaks, et ka sõbralikult võib elada ja oma tarkuse ja töökusega austuse välja teenida, mitte ainult toore jõu ja vägivaldsusega.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Anonymous

No mis eestikeelne infoväli. Tallinna kaubanduskeskustes pröökavad sulle juba uksel valjuhääldid vene keeles kaubanduslikke teadaandeid. Paraku minul tulevad praegusel ajal valju vene keele peale silme ette Ukraina varemed ja surnukehad – tahaks keskusest välja tagurdada. Üldse ei imestaks kui 9. mail valjuhääldist den bobedõ ka soovitakse.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Ei kukuta seda putinit keegi.

See tiblastan ei pruugi kohe isegi Putini surmast teada anda. Oli see Brežnevi või oli see mõne järgmise rauga puhul kui surma varjati.

+7
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Ajapikku, eestikeelse hariduse kehtestades ja eestikeelses infoväljas elades hakkavad ka aru saama, et tegelikult on rahulik ja õitsev elu ikka parem kui vaesuses ja mustuses elamine isegi kui teised sind kardavad. Saavad ehk arugi viimaks, et ka sõbralikult võib elada ja oma tarkuse ja töökusega austuse välja teenida, mitte ainult toore jõu ja vägivaldsusega.

Mingi osa kindlasti saab aru ja ilmselt see mingi osa (keegi siin pakkus 20%) ongi lääneliku mõtlemisega. Samas ma juba 2014 Donbassi puhul imestasin seda vene inimese mõtteviisi. Kirjeldan. Venemaa tungis Donbassile (kus vist põhiliselt elavad venelased nagu meil Idavirus) kallale. Venelased karjusid hurraa, saame lõpuks Suue Venemaa rüppe tagasi, vene võimu alla. Aga see, et sõja käigus linn puruks pekstakse on tühiasi. Sinu korterelamu kus sa elad, pommitatakse katki. Kumb oli siis parem, kas elada ukraina võimu all normaalset elu terves korterelamus või siis elada segipekstud linnas vene võimu all?

+8
0
Please wait...

Postitas:
klahv

Viimane aeg oleks see Pronkssõdur üles sulatada! 9. mai tähistajaid tuleks karmilt trahvida ja trahviraha ukrainlaste toetamiseks koguda.

+14
-1
Please wait...

Postitas:
masa

No mis eestikeelne infoväli. Tallinna kaubanduskeskustes pröökavad sulle juba uksel valjuhääldid vene keeles kaubanduslikke teadaandeid. Paraku minul tulevad praegusel ajal valju vene keele peale silme ette Ukraina varemed ja surnukehad – tahaks keskusest välja tagurdada. Üldse ei imestaks kui 9. mail valjuhääldist den bobedõ ka soovitakse.

Samad tunded.  Keeleseadust peab muutma, mitte mingit põhjust pole miks  vere keelt peab  kuskilt kõlaritest laskma.

Kuidas tavainimese hääl üldse seadusandjateni viia?  Kirjutan suvalisele riigikogu liikmele? Kes keele küsimusega seal tegeleb?

+9
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 89 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud 9.mai tähistamisest