Esileht Ilu ja tervis Alkoholi järemõjud

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Teema: Alkoholi järemõjud

Postitas:
Kägu

Kuidas leevendate endal alkoholi järelmõjusid (nö pohmelli)? Ma ei ole mingi eriline suur alkoholitarbija – kuus 1-2 korda mõned veinipokaalid külas/üritusel olles või väljas õhtusöögil. Kuid mida vanemaks saan (olen 50. ringis), seda raskem on isegi 2-3 veinipokaali järgmisel hommikul üle elada. Järgmine päev on tunne selline nagu oleks noorena terve eelmise õhtu pidu pannud. Sellest mõnest pokaalist veinist kord kuus loobuda ei tahaks, pigem tahaks leida moodust, kuidas järgmine päev kergem olla oleks.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vähemalt 2 tundi peab jääma mul  vahet peale paari pokaali ja magama minemise vahele. Nii et magama minnes oleks täiesti kaine. Või tunne oleks, et olen täiesti kaine.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen samaealine. Järgmisel päeval on hull pidutsemise tunne siis, kui need veinipokaalid on joodud liiga hilisel kellaajal, st alkoholi joomise ja magamaminemise vahele ei ole jäänud piisavalt pikka aega. Kui jutt on tõesti vaid max 3 pokaalist, siis peaksin lõpetama joomise hiljemalt kell 21 ja sealt alates ainult (mineraal)vett. hea oleks ka mingi kerge amps veel enne und võtta, a la näkileib suitsuvorstiga. Magama sel juhul umbes kella 00-01 paiku.

Kui oled kauem väljas, siis see nipp ei aita, sest siis hakkab lisaks mängima ka see, et oled liiga kaua ärkvel. Jood näiteks keskööni oma paari pokaali, magama lähed kell 3 öösel – siis on ikka sama seis nagu oleks end eelmisel päeval täiesti purju joonud.

Kui sul kolmest pokaalist on halb, siis joo kaks. Kui kahest on halb, siis joo üks. Pead ära tabama selle piiri, millest üle sul halb hakkab. Mina võin juua kaks pokaali nii et mingit tunnet sisse ei jää. Kolmega võib olla veidike hõre, 4-5 on juba kindel laks, et järgmisel päeval on kerge pohmell. Õllega on mul kaks õlut see piir, mida ei tunneta, 3 on veel enamvähem okei, aga 4-5 siis on kindlasti halb olla.

Õnneks mul vanemas eas enam ei lähe “hammas verele” ja ma saan rahulikult oma kahe veini või kahe õllega piirduda. Võib lihtsalt alkovaba siidri või õlle võtta, kui on pikem istumine ja vett ei taha juua. Alkovabad siidrid on täitsa ok.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Joo muud alkoholi, kui vein.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Söö enne, tarbimise ajal ja peale joomist. Joo vett, et tasakaalustada kaotatud vedeliku kogust.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

2 pokaali veini ei tekita vedelikukadu. Kui need just liitrised pokaalid ei ole.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas see on punane vein? Kui ei, siis on üsna hämmastav, et selline väike kogus nii suure pohmaka tekitab. Ma pigem ka arvaks, et äkki on asi hoopis hilises magamaminekus. Ma võin täitsa kaine olla, aga kui mingi 3 magama lähen, siis olen järgmisel päeval täitsa kapsas. Ega muud polegi, kui valida, et kas jood vähem või kannatad selle pohmelli ära. Vee joomine muidugi aitab ka mingil määral.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

2 pokaali veini ei tekita vedelikukadu. Kui need just liitrised pokaalid ei ole.

Äh, paljud joovad veini vee asemel toidu kõrvale, alkohol aga on diureetikum. Paljud inimesed joovad vett vähem kui peaks ja paljud jälle rohkem, veepudel kõikjal kaasas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kõvasti vett veini vahele. kui pole kindel, kui palju seda vett läks õhtu käigus, siis juua kõvasti vett peale. kasvõi enne voodisse kukkumist pool liitrit sisse ajada. käid küll seetõttu öösel korra vetsus, a ei ole mingit pohmakat.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja vein pigem kuiv või poolkuiv, mida magusam seda kehvem olla. Ise olengi poolkuiva ja kuiva peale üle läinud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuid kas keegi neist midagi on proovinud? Toimivad ka?

