Esileht Ilu ja tervis Alkoholiprobleem

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 136 )

Teema: Alkoholiprobleem

Postitas:
Kägu

Alkohoolik oled siis, kui see purk õlut sul hamba verele ajab ja pead minema juurde ostma, olenemata ilmast või kellaajast. Et ei saa aru, et aitab küll, ikka on veel vaja võtta. Ja kohe väga on vaja.

Üsna võhiklik arusaam alkoholismist. Ei ole nii. Funktsioneeriv alkohoolik mõtleb ette ja ostab oma normi koju valmis, pole mingit juurde ostma mineku vajadust. Sina räägid parmudest.

Ei, ma kirjutasin, et kui toitumine on korras, siis see mingi paar klaasi veini (kas või suht iga päev) ei tee sind paksuks. Tervislik ja kasulik see loomulikult ei ole, aga see on teine teema. Puhtalt mingit kaalutõusu sellega küll ei saavuta. See on sama haige jutt nagu see, et keegi ennast puuviljadest jämmuks sööb.

Kordan. Alkohoolik ei piirdu igavesti “paari klaasi” veiniga. Üsna ruttu hakkab minema pudel veini päevas, kui veinitarbimisest räägime. Või 200-300 g kanget alkoholi. Või paar liitrit õlut. Ja teine asi, taas kordan – alkoholitarbimine ajab sööma, kontrollimatult sööma. Öösel kell 12 pelmeenide keetmine või nelja võileiva söömine on puhtalt alkoholitarbimise tagajärg. Mida järeldame? Oskad?

Mul on terve tutvusringkond inimesi, kes tarbivad veini igapäevaselt mõõdukalt, kultuurselt juba aastakümneid. Ei ole keegi neist mingiks “hakkab minema üha rohkem” joobariks muutunud.

Ning see “alkohol ajab kontrollimatult sööma” on ka mingi loll müüt. Nagu ka see, et “pärast trenni on hundiisu”. Kontrollimatult sööma ja öösel pelmeene (mida rämpsu!) keetma ajab sind su tasakaalust väljas ja süsivesikutel baseeruv juhuslik menüü mitte alkohol. Juba see, et sul on üldse harjumus süüa mingeid pelmeene ja võileibu, kinnitab seda.

Kordan veelkord – tee enda toidulaud korda ja sul ei teki mingit pelmeeniisu ei veiniga ega ilma. Enne seda pead aga endale selgeks tegema, mida “korras toidulaud” üldse tähendab. Selleks pöördu mõne toitumisnõustaja jutule.

Ah lõpeta, näost on näha, kes aastaid igapäevaselt tarbinud on. Ja teatud käitumisprobleemid. Lihtsalt kõik on viisakad, ega ütle otse näkku.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alkohoolik oled siis, kui see purk õlut sul hamba verele ajab ja pead minema juurde ostma, olenemata ilmast või kellaajast. Et ei saa aru, et aitab küll, ikka on veel vaja võtta. Ja kohe väga on vaja.

Üsna võhiklik arusaam alkoholismist. Ei ole nii. Funktsioneeriv alkohoolik mõtleb ette ja ostab oma normi koju valmis, pole mingit juurde ostma mineku vajadust. Sina räägid parmudest.

Ei, ma kirjutasin, et kui toitumine on korras, siis see mingi paar klaasi veini (kas või suht iga päev) ei tee sind paksuks. Tervislik ja kasulik see loomulikult ei ole, aga see on teine teema. Puhtalt mingit kaalutõusu sellega küll ei saavuta. See on sama haige jutt nagu see, et keegi ennast puuviljadest jämmuks sööb.

Kordan. Alkohoolik ei piirdu igavesti “paari klaasi” veiniga. Üsna ruttu hakkab minema pudel veini päevas, kui veinitarbimisest räägime. Või 200-300 g kanget alkoholi. Või paar liitrit õlut. Ja teine asi, taas kordan – alkoholitarbimine ajab sööma, kontrollimatult sööma. Öösel kell 12 pelmeenide keetmine või nelja võileiva söömine on puhtalt alkoholitarbimise tagajärg. Mida järeldame? Oskad?

