Esileht Koroonaviirus COVID-19 Äkki nüüd aitab laste vaktsineerimisest?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 151 )

Teema: Äkki nüüd aitab laste vaktsineerimisest?

Postitas:
Kägu

aga vaktsineeritud ei käi avalikes kohtades röökimas ja trummi tagumas  nagu seda teevad maski-testi-vaktsiinivastased.    Olete te näinud sellist üritust? Või siis ei pane sotsiaalmeediasse mingeid endast ja ka juba oma lastest videosid, kus siis vaktsineerimist ülistavad

Oi nad teevad seda küll ja kuhjaga. Mul on sotsiaalmeedias umbes tuhatkond kontakti, nende seas on nii tuliseid vaktsiinipooldajaid, kes ka oma laste pilte postitavad, enda profiilipildile templeid lisavad ja igal võimaliku teema keeravad selle peale, kui nõmedad ja vastutustundetud on mittevaktsineerijad ja kui toredad inimesed on nemad ja nende lapsed. Needsamad vaktsiinipooldajad on levitanud ka seda ühte pilti, kus peal on vaktsiinivastaste lapsed plakatitega Söö sitta. Kui vaktsiinipooldajad massiliselt seda pilti levitanud poleks, ma poleks teada saanudki, et kuskil on kaks selliste plakatitega last olnud.

Ja siis on ka mõned sellised inimesed, kes end ei vaktsineeri, aga kes ka ei postita mingeid oma laste pilte plakatitega ega käi kuskil trummi tagumas. Ei sõima neid, kes vaktsineerivad. Maskivastasust on nende seas küll olnud, maske on peetud mõttetuks, aga päris selliseid mul sõbralistis pole, kes mingit kiibistamisejuttu räägiksid.

proportstionaaselt on väga palju rohkem vaktsiinipooldajaid, kes räigelt sõimavad ja sildistavad kõiki, kes on vaktsineerimata, on neid süüdistanud mõrvades, nõuavad, et neile tuleks keelata arstiabi, nõuavad, et nende lapsi ei tohiks lubada ei kooli ega lasteaeda jms. Mu meelest on see kirglike vaktsiinikuulutajate punt palju hullem ja agressiivsem. Ja sugugi mitte targem kui see osa vaktsineerimata inimestest, kes levitavad vandenõuteooriaid.

+7
-17
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mina olen nii raskelt läbipõdenud kui ka ühe doosiga vaktsineeritud.

Ei käi seda kusagil kuulutamas ega jaga oma profiilidel mitte mingisuguseid vaktsiinidega seotud uudiseid. Küll aga jääb mullegi silma justnimelt harimatute ja kirjaoskamatute vaktsiinivastasus ja selle avalik kõvahäälne levitamine. Kahjuks on mõni selline ka mu oma tuttavate seas ja tõepoolest pean nentima, et tegemist on keskmisest rumalamate ja harimatute inimestega.

Oma laps ütleb, et koolis vaktsiini teemal ei ole mingit juttu ega vahetegemist, ei räägi sellest ei lapsed ega õpetajad. Ma ei tea isegi seda, kas ja kui palju klassi lastest on vaktsineeritud. Septembri alguses täitsin jah selle nn Covid-lehe küsimustega, et kas on vaktsineeritud, kas on põdenud, kas oled nõus vaktsineerima jne. Aga sellega ei kaasnenud mingit poleemikat.

Nii et vaktsiinivastased, rahunege maha!

+18
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen õpetaja ja omad lapsed on ja just selles vanuses, kui juba saab vaktsineerida. Teate, on terve hulk lapsi, kes ise tahavad vaktsineeritud saada. Mina olin vaktsineerimisega üsna ettevaatlik, alles suvel julgesin minna (tahtsin Pfizerit või Modernat) ja mõtlesin, et oma lapsi veel vaktsineerimisele ei saada. Aga siis teatas mu teismeline mulle, et tema tahab vaktsineeritud saada. Kuigi haigust ta kuigivõrd ei kardagi ja vaktsiini kõrvaltoimetest rääkisime kodus juba siis pikalt, kui ma enda vaktsineerimise peale mõtlesin.

