Esileht Ajaviite- ja muud jutud Aasta ema mõisteti vangi!

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 245 )

Teema: Aasta ema mõisteti vangi!

Postitas:
Kägu

.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Üks naine, kes sai aasta naise tiitli, imestasin siiralt, et wtf See inimene ja Aasta Naine?!? Ei, ei ole kuritegelik naine, aga viis kuidas juhina inimesi kohtleb paneb küll kulmu kergitama. Aga näed – aasta naine.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lihane tütar lasi emal oma kalli ülikooli kinni maksta, aga ta ju teadis mis teistes tubades toimub. Lapsi pandi päevade kaupa luku taha, suhelda ei lubatud ühegi inimesega, kui ema jaks peksmiseks lõppes, peksis isa edasi. Tema lihased vanemad peksid neid lapsi aastaid. Lapsed olid nii nälginud, et kugistasid koolis alla kõik mis laual leidus ja ikka nägid välja nagu vangilaagris nälgivad lapsed. Temale anti süüa, aga teistele ei antud.

Tahad tõesti öelda, et lihane tütar, kes käis nende lastega samas koolis, ei näinud nälginud kasulapsi ja tunde kestnud peksmisi? Ta ei ei kuulnud ühtegi nuttu, valu pärast karjumisi ja oigamisi, siniseks ja valuvorpe täis kehasid? Ta ei ei näinud, et teistele lastele anti üks keedukartul õhtusöögiks või üldse mitte midagi? Ei näinud seda, kuidas ema peitis teiste laste eest toitu, aga tema võis kõike võtta? Ta ei näinud seda, et teised lapsed olid suvel päevade kaupa põllul, aga tagasitulles ei saanud nad süüa ega juua, vaid pandi karistuseks tundide kaupa seisma? Teised lapsed kandsid aastaid sama pesu, sama pluusi, samu pükse 300 – 400 päeva järjest ja tema ei näinud seda? Ta ei näinud, et lapsed pidid oma ainukest pesupaari külmas vees pesema? Seda ei usu mitte keegi, et oled 24h nendega ühe katuse all ja ei tea midagi …

Jah, muidugi ei ole usutav, et need lihased lapsed seda ei näinud. Aga on VÄGA palju oodata, et nad oleksid julgenud seda avalikustada, sest sellisel juhul oleks neid ähvardanud mitte ainult hüvedest ilmajäämine, vaid samavõrd julm kohtlemine.

Ühe kasulapse pealt saadi 1500 eurot kuus, vahepeal oli selliseid lapsi peres 4 – 6 last.
Kandidaadiks esitaja oli bioloogiline laps, kes peksjatest ema ja isa geenid võis pärida ning nende käitumisest võis eeskuju võtta ja ilmselt seetõttu oli tal ükskõik, et ta kasutas valu ja piinamise hinnaga saadud raha.

+21
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ja milline karistus mehele määrati?

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vist oli nii, et need kasupere lapsed olid mandrilt smugeldatud. Ja kohalikul lastekaitse-ja sotstöötajatel ei olnud sõnaõigust. Tallinnast protezeeriti kõrgemal tasemel.

No igal inimesel on kohustus teatada abivajavast lapsest. Kuskil ju oli ikka lastekaitse, kelle kohstus oleks olnud neid lapsi aidata.

Aga tundub muidugi äärmiselt tobe, kui lapse hetke elukohas oleval lastekaitsel ei ole mingit õigust last aidata, kui laps mujalt pärit on. Miks selline seadus vajalik on?

Jah, nii on. Väikestes kohtades ei pruugi üldse lastekaitset ollagi ja siis on need kohustused sotsiaaltöötajal. Isegi sel juhul ei saa maakonna lastekaitse aidata kui valla sotsiaaltöötaja laste kaitsmise asemel lapsi kahjustab.

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ühe kasulapse pealt saab tõesti 1500 eurot kuus või? Lausa imelik, et meil kasulaste peresse võtjaid nii vähe on siis ju.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühes kohalikus Märgatud … Grupis oli hiljuti postitus kus koputati ühe ema südametunnistusele seoses sellega, et ta röökis oma laste peale ja mõnitas neid poes avalikult.
Nimesid ei nimetatud, kõik anonüümne (tundus olevat võõras inimene see postitama).
N-ö sõnumitooja hoopis löödi risti ja valdavalt õigustati, et lastega ongi raske ja vahel ema plahavatab jne. Ühesõnaga igati õigustati karjumist, mis on ju sulaselge VÄGIVALD.
Kurb, kurb.

