Esileht Ajaviite- ja muud jutud Aasta ema mõisteti vangi!

Näitan 30 postitust - vahemik 211 kuni 240 (kokku 245 )

Teema: Aasta ema mõisteti vangi!

Postitas:
Kägu

Mitte midagi ei õigusta seda, kui lastele ei anta süüa, sunnitakse neid tunde ühe koha peal püsti seisma jmt.

Ainult et see oli vale. Ongi kõik. Nad valetasid. Sa võid ju uskuda, kui tahad, ikka rohkem neid pätte, kellelt politsei tunnistusi välja pinnis, aga see räägib rohkem sinu kohta midagi.

Kust sina tead, et see on vale? Sa ei saa kuidagi seda teada, kui sa just ei elanud seal peres ja ei näinud seda elu lähedalt. See, kui sina ei usalda meie politseid ega kohut ja arvad, et nad on korrumpeerunud või ebausaldusväärsed ning asud vägivallatseja poolele, räägib jälle sinu kohta väga palju. Minul puudub alus kahtlustada, et politsei “pinnib” tunnistusi välja (kust selline hirm? millel see tugineb?) või et kohus ei suuda hinnata, kas kogutud tõendid vastavad tegelikkusele või mitte. Kui sul selline seisukoht on, siis põhjenda palun.

+26
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mitte midagi ei õigusta seda, kui lastele ei anta süüa, sunnitakse neid tunde ühe koha peal püsti seisma jmt.

Ainult et see oli vale. Ongi kõik. Nad valetasid. Sa võid ju uskuda, kui tahad, ikka rohkem neid pätte, kellelt politsei tunnistusi välja pinnis, aga see räägib rohkem sinu kohta midagi.

Seega pidid valetama ka kõik need õpetajad, kes koolis nägid nälginud lapsi, pesemata riietes lapsi, lapsi, kes kartsid koju minna? Ka need sotsiaaltöötajad, kes asja avalikkuse ette tõid, nemad ka valetavad? Need kohalikud elanikud, kes asjast teadsid, nemad ka kõik valetasid? Politsei ja kohus ka eksisid, ühed pinnisid tunnistusi välja, teised uskusid? Ainus, kes ei eksinud, on süüdimõistetu? Milleks ja kust selline vandenõuteooria?

+35
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega pidid valetama ka kõik need õpetajad, kes koolis nägid nälginud lapsi, pesemata riietes lapsi, lapsi, kes kartsid koju minna? Ka need sotsiaaltöötajad, kes asja avalikkuse ette tõid, nemad ka valetavad? Need kohalikud elanikud, kes asjast teadsid, nemad ka kõik valetasid? Politsei ja kohus ka eksisid, ühed pinnisid tunnistusi välja, teised uskusid? Ainus, kes ei eksinud, on süüdimõistetu? Milleks ja kust selline vandenõuteooria?

Nimelt millised õpetajad, ole hea too mõni selline tunnistus välja, kes rääkisid nälginud ja pesemata lastest. Õpetajad, kes oma näo ja nimega esinesid, ütlesid lausa vastupidi.
Millised kohalikud teadsid? Millised sotsiaaltöötajad tõid asja avalikkuse ette. Too NENDE faktide kohta tõendeid, palun.

+1
-28
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 23 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Palun loe:
https://epl.delfi.ee/uudised/koik-teadsid-aga-vaikisid-endine-aasta-ema-piinas-kasulapsi-aastakumneid?id=90232179

“Ka hiidlased räägivad, et Kobina teod olid paljudele teada ja ta ise õieti ei varjanudki, et lapsi tundideks tuppa lukustab.”

“Kõik Eesti Päevalehega rääkinud ütlevad kui ühest suust, et olid šokeeritud, kui kuulsid, et Kobin pälvis aasta ema tiitli. Nad kõik on veendunud, et Kobin võttis kasulapsi perre ainult raha pärast.”