Koolis vaktsineerimisest ei räägita, koroonast ka mitte. Tundub, et lastel on sellest juba tüdimus ja enam pole huvitav. Mingit vahetegemist koolis ka ei tehta ja kedagi ei survestata. Aga igasugused laagrid ja muud lapsi huvitavad kohad teevad küll vahet.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõesti on kurb, et paljude laste eest vanemad otsuse teevad, mõnel juhul on lapsed targemad kui vanemad. Tütre sõbranna ema ei luba tütart vaktsineerida, lubab välja visata kodust, kui vaktsiini teeb (18 on täis ja tütar tohiks tegelikult ise otsustada ning sooviks vaktsiini).

Kuidas see ema teada peaks saama, kui tütar ennast ära vaktsineerib? Alaelalise lapse andmeid jah vanem digiloost näeb, aga täiealise omi ju mitte, või näeb?

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas see ema teada peaks saama, kui tütar ennast ära vaktsineerib? Alaelalise lapse andmeid jah vanem digiloost näeb, aga täiealise omi ju mitte, või näeb?

Vaata, selline asi on ka olemas, et inimene ei soovi valetada. Võib olla sulle võõras, aga mulle mitte.

Mu meelest on see kirglike vaktsiinikuulutajate punt palju hullem ja agressiivsem. Ja sugugi mitte targem kui see osa vaktsineerimata inimestest, kes levitavad vandenõuteooriaid.

Ühesõnaga, valige oma sõpru paremini. Minu tutvuskonnas pole ei räuskavaid vaktsiinivastaseid ega -pooldajaid. Kõik ajavad oma asja, suurema osa tuttavate kohta pole mul aimugi, mis valiku nad covid vaktsiini osas teinud on. Mul ei ole midagi oma arvamuse vastu, aga kui midagi pooldad ja propageerid, siis toetu teadusele, mitte sellele, mida teadmamees Uuno unes nägi.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaata, selline asi on ka olemas, et inimene ei soovi valetada. Võib olla sulle võõras, aga mulle mitte.

Mu meelest on see kirglike vaktsiinikuulutajate punt palju hullem ja agressiivsem. Ja sugugi mitte targem kui see osa vaktsineerimata inimestest, kes levitavad vandenõuteooriaid.

Ühesõnaga, valige oma sõpru paremini. Minu tutvuskonnas pole ei räuskavaid vaktsiinivastaseid ega -pooldajaid. Kõik ajavad oma asja, suurema osa tuttavate kohta pole mul aimugi, mis valiku nad covid vaktsiini osas teinud on. Mul ei ole midagi oma arvamuse vastu, aga kui midagi pooldad ja propageerid, siis toetu teadusele, mitte sellele, mida teadmamees Uuno unes nägi.

Konks on lihtsalt selles, et üks leer loeb aktsepteeritavaks teaduseks ainult selle, mida viljelevad “õiget juttu” rääkivad ametlikud kanalid ja kõik muud faktidki tembeldatakse teadmamees Uuno unenägudeks…

+5
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Konks on lihtsalt selles, et üks leer loeb aktsepteeritavaks teaduseks ainult selle, mida viljelevad “õiget juttu” rääkivad ametlikud kanalid ja kõik muud faktidki tembeldatakse teadmamees Uuno unenägudeks…

Ole pai, too üks fakt, mis on ilma põhjuseta Uuno unenäoks tembeldatud? Fakt, mis on päris fakt.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need kes seda vaktsineeritute IQ-d pidevalt esile toovad kõlavad ise tõsiste lammastena.

Mitte igal pool maailmas pole sama praktika laste vaktsineerimise osas kui siin. UK ei vaktsineeri 12-15 aastaseid sest kasu ja riski vahe on ebaselge ning kasu laste endi jaoks väga väike.

Kas UK riiklikul tasemel nõuandjate IQ on madalam kui Eesti omade?

..

UK alustab ka 12-15 vaktsineerimist https://www.bbc.com/news/uk-58552769

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

<p style=”text-align: left;”>Ole pai, too üks fakt, mis on ilma põhjuseta Uuno unenäoks tembeldatud? Fakt, mis on päris fakt.