+30
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühes kohalikus Märgatud … Grupis oli hiljuti postitus kus koputati ühe ema südametunnistusele seoses sellega, et ta röökis oma laste peale ja mõnitas neid poes avalikult.

Nimesid ei nimetatud, kõik anonüümne (tundus olevat võõras inimene see postitama).

N-ö sõnumitooja hoopis löödi risti ja valdavalt õigustati, et lastega ongi raske ja vahel ema plahavatab jne. Ühesõnaga igati õigustati karjumist, mis on ju sulaselge VÄGIVALD.

Kurb, kurb.

Muidugi pole tore lapse peale karjuda, aga enesevalitsuse kaotanud ema ja tahtlikult lapsi näljutavat/piinavat ema päris ühele pulgale ma ikka ei paneks.

+35
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kurb, kurb.

Muidugi pole tore lapse peale karjuda, aga enesevalitsuse kaotanud ema ja tahtlikult lapsi näljutavat/piinavat ema päris ühele pulgale ma ikka ei paneks.

Kus seda teada, et ta lihtslt korra kaotas enesevalitsuse? Kus sa tead, et ta kodus ei ole veel hullem ja näiteks ei piina last. Hollandi teemas just oli üks lugu, kus ka kodus üks ema oma last piinas.
Meie ju koduseinte vahele ei näe ja me ei saa eeldada, et ta lihtsalt kaotas enesevalitsuse.

+16
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Õiglane karistus oleks, et see sadist istuks kartsas see 4,5 aastat ja kogu vara konfiskeeritaks. Muidugi ta armastatud abikaasa ja lihased lapsed peaks ka mingi karistuse saama kuriteo varjamise eest. Jube elukas, uhh, kahjuks meenus kohe ka Emily lugu.

+31
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Leidsin sellise artikli. Vanemad lapsed olid juba täisealised, kui kasulapsed perre tulid. Ehk nemad ei ole seda vägivalda näinudki? Aga nooremad kindlasti pidid nägema.

Kas see oli kuskil kirjas, et just lapsed ta esitasid aasta ema kandidaadiks?

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Leidsin vana artikli sellest “aasta emast”. Lugege, mida see õudne naine veel räägib. Süda läheb pahaks.
file:///C:/Users/Kasutaja/AppData/Local/Temp/20130517.pdf
Malle Kobin olnud ema eest 12 kasulapsele ja ta on tulihingeline kasupe-rede pooldaja. “Vanema-lapse side saab välja kujuneda vaid pereringis, olgu need siis oma lihased lapsed või kasulapsed,” kinnitab ta. Samas teda tegelikult hirmutab teada-saamine, kui kaugele võidakse lapsed omaenda peres viia halva kohtlemisega.Kasulapsed on Kobinite perre nii mõnelgi korral sattunud juhuse läbi, paar last on neid ka ise valinud. “Mul ei olnud südant öelda lapsele, kes valis mind oma emaks, et meile sa ei saa tulla,” selgitas Kobin. Samas ütleb ta, et pole mingi särav ja leebe tädike, pigem konservatiivsete põhi-mõtetega, suhteliselt range, õiglane ja otsekohene. Ju see siis lastele sobib.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindlasti ta kaebab selle kohtuotsuse edasi, sest tema ju endaarvates süüdi ei ole. Aga prokurör oli väga tubli. Loodame, et seda otsust ei muudeta, kahju ainult, et juurde enam anda ei saa. See “aasta ema” on juba niisuguse näoga, et midagi head loota sealt ei ole.
Minu naaber on ka nn kasupere, hetkel on see tüdruk 16 aastane, aga kui ta võttis selle tüdruku, siis oli see ainult 7 aastane. Just eelmine suvi rääkisime sellest ja tema jutu järgi oli kogu protsess nii aeganõudev ja keeruline enne kui ta sellele lapsele siis kodu pakkuda sai. Meeletu taustauuring oli tema kohta tehtud, mis on ka õige. Jääbki arusaamatuks, kuidas on selle loo puhul kõik see võimalik. Minu naaber saab selle tüdruku eest toetust 900 euri ja see elukas sai siis 1500?

+20
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühes intervjuus selgus, et 1500 lapse pealt polegi tavaline, vaid ta nõudis maksimumsummad pooleldi valetades välja ja õpetas sama petuskeemi teistelegi.

+19
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma siiski ei materdaks ta lapsi, kas nad teadsid või ei, ei ole kellelgi teada.
Teiseks – minu teada võttiski just puudega lapsi, seega võib see toetussumma suurus sõltuda sellest.