“Hiiumaa õpetaja Terje* õpetas Kobina teismelist kasulast kaks aastat. Ta räägib, et poiss haises „tapvalt”, sest oli pesemata ja iga päev samades riietes. ”

ja nii edasi…

Tuletan meelde, et olgugi, et tunnistajate nimesid siin artiklis pole toodud või on need muudetud, siis need on ajakirjanikele teada. Uuriva ajakirjandus nimelt ei avalda allikate ja laste kaitseks pärisnimesid, kuid nad on reaalsed inimesed, kes on ajakirjanikele teada.

+29
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun loe:
https://epl.delfi.ee/uudised/koik-teadsid-aga-vaikisid-endine-aasta-ema-piinas-kasulapsi-aastakumneid?id=90232179

“Ka hiidlased räägivad, et Kobina teod olid paljudele teada ja ta ise õieti ei varjanudki, et lapsi tundideks tuppa lukustab.”

“Kõik Eesti Päevalehega rääkinud ütlevad kui ühest suust, et olid šokeeritud, kui kuulsid, et Kobin pälvis aasta ema tiitli. Nad kõik on veendunud, et Kobin võttis kasulapsi perre ainult raha pärast.”

“Hiiumaa õpetaja Terje* õpetas Kobina teismelist kasulast kaks aastat. Ta räägib, et poiss haises „tapvalt”, sest oli pesemata ja iga päev samades riietes. ”

Teine Hiiumaa õpetaja, kes julges oma nimega esineda, aga ütles, et otse vastupidi on – lapsed olid puhtalt ja korralikult riides. Kumba sina usud, kas seda, kes esineb anonüümselt, või seda, kes julgeb ennast avalikustada? Kas tõesti nii tõenäoline on, et üks laps haises räigelt ja teine oli puhas ja korras?
Kumba usud, kas korralikku inimest, Malle kasulast, kes väitis omaenda hääle ja näoga, et pole iial mingit näljutamist ega piinamist näinud ega kujuta seda ettegi, või anonüümset pätti, kes täna vanglas istub?
Kas sa ei usu neid Malle lapsi, kes ta aasta ema tiitlile esitasid? Aga neid teisi usud, sest nad on pätid, või hoolimata sellest?

Mitte ühtki tunnistajat tegelikult siiski ei ole, kogu leheloo võib vabalt liigitada fantaasia hulka, nagu nii paljud teisedki.

Ah et kohus mõistis Malle vangi? Vabandust, olles nüüd kursis, mismoodi laste käest tunnistusi välja meelitati, ei ole mul selle otsuse vastu suurt austust.

Me kumbki ei tunne Mallet. Kas siiski ei ole asi selles, et sina nii väga-väga TAHAD uskuda, et Malle on hirmus inimene? Mina olen kindel, et just selles asi ongi. Sa TAHAD, et kõik oleks halvasti, ja sellepärast ei näe neid tohutuid lünki, mis tõendusmaterjalides tegelikult on.

+4
-35
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa eksid. Mina ei taha, et kellelgi halvasti läheks, eriti just lastel. Mina tahaks uskuda, et maailm on ilus ja inimesed head, aga paraku see nii alati pole. Ja siis on oluline aidata neid, kellel pole elu nii hästi läinud.

Kuna mul tõesti ei ole alust arvata, et kohust saab lollitada, et meie politseinikud on kinnimakstud või südametunnistuseta inimesed, kes “pinnivad” tunnistusi välja, et artiklis nimetatud kümned inimesed, sh sotsiaaltöötajad tahavad tunnustatud kasuperele halba ja on nõus selle pärast valetama, siis mul ei jää muud varianti, kui tunnustada kohtuotsust. Ja ühtlasi viitab see, et laste ütlused on tõeseks tunnistatud. Kui ma kohtuotsust ei aktsepteeriks, tähendaks see seda, et kõik küsitletud inimesed rääkisid valet. Mis oleks nende motiiv? Miks peaks õpetajad või sotsiaaltöötajad seda tegema, mis kasu nad sellest saaksid?