Olen ikka pai. Fakt: mRna tehnoloogiat ei ole inimeste peal kaugeltki nii kaua rakendatud, et saaks täie veendumusega kinnitada, et see on täiesti ohutu ja pikaajalised mõjud puuduvad. See on asi, mida näitab tegelikkuses ainult praktika. Aga ometigi naerdakse vastavateemalised hoiatused ja manitsused avalikult välja. Stampvastusega “teadlased on targad ja vaktsiinid ohutud, mureks pole põhjust. Miks peaks midagi valesti minema? Miljardid on ju süstitud ja ikka elus.” Vabandust, aga see on minu ja paljude jaoks isegi kõige määravam fakt. Et sisuliselt on käimas ikkagi katsetusfaas, millesse on lihtsalt kaasatud miljardeid inimesi.</p>

+6
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

#3860995: Kuidas see ema teada peaks saama, kui tütar ennast ära vaktsineerib? Alaelalise lapse andmeid jah vanem digiloost näeb, aga täiealise omi ju mitte, või näeb? Vaata, selline asi on ka olemas, et inimene ei soovi valetada. Võib olla sulle võõras, aga mulle mitte.

Ju siis ei ole ikka soov vaktsineerida. Ema ei luba on lihtsalt mugav vabandus, kui sõbrad uurivad, miks vaktsineerimata oled.

Nagu see, kui mees ei viitsi sõpradega välja minna ja vastab kutse peale, et naine ei luba. Kui ütleks, et taha, siis hakatakse ju ümber veenma ja ühel hetkel saavad argumendid otsa.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ikka pai. Fakt: mRna tehnoloogiat ei ole inimeste peal kaugeltki nii kaua rakendatud, et saaks täie veendumusega kinnitada, et see on täiesti ohutu ja pikaajalised mõjud puuduvad. See on asi, mida näitab tegelikkuses ainult praktika. Aga ometigi naerdakse vastavateemalised hoiatused ja manitsused avalikult välja. Stampvastusega “teadlased on targad ja vaktsiinid ohutud, mureks pole põhjust. Miks peaks midagi valesti minema? Miljardid on ju süstitud ja ikka elus.” Vabandust, aga see on minu ja paljude jaoks isegi kõige määravam fakt. Et sisuliselt on käimas ikkagi katsetusfaas, millesse on lihtsalt kaasatud miljardeid inimesi.

No selle loogika järgi pole maailmas ravimit ega vaktsiini ega tehnoloogiat, mis suudaks katsetusfaasist kunagi üldse välja tulla – kogu aeg leitakse midagi, mida saab paremaks muuta, kogutakse andmeid, tehakse uusi järeldusi. Pole olemas joont, millest edasi on katsed läbi ja kõik 100% turvaline. Inimorganism on niivõrd keeruline, et ka peal 200 aastat mingi vaktsiini kasutamist ei saa olla päris kindel, et see just sinule mingit eriskummalist löövet või reaktsiooni ei tekita. Kui sulle ei sobi miljardite peal “katsetatud” vaktsiin, siis, anna andeks, aga mis sulle üldse sobib? Kui mitu miljardit peaks süstitud saama, et sa oma õla julgeks ulatada? Kas sa mõnda uut toiduainet süüa julged? Kes teab, mis seal sees on ja kuidas sulle mõjub? Jah, see pole unenägu, mida nimetad, kuid see on ometi iga uuenduse ja arengu lahutamatu osa.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks peaksid tuttavad valetama? Kui käime nendega teatris, väljas söömas jne – on kõigil kenasti vaktsineerimispassid  olemas.  Vaktsineerimisvastased võiksid aru saada, et suurem osa inimesi ei jaga teie maailmavaadet, sellepärast siin meeleheitlikult trummi taote ja mõtlete asju välja.

