Kuna mul on lähiajast mitu kogemust abielumeeste vingumisega ja mul on tüdimus eest sellest halast, siis mõtlesin, et teen siia teema.
Saan kõigi töökaaslastega hästi läbi, aga viimasel ajal kutsub üks meessoost töökaaslane mind lõunale ja hiljem kiidab, et sinuga on nii tore rääkida. Millest siis lõuna ajal räägitakse? Täpsemalt, tema räägib ja mina kuulan, et kui halvasti tal abielus läheb, tema naine ei saa temast aru, tema naine tahab koguaeg koristada ja teha midagi aktiivset nädalavahetusel aga tema ei soovi. Räägib, et seksi on vähevõitu ja aina vähemaks jääb, üsna isiklikke teemasid räägitakse. Üritasin mitu korda lõunaleminekust eemale hoida, aga töökaaslane on visa, kui korra ära ütled, siis küsib, et siis homme, ülehomme, järgmine nädal? Nii tüütu ja kavatsen kindlasti kuidagi öelda, et ma ei viitsi su ühepoolselt vingumist kuulata. Kui ta oma naine seda kuuleks, siis selguks muidugi naise seisukoht, aga kuulata kuidas üks pooltest kurdab, sellele ei viitsi oma elu kulutada.
Teine juhtum, sain sporti tehes vigastada ja läksin füsioterapeudi juurde, pean seal mitu korda käima. Peagi hakkas füsio rääkima, et temal on abielus halvasti, et naine teeb talle haiget, aga ta ei saa aru miks tehakse ja koguaeg räägib oma naisest. Päriselt??! Maksan 50 eurot tunni eest, et peaksin oma raha eest perepsühholoogi mängima ja kuulama kuidas mulle võõras mees oma naise üle kurdab? Kusjuures füsiot ennast ei huvitanud minu arvamus, vaid ta rääkis oma mätta otsast ja kui ravitund läbi sai, siis mõtlesin, et ta ilmselt ei tea isegi mu nime, aga mina tean mida talle naine hommikul ütles ja millal ta viimati seksi sai.
Kolmas juhtum on juba mitu aastat aktuaalne, aeg-ajalt kogunevad mehe töökaaslased meile ja kui väike naps sees, siis hakkab üks meestest kurtma, et tal on mitu aastat naisega halvasti, et naine teda ei armasta ja tal on armastust vaja. Ise jookseb absoluutselt iga seeliku järel. Mu mees räägib, et kui on jõulupidu või suvepäevad, siis see mees jookseb jalad rakku, et saaks mõne naise ära rääkida. Tema enda naine kasvatab samal ajal kodus lapsi kui mees käib mööda küla naisi põrutamas ja kõvasti joomas.
Ma ei saa aru mis neil abielumeestel on häda, et peavad oma hädasid teistele rääkima? Olen nii tüdinenud sellest, et isegi ei küsita, et kas ma võiksin sulle oma muresid kurtma? Küsida võiksid ikkagi, et kas ma tahan su abieluprobleeme kuulata või sellel teemal rääkida, ära võta suvalise töökaaslase või kliendiga seda teemaks.
Mõistaksin kui tegemist on sõbraga või sõpradega keda tuntakse aastaid, aidatakse ja kuulatakse heameelega, sest tead ja tunned sõpru, et nad ei kasuta sind ära, aga nende abielumeeste kurtmiste üle jääb tunne, et lihtsalt valatakse sind oma probleemidega üle, suvalin mis sina sest arvad, neile on oluline, et saaks vinguda ja kurta. Mida nad ootavad, kaastunnet?
Kõige targem on mitte lasta neil sebijatel-halajatel end ära rääkida. Noh, mitte selle tegevuse peale aega raisata. Ära näita end nõrga ja naiivse naisena.
Sest tegemist on ju nii või naa kas kellegi, keda te ei tunne, tagarääkimisega, sarjamisega.
Ei saa aru, miks seda peaks tegema