Kas see on algav alkoholism? Kas on keegi, kel sarnane kogemus ja kes ütleb, et just nii see allakäik algabki ja tõmba pidurit, enne kui hilja?
Jah, see on juba pigem alkoholism, kui iga päev jood alkoholi ja seda juba lausa ootad.
Nädalas soovitatakse teha vähemalt kolm järjestikust alkovaba päeva.
Mina soovitaksin teha pikem paus enne kui uuesti veinitama hakkad ja kui hakkad taas alkoholi tarbima, siis jälgida seda, et päris iga päev ei joo ja teha siiski see vähemalt kolm järjestikust karsket päeva sisse.
Kuna sa oled juba harjunud õhtul mingit alkoholi jooma, siis proovi esialgu näiteks asendada alkovaba joogiga. Alkovaba siider või vein on täiesti olemas.
Õhtul enne und ei soovita üldse alkoholi juua, sest tegelikult siis sa magad halvemini ja ei puhka nii hästi välja kui kainena. See süvendab väsimust, stressi ja masendust kui õhtuti jood. Võib küll algselt korraks lõõgastada, aga pidevalt tarbides teed endale halba.
Mul on see endal läbi tehtud, praegu küll täiskarsklane ei ole, aga igapäevaselt alkoholi ei tarbi ja ühtlasi ka vaatan kella, mis kell ma alkoholi tarbin kui kodus tekib soov midagi võtta. Kodus üksi joon vara ja lõpetan vara. Näiteks laupäeva õhtul kell 17-20 kaks klaasi veini. Õhtuti väljas käin üsna harva.
Minul tekkis alkoholism tööga seoses, kuna mu töö sisu praktiliselt oligi vastuvõtult vastuvõtule käimine, avamised, esitlused, lansseerimised, õhtusöögid jne. Igal pool pakuti ka alkoholi ja noore inimesena ei võtnud selle asemel vett. Pidama sain siis kui jäin lapseootele, siis oli reaalne põhjus, miks keelduda ja lõpuks ka pärast LHP-d mitte enam samale tööle tagasi minna. Ma olin päris mitu aastat täiesti karske. praegu selline tavaline, a la jõulud, aastavahetus ja sünnipäev, siis joon alkoholi. Ja kodus mõnikord nädalavahetusel. Aga igapäevast tipsutamist enam ei ole, sellest hoidun, kuna tean, et kerge on lõksu sattuda. Mul oli varem juba see seis, et soovisin minna lõunale, et saaks võtta kannu õlut või klaasi veini sinna kõrvale, ootasin lausa seda, et saaks ometi. Õnnestav tunne oli, kui pokaali kätte sai.
Laps muutis elu, 100%. Mul vedas.