Iga ühe enda asi – rõhutan, aga tahan käia teatris, väljas söömas, ohutult reisimas – aga eelkõige, et taha ma sattuda haiglasse nagu mu sõber kevadel – nädal aega koomas, siiani ei ole taastunud. Ütles et enne seda mõtles ka, ah mis haigus, aga selle läbi teinuna kahetses et ei jõudnud vaktsineerida.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ikka pai. Fakt: mRna tehnoloogiat ei ole inimeste peal kaugeltki nii kaua rakendatud, et saaks täie veendumusega kinnitada, et see on täiesti ohutu ja pikaajalised mõjud puuduvad. See on asi, mida näitab tegelikkuses ainult praktika. Aga ometigi naerdakse vastavateemalised hoiatused ja manitsused avalikult välja. Stampvastusega “teadlased on targad ja vaktsiinid ohutud, mureks pole põhjust. Miks peaks midagi valesti minema? Miljardid on ju süstitud ja ikka elus.” Vabandust, aga see on minu ja paljude jaoks isegi kõige määravam fakt. Et sisuliselt on käimas ikkagi katsetusfaas, millesse on lihtsalt kaasatud miljardeid inimesi.

No selle loogika järgi pole maailmas ravimit ega vaktsiini ega tehnoloogiat, mis suudaks katsetusfaasist kunagi üldse välja tulla – kogu aeg leitakse midagi, mida saab paremaks muuta, kogutakse andmeid, tehakse uusi järeldusi. Pole olemas joont, millest edasi on katsed läbi ja kõik 100% turvaline. Inimorganism on niivõrd keeruline, et ka peal 200 aastat mingi vaktsiini kasutamist ei saa olla päris kindel, et see just sinule mingit eriskummalist löövet või reaktsiooni ei tekita. Kui sulle ei sobi miljardite peal “katsetatud” vaktsiin, siis, anna andeks, aga mis sulle üldse sobib? Kui mitu miljardit peaks süstitud saama, et sa oma õla julgeks ulatada? Kas sa mõnda uut toiduainet süüa julged? Kes teab, mis seal sees on ja kuidas sulle mõjub? Jah, see pole unenägu, mida nimetad, kuid see on ometi iga uuenduse ja arengu lahutamatu osa.

Millest sa aru ei saa? See miljardite peal katsetamine ei kiirenda katse kulgu mitte kuidagi, need asjad ei käi nii. Vaidled faktile vastu ikka aia august jaurates. Su küsimusele vastates aga – kui nt 10 a pärast on mRna-ravi kõiksugu võimalikud tõrked ja komplikatsioonid avaldunud ning välja selgitatud ja asi osutub toimivaks ning mul peaks seda vaja olema, siis ikka usaldaksin. Lääne meditsiiniga laias laastus mul probleeme ei ole.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaidled faktile vastu ikka aia august jaurates. Su küsimusele vastates aga – kui nt 10 a pärast on mRna-ravi kõiksugu võimalikud tõrked ja komplikatsioonid avaldunud ning välja selgitatud ja asi osutub toimivaks ning mul peaks seda vaja olema, siis ikka usaldaksin.

Kas ma saan õigesti aru, et kui lapsi soovitaks vaktsineerida muu vaktsiiniga, mis ei põhine mRNA tehnoloogial, siis poleks sul selle vastu midagi ja laseksid nad hurraaga vaktsineerida?

Mis aga mRNA-d puudutab – no ei selgu need asjad 10 aastaga. See ju alles esimene mRNA vaktsiin, sa ei saa teada selle ajaga, millised tõrked ja probleemid tekivad tehnoloogiast ja millised konkreetsest valgust ehk viirusest. Lisaks ei või sa enne “praeguste katsejäneste” elukaare lõppu olla kindel, et 20-selt süstitud vaktsiin kuskil 80-selt mõnda komplikatsioonid ei anna. Või 60-selt. Alles nii saad sa olla kindel, et tead kõiki mõjusid. Seega pead ca 60 aastat ootama, et kindlustunne kätte saada.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

mRna tehnoloogiat ei ole inimeste peal kaugeltki nii kaua rakendatud, et saaks täie veendumusega kinnitada, et see on täiesti ohutu ja pikaajalised mõjud puuduvad