Mul on terve tutvusringkond inimesi, kes tarbivad veini igapäevaselt mõõdukalt, kultuurselt juba aastakümneid. Ei ole keegi neist mingiks “hakkab minema üha rohkem” joobariks muutunud.

Ning see “alkohol ajab kontrollimatult sööma” on ka mingi loll müüt. Nagu ka see, et “pärast trenni on hundiisu”. Kontrollimatult sööma ja öösel pelmeene (mida rämpsu!) keetma ajab sind su tasakaalust väljas ja süsivesikutel baseeruv juhuslik menüü mitte alkohol. Juba see, et sul on üldse harjumus süüa mingeid pelmeene ja võileibu, kinnitab seda.

Kordan veelkord – tee enda toidulaud korda ja sul ei teki mingit pelmeeniisu ei veiniga ega ilma. Enne seda pead aga endale selgeks tegema, mida “korras toidulaud” üldse tähendab. Selleks pöördu mõne toitumisnõustaja jutule.

Ah lõpeta, näost on näha, kes aastaid igapäevaselt tarbinud on. Ja teatud käitumisprobleemid. Lihtsalt kõik on viisakad, ega ütle otse näkku.

Jah, eriti sinusugune tubli teoreetik on kõva näo järgi diagnoosija 🙂

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sul hommikused võileivad ja magus piimakohv juba nahavahel, et võid nüüd tulla teistele söömis- ja joomisnõu jagama?

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui alkoholiga lõpetasin, tulid need kilod tagasi

Nojah, kui sa ainult jood ja ei söö, siis loomulikult võtad kaalust alla. Eks vanasti olid ka veinidieedid olemas, kus pidi jooma päevas pudeli veini ja sööma umbes kaks apelsini.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, eriti sinusugune tubli teoreetik on kõva näo järgi diagnoosija 🙂

Mis asi on tubli teoreetik? Kolleegide, kellega aastaid koos töötanud ja kelle nägu imehästi tead, igaüks lõppeks räägib, palju ta õhtuti võtab. Ikka tekib paisunud nägu ette. Pole mingit vahet, kas trumpad keskturu bussipeatuses viina või keskturu kõrval kallimas majas peeneid kalleid veine.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina joon ka juba aastaid klaasi või paar punast veini toidu kõrvale. See lõdvestab, ma ütleks et kogused ei ole suurenud. Parem oleks kui ei jooks… Aga mulle meeldib. Kas see on suurem patt kui magusa ja ràmpstoidu söömine? Vot ei teagi

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kontrollimatult sööma ja öösel pelmeene (mida rämpsu!) keetma ajab sind su tasakaalust väljas ja süsivesikutel baseeruv juhuslik menüü mitte alkohol.

Huvitav, et seesama juhuslik ning tasakaalust väljas menüü siis alkoholivabadel päevadel õhtuti sööma ei aja. Vaata kavalpead!

Minul on olnud alkoholiprobleem (olen keskealine naine), lõpetasin mõni aasta tagasi. Nii et tean, millest räägin. Inimesed on erinevad ja sa ei peaks niimoodi lahmima ja üldistama, et kuidas alkohol söögiisu või kehakaalu mõjutab.

Huvitav. Mina sinu meelest lahmin, kui räägin oma kogemust, aga kui teine kodanik väidab lambist, et alkoholil pole mingit mõju söögiisule, siis temaga sa ei vaidle, kuigi sa ise oled näide selle kohta, et ta eksib?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui alkoholiga lõpetasin, tulid need kilod tagasi

Nojah, kui sa ainult jood ja ei söö, siis loomulikult võtad kaalust alla. Eks vanasti olid ka veinidieedid olemas, kus pidi jooma päevas pudeli veini ja sööma umbes kaks apelsini.