+2
-17
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ta võis ju sundida oma lapsi esitama end aasta ema kandidaadiks. Ja oma lapsed ei hammusta kätt, mis sind toidab.

+7
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ühes intervjuus selgus, et 1500 lapse pealt polegi tavaline, vaid ta nõudis maksimumsummad pooleldi valetades välja ja õpetas sama petuskeemi teistelegi.

Jah, ta valiski endale puudega lapsi, sest siis on toetus suurem. Lisaks rääkis-valetas puuded suuremaks ja taotles lisaraha.

+17
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Põhjamaades, eriti Soomes, kus kasuperede süsteem on laiemalt levinud, on tavaline, et toetussummasid püütakse suurendada, kleepides lastele külge mitmesuguseid tervisehädasid. Kui õnnestub lapsele saada puue, siis tõusevad summad oluliselt.

Et aga kehalised haigused peavad välja paistma ja on meditsiiniliste uuringute-analüüsidega selgelt fikseeritavad, on skeemitajate poolt mindud pigem seda teed, et püütakse rõhuda lapse vaimse tervise probleemidele. Need ei paista enamasti välja (inimese pea sisse ju ei näe) ja neid on palju raskem objektiivselt hinnata kui kehalisi haigusi. Näiteks kasutatakse ära kodust eemaldatud lapse koduigatsust ja tõlgendatakse seda kui lapse püsivat vaimset häiret. Kui laps lihtsalt vaikib, siis kuulab psühhiaater põhiliselt kasuvanemate versiooni ning panebki kirja info, et laps on vaimse puudega ja ta saab rohud peale.

Riikides, kus kasuperede süsteem on väga heal järjel, kurdavad vanemad, et bioloogilised pered peavad käima kikivarvul, sellal kui kasuperes võidakse teha oma lastega praktiliselt, mida täiskasvanud soovivad ja nende puhul ametnikud ei taha väga sekkuda. Sest kasupere on riigi ja omavalitsuse n-ö käepikendus, osutades neile teenust, ehk siis koostööpartner.

Sel põhjusel ma ei poolda mingit suurt kasuperede massilist ülepopulariseerimist ega üleriigilisi kampaaniaid kasuperede hulga plahvatuslikuks suurendamiseks. Tunnen süsteemi, sest olen ka ise olnud kasuvanem (oli positiivne kogemus). Jäägu kasupere-teema ikkagi väikese inimrühma teemaks, ehk siis need, kel tõesti kutsumus ja soov sellega tegelda. Kui neid on vähe, siis jõuavad ka sots-töötajad (loodetavasti) neil paremini silma peal hoida ja vajadusel abistada. Mul on meeletult kurb lugeda, et isegi Eestis, kus kasuperesid suhteliselt vähe, leidis aset niisugune kahetsusväärne ja jube katastroof. Mis siis veel saama hakkab, kui kasuperede arvu massiliselt suurendatakse ja sots-töötajatel puudub kontroll, mida nood teevad? Kindlasti on suur osa soovijatest igati tublid ja pannud end PRIDE koolitusele kirja siirast aitamise soovist, ent sama kindlasti leidub selle suure hulga sees paraku ka mädaõunu…

Lisaks kipub siin olema veel see teema, et lastekaitseametnikel kehtib kirjutamata mitteametliku seadusena oma hierarhia. Ehk et, on kindel ametnik, kes selle perega tegeleb ja temast “möödaminekule” ei vaadata hea pilguga. See üks ametnik on siis justkui filter. Kui teised lastekaitseametnikud peaksid nägema probleeme, siis on nad keeruka dilemma ees. See ongi täpselt Kobina-juhtumi tuum – Kobin teadis väga hästi, et kui nende lastega tegelev spetsialist asub Tallinnas, ei saa kohalik spetsialist n-ö vahele tulla, isegi kui ta midagi kahtlustab, ja tänu sellele Kobin aastaid rahumeeli tegutseda saigi.

Kuni lõpuks tulid tööle kaks uut spetsialisti, kes otsustasid sellest kirjutamata hierarhiast mööda minna, selleks, et täita oma töö ja ametikoha päris eesmärki – kaitsta lapsi. Superinimesed, vaat neile annaks küll medali!

+38
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minul on kahju, et vangide töötamisega nii kehvasti on. See kasu”ema” vōiks vanglas nüüd natukenegi oma tööga riigile tagasi raha teenida. Ja õhtuti mõned tunnid peale tööd üksinda keset tuba püsti seista.