Ma loen vaktsiinivastaste juttudest sageli välja, et ongi ainult kaks võimalust: ohutu või ohtlik. Kusjuures seda reeglit ei rakendata kõigi asjade puhul vaid ainult valitutel. See, et rasedusvastased vahendid on kordades ohtlikumad ei paista kedagi häirivat, mind küll ei häiri. Ma ei tea ühtegi teadlast, kes väidaks, et vaktsiin on ohutu, kõik ravimid on mingil kujul ohtlikud. Küsimus on tõenäosustes. Tõenäosus, et haigus või haiguse tagajärjed ühiskonnas on sulle ohtlik on suurem kui tõenäosus, et vaktsiinist raske kahjustuse saad. Ega mRNA vaktsiini päris tühjast kotist ka välja ei tõmmatud. Seal taga on siiski aastakümnete pikkused uuringud, mida üldse üks taoline jupp saab teha kehas. Enne kui seda kasutama hakatakse on juba ju teoreetiline eelinfo olemas, mitte ei käi asi nii, et täiesti tühjalt kohalt avastad, et mRNA vaktsiin sind näiteks steriilseks muudab (sellised kuulujutud käivad). Suures plaanis see, mis funktsioon mRNAl kehas on ja mida kehasse viidud mRNA jupp seal teeb on ju ometigi varem teada. Jah, alati on väga väga väike protsent ohtu, et mõni organism reageerib erinevalt. Aga asi on tõenäosustes. Tõenäosus tänavaliikluses surma saada on kordades suurem ja ometigi oled sa nõus selle riski võtma. Tõenäosus, et koroonaga tegelemisest loobumisel kukuvad kokku nii majandus kui ka meditsiin (kopsukahjustustega töötajate tööjõudlus on siiski väga väike) on suurem. Pane tähele, see on tõenäosus, see ei ütle et nii juhtub, on lausa üsna väike tõenäosus, et nii juhtub, kui lasta viirusel rahulikult omasoodu muteeruda. Küll aga on neid tõenäosuseid välja arvutatud ja saadud tulemuseks, et tõenäosus vaktsiinist raskeid kahjusid saada on tunduvalt väiksem, kui tõenäosus, et koroona vastu võitlemata sinu elu halvemaks muutub ( seda siis kas läbi ise haigeks jäämise või läbi majandusliku surutise, meditsiiniteenuste viletsama kättesaadavuse jne). Kuniks sina ise neid arvutusi teha ei oska, tasub pigem usaldada neid, kes on väga palju aastaid õppinud ja end üles töötanud, justnimelt selleks, et nad oskaksid taolisi arvutusi teha.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ju siis ei ole ikka soov vaktsineerida. Ema ei luba on lihtsalt mugav vabandus, kui sõbrad uurivad, miks vaktsineerimata oled.

Jäägu sulle sinu arvamus. Mina saan küll aru, et värskelt täisealiseks saanud tütar, kes elab vanemate kodus ning sõltub neist rahaliselt ja kindlasti veel ka vaimselt, ei soovi emaga, kes on veendunud vaktsiinivastane, selles valdkonnas tülli minna. Mina ka ei sooviks.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaidled faktile vastu ikka aia august jaurates. Su küsimusele vastates aga – kui nt 10 a pärast on mRna-ravi kõiksugu võimalikud tõrked ja komplikatsioonid avaldunud ning välja selgitatud ja asi osutub toimivaks ning mul peaks seda vaja olema, siis ikka usaldaksin.

Kas ma saan õigesti aru, et kui lapsi soovitaks vaktsineerida muu vaktsiiniga, mis ei põhine mRNA tehnoloogial, siis poleks sul selle vastu midagi ja laseksid nad hurraaga vaktsineerida?

Mis aga mRNA-d puudutab – no ei selgu need asjad 10 aastaga. See ju alles esimene mRNA vaktsiin, sa ei saa teada selle ajaga, millised tõrked ja probleemid tekivad tehnoloogiast ja millised konkreetsest valgust ehk viirusest. Lisaks ei või sa enne “praeguste katsejäneste” elukaare lõppu olla kindel, et 20-selt süstitud vaktsiin kuskil 80-selt mõnda komplikatsioonid ei anna. Või 60-selt. Alles nii saad sa olla kindel, et tead kõiki mõjusid. Seega pead ca 60 aastat ootama, et kindlustunne kätte saada.

