RE: Alaealine ja alkohol
Enamasti ei saadetagi trahviteateid koju postiga vaid neile tuleb jaoskonda ise järgi tulla. Antud juhul ilmselt saadeti trahv koju, kuna elukoht Tartust üsna kaugel.
Miks ei trahvita sõpru, kes alkoholi ostavad? Tõsieluline dialoog politseiniku ja täisealiste sõpradega alkoholi tarvitanud alaealise vahel.
P: Kust Te alkoholi saite?
A: Andsin mingile mehele raha ja palusin osta?
P: Teil on ju täisealised sõbrad. Ärge valetage, nemad ostsid Teile selle pudeli ju?
A: Ei ostnud. Tegelikult ka, ma andsin raha mingile mehele, tema ostis. Sõpradega sain ma alles hiljem kokku.
Ja nii saabki trahvi ainult alkoholi tarvitanud alaealine, mitte temale alkoholi ostnud sõbrad. Sest nende sõprade vastu tõendeid kuskilt võtta ei ole. Ja kui nende sõprade käest küsida, et kust laps alkoholi sai kõlab üsna üksmeelne vastus, et oli joobes juba enne nendega kohtumist.
Kuidas jõudis täituri kiri õigele aadressile ja miks on ikkagi võimalik, et helistati kolmandale isikule?
Protokollis seadusliku esindaja andmed täidetakse alati lapsevanema andmed või siis kui on lapsele määratud seaduslik esindaja, kes ei ole lapsevanem, siis tema andmed. Hiljem küsitakse kellele teatada ja siis võibki tulla see jutt, et ema-isa Soomes tööl, helistage vanaemale. Või ka lihtne variant, et ema-isa elavad nt Jõhvis, olen Tartus vanaema/tädi/onu/vms sugulase juures. Antud juhul kui kohtutäitur saatis Teile protokolli koopia siis vaadake kas seal on kuskil märge lapsevanemale teatamise kohta?