Esileht Ilu ja tervis Alkoholiprobleem

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 136 )

Teema: Alkoholiprobleem

Postitas:
Kägu

Hetkel on elu kujunenud kuidagi nii, et parim asi päeva lõpetamise juures on paar klaasi veini. Kuidagi mõnus on niimoodi õhtut lõpetada, uni tuleb hea ja päeva jooksul juba ootan seda hetke.
Kas see on algav alkoholism? Kas on keegi, kel sarnane kogemus ja kes ütleb, et just nii see allakäik algabki ja tõmba pidurit, enne kui hilja?

Päevad on vaimselt ja füüsiliselt üsna pingelised, sõpradega kohtumiseks aega eriti ei leia ja seetõttu see nii läinud ongi.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks see oleneb ikka väga inimesest. On mulgi olnud selliseid perioode, ütleme paariaastaseid, kus on igal õhtul pokaal või kaks võetud. Samas praegu ei taha mitu nädalat üldse alkoholi ja siis jälle on nii, et nädalavahetusel on ühel õhtul kellegi sünnipäev ja teisel muu sündmus ja saab ikka rohkem kui pokaal või kaks joodud.

Alkoholi tarbimise kogemust tänaseks oma 30 aastat ja pole küll ühestki otsast alkohoolik. Ei pea soovi aeg-ajalt tarbida ka suuremaks sõltuvuseks kui nt sõltuvus kohvist või šokolaadist, mis mul kohe kindlasti on.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, mina nimetaks küll algavaks alkoholismiks. Inimeste taluvus on väga erinev, mina olen selliselt peaaegu iga õhtu alkoholi tarbides eksisteerinud üle 10 aasta, kogused suurenevad, muul moel elu ei ole seganud, padujoodikuks pole saanud, aga mul on ilmselt vedanud, mõnest saab juba 5 aastaga parm mis parm. Alles selle aasta alguses teadvustasin, et mul on probleem ja asusin sellega võitlema. Ei ole kerge, ikka vahel kukun tagasi ja siis elan mõned päevad vanas rütmis, aga õnneks praegu on kogu aeg meeles, kui tore on ärgata hommikul, kui õhtul pole üldse tilkagi joonud, samuti naudin seda rahulolu endaga. Kaasuvatest tervisemuutustest ma ei räägigi, vererõhk on olnud aastaid vilets, nüüd on juba mitmeid kuid korras, enam ei mõõdagi eriti sageli. Sama lugu kehakaaluga, langeb tasapisi. Aga taastuv elurõõm on peamine positiivne tulemus.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, mina nimetaks küll algavaks alkoholismiks. Inimeste taluvus on väga erinev, mina olen selliselt peaaegu iga õhtu alkoholi tarbides eksisteerinud üle 10 aasta, kogused suurenevad, muul moel elu ei ole seganud, padujoodikuks pole saanud, aga mul on ilmselt vedanud, mõnest saab juba 5 aastaga parm mis parm. Alles selle aasta alguses teadvustasin, et mul on probleem ja asusin sellega võitlema. Ei ole kerge, ikka vahel kukun tagasi ja siis elan mõned päevad vanas rütmis, aga õnneks praegu on kogu aeg meeles, kui tore on ärgata hommikul, kui õhtul pole üldse tilkagi joonud, samuti naudin seda rahulolu endaga. Kaasuvatest tervisemuutustest ma ei räägigi, vererõhk on olnud aastaid vilets, nüüd on juba mitmeid kuid korras, enam ei mõõdagi eriti sageli. Sama lugu kehakaaluga, langeb tasapisi. Aga taastuv elurõõm on peamine positiivne tulemus.

Kehakaalu põhjuseid otsi toidust mitte paarist klaasist veinist.

+5
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks see oleneb ikka väga inimesest. On mulgi olnud selliseid perioode, ütleme paariaastaseid, kus on igal õhtul pokaal või kaks võetud. Samas praegu ei taha mitu nädalat üldse alkoholi ja siis jälle on nii, et nädalavahetusel on ühel õhtul kellegi sünnipäev ja teisel muu sündmus ja saab ikka rohkem kui pokaal või kaks joodud.

Alkoholi tarbimise kogemust tänaseks oma 30 aastat ja pole küll ühestki otsast alkohoolik. Ei pea soovi aeg-ajalt tarbida ka suuremaks sõltuvuseks kui nt sõltuvus kohvist või šokolaadist, mis mul kohe kindlasti on.