Said õigesti aru jah, minu peamine tõrge on just mRna vaktsiinide suhtes. Muu osas – okok, ma tõesti vastasin su palvele esitada üks fakt, mida laialt naeruvääristatakse, pikema diskussiooni vastu ei ole huvi. (Ja jälle ka käesolev illustreerib seda, kuidas just vaktsiinifanatid on need, kes kohe ei suuda leppida sellega, et kõik ei ole nendega sama meelt, ikka vaja nõrkemiseni üritada veenda ja vaielda).

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja jälle ka käesolev illustreerib seda, kuidas just vaktsiinifanatid on need, kes kohe ei suuda leppida sellega, et kõik ei ole nendega sama meelt, ikka vaja nõrkemiseni üritada veenda ja vaielda

Ma ei ole mingi vaktsiinifanatt. Äärmisel juhul olen terve mõistuse fanatt ning mind jah, tõesti, huvitaks aru saada, mispidi töötavad need ajud, mis vaktsineerimises suuri ohte näevad – suuremaid, kui haigus ise, mille vastu vaktsineeritakse. Ma ei veena sind milleski, pigem sooviksin, et sina suudaks mind veenda, et teil ikka tõesti on mingeid tõsiseid põhjusi vaktsiine karta – paraku siiani pole sellist fakti kuulda olnud.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja jälle ka käesolev illustreerib seda, kuidas just vaktsiinifanatid on need, kes kohe ei suuda leppida sellega, et kõik ei ole nendega sama meelt, ikka vaja nõrkemiseni üritada veenda ja vaielda

Ma ei ole mingi vaktsiinifanatt. Äärmisel juhul olen terve mõistuse fanatt ning mind jah, tõesti, huvitaks aru saada, mispidi töötavad need ajud, mis vaktsineerimises suuri ohte näevad – suuremaid, kui haigus ise, mille vastu vaktsineeritakse. Ma ei veena sind milleski, pigem sooviksin, et sina suudaks mind veenda, et teil ikka tõesti on mingeid tõsiseid põhjusi vaktsiine karta – paraku siiani pole sellist fakti kuulda olnud.

Lepi parem sellega, et inimesed on erinevad ja see, et keegi sinust erinevalt mõtleb, ei tee teda automaatselt rumalaks. Vaktsineerimise osas on iga inimene langetanud ise otsuse (loodetavasti laskmata end kummaltki poolelt jõuga survestada) plusse-miinuseid kalkuleerides ja ilmselgelt põhjustel, mis tema jaoks olulised on.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, mis nipiga taanlased oma kriitilise massi vaktsineeritud said… nii tore oleks, kui piiranguid saaks aina lõdvendada, mitte juurde kruttida. Kahjuks eestlane ei usu jumalat, kuradit ega teadist, see-eest mõtleb aina oma peaga ja ammutab infi pseuodokanalitest, sest seal nii lihtsalt ja loogiliselt seletatud, miks vaktsiin on paha-paha ja jumalteab mis teeb.
Samas alko tarbimine Euroopa tippude hulgas, elanikkond rasvub, terviseprobleemid vähesest liikumisest-toitumisvalikutest (just selles vanusegrupis, millest teema alguse sai). Aga see VAKTSIIN….

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lepi parem sellega, et inimesed on erinevad ja see, et keegi sinust erinevalt mõtleb, ei tee teda automaatselt rumalaks. Vaktsineerimise osas on iga inimene langetanud ise otsuse (loodetavasti laskmata end kummaltki poolelt jõuga survestada) plusse-miinuseid kalkuleerides ja ilmselgelt põhjustel, mis tema jaoks olulised on.