Ühtlasi toon ära, et minult nõudsid sa küll, et viitaksin, kellest räägin ja millele tuginen, mida ma ka tegin, aga ise ei viita sa kordagi, kust võtad info, et politsei pressis tunnistusi välja või kes on need nimega esinenud isikud, kes kinnitasid, et kõik oli korras.

See:
“Mitte ühtki tunnistajat tegelikult siiski ei ole, kogu leheloo võib vabalt liigitada fantaasia hulka, nagu nii paljud teisedki.”

kohe kindlasti ei vasta tõele. Sellega sa sead kogu eesti ajakirjanduse halba valgusse, justkui fabritseeriksid ajakirjanikud lugusid. Eesti on siiski ajakirjandusvabaduse poolest maailmas esirinnas, meil ei ole tuvastatud, et ajakirjanikud oleksid korrumpeerunud või tegeleksid muinasjuttude kirjutamisega, nii et sinu väide on täiesti alusetu.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa eksid. Mina ei taha, et kellelgi halvasti läheks, eriti just lastel. Mina tahaks uskuda, et maailm on ilus ja inimesed head, aga paraku see nii alati pole. Ja siis on oluline aidata neid, kellel pole elu nii hästi läinud.

Kuna mul tõesti ei ole alust arvata, et kohust saab lollitada, et meie politseinikud on kinnimakstud või südametunnistuseta inimesed, kes “pinnivad” tunnistusi välja, et artiklis nimetatud kümned inimesed, sh sotsiaaltöötajad tahavad tunnustatud kasuperele halba ja on nõus selle pärast valetama, siis mul ei jää muud varianti, kui tunnustada kohtuotsust. Ja ühtlasi viitab see, et laste ütlused on tõeseks tunnistatud. Kui ma kohtuotsust ei aktsepteeriks, tähendaks see seda, et kõik küsitletud inimesed rääkisid valet. Mis oleks nende motiiv? Miks peaks õpetajad või sotsiaaltöötajad seda tegema, mis kasu nad sellest saaksid?

Ühtlasi toon ära, et minult nõudsid sa küll, et viitaksin, kellest räägin ja millele tuginen, mida ma ka tegin, aga ise ei viita sa kordagi, kust võtad info, et politsei pressis tunnistusi välja või kes on need nimega esinenud isikud, kes kinnitasid, et kõik oli korras.

See:

“Mitte ühtki tunnistajat tegelikult siiski ei ole, kogu leheloo võib vabalt liigitada fantaasia hulka, nagu nii paljud teisedki.”

kohe kindlasti ei vasta tõele. Sellega sa sead kogu eesti ajakirjanduse halba valgusse, justkui fabritseeriksid ajakirjanikud lugusid. Eesti on siiski ajakirjandusvabaduse poolest maailmas esirinnas, meil ei ole tuvastatud, et ajakirjanikud oleksid korrumpeerunud või tegeleksid muinasjuttude kirjutamisega, nii et sinu väide on täiesti alusetu.

Siin on nii palju jama kokku kirjutatud, et ükshaaval ümberlükkamine nõuaks mõttetult aega ja eelkõige pole sellest kasu.
Mitte mina ei “sea” ajakirjandust halba valgusse, vaid nad on sellega ise ilma minuta suurepäraselt toime tulnud. Sama kohtutega.
Sa SOOVID, et Malle oleks süüdi. Ja sellele soovile ajakirjandus mängibki.

+3
-32
Please wait...

Postitas:
Kägu

See:

Siin on nii palju jama kokku kirjutatud, et ükshaaval ümberlükkamine nõuaks mõttetult aega ja eelkõige pole sellest kasu.

Mitte mina ei “sea” ajakirjandust halba valgusse, vaid nad on sellega ise ilma minuta suurepäraselt toime tulnud. Sama kohtutega.

Sa SOOVID, et Malle oleks süüdi. Ja sellele soovile ajakirjandus mängibki.

