Teema: Venemaa alustas Ukraina ründamist.
Samas, kui reaalne territoriaalne julgeolekuoht asub otse Venemaa kõhu all ja Venemaa ei tee piiksugi, vaid on selle riigiga sõbralikes suhetes. Jaa.
Sa oma mõttekäigus loogikaviga näed? Vihje “on selle riigiga sõbralikes suhetes”
Loe: “kardab ja vihkab, aga austab”.
Kas keegi teab, mis ettekäändel Venemaal Instagram ära keelatakse? Jälgin ühte suure jälgijaskonnaga Vene kontot (ilusate piltide pärast) ja täna siis kurdab, et ongi kõik, aga mu vene keel ei ole väga hea, et postitusest/kommentaaridest eriti aru saada 😅
Ma jälgin ka oma hobiga seotult palju Venemaa instagrami kasutajaid. Üks päev kõik kutsusid liituma oma telegrami ja vkontakte gruppidega, aga instagrami postitused-storyd endiselt tulevad. Seega VPN seal vist väga populaarne ja tegelikkuses ei muutu väga midagi..
Neile, kes arvavad, et “ega lihtne vene inimene seda agressiooni ei poolda”:
https://twitter.com/gkates/status/1499500401904787462
Vaid umbes iga kümnes on sõjale vastu, osad kõhklevad. Rõhuv enamus toetab, osad täiesti pimesi: “Juhtidel on suuremad pead, kui nad nii otsustasid, siis järelikult oli vaja. Teist võimalust polnud.” “Mina ei usu mingit pommitamist” “Mina toetan kõiges Putinit, lõpuni välja!”
Masendav.
Loen päris paljusid venekeelseid foorumeid või foorumeid, kus käivad ka venemaa venelased. Võimalik, et poliitikast muidu kaugel olevad hobi- ja harrastusfoorumid ei esinda hästi Venemaa elanikkonda ja kindlasti on seal ka trolle, aga rõhuv enamus on Putini kiitjaid. Milline vägev riik ja vägev juht! Kõik te roomate tagasi! Venemaa suudab kõike ja õigesti teete, et meid kardate! NSVL lagunemine oli katastroof ja see viga tuleb ajaloos õigeks parandada!
Ja kes ei ole Putini kiitjad, nendest nimede järgi on 90% väljastpoolt Venemaad. Rõhutan, see on minule isiklikult jäänud mulje, mitte statistika.
Kusjuures ise olen tähendanud seda sama. Ma just eelmine laupäev läksin põhimõtteliselt oma UKRAINLASEST sugulasega meeletult tülli, sest sõda UKRAINAS ju ei ole. (kusjuures ta toetab oma Lääne-Ukrainas elavad vanemaid), aga nüüd sõda ei ole. Elab vaid vene inforuumis (eesti keelt tõesti põhimõtteliselt ei oska).
Ja tööstustes kus suured kollektiivid on samuti väga palju seda Putini kiitmist ja Ukraina/EL laitmist. Seda tehakse vaikselt suitsunurgas. Kui ERR kaamera ette pannakse, küll siis öeldakse, mida vaja aga tegelikkus on teine.
Võin Ausalt öelda, hetkel olgu sugulane või varasem hea tuttav. Putini toetaja – kes toetab Ukraina segipeksmist, inimeste tapmist jne – mina nendega lihtsalt ei suhtle. EI huvita ka, minu enda närvisüsteemile on see parem!
Täna hommikul, himmik Anuga ju ka ukrainlased lähevad isekeskis tülli . Täitsa õudne.
Ma jälgin ka oma hobiga seotult palju Venemaa instagrami kasutajaid. Üks päev kõik kutsusid liituma oma telegrami ja vkontakte gruppidega, aga instagrami postitused-storyd endiselt tulevad. Seega VPN seal vist väga populaarne ja tegelikkuses ei muutu väga midagi..
Muutub ikka, firmade rahad kaovad, iga kasutaja ei tee vpn kontot ja firmadel kaovad enamus jälgijad. Meta ei lase Venemaa firma kaartidega makseid läbi ja reklaami ostmine on komplitseeritud.
Hommik Anuga saates oli tõesti väga hea intervjuu ukrainlannaga, soovitan vaadata.
Instagrami ära kaotamisest. Märkasin ka, et Vene influencerid kutsuvad fänne Telegrami. Huvitav, et Telegram pole veel Venemaal keelatud või saab Telegramis kanalite kaupa blokeerida nii, et vene publik ei jõua teatud kanaliteni? Telegram on täis Ukraina sõja gruppe.
Instagram pole veel blokeeritud, täna keskööst tehakse see ära, seni veel näete seal uusi postitusi.
Kristjan Port arvas, et vene kodudes tulevad vanematel nüüd lastega kodusõjad, kuna vaja selgitada miks enam instagrami pole. Ja faceooki. ja lääne tosse, arvutimänge, macdonaldsit ja üldse kõike muud head.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.