Tead, ma ei tea, kas see lohutab või siis tundub minu poolt kalgi ütlemisena, aga kõikide selliste probleemide ületähtsustamine on selline noore esimese lapse saanud ema (ja ka vanaema) probleem.
Ela veel natuke, saa veel paar last ja siis – otse öeldes – on nii sul endal juba suva, mis värvi su lapsel see jope seljas on kui ka su ämmal, kellel siis terve kari lapselapsi.
Siis oled õnnelik, kui üldse keegi seda karja on nõus vaatama ja külla ootama.
On ikka inimestel mure, on see Reima või hoopis Huppa või Pop või kasvõi kaltsuka jope. Peaasi, et lapsel midagi seljas, lapsel endal niigi savi, on see roosa, sinine või kakapruun. Peaasi, et saab väljas mütata. Sama on ka muude riideesemetega ja mänguasjadega ja kõige muuga. Hakkad laiemat pilti nägema, mitte ei keskendu tühistele detailidele. Sama ükskõik on siis ka ämmal.
Asi ongi selles, et mina ei osta lapsele brändi järgi riideid. 90% väliriietest neil ongi Reima, sest see on ennast meie peres õigustanud ja olemegi sellele pidama jäänud.
Ei ole ma ka äsja emaks saanud vms 🙂 lapsed juba täitsa suured- 12a. ja 6a. Aga mu lastel küll savi pole mis neil seljas on, kui ma midagi ikka tellin siis lapsed on ka kõrval ja saavad arvamust avaldada 🙂
Koolilapsed on hoopis teine teema – ja siis ei ole enam asi kvaliteedis või selles, mida sina lastele osta eelistad – vaid selles, mis hetkel popp on noorte seas. Siin ei dikteeri enam sina, vaid tegelikult hoopis nemad.
Minu pubekatest üks käib näiteks vanakooli tennistega (välja näevad nagu nõukaaegsed), ise on erakoolis käiv neiu, teisel (noormehel) on hoopis mingi jube pealuudega must t-särk – seal ei suru ma neid enam mingi valemiga konkreetset kaubamärki ostma. Mõni ostetav ese on kirvehinnaga, mõni jumala odav ja käib sama hästi.
Kuna mul on aga teine ja kolmas laps mõlemad tüdrukud, siis ma olen pigem läinud seda teed, et omal ajal jätsin kvaliteetsed ülerõivad lihtsalt järgmise lapse ootele ja nüüd järjest kasutamegi. Ei ole vaja enam igat asja osta, kapid ja kodu ei ole niigi kummist. Selleks ei saa sellest ületarbimisest aru, mis on tänaseid titemammasid haaranud. Lapsed kasvavad nii kiiresti ja no ausalt, tegelikult ei ole väikelastel sooja ega külma, mis neil seljas on. Lasteaias kohe kindlasti mitte.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.05 10:57; 13.05 13:42; 13.05 15:57; 13.05 20:34; 15.05 07:10; 15.05 23:30;