Siiri Oviirilt ootaks ka sõnavõttu. Vähenalt aasta ema tiitel tuleks tagasi võtta. Kogu see lugu devalveerib ka ülejäänud tiitli saajaid ja kasuvanemaid üldiselt, kelle hulgas on kindlasti palju neid, kel süda õiges kohas ja teod sellele vastavad.

Täiendus: just tuli uudis, et kaotab nii tiitli kui teenetemärgi. Oviir ikka vait nagu kult rukkis.

+26
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kurb, kurb.

Ma ei pidanudki neid võrdseteks näideteks vaid lihtsalt inimese suhtumist näitas see lugu ehedalt. Peetaksegi normiks laste kallal vägivallatsemist.
Kui ema avalikus kohas lapsi mõnitab siis mis veel kodus toimub…..

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

nüüd peavad naised köögis oma laulu ajakohastama või lisa tegema

+6
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

nüüd peavad naised köögis oma laulu ajakohastama või lisa tegema

Jah, “vangile ei meeldi trellid”…Malle Kobini sõnadega:)

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei pidanudki neid võrdseteks näideteks vaid lihtsalt inimese suhtumist näitas see lugu ehedalt. Peetaksegi normiks laste kallal vägivallatsemist.
Kui ema avalikus kohas lapsi mõnitab siis mis veel kodus toimub…..

Ega kodus ei pruugigi midagi toimuda. Osa vanemaid on seda meelt, et lapsed võivad oma kodus ennast välja elada nagu tahavad, aga avalikku kohta minnes tuleks ühisreegleid austada. Kui kodus lubatakse lapsel tormata mööda tube ja kisada, siis poes mitte. Sellest tekibki konflikt.

Kui mul endal lapsed väiksemad olid, siis jõudumööda ikka püüdsin neid kaasa võtta ja õpetada-harjutada avalikus kohas käituma, ent paljud mu laste aiakaaslaste emad ütlesid, et nemad üldse ei viigi oma lapsi kodu-lasteaed trajektoorist kaugemale, kuna see on nõnda närvesööv: vaiksel häälel korralekutsumist ei pruugi põnnid kuuldagi, kuuldavalt peale käratades aga kuulevad seda ka kõrvalseisjad ning ema suhtes võetakse otsekohe hukkamõistev hoiak. Ent vastupidi – lubades lapsele avalikus kohas kõike, pahandavad kõrvalseisjad jälle. Nii võetaksegi poeskäigu ajaks pigem lapsehoidja või jäetakse lapsed viimase võimaliku kellaajani õhtul lasteaeda, et ise poes käia, aga millal siis laps avalikus kohas käitumist üldse õpib?

+7
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sellest hoolimata soovis ta ka kohtukulude hüvitamist. Tsitaat EPL-ist:

“Malle Kobin taotles kaitsja tasu hüvitamist riigieelarve vahenditest, aga kohus jättis taotluse rahuldamata. Niisiis peab Kobin ise tasuma oma kaitsekulud 10 500 eurot, peale selle menetluskulud 981 eurot riigile ja kannatanute esindaja tasud kogusummas 6567 eurot.

Seejuures on Kobin vähemalt viimased kaheksa aastat saanud laste eestkostjatelt ehk omavalitsustelt tuhandeid eurosid kuus ja teeninud aastatega mitusada tuhat eurot.”

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen võhik nendes asjades, aga huvitav kas tal pension jookseb edasi kui ta see 4,5 aastat istub?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen võhik nendes asjades, aga huvitav kas tal pension jookseb edasi kui ta see 4,5 aastat istub?

aga miks ei peaks? see on ju nö väljateenitud raha.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

§ 46 ütleb, et riiklikku pensioni ei saa, kui tal ülalpeetavaid pole.
Ma ei tea, võib-olla 2. ja 3. samba kohta (kui tal need on) kehtivad teistsugused tingimused.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Intervjuu aastast 2007
https://saartehaal.postimees.ee/6597520/malle-kobin-leige-pole-ma-kunagi

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

aga miks ei peaks? see on ju nö väljateenitud raha.

Kahte riiklikku ülalpidamist korraga ei saa.

+9
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Intervjuu aastast 2007

https://saartehaal.postimees.ee/6597520/malle-kobin-leige-pole-ma-kunagi

Uskumatu artikkel, appi mis ametikohtadel see sadist töötanud on. Ohvreid on kindlasti rohkem, aga veelkord, prokurör ja kohtunik väga tublid, et ikka reaalse vangistuse määrasid. Miks Siiri Oviir ikka veel endiselt sõna ei võta?

+17
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 245 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Aasta ema mõisteti vangi!