Esileht Ilu ja tervis AD ja vajadus rahustite järgi

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: AD ja vajadus rahustite järgi

Postitas:
Kägu

Paljudel on läinud nii, et lisaks AD (antidepressantidele) on ka rahusteid vaja läinud?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See suht tavaline, et rahustid ka juurde pannakse, xanax reeglina. Ad algul võimendab sümptomeid, enne kui toimima hakkab. Pikas perspektiivis ei soovita ad kellelegi, sest ei aita, vaid tuimestab. Ravimit ära jättes on jääknähud.

+2
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pikas perspektiivis ei soovita ad kellelegi, sest ei aita, vaid tuimestab. Ravimit ära jättes on jääknähud.

Mõnel ikka aitab ka ja kõigil ei teki mingeid jääknähte. Igaühel on erinev kogemus, seega ei tasu nii kategooriliselt selliseid asju väita.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei aita, vaid tuimestab. Ravimit ära jättes on jääknähud.

Meenub spetsialisti lugu, kes päevapealt töö kaotas. Väitis ka uuringutes, et tahtmine seksida ei ei tulea iialgi tagasi,  seks nagu noaga lõigatud.

0
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen kaks korda AD ravi saanud ja rahusteid ei ole määratud. Esimene kord oleks alguses võinud.

Küll aga olen ma vajadusel kõrvale unerohtu kasutanud.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pikas perspektiivis ei soovita ad kellelegi, sest ei aita, vaid tuimestab. Ravimit ära jättes on jääknähud.

Mida ta siis tegema peaks, sinu palka tõstma, petva mehe truuks muutma või poja joomisharjumustele piiri panema? AD mõte ongi summutada mõttetud emotsioonid ja anda väsinud organismile aega toibuda ning ruumi teha mõistuslikke valikuid oma elus, mis muidu emotsioonide taha jäänud on.

Jääknähtusid AD-l nüüd küll ei ole. On tagasipöördumine sellesse reaalsusse, mis oli enne AD võtma hakkamist, st. taastekivad emotsioonid, ärevus tuleb tagasi. Loomulikult tahab inimene siis pigem jätkata AD võtmist, mitte olla taas elumerel tormi meelevallas. See ei ole jääknäht. Hädaga võib seda sõltuvuseks nimetada, kuigi seda ta ka ei ole otseselt – sa lihtsalt eelistad parema kvaliteediga elu. Siis võiks kõiki, kes eelistavad head ja kvaliteetset, sõltlasteks nimetada.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

AD ei tee sinu eest su elu korda, seda küll, ja lõputult põgeneda ka ei anna. Võõrutusnähud jms on VÄGA individuaalne, vähemalt pooled tarvitajatest leiavad siiski, et on vajalikud ja parandasid. Ravimi individuaalsel sobivusel on suur tähtsus.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ei olnud rahusteid vaja, nii et sellise kombinatsiooniga kogemus puudub.

AD-dest sain abi, mulle sobisid kohe esimesed, mis määrati. Nendest loobumisel sain aga aru, miks mõni jääbki neid võtma. Algul tulid kõik sümptomid täie lauluga tagasi ja olid igasugused ärajätmise nähud, aga umbes kahe kuuga olukord normaliseerus. Nii pikalt läks seetõttu, et jätsin ravimite tarvitamise järsku ära (läksin reisile, tabletid jäid maha), eks see mängis minuga vingerpussi. Sellist viga tuleb kohe kindlasti vältida, et järsku katkestad. Õnneks oli selleks ajaks mu elu juba stabiilne ja rahulik, olin teinud elus suuri muutusi ja ümberkorraldusi, vabanesin peamistest depressiooni ja ärevust tekitavatest faktoritest.

AD-de kõrvaltoimed (olematu libiido jmt) olid mul täpselt senikaua, kuni ma ravimeid tarvitasin.

Arvan, et antidepressante tuleb tarvitada mõistliku aja vältel ja siis tuleb ka tegutseda, mitte niisama vahtida. Ise arvestasin umbes aastaga, aga juhuse tahtel võtsin 10 kuud. Pikalt võttes võibki juhtuda, et enam ilma nendeta elu ette ei kujuta.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

AD mõte ongi summutada mõttetud emotsioonid ja anda väsinud organismile aega toibuda ning ruumi teha mõistuslikke valikuid oma elus, mis muidu emotsioonide taha jäänud on.

Imetlusväärne jutt! Eraldab siis mõttetud ja mõistlikud emotsioonid nagu munavalge munakollasest? Kus sa võtad selle jutu? Kes rääkis? Kes lubas nii?

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas on pigem reegel või erand, et ka rahustit jurde on vaja?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Erand.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alguses võivad AD-l olla ebameeldivad kõrvaltoimed ja siis võetakse rahustit kõrvale. Kui rohi juba mõjub, siis pole enam rahustit vaja.

+1
-1
Please wait...

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Esileht Ilu ja tervis AD ja vajadus rahustite järgi