Loomulikult. Ma ju vastasin sellele käole, kes siin väidab, et alkohol raudpolt tõstab söögiisu ja lähed öösel pelmeene keetma jne. Andsin enda täiesti vastupidise kogemuse, kuidas alkohol hoopis söögiisu pärsib.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ju vastasin sellele käole, kes siin väidab, et alkohol raudpolt tõstab söögiisu ja lähed öösel pelmeene keetma jne.

Tegelikult ei ole mina see, kes midagi siin raudpolti väidab – mina rääkisin alguses pigem oma kogemusest, mingit 100% peale üldistust tegemata. Aga siis tuli kodanik teine kägu oma raudpoltse teadmisega, et alkoholil pole söögiisule MITTE MINGIT mõju. Seega, ole kena, vaidle parem temaga. Sest midagi nii jaburat väita nii enesekindlalt ei tohi. Lisan ka lingi artiklile https://tervis.postimees.ee/6137685/miks-tekitab-alkoholitarbimine-hundiisu

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ju vastasin sellele käole, kes siin väidab, et alkohol raudpolt tõstab söögiisu ja lähed öösel pelmeene keetma jne.

Tegelikult ei ole mina see, kes midagi siin raudpolti väidab – mina rääkisin alguses pigem oma kogemusest, mingit 100% peale üldistust tegemata. Aga siis tuli kodanik teine kägu oma raudpoltse teadmisega, et alkoholil pole söögiisule MITTE MINGIT mõju. Seega, ole kena, vaidle parem temaga. Sest midagi nii jaburat väita nii enesekindlalt ei tohi. Lisan ka lingi artiklile https://tervis.postimees.ee/6137685/miks-tekitab-alkoholitarbimine-hundiisu

Sina räägid “oma kogemusest”, aga kõik teised räägivad “lambist”, eks? 🙂 Ma räägin ka oma kogemusest, kuidas vein mu isu kuidagi ei mõjuta ja kaalu ka mitte, sest mu toitumine on ideaalilähedane.
Ja ma võin oma (elu)kogemusest ka oma mütsi ära süüa, et sinu (nagu enamuse naiste) menüü on täiesti suvaline ja süsivesikute suunas raskelt kreenis ning su imelikud isud tingitud just sellest. Otsi muidugi vabandusi ja seletusi  Postimehest ja naistekatest edasi, kui tahad. Suure tõenäosusega satud vaid üha suuremasse segadusse iga kuu neid vastukäivaid jaburusi (kuidas “teadlased just avastasid, et…”) tudeerides, aga oma kehakaalu ja isudega ikka midagi peale hakata ei oska.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ma võin oma (elu)kogemusest ka oma mütsi ära süüa, et sinu (nagu enamuse naiste) menüü on täiesti suvaline ja süsivesikute suunas raskelt kreenis ning su imelikud isud tingitud just sellest.

Hakka sobivat mütsi otsima.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ma võin oma (elu)kogemusest ka oma mütsi ära süüa, et sinu (nagu enamuse naiste) menüü on täiesti suvaline ja süsivesikute suunas raskelt kreenis ning su imelikud isud tingitud just sellest.

Hakka sobivat mütsi otsima.

Juba söödud ja naudin veini ilma imelike isudeta 🙂

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

No see on ju ikka üsna kategooriline ja üldistav tekst küll, mitte isiklik kogemus. Selline patroneeriv, üleolev ja kõiketeadev. Ajab sööma ja punkt. Mida järeldame?

Kui siis keegi tuleb teistsuguse kogemusega, hakatakse selle kallal plärtsuma. Mina näiteks arvan, et enamus õhtustest alkoholitarbijatest küll kell 12 pelmeene ei keeda, selleks peab inimesel  olema ikka mingi muu eelsoodumus ja harjumus, mitte et selles joove süüdi on.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õõõõh, mida te kemplete jälle?

Mul oli ka mõned aastad tagasi, kui üksi elasin, veinitamise komme. Oli kuidagi mõnus külmadel talveõhtutel küünlavalgel muude tegemiste kõrvale paar klaasi punast veini limpsida. Tänaseks on see komme ammu kadunud.. Võta siis kinni. Mõnel on lihtsalt selline periood, samas teine liigub kiirelt kangema peale. Endale tuleb aru anda ja kui sa juba ise veitsa muretsed, siis vähemalt on teadlikkus asjast olemas.