Jah, nõus, aga ma küsingi neid põhjusi. Kuniks põhjuseks on ainult, et “ma ei osale ravimikatsetustel”, seni see pole mingi põhjus ning, sorri, aga mul on piisavalt põhjust seda inimest rumalaks pidada.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, nõus, aga ma küsingi neid põhjusi. Kuniks põhjuseks on ainult, et “ma ei osale ravimikatsetustel”, seni see pole mingi põhjus ning, sorri, aga mul on piisavalt põhjust seda inimest rumalaks pidada.

Algselt küsisid sa minult mõnd vaktsineerimisega seotud fakti, mida naeruvääristatakse. Mu vastusegs sa vist päris nõus ei olnud, demagoogitsesid pikalt-laialt ja nüüd, kui ma tõesti ei taha ega viitsi rääkida siin foorumis võõrale inimesele kõike lahti, miks ma ei soovi koroona vastu vaktsineerida (sest no ega sa minu mis tahes vastuse peale oma joru ju ei lõpetaks), siis võtad endale õiguse pidada mind, endale võõrast inimest, rumalaks. Mul lihtsalt puudub vajadus sulle midagi tõestada ja seletada ning ausalt öeldes tundub imelik sinu ettekujutus, nagu ma võlgneksin sulle mingeid seletusi. Vabandust, aga pigem sina ei jäta endast väga arukat muljet.

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul lihtsalt puudub vajadus sulle midagi tõestada ja seletada ning ausalt öeldes tundub imelik sinu ettekujutus, nagu ma võlgneksin sulle mingeid seletusi.

Ei, sul ei puudu :D, muidu sa ju ei vastaks mulle. Aga olgu peale, peame siis mõlemad teist natuke rumalaks, miks mitte.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul lihtsalt puudub vajadus sulle midagi tõestada ja seletada ning ausalt öeldes tundub imelik sinu ettekujutus, nagu ma võlgneksin sulle mingeid seletusi.

Ei, sul ei puudu :D, muidu sa ju ei vastaks mulle. Aga olgu peale, peame siis mõlemad teist natuke rumalaks, miks mitte.

Diil 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, kuidas 19.sajandil inimesed ei osanud mõelda, et nad osalevad inimkatsetustes, kui neid vaktsineeriti katku, koolera, leetrite jt haiguste vastu? Ometi tol ajal oli tõepoolest tegemist väga algusjärgus vaktsiinidega. Ilmselt 19.saj inimesed ei osanud üldse oma peaga mõelda, olid ajupestud lambakari, vaktsineerimisfanaatikud. Tol ajal suri ka inimesi igasugustesse haigustesse palju rohkem, kui tänapäeval. Ilmselt oli seal paljuski ka vaktsineerimise kõrvalnähtudega tegemist, aga ega seda ju keegi ei uurinud.

(iroonia)

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sest elu on liiga hea. Meil on soe tuba, toitu lademes, autod, elektroonika jne.

Kui midagi juhtub, tuleb kiirabi ja arstid kasutavad imevidinaid, et sind elus hoida.

Ja ega polegi väga hulle nakkushaigusi, tänu neile lammastele, kes on end kas sajand tagasi või nüüd vaktsineerinud. Hea on kasutada ühiskonna teenuseid, ise midagi vastu pakkumata.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, kuidas 19.sajandil inimesed ei osanud mõelda, et nad osalevad inimkatsetustes, kui neid vaktsineeriti katku, koolera, leetrite jt haiguste vastu? Ometi tol ajal oli tõepoolest tegemist väga algusjärgus vaktsiinidega. Ilmselt 19.saj inimesed ei osanud üldse oma peaga mõelda, olid ajupestud lambakari, vaktsineerimisfanaatikud. Tol ajal suri ka inimesi igasugustesse haigustesse palju rohkem, kui tänapäeval. Ilmselt oli seal paljuski ka vaktsineerimise kõrvalnähtudega tegemist, aga ega seda ju keegi ei uurinud.