Mida oligi arvata…

+9
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sa SOOVID, et Malle oleks süüdi. Ja sellele soovile ajakirjandus mängibki

OK, ajakirjandusele on see skandaal kasulik, aga see ei muuda fakti, et olid ju tunnistajad, kes sellest rääkisid, mitte ainult need võimalikud ohvrid ise. See, et inimene on vangis, muudab ta mõnes olukorras ebausaldusväärsemaks, aga ei tähenda automaatselt, et kõik ta jutt vale on. Ja mis kasu saaksid politseinikud ja kohtunikud ja prokuratuur sellest alusetust süüdistusest. Mingit meeletut au ja kuulsust, mida muidu ei oleks? Seda, miks üks õpetaja räägib üht juttu, teine teist, saaks seletada erinevate perioodidega, erinevate lastega, nt kõik on nõus, et oma lapsi seal peres ju hoiti, ilmselt võis ka kasulaste hulgas olla nn pailapsi, keda karistama ei pidanud, ja teised, kes siis olid halvad ja said karistusi, muidugi saab ka seletada erineva tähelepanuvõime ja ka erineva tasandi sõprussuhtega. Kohtu asi ongi tunnistusi kaaluda ju igast küljest, et ei oleks nii, et elimineerida võimalus, et mingi solvunu lihtsalt laimab korralikku inimest või et lihtsalt sõber ajab ilusat juttu sõbra kaitseks.

+15
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Jutt polnudki ju psühholoogi juurde koju saatmiseks. Töö tegemiseks ongi teinekord distantsi vaja.

Elus ongi nii, et distantsi pealt on kõik targad, iga naabrinainegi (kel endal v-o viis last erinevate meestega) teab suurepäraselt, mismoodi Sina oma meest kinni hoidma peaks. Distantsilt on kõigil selge arusaam, mida tuleks teisiti teha: kaasaga ei või tänitada, laste peale ei või kunagi ärrituda, stressi vältimiseks tuleb palju liikuda, magusast loobuda, oma tööd õigel ajal valmis saada jne-jne-jne. Küll on hea kabinetis istuda ja teisele inimesele õpetussõnu jagada, kuidas too oma elu elama peab.

Paraku – kui pead päriselt ka, nt omaenda kodus, nende probleemidega silmitsi seisma, on see midagi muud; siis näed, et osa nõuandeid ei tööta või tuleb mängu terve hulk muutujaid.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See koht oli kohutav ja need inimesed on samavõrra süüdi, kes seda inimese nime mitte väärivat Kobinit kaitsesid.

https://leht.postimees.ee/7232490/aasta-ema-kasvatusmeetod-jalaga-kubemesse?_ga=2.104263552.1048924822.1612039621-1448763047.1600015627

Teine kord pidi ta seisma köögis püsti 12 tundi järjest, kella viiest õhtul kuni kella viieni hommikul, põhjuseks oli meloni valesti lõikamine.
«Tükeldasin melonit, lõikasin tüki valesti. Väikese tüki lõikasin, see ei olnud sirge, vaid kumer. Selle eest sain. Malle samal ajal jõi oma veini rahulikult, vaatas telekat või istus arvuti taga,» rääkis poiss.
Teine kasulaps pidi ühel korral seisma köögis kella 12–21 selle eest, et ta söötis jänest ettenähtud ajast hiljem.

«Kobin ostis poest punast Westi. See on minu teada kõige kangem suits üldse. Malle käskis terve paki kiiresti ära tõmmata. Ma jõudsin ära tõmmata kaks ja pool suitsu, siis hakkasin oksendama. Malle nõudis, et ma edasi suitsetaksin. Ta suitsetas ise ka samal ajal, aga palju aeglasemalt. Malle mõnitas mind, et ma olen lahja suitsetaja ja ei ole õige mees. Kobin pani suitsupaki mu laua peale ja ütles, et homme hakkame jälle suitsetama. Järgmisel päeval keeldusin ja siis pani ta mind karistuseks maad kaevama,» rääkis kasulaps.