Aga tõsi ta on, et kui tinistamisega hoolikamalt tegeleda, siis naisterahvastel hakkab näost ja kehast väga kergelt välja paistma. Jalad muutuvad peenikeseks ja nägu pundub kuidagi äratuntavalt üles.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

sest mu toitumine on ideaalilähedane.

ideaalilähedane toitumine ei sisalda alkoholi.

Alkohol ja muud joogid on toitumise osa, mitte mingi eraldiseisev asi.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sest mu toitumine on ideaalilähedane.

ideaalilähedane toitumine ei sisalda alkoholi.

Alkohol ja muud joogid on toitumise osa, mitte mingi eraldiseisev asi.

Tundub, et sul oli raskusi aru saamisega, et eelnev arutelu puudutas alkoholi mõju toiduisudele?

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga tõsi ta on, et kui tinistamisega hoolikamalt tegeleda, siis naisterahvastel hakkab näost ja kehast väga kergelt välja paistma. Jalad muutuvad peenikeseks ja nägu pundub kuidagi äratuntavalt üles.

See ei ole reegel. Mind (see 10+ aastat õhtuti napsutanu) peetakse igal pool seltskonnas ja töökaaslaste hulgas just täiskarskeks ja nokitakse selle pärast. Sest seltskonnas ma ju ei võtnud, läksin pärast koju ja võtsin omaette.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

eelnev arutelu puudutas alkoholi mõju

Jah, eelnev arutelu puudutas alkoholi mõju. Ja see mõju on selgelt olemas. Kui üks ütleb, et alkoholi joomine pani teda mitte sööma, siis see on samuti alkoholi mõju. Suuremat osa inimesi ajab alkohol rohkem sööma. On erandeid, kes siis pigem ei söö üldse. Aga mõlemal juhul on see mõju.

Kui sina väidad, et sina võid juua alkoholi ja see sulle üldse mitte kuidagi ei mõju, siis tõenäoliselt sa valetad. Samamoodi on valeväide see, justkui alkohol oleks mingi niisugune kalorivaba asi, et see kehakaalu mitte üldse ei mõjuta. Mõjutab. Kui ei mõjuta noores eas, siis vanemas eas keha muutub, hormonaalne tasakaal muutub, kui on pikaaegne alkoholi tarbija, siis ajapikku ka see hakkab tunda andma. Need muutused ei toimu üleöö, aga kui näiteks aasta aega igal õhtul muudkui enne und paar klaasi veini juua, siis aasta pärast on muutus märgatav küll. Ise enda peal ei pruugi sellest aru saada, sa näed end ise iga päev peeglist. Aga kui sul on mõni sõber, keda harva kohtad, siis see näeb vahe kohe ära.

Tee endast foto, joo aasta aega ja siis aasta pärast vaata uuesti.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

eelnev arutelu puudutas alkoholi mõju

Jah, eelnev arutelu puudutas alkoholi mõju. Ja see mõju on selgelt olemas. Kui üks ütleb, et alkoholi joomine pani teda mitte sööma, siis see on samuti alkoholi mõju. Suuremat osa inimesi ajab alkohol rohkem sööma. On erandeid, kes siis pigem ei söö üldse. Aga mõlemal juhul on see mõju.

Kui sina väidad, et sina võid juua alkoholi ja see sulle üldse mitte kuidagi ei mõju, siis tõenäoliselt sa valetad. Samamoodi on valeväide see, justkui alkohol oleks mingi niisugune kalorivaba asi, et see kehakaalu mitte üldse ei mõjuta. Mõjutab. Kui ei mõjuta noores eas, siis vanemas eas keha muutub, hormonaalne tasakaal muutub, kui on pikaaegne alkoholi tarbija, siis ajapikku ka see hakkab tunda andma. Need muutused ei toimu üleöö, aga kui näiteks aasta aega igal õhtul muudkui enne und paar klaasi veini juua, siis aasta pärast on muutus märgatav küll. Ise enda peal ei pruugi sellest aru saada, sa näed end ise iga päev peeglist. Aga kui sul on mõni sõber, keda harva kohtad, siis see näeb vahe kohe ära.