Täpselt sama siin

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa vaata järele, mis kaloreid alkohol annab. Ja kes paarist klaasist räägib? Ei joo kodus õhtul keegi paari sellist klaasi, nagu restoranis kallatakse, kus 2/3 tühjaks jääb. Pluss veel söögiisu, mida alkohol tekitab (ja millal – öösel!). Seos kehakaalu ja alkoholitarbimise vahel on väga tugevalt olemas.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas praegu ei taha mitu nädalat üldse alkoholi ja siis jälle on nii, et nädalavahetusel on ühel õhtul kellegi sünnipäev ja teisel muu sündmus ja saab ikka rohkem kui pokaal või kaks joodud.

Sa ei võrdle ju samu olukordi. Teemaalgataja joob kodus igal õhtul omaette. Sina räägid pidudest ja sellest, et õhtuti on nädalaid, kus ei joo. Temal ei ole selliseid nädalaid, selles ju iva ongi. Aru ma ei saa, miks tulevad oma kogemusi jagama inimesed, kellel on hoopis teistsugused olukorrad kui need, mille kohta teemas küsitakse? Umbes nagu keegi küsiks teemas, et kas teie bernhardiinid ka tihti end rihmast lahti tõmbavad ning siis tullakse vastama, et ei, minu taksid küll ei tõmba, pole kunagi tõmmanud.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära loo endale illusioone, see pole algav alkoholism, vaid juba alkoholism.

See ei tähenda, et sa ei funktsioneeriks või parm välja näed.

+6
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas see on algav alkoholism? Kas on keegi, kel sarnane kogemus ja kes ütleb, et just nii see allakäik algabki ja tõmba pidurit, enne kui hilja?

Jah, see on juba pigem alkoholism, kui iga päev jood alkoholi ja seda juba lausa ootad.

Nädalas soovitatakse teha vähemalt kolm järjestikust alkovaba päeva.

Mina soovitaksin teha pikem paus enne kui uuesti veinitama hakkad ja kui hakkad taas alkoholi tarbima, siis jälgida seda, et päris iga päev ei joo ja teha siiski see vähemalt kolm järjestikust karsket päeva sisse.

Kuna sa oled juba harjunud õhtul mingit alkoholi jooma, siis proovi esialgu näiteks asendada alkovaba joogiga. Alkovaba siider või vein on täiesti olemas.

Õhtul enne und ei soovita üldse alkoholi juua, sest tegelikult siis sa magad halvemini ja ei puhka nii hästi välja kui kainena. See süvendab väsimust, stressi ja masendust kui õhtuti jood. Võib küll algselt korraks lõõgastada, aga pidevalt tarbides teed endale halba.

Mul on see endal läbi tehtud, praegu küll täiskarsklane ei ole, aga igapäevaselt alkoholi ei tarbi ja ühtlasi ka vaatan kella, mis kell ma alkoholi tarbin kui kodus tekib soov midagi võtta. Kodus üksi joon vara ja lõpetan vara.  Näiteks laupäeva õhtul kell 17-20 kaks klaasi veini. Õhtuti väljas käin üsna harva.

Minul tekkis alkoholism tööga seoses, kuna mu töö sisu praktiliselt oligi vastuvõtult vastuvõtule käimine, avamised, esitlused, lansseerimised, õhtusöögid jne. Igal pool pakuti ka alkoholi ja noore inimesena ei võtnud selle asemel vett.  Pidama sain siis kui jäin lapseootele, siis oli reaalne põhjus, miks keelduda ja lõpuks ka pärast LHP-d mitte enam samale tööle tagasi minna. Ma olin päris mitu aastat täiesti karske. praegu selline tavaline, a la jõulud, aastavahetus ja sünnipäev, siis joon alkoholi. Ja kodus mõnikord nädalavahetusel. Aga igapäevast tipsutamist enam ei ole, sellest hoidun, kuna tean, et kerge on lõksu sattuda. Mul oli varem juba see seis, et soovisin minna lõunale, et saaks võtta kannu õlut või klaasi veini sinna kõrvale, ootasin lausa seda, et saaks ometi. Õnnestav tunne oli, kui pokaali kätte sai.

Laps muutis elu, 100%. Mul vedas.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli pikalt sama olukord. 6htuti ikka klaasike veini. Mingi hetk sain ise ka aru, et vist paljuks läheb. Minu jaoks on protsess tähtis. Ilusast klaasist limpsamine. Lahendasingi asja nii, et teen omale veiniklaasi ilusa alkoholivaba joogi ja joon seda. Ajab asja ära küll. Päris vein siis nädalavahetusel.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei võrdle ju samu olukordi. Teemaalgataja joob kodus igal õhtul omaette. Sina räägid pidudest ja sellest, et õhtuti on nädalaid, kus ei joo. Temal ei ole selliseid nädalaid, selles ju iva ongi. Aru ma ei saa, miks tulevad oma kogemusi jagama inimesed, kellel on hoopis teistsugused olukorrad kui need, mille kohta teemas küsitakse? Umbes nagu keegi küsiks teemas, et kas teie bernhardiinid ka tihti end rihmast lahti tõmbavad ning siis tullakse vastama, et ei, minu taksid küll ei tõmba, pole kunagi tõmmanud.