Sumu ja Pohmu

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kõvasti vett veini vahele. kui pole kindel, kui palju seda vett läks õhtu käigus, siis juua kõvasti vett peale. kasvõi enne voodisse kukkumist pool liitrit sisse ajada. käid küll seetõttu öösel korra vetsus, a ei ole mingit pohmakat.

Sellest “kõvasti vett” pärast käid öösel oma 3x vetsus, kui mitte rohkem ja hommikul oled ikka täielik zombi.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul aitab see, kui pärast joomist söön korralikult. Just midagi rasvast, magusat või muud ebatervislikku. Ja alles siis lähen magama. Ja kindlasti mulliga vesi voodi servale. Isegi läbi une lonksan vahel. Pissile ei aja, sest alkohol viib vee kehast välja. Ja sissejoodud vesi asendab kehast väljunud vedeliku.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuid kas keegi neist midagi on proovinud? Toimivad ka?

Sumu ja Pohmu

Koostisi vaadates ei näe põhjust, miks need peaksid toimima.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas leevendate endal alkoholi järelmõjusid (nö pohmelli)? Ma ei ole mingi eriline suur alkoholitarbija – kuus 1-2 korda mõned veinipokaalid külas/üritusel olles või väljas õhtusöögil. Kuid mida vanemaks saan (olen 50. ringis), seda raskem on isegi 2-3 veinipokaali järgmisel hommikul üle elada. Järgmine päev on tunne selline nagu oleks noorena terve eelmise õhtu pidu pannud. Sellest mõnest pokaalist veinist kord kuus loobuda ei tahaks, pigem tahaks leida moodust, kuidas järgmine päev kergem olla oleks.

Joo siis küla peal olles vähemalt veini ja mineraalvee segu 50/50, kui sa mingil imelikul kombel lausa ei suuda alkost loobuda.

Mingit imenippi pole olemas – kui pohmakas sul tuleb vaid paarist klaasist veinist, siis nii on ka edaspidi ja veega segamini või vett veinile vahele joomine kõigest leevendab su järgmise päeva “rõõme”. Kui ei suuda loobuda, siis tuleb kannada oma otsuse tagajärjel.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pissile ei aja, sest alkohol viib vee kehast välja. Ja sissejoodud vesi asendab kehast väljunud vedeliku.

Kuidas ta selle vee siis välja viib, kui pissile ei aja 😀 Pigem vajab organism lihtsalt vett rohkem, et alkoholimürgistusega toime tulla. Ja kunagi tuleb see liigne vesi ikka välja, aga ilmselt mitte kohe öösel, vaid järgmisel päeval.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul aitab see, kui pärast joomist söön korralikult. Just midagi rasvast, magusat või muud ebatervislikku. Ja alles siis lähen magama. Ja kindlasti mulliga vesi voodi servale. Isegi läbi une lonksan vahel. Pissile ei aja, sest alkohol viib vee kehast välja. Ja sissejoodud vesi asendab kehast väljunud vedeliku.

Kuidas süsihappegaas toksiinide neutraliseermisele kaasa aitab? Mõtled ehk mineraalvett, mis aitab elektrolüüditaseme taastamist?

Diureetikum tähendab, et just käiakse rohkem pissil või higistatakse, sest see ongi see “vee väljutamine”.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pissile ei aja, sest alkohol viib vee kehast välja. Ja sissejoodud vesi asendab kehast väljunud vedeliku.

Kuidas ta selle vee siis välja viib, kui pissile ei aja 😀 Pigem vajab organism lihtsalt vett rohkem, et alkoholimürgistusega toime tulla. Ja kunagi tuleb see liigne vesi ikka välja, aga ilmselt mitte kohe öösel, vaid järgmisel päeval.

Jah, ega ma mõelnudki, et see sissejoodud vedelik igavesti sisse jääb. Pigem tahtsin öelda, et ma ei ole märganud, et ma sel ööl pissil käiks, kui olen alkoholi tarbinud ja ohtralt vett joonud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas süsihappegaas toksiinide neutraliseermisele kaasa aitab? Mõtled ehk mineraalvett, mis aitab elektrolüüditaseme taastamist?

Diureetikum tähendab, et just käiakse rohkem pissil või higistatakse, sest see ongi see “vee väljutamine”.

Ma ei tea, kuidas kaasa aitab, aga mulle meeldib just Värska mulliga mineraalvett juua.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, kuidas kaasa aitab, aga mulle meeldib just Värska mulliga mineraalvett juua.

