Ei ironiseeri, vaid üritan päriselt aru saada, mis on veel need kohad (peale ülal mainitud ühtsustunde), kus tekib kindlustunne, et juriidiliselt lihtsam on olla abikaasa, kui midagi peaks juhtuma? Ma ise pole abielus, kuid lahku mineku korral ei näeks ma küll kusagil rohkemat kindlustunnet, kui mitte abielus olles. Kodu on meil varana 50:50, lapsed niisamuti. Mis kohad veel on, mille peale ma pole tulnud? Tuttavate pealt vaadates, siis abielu lahutamised on eranditult pikaks ja inetuks kiskunud. Praegu, mitte abielus olles, oleme oma elu juba eos rajanud nii, et lahku kolides jääksid mõlemad osapooled võrdseks.
Kuna ma pole abielus olenud, siis ma ei teagi, mille poolest “abillumine” parem on.
Näiteks meditsiinilised otsused, laps on sündides automaatselt ka abikaasa oma. Praegu on teil 50-50 kinnisvara, kuid kui midagi juhtub, siis abielu korral pärid abikaasa osast veel oma osa. Ja ega kinnisvara ei pruugi ainus vara olla inimestel on veel näiteks auto, aktsiad, ettevõte, raha pangakontol või muud väärtuslikku. Abielus olles on võimalik teha soovi korral ka vastastikune päranduse leping, mis lihtsustab olukorda, kui vaja vara peale abikaasa surma maha müüa.
Kuidas saab olla lahutus pikem ja inetum, kui lahku kolides mitte kokkuleppele jõudmine? Sellist varianti ei ole Eestis olemas, et kui üks seda soovib, siis teine saab keelduda. Vara ja laste jagamine on teine teema ning see tuleb omavahel ju jagada ka mitte abielus olles.