Kuidas ta ei võrdle? Ütles ju, et jõi mitmeid aastaid iga päev, siis mitte ja siis jälle aastaid iga päev.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sel ajal, kui keha tegeleb alkost lahtisaamisega, toidukaloreid ei põletata.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga tee katse. Proovi, kas saad näiteks üks nädal olla ilma alkoholita.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa vaata järele, mis kaloreid alkohol annab. Ja kes paarist klaasist räägib? Ei joo kodus õhtul keegi paari sellist klaasi, nagu restoranis kallatakse, kus 2/3 tühjaks jääb. Pluss veel söögiisu, mida alkohol tekitab (ja millal – öösel!). Seos kehakaalu ja alkoholitarbimise vahel on väga tugevalt olemas.

Sa tee oma toidusedel korda esimest korda elus, siis tule räägi uuesti, kuidas paar klaasi veini sind paksuks teeb.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks kõik alkohoolikud on paari klaasiga alustanud, ei ole ju keegi kohe peale esimest pitsi parm.

Minust sa küll niimoodi alkohoolik, et algul jõin ainult pidudel, siis jõin ka kodus ja lõpuks oligi ainus mõte, millal saaks töölt koju ja joogi rindu. Vabal päeval nihelesin juba hommikul, et kas on juba paras aeg poodi minna. Mina jõin iga päev ja aastaid, kuigi igal hommikul, kui paha olla oli, lubasin, et enam mitte. Ja pärast lõunat lidusin jälle poe poole.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

siis tule räägi uuesti, kuidas paar klaasi veini sind paksuks teeb.

Kui sa iga päev jood klaas või paar veini, siis see võib küll paksuks teha.

Kui sa jood mõnikord klaasi või paar veini, siis sellest pole hullu midagi.

Samamoodi nagu kui sa sööks iga päev tüki või paar torti, siis see teeb paksuks, aga kui sa sööd torti mõnikord sünnipäeval, siis pole vaja selle üle pead murda. Alkohol on seejuures kraad hullem kui tort, sest alkohol IGA PÄEV kasutatuna kahjustab maksa rohkem kui tükk torti.

Siin tuleb mängu alkoholi tarvitamise sagedus, mitte enam ainult kogus. Alkoholi puhul mõjutab ka sagedus.

Aga lisaks tuleb mängu ka kellaaeg. Nii nagu pole mõistlik torti süüa enne und, ei ole mõistlik ka veini juua enne und.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

siis tule räägi uuesti, kuidas paar klaasi veini sind paksuks teeb.

Kui sa iga päev jood klaas või paar veini, siis see võib küll paksuks teha.

Kui sa jood mõnikord klaasi või paar veini, siis sellest pole hullu midagi.

Samamoodi nagu kui sa sööks iga päev tüki või paar torti, siis see teeb paksuks, aga kui sa sööd torti mõnikord sünnipäeval, siis pole vaja selle üle pead murda. Alkohol on seejuures kraad hullem kui tort, sest alkohol IGA PÄEV kasutatuna kahjustab maksa rohkem kui tükk torti.

Siin tuleb mängu alkoholi tarvitamise sagedus, mitte enam ainult kogus. Alkoholi puhul mõjutab ka sagedus.

Aga lisaks tuleb mängu ka kellaaeg. Nii nagu pole mõistlik torti süüa enne und, ei ole mõistlik ka veini juua enne und.

Kas sul on ideaalne toitumine, et tead rääkida omast kogemusest? Või targutad niisama kuuldut edasi?

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sul on ideaalne toitumine, et tead rääkida omast kogemusest?

Mul on korras alkoholitarbimine ja ma ei pea vajalikuks kaitsta ideed justkui oleks kõik väga hästi kui sa iga päev kaks klaasi veini jood. Vein annab kaloreid, see on fakt. Kui sa nende kalorite tasakaalustamiseks päeval muul ajal pigem nälgid, selleks, et veinikalor sind ei mõjutaks, siis see on probleem. Kui sa mõtled, et vein on samasugune nagu vesi, siis see on samuti probleem.