Noorim väärkoheldud laps oli sündmuste toimumise ajal üheksa-aastane. Poiss meenutas kohtuistungil, et karistuseks küsimustele vastamata jätmise eest käskis Kobin teistel kasulastel tema riided ära võtta ja ta pidi seisma toas teiste ees paljalt.

+23
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Teine Hiiumaa õpetaja, kes julges oma nimega esineda, aga ütles, et otse vastupidi on – lapsed olid puhtalt ja korralikult riides. Kumba sina usud, kas seda, kes esineb anonüümselt, või seda, kes julgeb ennast avalikustada?

Ja sinus ei tekita mõtteid,  et see õpetaja ja Malle kannavad sama perekonnanime?

+41
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun loe:

Kas tõesti nii tõenäoline on, et üks laps haises räigelt ja teine oli puhas ja korras?

Sellest konkreetsest juhtumist ei tea ma midagi, aga üldiselt on väga tavaline, et on üks laps, keda teistest paremini koheldakse ja üks või mitu, kes kogu pa*arahe oma kaela saavad. Erialases kirjanduses isegi vastavad terminid olemas selle kohta – golden child ja scapegoat.

+19
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellest konkreetsest juhtumist ei tea ma midagi, aga üldiselt on väga tavaline, et on üks laps, keda teistest paremini koheldakse ja üks või mitu, kes kogu pa*arahe oma kaela saavad. Erialases kirjanduses isegi vastavad terminid olemas selle kohta – golden child ja scapegoat.

See on vaimse vägivalla üks meetodeid – kui sul on mitu last/alluvat/hoolealust, siis nende ebavõrdne kohtlemine külvab nende vahele vaenu ja teeb kergemini manipuleeritavaks kõik, nii need, keda koheldakse hästi, kui ka need, keda koheldakse halvasti. Sest ühed ei taha langeda halvasti koheldavate laste sekka ja teised loodavad manipulatsioonile alludes ära teenida parema kohtlemise.

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle on Eesti kohtusüsteemist jäänud pigem mulje, et kui pole piisavalt tõendatud, siis naljalt süüdi ei mõisteta. Kaldun uskuma, et mitte kõiki instantse ei tehtud lolliks, vaid süüdistused leidsid piisavalt tõendamist.
Ei saa aru neist, kes süüdistavad lapsi.

+34
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu kasvatajad saaks ka praegustes tingimustes vanglakaristuse: mind kisti paljaks, hoiti kinni, peksti rihmaga kõigi (ka meessoost) pereliikmete ees ja  seda teismelisena. Seda tunnet, et keegi ei kaitsnud, ei unusta kunagi. See, et 30 aasta jooksul on hakatud neid olukordi märkama, on õige. Hea kui jõutaks ka tegudeni laste kaitsmisel.

+35
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühes kohas kommenteerijad pidasidki laste sellist kohtemist õigeks, ikka vägivallaga.  Üks asi on see, kui pahandust teinud lapsele sirakas vitsaga vastu sääri (sain vanaemalt, kui palliga kasvuhoone klaasi sisse viskasin), aga selline seista sundimine  on ju piinamine.

+17
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Loen seda viimast ekspressis ilmunud lugu ja mõtlen et minu ema saaks ka karistuse. Vits, ähvardused maha lüüa.
See kurjustamine, ähvardamine ja vits olid siis kasvatusviis. Mida valusam vits, seda armsam laps-oli isegi vanasõna.

+2
-18
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Loen seda viimast ekspressis ilmunud lugu ja mõtlen et minu ema saaks ka karistuse. Vits, ähvardused maha lüüa.

See kurjustamine, ähvardamine ja vits olid siis kasvatusviis. Mida valusam vits, seda armsam laps-oli isegi vanasõna.

See, et sinu ema ka jõhkardite hulka kuulus, ei tähenda, et selline kasvatusviis toona ok oli. Minu ema pole mind kunagi ähvardanud maha lüüa (?!), vitsa pole ma ka saanud. Ja minu pere taolisi peresid on palju.

