Esileht Ajaviite- ja muud jutud Alkohol veres – kaua?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Alkohol veres – kaua?

Postitas:
Kägu

Käisin eile peol, jõin õhtu peale pudeli 12,5-promillist veini. Ca kella 1 ajal öösel pidu lõppes, seega ajavahemikus 19-1.
Kaua alkohol veres püsib? Vaja oleks autoga sõitma minna. Kas kell 14 oleks juba ok? Pole kuskil apteeki ka et osta testi.

Veebikalkulaatorite järgi (mis arvestavad kogust ja mu kaalu) kestab joove ikka päris kaua. Kaalun 65 kg. Nii ongi?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Miks sa alkomeetrit ei osta?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Selleks et alkomeetrit osta, peaksin autoga sõitma. Ma ei ole linnas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keskmiselt põleb 1promill kuni 10 tundi. Sõltub kòik su enda ainevahetuse kiirusest. Nt kollatõbe põdenutel kipub asi kauem aega võtma. Kaasa saad aidata juues kohvi ja seejärel lihtsalt ohtralt vett.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

vaata alkotesti kliinik.ee mina kasutan seda, kui on kahtlus.
https://www.kliinik.ee/testid/alkoholitest

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja vein pole kindlasti 12,5 promilli :-), vaid kraadi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan selle kliinik.ee lingi eest. See arvestab alkoholi tarbimise algust. Teistel kalkulaatoritel oli lihtsalt tarbitud kogus ja möödunud aeg, justkui kogu pudeli oleks korraga sisse kallanud x kellaajal, mistõttu näitab korralikku joovet ka 13 h pärast viimast lonksu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ka maakas, alkomeetri ostsin netist (1a.ee).
Valearvamus, et seda läheb vaid joodukutel vaja. Vastupidi – neid nende promillid ei huvita. Küll aga inimesed, kes harva klaasi tõstavad, on agaramad ja ennast kontrollima. Meil puhuvad vahel ka tuttavad, kui vaja.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma arvan, et selleks ajaks, kui netist tellitud alkomeeter kohale jõuab – on teemaalgataja juba kaine.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Usun mind, kui sa ostad e-poest alkomeetri, siis ei küsi keegi, kas sul auto on. http://pood.alkomeeter.com

Kui mul on täna kl 14 vaja sõita siis ma ju ei saa kuidagi seda alkomeetrit enne kätte… kui, siis ainult juhul kui sõidan linna seda ostma.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

1 pudeli veini peale arvestan mina 36 tundi. Suurem osa peab mind lollakaks, aga noh, ise tead kas tahad järgmine päev olla uudistes “jääknähtudega”.
Ehk järgmine päev rooli ei lähe, alles ülejärgmisr päeva hommikul.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

olen ka selline, kes peale pidu autoga ei sõida. Lihtne reegel, kui vaja järgmine päev sõita – siis piirdun paari dringiga peo alguses ja rohkem ei võta. Kui aga tean, et pidu pikem ja napsi rohkem – siis käin järgmine päev jala. Need jääknähud on väga reeturlikud, võid küll tunda ennast hästi ja arvata, et on OK – aga kurat seda teab.
Alkomeetri järgi on vajadus vast 1x aastas olnud, kui on kahtlused – seega suht mõttetu ost minu jaoks, samuti vajab see taatlemist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin eile peol, jõin õhtu peale pudeli 12,5-promillist veini. Ca kella 1 ajal öösel pidu lõppes, seega ajavahemikus 19-1.
Kaua alkohol veres püsib? Vaja oleks autoga sõitma minna. Kas kell 14 oleks juba ok? Pole kuskil apteeki ka et osta testi.

Veebikalkulaatorite järgi (mis arvestavad kogust ja mu kaalu) kestab joove ikka päris kaua. Kaalun 65 kg. Nii ongi?

Jah, nii ongi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

alkoholi ei saa verest välja vee ega kohvi joomisega, samuti mitte sauna ega spordiga, kuna alkoholi põletab maks 95%, 5% on siis võimalik higistamise, uriini jms. – seega on oluline just aeg. Vett võid jutta vaid pohmaka peletamiseks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma usun, et selleks ajaks on sul küll 0. Endal selline (mittekorratav) kogemus, et õhtul jõin 400ml gini (puhast, toonikuga) ja kell 10 puhusin politseile 0. Ei mõelnud üldse tol hetkel, et ei peaks sõitma. Alles puhumine tõi mõistuse koju ja paar päeva enne sõitu ei tarbi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olin kord samas olukorras – siis sõitsin meie kohaliku politsei ette ja palusin enda joovet mõõta, kuna edasi oli veel 60 kilti sõita. Kaine olin, ausalt öelda ei tea, kas oleks karistatud kohale sõitmise eest, kui oleks midagi näidanud. Igatahes politsei suhutus asja ülinormaalselt, mine sa tea, vast oleks ka koju tulnud, oleks väga palunud. Aga edasiseks varu paar ühekordset alkotesti, meil on neid lausa toidupoes ja minu meelest need taatlemist ei vaja, aga viimase hädaga saab ikka ära kontrollida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selles asjas ei saa anda kõikidel töötavat vastust. Isegi konkreetse isiku korral sõltub alkoholijoove nii paljudest asjoludest – üldine tervislik seisund, kas ja mida on söödud jms. Olen läbi elanud olukorra, kus õhtul joodud vein muutus hommikul kell kümme 0,2 promilliks politseibussis. Karistada küll sellise piiripealse olukorraga ei saanud, kuid edaspidi olen kordi ettevaatlikum.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

OLi juubel jõin 18.00-06.00ni oma 3 sampust ära. Kaine olin samal päeval 18.00 . See 1 promill 10h on vale.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

5kg kergemana, 3.5h peale 300ml veini joomist, puhusin nulli

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt pokaali ikka, pärast 3 pudeli joomist oleks 3 päeva pohmellis.

Ühe ööpäevaga taastub ilusasti sellest 3-st ära.

0
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Alkohol veres – kaua?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.