Tee endast foto, joo aasta aega ja siis aasta pärast vaata uuesti.

Kordan sulle veelkord – mine tee oma toitumine korda esimest korda elus ja siis tule rääkima, kuidas mingi veiniklaas sind jubedalt mõjutab. Mida sa teoretiseerid? Sul ei ole ju aimugi, mida sa päevas oma toiduga saad, eks?

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kordan sulle veelkord – mine tee oma toitumine korda esimest korda elus ja siis tule rääkima, kuidas mingi veiniklaas sind jubedalt mõjutab. Mida sa teoretiseerid? Sul ei ole ju aimugi, mida sa päevas oma toiduga saad, eks?

Isand toitumisteadlane, sa pole ikka veel vastanud küsimusele, et miks need isud siis ainult peale alkoholitarbimist ilmnevad, mitte aga kainel õhtul? Kuidas see klapib sinu teooriaga, et kogu toitumine on paigast ära? Ei klapigi, eks.

Ja muide, siin vastab sulle mitu inimest. Igasugused “ütlen sulle veelkord” jne võid ütlemata jätta, on mõistlikum.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui juua on, pole süüa vajagi. On minu tunne. Alkohol ei tekita üldse paremat söögiisu. Võtab selle hoopis ära. Teine küsimus on aga ajas. Kas õhtul paari klaasi joomine on hullem, kui lõunasöögi kõrvale veini joomine, nagu on lõunapoolne traditsioon. Ja minu arust on asi ka ajas. Nt peale tööd. See võib olla nii 6tundi, kui ka palju lühem aeg. Tuled koju, jood 2 klaasi ära. Aga magamise ajaks oled juba kaineks saanud. Või jood ära selle 2klaasi kuue tunni peale. See ei hakka nii pähegi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isand toitumisteadlane, sa pole ikka veel vastanud küsimusele, et miks need isud siis ainult peale alkoholitarbimist ilmnevad, mitte aga kainel õhtul? Kuidas see klapib sinu teooriaga, et kogu toitumine on paigast ära? Ei klapigi, eks.

Päris kindlasti on sul ka muudel päevadel nt magusaisu jms. Tule nüüd rääkima, et ei ole 😀

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja muide, siin vastab sulle mitu inimest. Igasugused “ütlen sulle veelkord” jne võid ütlemata jätta, on mõistlikum.

Vahet pole. Sa esindad nähtust nimega keskmine naine, kes ei saa aru, mida ta teeb. Ma ju näen teiesuguseid tööl iga päev – käpp on koguaeg kommikausis, aga lõunaks võetakse ikka mingi salatikene + pirukas. Null valku!  Sinna juurde lakkamatu hala kehakaalu teemal. Ja käpp jälle kommikaussi.

Eks õhtul siis soiuvad vainiklaasi kõrval, kuidas see isusid tekitab.

+2
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päris kindlasti on sul ka muudel päevadel nt magusaisu jms. Tule nüüd rääkima, et ei ole

Mõnikord on ja mõnikord ei ole. Kas pelmeen on magus? Minu teada mitte. Seega miks sa magusaisust räägid? Jutt on söömisest, sealhulgas söömise kontrollimisest. Alkoholi tarbides on enesekontroll madalam, juba selle arvelt süüakse alkoholi tarbides rohkem.

Sa esindad nähtust nimega keskmine naine, kes ei saa aru, mida ta teeb. Ma ju näen teiesuguseid tööl iga päev – käpp on koguaeg kommikausis, aga lõunaks võetakse ikka mingi salatikene + pirukas. Null valku!

Täiesti vale. Null kommi või pirukat päeval (ainult õhtul alkoholi mõju all võin karbi kommi ära süüa), lõunaks alati kana, kala või liha ja selle juurde salat, haruharva mõni süsivesikulisand a la kartul või pasta. Oletamine ja eeldamine on kõigi vigade ema, tead ju küll (ja nüüd sa vastad, et sa ei usu mind … las olla pealegi).