+17
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga minu pere taolisi ka on palju.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindlasti, aga see ei tähenda, et selline kasvatusviis normaalne oleks. Sinu postitus kõlas pisut nagu õigustus.

+16
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu kasvatajad saaks ka praegustes tingimustes vanglakaristuse: mind kisti paljaks, hoiti kinni, peksti rihmaga kõigi (ka meessoost) pereliikmete ees ja seda teismelisena. Seda tunnet, et keegi ei kaitsnud, ei unusta kunagi. See, et 30 aasta jooksul on hakatud neid olukordi märkama, on õige. Hea kui jõutaks ka tegudeni laste kaitsmisel.

Ja selles mõttes, et veelgi hullem on see, et inimesed ei usu sind. Kui mingit tõestust ei ole, siis on ainult sõna-sõna vastu.  Ja ega karistamine sulle uut peret ei anna. Mis tunne on nende samade inimestega pereüritustel osaleda. Inimestel, kellel on enam-vähem vanemad ja pere, neil on ikka väga vedanud.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindlasti, aga see ei tähenda, et selline kasvatusviis normaalne oleks. Sinu postitus kõlas pisut nagu õigustus.

Aga polnud õigustus vaid et nii oligi. Kui siin tuli jutuks lapsepõlv, kirjutasin ka. Teate mis ma vastuseks sain-seda et olen tänamatu ja ju ema ei osanud teisiti.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle on Eesti kohtusüsteemist jäänud pigem mulje, et kui pole piisavalt tõendatud, siis naljalt süüdi ei mõisteta. Kaldun uskuma, et mitte kõiki instantse ei tehtud lolliks, vaid süüdistused leidsid piisavalt tõendamist.

Ei saa aru neist, kes süüdistavad lapsi.

Just. Sõna sõna vastu ei mõisteta kedagi süüdi, siis jääb alati õigus süüdistatavale. Seega pidi siin juhtumis olema piisavalt tõendeid Kobina vastu.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teine Hiiumaa õpetaja, kes julges oma nimega esineda, aga ütles, et otse vastupidi on – lapsed olid puhtalt ja korralikult riides. Kumba sina usud, kas seda, kes esineb anonüümselt, või seda, kes julgeb ennast avalikustada?

Ja sinus ei tekita mõtteid, et see õpetaja ja Malle kannavad sama perekonnanime?

Seda ma ei teadnud. Siin üks, kes ei kanna Mallega sama perekonnanime: http://www.hiiuleht.ee/2020/09/ettekujutusi-elust-kasuperes/

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja siin veel üks: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/91042457/tsivilisatsioonide-kokkuporge-malle-kobin-kasvatas-oma-lapsi-ja-kasulapsi-samamoodi-nagu-teda-ennast-kasvatati?

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja siin veel üks: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/91042457/tsivilisatsioonide-kokkuporge-malle-kobin-kasvatas-oma-lapsi-ja-kasulapsi-samamoodi-nagu-teda-ennast-kasvatati?

Sa kopid siia artiklis suvalisest inimesest, kes ise mõisteti süüdi kasupoja väärkohtlemises. See inimene pole elus Kobinaga kokku puutunud, aga muidugi tunneb saatusekaaslase vastu sümpaatiat.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja sinus ei tekita mõtteid, et see õpetaja ja Malle kannavad sama perekonnanime?

Seda ma ei teadnud. Siin üks, kes ei kanna Mallega sama perekonnanime: http://www.hiiuleht.ee/2020/09/ettekujutusi-elust-kasuperes/

Oo, suviti külas käinud sõbranna kinnitas ka, et kõik oli korras.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nojah,nagu üks kägu juba märkis – te TAHATE, et ta oleks julm deemon. Ja tahtmine on taevariik.

0
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja tahtmine on taevariik.

Asi polnud ju tahtmises, vaid asi oli tõendites.

Mis ei ole taevariik.

+11
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 211 kuni 240 (kokku 245 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Aasta ema mõisteti vangi!