Olen samaealine. Järgmisel päeval on hull pidutsemise tunne siis, kui need veinipokaalid on joodud liiga hilisel kellaajal, st alkoholi joomise ja magamaminemise vahele ei ole jäänud piisavalt pikka aega. Kui jutt on tõesti vaid max 3 pokaalist, siis peaksin lõpetama joomise hiljemalt kell 21 ja sealt alates ainult (mineraal)vett. hea oleks ka mingi kerge amps veel enne und võtta, a la näkileib suitsuvorstiga. Magama sel juhul umbes kella 00-01 paiku.
Kui oled kauem väljas, siis see nipp ei aita, sest siis hakkab lisaks mängima ka see, et oled liiga kaua ärkvel. Jood näiteks keskööni oma paari pokaali, magama lähed kell 3 öösel – siis on ikka sama seis nagu oleks end eelmisel päeval täiesti purju joonud.
Kui sul kolmest pokaalist on halb, siis joo kaks. Kui kahest on halb, siis joo üks. Pead ära tabama selle piiri, millest üle sul halb hakkab. Mina võin juua kaks pokaali nii et mingit tunnet sisse ei jää. Kolmega võib olla veidike hõre, 4-5 on juba kindel laks, et järgmisel päeval on kerge pohmell. Õllega on mul kaks õlut see piir, mida ei tunneta, 3 on veel enamvähem okei, aga 4-5 siis on kindlasti halb olla.
Õnneks mul vanemas eas enam ei lähe “hammas verele” ja ma saan rahulikult oma kahe veini või kahe õllega piirduda. Võib lihtsalt alkovaba siidri või õlle võtta, kui on pikem istumine ja vett ei taha juua. Alkovabad siidrid on täitsa ok.