Ma õnneks ise ei ole selliste isenditega lähedalt kokku puutunud, aga töökaaslane leidis ükskord hommikul maast telefoni, võttis kaasa, käis lasteaias ära ja siis tuli tööle ja hakkas esimese asjana Facebooki trükkima, et leitud selline telefon ja kustkohast, ise rõõmustas, et heal ajal leidis, uduvihm muutus kiiresti padukaks. Natuke enne tööpäeva lõppu kontrollis Facebooki, kas keegi kirjutanud on, ei olnud, jagatud oli niisama küll. Vaatasime teistest gruppidest, et ehk on keegi postitanud, et kadunud.. Ja olemas, ainult, et leidja oli selles postituses omandanud varga rolli. Otsiti paksu mutti, lähedaloleva poe kaamerast paistvat lausa mustlase moodi, kes leidis telefoni ja pani selle endale taskusse, vargal oli lubatud sõrmeluud ära murda ja politseisse avaldus teha ja lisaks anti teada, et telefon on lukku pandud, seega edu müümisel. Töökaaslane oli väga ehmunud ja ärevil, ütles, et nüüd ta küll ei taha seda sellele inimesele viia, nagu “Siin ma olengi, teie varas”. Aga väike kius oli ilmselt ka mängus, ta läks ja viis selle täpselt, punktipealt sinnasamasse kohta tagasi. Kius sellepärast, et keegi oli tema postituse linkinud selle anonüümselt postitatud ähvardava vargajutuga postituse alla, seega ei läinud kaua mööda, kui tuli sõnum: “Tere, kus panite mu telefoni” ja töökaaslane vastas, et täpselt sinna, kust selle üles korjas. Väljas sadas endiselt metsikult vihma. Järgnesid ähvardused: Kui keegi selle sealt äea varastab, siis maksad kinni, kui see telefon vihma käes rikki läheb, maksad kinni, kaamerast on näha et tagastasid telefoni kuskile õue, mitte poodi infoletti, seega oled süüdi ja maksad kinni ja nii edasi. 😀 Töökaaslane lubas edaspidi kõik leitud asjad jätta sinna, kus nad on, ainult pildi teeb ja võib postitada, et kes otsib seda kadunud asja, leiab selle siit või sealt.