Paljud inimesed vaevavadki pead selel üle, et nad söövad ju piisavalt vähe, kuidas küll siis kaal ometigi ei lange? Arvestamata seda, mida või kui palju nad joovad.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sul on ideaalne toitumine, et tead rääkida omast kogemusest?

Mul on korras alkoholitarbimine ja ma ei pea vajalikuks kaitsta ideed justkui oleks kõik väga hästi kui sa iga päev kaks klaasi veini jood. Vein annab kaloreid, see on fakt. Kui sa nende kalorite tasakaalustamiseks päeval muul ajal pigem nälgid, selleks, et veinikalor sind ei mõjutaks, siis see on probleem. Kui sa mõtled, et vein on samasugune nagu vesi, siis see on samuti probleem.

Paljud inimesed vaevavadki pead selel üle, et nad söövad ju piisavalt vähe, kuidas küll siis kaal ometigi ei lange? Arvestamata seda, mida või kui palju nad joovad.

Mine targuta mingil teemal, millest sa midagi tead.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mine targuta mingil teemal, millest sa midagi tead.

Kas sa väidad, et alkohol ei anna kaloreid ja kui see sul on päevamenüüs, siis sa ei pea koogi kalorsusega arvestama? Juhul kui sa jälgid näiteks seda, et ei tarbiks liiga palju kaloreid?

Et söögi puhul peab rangelt paigas olema, aga vein – see on selline, et klaasike sinnatänna on tühitähi ja kohe mitte midagi ei mõjuta?

Oled ise alkohoolik?

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oled ise alkohoolik?

Pigem on ta lihtsalt natuke rumal ja jonni täis. Ajab elementaarset tagasi.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen alkohoolik. Joon juba aastakümneid igal õhtul midagi. Vahel purgi õlut, vahel 2-3 koksi, kuidas tuju on. Sellest ma purju ei jää, purjus olen umbes kord kuus, kui olen rohkem joonud. Joon igal õhtul oma kodus, peale joomist lähen otse magama. Mulle meeldib juua. No ja edasi, milles probleem on?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen alkohoolik. Joon juba aastakümneid igal õhtul midagi. Vahel purgi õlut, vahel 2-3 koksi, kuidas tuju on. Sellest ma purju ei jää, purjus olen umbes kord kuus, kui olen rohkem joonud. Joon igal õhtul oma kodus, peale joomist lähen otse magama. Mulle meeldib juua. No ja edasi, milles probleem on?

Probleemi pole, kui sul probleemi pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen alkohoolik. Joon juba aastakümneid igal õhtul midagi.  Mulle meeldib juua. No ja edasi, milles probleem on?

Seda küsi oma maksa käest, mitte meie käest.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Purk õlut ei ole alkohooliku tunnus. Alkohoolik oled siis, kui see purk õlut sul hamba verele ajab ja pead minema juurde ostma, olenemata ilmast või kellaajast. Et ei saa aru, et aitab küll, ikka on veel vaja võtta. Ja kohe väga on vaja.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa väidad, et alkohol ei anna kaloreid ja kui see sul on päevamenüüs, siis sa ei pea koogi kalorsusega arvestama? Juhul kui sa jälgid näiteks seda, et ei tarbiks liiga palju kaloreid?

Ei, ma kirjutasin, et kui toitumine on korras, siis see mingi paar klaasi veini (kas või suht iga päev) ei tee sind paksuks. Tervislik ja kasulik see loomulikult ei ole, aga see on teine teema. Puhtalt mingit kaalutõusu sellega küll ei saavuta. See on sama haige jutt nagu see, et keegi ennast puuviljadest jämmuks sööb.
Ning “korras toitumise” all ei pea ma silmas mingit aegunud kalorilugemist vaid aru saamist, mida ja kui palju sa sööd ja mida sellest saad. Seni, kuni sa seda ei tee, ei ole vaja oma sita dieedi tulemusi veiniklaasi kaela ajada, eksole.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alkohoolik oled siis, kui see purk õlut sul hamba verele ajab ja pead minema juurde ostma, olenemata ilmast või kellaajast. Et ei saa aru, et aitab küll, ikka on veel vaja võtta. Ja kohe väga on vaja.

Üsna võhiklik arusaam alkoholismist. Ei ole nii. Funktsioneeriv alkohoolik mõtleb ette ja ostab oma normi koju valmis, pole mingit juurde ostma mineku vajadust. Sina räägid parmudest.

Ei, ma kirjutasin, et kui toitumine on korras, siis see mingi paar klaasi veini (kas või suht iga päev) ei tee sind paksuks. Tervislik ja kasulik see loomulikult ei ole, aga see on teine teema. Puhtalt mingit kaalutõusu sellega küll ei saavuta. See on sama haige jutt nagu see, et keegi ennast puuviljadest jämmuks sööb.

