Minu jaoks oli ahistav näha Toidupanga vabatahtlikke Selveris otse sissepääsu juures kolmekesi ühes reas, et ikka võimalikult paljusid inimesi saaks mõjutada toitu annetama. Nendest ei olekski saanud kuidagi mööda minna, sest üks oli keskel ja ülejäänud kaks kumbaski ääres ning kassade juures väljas oli neid ka veel.
Vot just. Hobujaama Rimis on Lastehaigla (vist) tegelased. Ja nad justnimel
1. Seisavadki 2-3kesi füüsiliselt ees
2. Panevad sihtvastiluid kommentaare maha neile, kes ei ütlevad. Mimu puhul on nt kolmel korral kommenteeritud pükse. Stiilis, et “ilusate pükstega proua” ja siis välja minnes sama komm uuesti, kui nad uuesti kerjasid ja ma uuesti keeldusin.
Need, kes siin on seda meelt, et” mus teil viga on, et see häirib” ilmselt pole kogemust. Ausalt, see pole kuidagi võrreldav poes oma uut juust maitsma kutsujaga. Need lastehaigla omad on kuidagi tõesti vastikud, ja, ausalt, neist on suht raske mööda saada. See ei ole ok, kui meelega tee peal ees seistakse.
Lhv jms tegelased on väga viisakad ja mõnusad nende Rimi lastehaigla omadega.Neid on isegi raske kirjeldada, aga vastik tunne jääb neist.Ja seda poodi väldin. Kas poed ise ka ikka teavad, et mingid tüübid seisavad inimestel ees ja ei lase poodi.Ilmselt väga ei tea. Kujutavadki ette, et vaikselt ja viksilt hoivad plakatit vms
Teoreetiluselt võiks ju küll politsei kutsuda, sest nad tgkt rikuvad avalikku korda. Aga ma ei ole viitsinud.
Mul on uus lühilause, mus ma neile ütlen. “Ainult loomadele” Sorri, ma pole rikas inimene. Ja ilmselt on mul targem ühe kindla asja peale annetada kui et 2 euri kaupa siia-siia-sinna loobin.
Ma olen oma valikud ja otsused juba teinud ja niimoodi ostukeskuses ei mõjuta küll mind kuidagi. Huvitav, kas kedagi mõjutab.
Erinevus degusteerimisele kutsujatest1 on see, et ma lähengi poodi süüa ostma. Niikuinii. Kui ma oleks nt heategevuskontserdul, ja seal keegi mudagi küsiks, oleks kontekst veidi õigem. Aga ka seal, ärge seiske tee peal füüsiuselt ees. Juustureklsamijad ju ka ei seisa ees.
Keegi pritsis siin, et kas teemaalgatajal on sotsiaalfoobia. Aga kui ongi. Selline nähvamune on kohatu. Kunagi ei tea, mis tervisehäire endal võib tulla. Karma, teate… nt kui sul on tasakaaluhäired, ja keegi lükkab sind tänaval ja sa kukud, kas see pn su enda probleem või äkki oleks võinud lükkamata jätta. Samamoodi nagu võiks jätta ära need emotsionaalsed rünnakud. Sest nad rikuvad tglt avalikku korda. Kindlasti mitte kõik. Aga need eesseisjaja kommenteerijad kindlasti.
Lihtsalt avaldasin arvamust. Ei ole mingi suur probleem. Aga kas nad ise ei arva, et nad koguks rohkem annetusi, kui mad vastikud poleks. Eesti inimene tahab otsustamise aha olla omaette. Ka nt poes, sh suveniiripoes. Olen ise töötanud vabatahtlikuna ühes kohas, kus kigutud tulu läks loomadwle. Ja ma sain liiresti aru, et esimene kontakt peab tulema ostjalt, muidu ma lihtsalt peletan ta eemale. Siia ma ka ettevaatlikult ütlesin tere. Ja kui siis inimene juba oli kontakti loonud, rääkisin, mis me teeme ja kuhu tulu läheb. Mõni juba jooksis tere peale ära.
Kui see lastehaigka lett oleks normaalses kohas (mitte toidupoes) ja kuo annetuste kogujad oskaksid normaalsel viisil kontakti luua, ja leppida sellega, et keegi EI PEA midagi andma ega ostma, siis nad koguks rohkem. Nt ma lähen täna mööda, eriti tuju pole, aga ma märkan nende letti. Lähen veel ja veel mõnel teisel päeval mööda. Ja on parem tuju ja puuduvad nendega seostuvad neg emotsioonid, ja ma annetan. Aga neile lastehaigla omadele na ei anneta IIAL.Ka mutte luskil, kus on teised on kõik on tehtud ilusti. Seat mul on ajus seis tekkinud: lastehaigla seisab mul tee peal ees.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 14.09 01:31; 14.09 17:44; 15.09 00:30;