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päris kindlasti on sul ka muudel päevadel nt magusaisu jms. Tule nüüd rääkima, et ei ole

Mõnikord on ja mõnikord ei ole. Kas pelmeen on magus? Minu teada mitte. Seega miks sa magusaisust räägid? Jutt on söömisest, sealhulgas söömise kontrollimisest. Alkoholi tarbides on enesekontroll madalam, juba selle arvelt süüakse alkoholi tarbides rohkem.

Sa esindad nähtust nimega keskmine naine, kes ei saa aru, mida ta teeb. Ma ju näen teiesuguseid tööl iga päev – käpp on koguaeg kommikausis, aga lõunaks võetakse ikka mingi salatikene + pirukas. Null valku!

Täiesti vale. Null kommi või pirukat päeval (ainult õhtul alkoholi mõju all võin karbi kommi ära süüa), lõunaks alati kana, kala või liha ja selle juurde salat, haruharva mõni süsivesikulisand a la kartul või pasta. Oletamine ja eeldamine on kõigi vigade ema, tead ju küll (ja nüüd sa vastad, et sa ei usu mind … las olla pealegi).

Äkki joo vähem siis, kui sul lausa enesekontroll ära kaob. Ma sellist joomiskäitumist ei oska kommenteerida omast kogemusest, ma ennast täis ei joo kunagi ja saan ikka aru, mida teen.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Äkki joo vähem siis, kui sul lausa enesekontroll ära kaob. Ma sellist joomiskäitumist ei oska kommenteerida omast kogemusest, ma ennast täis ei joo kunagi ja saan ikka aru, mida teen.

Teema pole sinust, eks. Teema on alkoholitarbimisest. Enesekontroll väheneb igasuguse alkoholitarbimisega, kellel rohkem, kellel vähem. Ära nüüd ürita juttu mujale viia, eksju. Panid pange selle söögiisu asjaga, lepi, et alkoholi tarbimine mõjutab söömist ning sealtkaudu kehakaalu – ja läheme eluga edasi.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teema pole sinust, eks. Teema on alkoholitarbimisest. Enesekontroll väheneb igasuguse alkoholitarbimisega, kellel rohkem, kellel vähem. Ära nüüd ürita juttu mujale viia, eksju. Panid pange selle söögiisu asjaga, lepi, et alkoholi tarbimine mõjutab söömist ning sealtkaudu kehakaalu – ja läheme eluga edasi.

Tead, ma ei viitsi sinuga rohkem vaielda. Joo oma rummikoolat edasi ja keeda öösel pelmeene. Ma joon õhtusöögi juurde veini ja ei vaja seejärel veel üht õhtusööki. Pelmeene ei ole ostnud juba 20 aastat vähemalt.

+3
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Jälle mingi loll vaidlus. Enda kohta tean täpselt, et alkohol ei tekita toiduisu, küll aga võtab see maha pidurid minu ja külmkapi vahel. Kainena ma tean, et ei ole mõistlik poole öö ajal head-paremat nosida. Alkoholi joonuna on mul sellest teadmisest ükskõik.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tead, ma ei viitsi sinuga rohkem vaielda.

Olgu Allah kiidetud.

Joo oma rummikoolat edasi ja keeda öösel pelmeene.

Rummikoolast ei tea ma midagi ja just sellest kirjutasingi, et kui alkoholitarbimise järele jätsin, siis toimus minuga mõndagi head. Natuke süvenemisvõimet!

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rummikoolast ei tea ma midagi ja just sellest kirjutasingi, et kui alkoholitarbimise järele jätsin, siis toimus minuga mõndagi head. Natuke süvenemisvõimet!

Mina olen ka alkoholist loobunud, aga midagi erilist head pole juhtunud. Pole ilusamaks läinud, pole tuju parem, pole kaal alla läinud. Millal need muutused paremuse poole hakkasid juhtuma?

+2
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 136 )

Esileht Ilu ja tervis Alkoholiprobleem