Mulle teeb ka mulliga vesi head, lööb nagu pea klaariks. Seletada ei oska ja kui olen mõne teise inimesega samal teemal arutlenud, siis kõigil küll nii ei ole – eelistatakse just ilma gaasita vett peojärgselt. Tahaks teada küll, miks osade jaoks siis gaas hea on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Ma ei tea, kuidas kaasa aitab, aga mulle meeldib just Värska mulliga mineraalvett juua.

Mulle teeb ka mulliga vesi head, lööb nagu pea klaariks. Seletada ei oska ja kui olen mõne teise inimesega samal teemal arutlenud, siis kõigil küll nii ei ole – eelistatakse just ilma gaasita vett peojärgselt. Tahaks teada küll, miks osade jaoks siis gaas hea on.

Gaas ei olegi. Mineraalid on. Vytatutases on suurem kogus.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Ma ei tea, kuidas kaasa aitab, aga mulle meeldib just Värska mulliga mineraalvett juua.

Mulle isiklikult meeldib just see gaasi moment mineraalvee juures. Tundub, et gaasiga läheb vesi n-ö kiiremini ringlusesse organismis ja täidab janu kiiremini kui gaasita vesi.

Gaasiga alkohol vist hakkab ka kiiremini pähe kui ilma gaasita.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Kirjutasin, et mulle teeb just gaasiga vesi head. Mineraalid on omaette teema.

Tundub, et gaasiga läheb vesi n-ö kiiremini ringlusesse organismis ja täidab janu kiiremini kui gaasita vesi. Gaasiga alkohol vist hakkab ka kiiremini pähe kui ilma gaasita.

See võib olla küll.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ka vanuse poolest alla 50-ne ja alkole võtan alati kõvasti vett vahele. Ja üritan nii, et viimase joogi ja magamamineku vahele jääb piisavalt aega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Kirjutasin, et mulle teeb just gaasiga vesi head. Mineraalid on omaette teema.

Tundub, et gaasiga läheb vesi n-ö kiiremini ringlusesse organismis ja täidab janu kiiremini kui gaasita vesi. Gaasiga alkohol vist hakkab ka kiiremini pähe kui ilma gaasita.

See võib olla küll.

Ei, gaasiga vesi ei tee sulle midagi ekstra head, kui vaid täidab su soolikad gaasiga, ehk tekitab veelgi enam pundumist. Ning ei,vesi ei lähe kiiremini organismis ringlusesse, mis lollus see veel on. Aga kuna gaas on veidi happeline, võid sa tunda keelel kerget värskustunnet, muud midagi.

Ning ei, gaasiga alko ei hakka kiiremini pähe, see sõltub ikka kui kiirelt ja kanget alkot juuakse.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, gaasiga vesi ei tee sulle midagi ekstra head, kui vaid täidab su soolikad gaasiga, ehk tekitab veelgi enam pundumist. Ning ei,vesi ei lähe kiiremini organismis ringlusesse, mis lollus see veel on. Aga kuna gaas on veidi happeline, võid sa tunda keelel kerget värskustunnet, muud midagi. Ning ei, gaasiga alko ei hakka kiiremini pähe, see sõltub ikka kui kiirelt ja kanget alkot juuakse.

“Ole ettevaatlik gaseeritud jookidega. Gaseeritud valmiskokteilid mõjuvad kiiremini, sest neis sisalduv süsinikdioksiid kiirendab alkoholi imendumist verre. ”

https://tai.ee/sites/default/files/2021-03/13021825831_Mida_peab_teadma_alkoholist_est.pdf

“Lahja, rohke vedelikuga rikastatud alkohol imendub organismi kiiresti, gaseeritud joogid veelgi rutem.”

https://www.postimees.ee/1555735/ara-tee-soogi-ja-joogiga-oma-tervisele-liiga

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nonii, sai nüüd testitud seda Sumut https://sumusupplements.com/ ja see töötas! Olin küll väga-väga skeptiline (no lihtsalt mingid niisama ravimtaimed ja maitseaine – mis nad ikka teha saavad…), aga asi toimis. Naljakas kohe, et eile sai veini joodud ja täna on inimese tunne :P.

Seda Pohmut ei saanud testida, kuna ei ole hetkel e-apteegis saadaval. Aga tahaks siiski selle ka ükskord huvi pärast ära proovida.

0
0
Please wait...

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Esileht Ilu ja tervis Alkoholi järemõjud