(iroonia)

Oh andke abi, see vaktsiinifanattide must-valge maailmapilt… Reaalselt panete samale pulgale katku, leetrid ja koroona, mille puhul näiteks minu vanusegrupil on nakatumise korral haiglasse sattumise tõenäosus alla 5% ja surma oma veel kordades väiksem, ning hurjutate, et ma sel puhul vaktsiine katsetama ei torma. Tõesti, nagu eelkirjutaja ütles, elu on liiga hea, ja siis haaratakse õhinal kinni igast lapsikust võimalusest tänapäeva kangelast mängida.

+5
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

(iroonia)

Oh andke abi, see vaktsiinifanattide must-valge maailmapilt… Reaalselt panete samale pulgale katku, leetrid ja koroona, mille puhul näiteks minu vanusegrupil on nakatumise korral haiglasse sattumise tõenäosus alla 5% ja surma oma veel kordades väiksem, ning hurjutate, et ma sel puhul vaktsiine katsetama ei torma. Tõesti, nagu eelkirjutaja ütles, elu on liiga hea, ja siis haaratakse õhinal kinni igast lapsikust võimalusest tänapäeva kangelast mängida.

Anna ise abi! Sina ei satu ehk tõesti aga naabrist taadu (kellegi vanaisa) sureb sinu edasikantud haigusesse maha. Antud juhul on meie kõigi tervis meie kõigi vastutus, mitte muudkui minaminaminamina. Minu peres on riskigrupis minu vanemad, minu kaasuvate haigustega õde ja mehe isa. Vaktsineerin mitte enda haigestumise hirmus vaid nende kaitsmiseks (nemad on ka muidugi vaktsineeritud) – kõigi võimalike riskide maandamiseks.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole laste haigus? Koolides on see massiliselt levimas! Üle-eelmisel nädalal saadeti minu lapse 6. klass eneseisolatsiooni, kuna kaks positiivset juhtumit laste seas, sama kooli 4. klass tuli sel hetkel eneseisolatsioonist välja ühe juhtumi tõttu (haigestus 11-aastane); Keeni ja teised Võrumaa otsa koolid on uudistest juba läbi käinud, Otepää Gümnaasiumis (1-12. klassid) on pm. iga kümnes haigestunud jne. Seega vastuseks teemaalgatusele – lapsed haigestuvad ja haigestuvad väga raskelt, samuti on nende seas nn. long-Covid rohkem levinud. Ma ei hakka sisse tooma vaktsineerimisteemat, sest esmalt on vaja teemaalgatajal ja ta mõttekaaslastel aru saada, et lapsed on ohus, tegemist ei ole suvalise nohu-köhaga! Probleemi tunnistamine võimaldab vast edasi liikuda lahenduste suunas.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

(iroonia)

Anna ise abi! Sina ei satu ehk tõesti aga naabrist taadu (kellegi vanaisa) sureb sinu edasikantud haigusesse maha. Antud juhul on meie kõigi tervis meie kõigi vastutus, mitte muudkui minaminaminamina. Minu peres on riskigrupis minu vanemad, minu kaasuvate haigustega õde ja mehe isa. Vaktsineerin mitte enda haigestumise hirmus vaid nende kaitsmiseks (nemad on ka muidugi vaktsineeritud) – kõigi võimalike riskide maandamiseks.

[/quote]
Kas sa saad ikka aru, et riskigrupi inimestel on palju ohutum, kui mittevaktsineeritud haigusnähtudega inimene hoidub nendega kontaktidest selle asemel, kui vaktsineeritud ja seetõttu sümptomiteta nakatunu neile rõõmsalt külla läheb? Vaevalt et sa iga kord kiirtesti teed, enne kui nendega kokku puutuda. Ja pole mõtet seletada, et vaktsineeritud nakatunuid on kaduvväike protsent, juba ametliku statistika järgi on neid nakatunutest veerand, ja võib vaid oletada, et kui kõik asümptomaatilised sinna juurde panna, siis ei olegi erilist vahet. Ainult et kuna vaktsineeritud ei pruugi millegi järgi aru saanud, et nad nakatunud on, siis just nemad ongi need, kes neile naabri taadudele nakkuse suurema tõenäosusega koju tassivad.

+5
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 151 )

Esileht Koroonaviirus COVID-19 Äkki nüüd aitab laste vaktsineerimisest?