Kordan. Alkohoolik ei piirdu igavesti “paari klaasi” veiniga. Üsna ruttu hakkab minema pudel veini päevas, kui veinitarbimisest räägime. Või 200-300 g kanget alkoholi. Või paar liitrit õlut. Ja teine asi, taas kordan – alkoholitarbimine ajab sööma, kontrollimatult sööma. Öösel kell 12 pelmeenide keetmine või nelja võileiva söömine on puhtalt alkoholitarbimise tagajärg. Mida järeldame? Oskad?

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alkohoolik oled siis, kui see purk õlut sul hamba verele ajab ja pead minema juurde ostma, olenemata ilmast või kellaajast. Et ei saa aru, et aitab küll, ikka on veel vaja võtta. Ja kohe väga on vaja.

Üsna võhiklik arusaam alkoholismist. Ei ole nii. Funktsioneeriv alkohoolik mõtleb ette ja ostab oma normi koju valmis, pole mingit juurde ostma mineku vajadust. Sina räägid parmudest.

Kordan. Alkohoolik ei piirdu igavesti “paari klaasi” veiniga. Üsna ruttu hakkab minema pudel veini päevas, kui veinitarbimisest räägime. Või 200-300 g kanget alkoholi. Või paar liitrit õlut. Ja teine asi, taas kordan – alkoholitarbimine ajab sööma, kontrollimatult sööma. Öösel kell 12 pelmeenide keetmine või nelja võileiva söömine on puhtalt alkoholitarbimise tagajärg. Mida järeldame? Oskad?

Mul on terve tutvusringkond inimesi, kes tarbivad veini igapäevaselt mõõdukalt, kultuurselt juba aastakümneid. Ei ole keegi neist mingiks “hakkab minema üha rohkem” joobariks muutunud.
Ning see “alkohol ajab kontrollimatult sööma” on ka mingi loll müüt. Nagu ka see, et “pärast trenni on hundiisu”. Kontrollimatult sööma ja öösel pelmeene (mida rämpsu!) keetma ajab sind su tasakaalust väljas ja süsivesikutel baseeruv juhuslik menüü mitte alkohol. Juba see, et sul on üldse harjumus süüa mingeid pelmeene ja võileibu, kinnitab seda.

Kordan veelkord – tee enda toidulaud korda ja sul ei teki mingit pelmeeniisu ei veiniga ega ilma. Enne seda pead aga endale selgeks tegema, mida “korras toidulaud” üldse tähendab. Selleks pöördu mõne toitumisnõustaja jutule.

+4
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa väidad, et alkohol ei anna kaloreid ja kui see sul on päevamenüüs, siis sa ei pea koogi kalorsusega arvestama?

Keegi, kes loeb oma kaalu kontrolli all hoidmiseks alkoholi ja kookide kaloreid, ei peaks kehakaalu teemadel üldse sõna võtma.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teine asi, taas kordan – alkoholitarbimine ajab sööma, kontrollimatult sööma. Öösel kell 12 pelmeenide keetmine või nelja võileiva söömine on puhtalt alkoholitarbimise tagajärg. Mida järeldame? Oskad?

Mina võtan selles teemas praegu esimest korda sõna, seega ma pole keegi eelmine kägu, kellega sa vaidled.

Minul on olnud alkoholiprobleem (olen keskealine naine), lõpetasin mõni aasta tagasi. Nii et tean, millest räägin. Inimesed on erinevad ja sa ei peaks niimoodi lahmima ja üldistama, et kuidas alkohol söögiisu või kehakaalu mõjutab. Mul oli täpselt vastupidi. Kui ma olin mõnusas suminas (mitte polnud halb olla, vaid just et kui oli hea olla),  siis neil õhtutel ma just ei sööönud üldse midagi. Läksingi selle mõnusa surinaga magama ja olin alkopäevadel pmst söömata (pisikese hommikusöögiga) ja mu kaal  langes 5 aasta jooksul kõvasti. Kordan – mul ei esinenud iiveldust ega oksendamist ega paha olekut, ma ei joonud nö üle, vaid mõnusast purjusolekust sai mul ‘kõht täis’. Kui olin kaine, tekkisid õhtul magusasöömise hood või igatsesin rasvast seapraadi, kuid mitte kunagi joomise päevadel. Mingid pelmeenid või võileivad pärast alkot – mkmm.

Kui alkoholiga lõpetasin, tulid need kilod tagasi ja olen jälle stabiilses normkaalus.

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 136 )

Esileht Ilu ja tervis Alkoholiprobleem