Ma tean väga palju inimesi, kellel puudub igasugune huvi reisimise vastu. Mõni siiski ennast kuskile veab, sest perekond ja ühiskond survestavad, aga isegi seal ei tee ta mitte midagi, vedeleb lihtsalt kuskil hotellis aja maha ja mitte mingisugust huvi teise riigi eluolu, kultuuri ja looduse vastu ei ole.
Ärge ajage segi kahte asja – huvi teise riigi või rahva eluolu, kultuuri ja looduse vastu ning reisimist. Reisitakse ka ilma igasuguse huvita, lihtsalt soojale maale. Ja ilma reisimata on vägagi võimalik otsida infot ja teada oluliselt enam kui mõni, kes terve ilma läbi rännanud.
Inimesena, kes tõesti enam ei tunne mingit huvi reisimise vastu, võin selgitada, millest see tuleb – reisimine on alati ebamugav. Kõigepealt lennusõit (ebamugav, tüütu, igav, pikk, natuke ka hirmus), seejärel satud teadmata oludesse elama, mõnikord konditsioneer ei tööta, mõnikord on köök väga nõrk, mida iganes. Pidev planeerimine ja segadused, alati pead mõtlema plaan B peale. Mul on mõnus ja mugav kodu ning ma olen ilmas elanud juba 50+ aastat, noorena väga palju reisinud ja seda nautinud – no miks ma peaksin tahtma minna kodust ära mingisse ebamäärasusse? Vaatan videoid ja näen rohkem kui kohapeal näeksin.