Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ajaviite teema pelmeenisõpradele

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )

Teema: Ajaviite teema pelmeenisõpradele

Postitas:
Kägu

Tean, et isetehtud kipuvad need kõige paremad olema, aga millisest toidukohast Tallinnas saab häid pelmeene? Eriti huvitavad just sellised põnevamad variandid. Näiteks üks kord sain revalist lõhega käsitööpelmeene, aga no need oli alla igasugust arvestust ja kohutavad.

Millega pelmeene süüa armastate? Kas klassikaliselt äädika või hapukoorega või kuidagi teistmoodi?

Ja, kes ei armasta, pole vaja kommenteerida, et ei söögi pelmeene jne, aitäh.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

armastan väga pelmeene ja ikka hapukoorega. Olen neid proovinud erinevates söögikohtades ning soovitada ei oska (kuna ausalt ei mäleta).

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kas klassikaliselt äädika või hapukoorega või kuidagi teistmoodi?

Äädikaga? Ei küsi irooniaga, pole kuulnudki, et äädikaga süüakse, kuidas see välja näeb? Kausiga kõrval? Valatakse peale?

Ise armastan gruusia hinkalisid (olgem ausad, need on maakeeli pelmeenid).

Please wait...
Postitas:
Kägu

kuna pelmeenid meil selline armastatud hädaabi-toit, mis alati sügavkülmas varuks, siis toidukohtades pole söönud (va Peterburis, kus olid küll imelised!). Rakvere tavalised ja Hiina pildiga on lemmikud.

Mina armastan sojakastme & hapukoorega, mees pigem hapikoore ja magushapu chillikastmega. Lihtsalt hapukoorega on ka tore.

Please wait...
Postitas:
Kägu

minule keedetuna need ei meeldigi. Praen ja kallan keeva vett peale, kuni vesi aurustub/tõmbab sisse ja hapukoorega meeldib süüa. Teine variant, laps teeb nii, lihamaitseainet peale, ketšupit ja praeb, jäävad krõbedad. Söön ilma lisandita või h. koorega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

TSITEERI

Lahjendad veega äädikat endale kuhugi topsi/tassi kõrvale ja keedetud pelmeene sisse kasta on nii hea! Mõnele meeldib ka kõigepealt äädikas natukene hoida ja seejärel hapukoorest läbi pista.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kodus tehtud pelmeene sõin kas sulavõiga või hapukoorega. Poepelmeeni korral ei kujuta võiga söömist ette – need on kodustest niivõrd erinevad.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Alguses unustasin, et Troikas vist pakutakse karulihast pelmeene, kas keegi neid siit on proovinud? Ja kuna lõhe mulle väga maitseb, siis kas selliseid kalapelmeene ka kuskil häid pakutakse? Tahaks enda viimase kogemuse heaks teha, sest maitsel ju potentsiaali on. Poes müüakse ühtesid, aga need pole nagu ka päris kõige paremad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
amatöör

Minule meeldib panna keedetud pelmeenidele peale hapukoore ja tilli segu, suts soola ka. Lapsena sai võiga ka söödud, enam nüüd ei taha. Äädikaga sööb mul äi pelmeene.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Keedupelmeene söön hapukoorega aga pratult(fritüüritud) maitsevad majoneesiga.

Võtan juba mutu nädalat hoogu, et ise proovida valmistada.

Väljas süües ei ole pelmeene eriti tellinud. Kui siis kusagil Hiina või Aasia söögikohtades.
Mujal pakutaks üldjuhul ikka neid samu poe külmutatud pelmeene.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Söön võis praetult ja hapukoorega. Meeldivad rakvere minipelmeenid. Hakkasin neid sööma, kuna lastel oli neid parem süüa kui suuri ja hakkasid omalegi meeldima.
Vicil on üks nö huvitavam sari pelmeene eri täidistega ja sellise õhema tainaga. Need on ka head. http://www.e-vici.lt/ee/tooted/taignatooted-1/sub12.html

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tallinna kohta aidata ei oska, aga sööme nii fritüütis tehtuid, pannil praetult ja ka keedult. Kõrvale teen küüslaugu-tilli kastme.

Poe pelmeenidest meeldivad minipelmeenid.

Ehk peaksid minema kuhugi rahvuskööki? Ukrainas sain imelisi pelmeene, aga ei tea kas seal just rahvusyoit.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Meie oleme palju müügilolevaid pelmeene läbiproovinud ja tulime lõpuks tagasi Uvic pelmeenide juurde. Kui viitsin mässata teen ise ka, aga see on kohutav nikerdamine ja tasub juba korraga rohkem teha. Fritüürime, keedame ja siis praeme või ainult keedame. Mees sööb hapukoorega, mina segan hapukoorele mädarõigast sisse. Äädikaga ei maitse, mõned valavad lahjendatud äädikaga pelmeenid üle, teised nagu eespool kirjeldatud kastavaid ainult korraks sisse.

Please wait...
Postitas:
nyah nyah

Mulle meeldib ka hapukoore & mädarõikaga. Või hapukoore & adzhikaga. Või hapukoore & maitserohelisega. Kuigi tervislikel põhjustel pyyan pelmeeni vältida.

Troikas sai omal ajal tõesti vägevaid pelmeene, praegusest olukorrast ei tea.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Vici pelmeenid kana, juustu ja puravikuga on kõige paremad, sellised suuremat sorti, helerohelises pakis.
Babulja kohviku pelmeene seenekastmes võib proovida, aga ega need midagi väga erilist polnud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma poepelmeene ei saa üldse eriti süüa, pärast ajavad kõõksudena tükk aega üles ja väga raske on olla.
Aga Tartus on mulle meeldinud Vassilissa restorani omad. Tartus on muide lausa spetsiaalne pelmeenirestoran Duffy Duff, aga pole proovinud ja kommenteerida ei oska.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Söön pelmeene harva, söögikohtades neid ei telli, aga poe omadest on vist Uvici omad lemmikud. Paldiski Lihapoe omad on ka head (vist teevad ise).
Söön hapukoore ja isetehtud tomati-sibulahoidisega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tallinnas Babuljas olid väga maitsvad, seenekastmega vist. F-hoones on ka head. Mujal polegi vist söönud.
Endale meeldib poepelmeene keeta, siis praadida võis ja lisada karripulbrit ja kuivatatud tilli. Söön hapukoorega. Ainult keedetult võiks ka äädika ja hapukoorega proovida muidugi, nagu vist traditsiooniline on.

Please wait...
Postitas:
Kägu

T1 Mallis nägin mingit silti Pelmeni käsitöökohvik. Avatud see eile veel polnud, aga ilmselt tasub sinna uudistama minna.

Please wait...
Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ajaviite teema pelmeenisõpradele