RE: alkohoolikute naistele
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Alkoholism on haigus.
Ütelda, et kui ise tahad, saad lahti, on liiga lihtsustatud.
Ma põlvnen perest, kust alkoholism tuli päris kaugelt naisliini mööda. Arvan, et adun teemat liigagi hästi.
Ma võin täna ütelda, et iga põlvkonnaga mida edasi, seda vähemaks alkoholism jääb. Ca kolmandas põlves oli joodik-vanaema 10 lapselastest ise alko küüsis veel 3. Selles mõttes võin arvata, et alko geen ei ole nö dominantne. See selleks.
Võin ka väita seda, et alkoprobleemidele vaatamata ühiskonnas normaalselt toimivaks inimeseks on meie suguvõsa puhul ikkagi väga palju aitanud elukaaslane. Ja põhjakäigu on eriti kiireks teinud elukaaslase taandumine (\”ise teab, mina ei saa nii elada, nägemist\”). Ma võin ütelda, et minu venna on päästnud tema naine. Kindlasti! See naine on olnud väga tark ja väga resoluutne, targalt resoluutne mitte vingats. Ta on osanud vajutada kõike õigeid nuppe ja osanud rääkida õigeid asju õiges kohas.
Meestele tihti see naise vingumine teemal \”mina pane ampull\” ei lähe korda. Hoopis rohkem läheb korda see, kui õnnestub leida mingi sama probleemi käes vaevlev meestuttav. Siis mehed kahekesi lähevad palju meelsamini seda tegema. Kogu see protsess vajab nö head juhti. Minu vennanaisel õnnestus see. Imetlusväärne, KUIDAS ta seda tegi. Ta isegi tegi nö kaupa oma mehega. Davai, tee sina nii, siis mina teen nii.
Mu vend on tänaseks 50 ja tema lapsed täiskasvanud ning õpivad ülikoolis. Võib ütelda, et üle 20 aasta on tema alkotarbimine olnud täiesti kontrolli all. Ta on õppinud seda kontrolli all hoidma ja ainult ja ainult tänu elukaaslasele.
Võimalik siiski jah, et ca 60+ hakkab ta uuesti jooma, aga võib siiski ütelda, et elu põhiväärtused on teostatud.
Teemaalgataja, kas teie laps on mehele tähtis? Minu vennale on väga. Ja minu vennanaine alustas sellest, et tegi minu vennast täiesti ilgeid fotosid, kui see täis oli. Ja võttis need fotod ette ja rääkis väga vaikse häälega siis kui mees oli täiesti kaine. Näitas ja rääkis, et see on see, mida me näeme, mida laps näeb. Sundis vaatama. See oled sina. Tänapäeval on ju veelgi lihtsam – digikaamera. Aga jah, eks mõistust on vaja nende asjadega toimetamises. [/tsitaat]
su vennanaiane on olnud väga tubli.
aga loodan, et sa annad endale aru, millise viitsütikuga pommi otsas on tema elu kulgenud.
hästi, tema on ise selle tee valinud. aga lapsed ei ole.
alkohoolikust mehe puhul peab naine tegema varem või hiljem otsuse, kas mehele piksevardaks olemine või laste heaolu.
lapsed on pidanud kasvama sellise isaga nagu seal piltidel.
üks asi on teada, et su isa on alkohoolik seal kusagil, teine asi on seda reaalselt näha, koos juurdekuuluva heli ja läbuga.
see, et su vennanaine on valinud taolise tee, ei ei anna talle aga veel vähem sinule õigust hukka mõista teisi, kes ei ohverda oma ainust elu joodikule.
süütunde tekitamine on manipuleerimine.
alkohoolikud on suurepärased manipulaatorid, aga igaüks valib oma tee ise.
nii sinu vend, tema naine, kui sina.
vaid lapsed peavad elama seda elu, mille vanemad nende jaoks valivad.
lõpetuseks.
ka minul on selline vennanaine, kes jäi oma joodikust mehe kõrvale. aga ta ei ole selle üle õnnelik. ta teeb endale nüüd, 50+ vanuses etteheiteid selle pärast, et lasi rikkuda oma lapse lapsepõlve, eriti tundlikku teismeliseaega.
nende poeg lahkus kodust väga noorena.
mina jätsin peale 5 aastast tugisambaks olemist mehe, keda kunagi väga armastasin, oma laste isa, kellega olime 15 aastat koos elanud.
ma ei soovinud, et mu lapsed peaks 15 aastaselt hakkama endale mujalt kodu otsima.
veel. minu vennanaine ei näita ennast kangelasena ega tao sinu kombel rusikatega vastu rindu.
me valisme probleemi lahendamiseks erinevad teed, kuid sellegipoolest oleme me sõbrad ja austame teise otsust.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt 24.01 10:50; 24.01 12:14; 24.01 12:26; 25.01 11:01; 25.01 12:36; 25.01 12:52; 25.01 12:55; 25.01 13:03; 25.01 13:22; 25.01 13:38; 25.01 13:45; 26.01 07:53;