RE: Antidepressandid teisemelisele. Nõutu…
Mõnede inimeste arvates on AD-d tõesti juba tavalisteks ravimiteks kujunenud. Umbes nii, et kui tuju paha ja poiss jättis maha, siis krõbistame natuke tabletikesi ja elu on jälle lill.
Minu meelest on AD-d ikkagi ravimid, mida tarvitatakse raske haiguse puhul, umbes nagu epilepsiahaiged või diabeetikud seda tegema peavad. Terve psüühikaga inimene saab oma tundeeluga iseseisvalt hakkama ja ei vaja medikamentide abi selleks, et eluga toime tulla.
Ma saan aru, kui mõne raske elusündmuse, näiteks vägivallajuhtumi või lähedase kaotuse tagajärjel tekib ajutine depressioon ja inimene ei tule sellest enam ise välja. Sel juhul on tõesti tegemist ühekordse AD-kuuriga.
Aga ilma välise põhjuseta depressioon on tõesti krooniline haigus, mis tuleneb ajukeemia häirest ja see vajab eluaegset ravi, sh. igapäevast tabletivõtmist. Minu meelest on see küll erivajadus. Kui inimene rohtu ei saa, keerab segi või teeb enesetapu.
Ja nägemishäire, mis vajab prille, on ju küll erivajadus, kas ei ole siis nii või? Või on erivajadus mõne arvates midagi häbiväärset tähistav sõna?
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 01.04 14:49; 14.04 11:30;