Esileht Kodunurk äpardused köögis

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 69 )

Teema: äpardused köögis

Postitas:
Kägu

tegin just guljassi ja lopus kui oli vaja jahu panna sisse taitsa uimasena tegin piima/jahu segu tassis ja valasin selle potti. ise veel segades motlesin, et kuidagi teistmoodi tundub kui tavaliselt. nii, et guljassi asemel tuli hoopis valge kaste lihatykkidega.
nyyd siis peame seda jura tana ohtul sooma ahjukartulitega 😛

mida ”head” olete teie kokku keeranud?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Toite igsuguseid tehtud.. M6ned pole ka v2lja kukkund..
Viimane suurem 6nnetus oli, kui poti sang l2ks katki ja enamus makarone koos veega lendas puupliidile laiali… 6nneks osa j2i potti ja sai salatiks kasutada. Makarone rohkem kodus ei olnud ja oli 6htune aeg….

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Minu kõige suurem äpardus juhtunud ämma külaskäigu ajal:) Tegin ühepajatoitu. Lobisesin ämmaga ning samal ajal segasin potti lisades aegajalt maitseaineid. Mingi hetk tunnen, et kuidagi magus. Noh, küllap see rohke kaalikas, eks. Lisan siis soola ning kiidan veel ämmale, et noh, nüüd juba parem. Toit juba peaaegu valmis, maitsen jälle – no jeerum, ikka täitsa magus! Ämmgi kinnitab seda. Hakkame siis asja uurima ning selgub, et soolatopsis on suhkur! Kusjuures, ma mingi hetk isegi imestasin ju, et miks see sool nii raskelt sealt topsist välja tuleb:)
Ega seda toitu päris heaks enam saanudki, aga ära ta söödi pere poolt;) Ma enne ei öelnud midagi ka, kui oli söödud:D
Ma arvan, et nii mõnigi peale minu toidu ahju unustanud. Meil kord isegi nii, et ime et köök põlema polnud läinud – paksult oli musta suitsu täis.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

kokki tehes unustasin sooda lisada – kook juba vormis ja nats ahjus -võtsin välja raputasin õhukese kihi peale ja ajasin sõrmega segi, tuli päris hea kook välja.
aga lapsena tegin pärmitainast – prooviks tegin 1/4 – jagasin kõik neljaga mh. ka kergitusaja ning ei saanud aru, miks täisaksvanud naeravad – minu arust ju nii loogiline

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Keetsin kalasuppi, lõhe pea jms. oli valmis saanud ja hakkasin kurnama.
Panin sõela kraanikaussi valmis, aga pott jäi sõela alla panemata. Seega puljong läks otse kraanikausist alla:-(

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Kookosküpsistele panin 1.5 dl tuhksuhkru asemel 1,5 dl tärklist. Välja tuli see siis, kui laps esimest küpsist maitstes kurtis, et see on ju täitsa mõru ja kriuksuv 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

See esimene äpardus polnud ju mingi äpardus ning ilmselt maitses hea. 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Keetsin kalasuppi, lõhe pea jms. oli valmis saanud ja hakkasin kurnama.
Panin sõela kraanikaussi valmis, aga pott jäi sõela alla panemata. Seega puljong läks otse kraanikausist alla:-([/tsitaat]

Mul ka! Seega iga kord kui midagi kurnan, siis alati mõtlen enne 3 korda et kumba mul vaja alles hoida on – kas seda tahket osa või vedelikku.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
reif

RE: äpardused köögis

Tegin õelastele siis esimest korda õunakooki aga unustasin koogivormi määrida,et õunakook kinni ei hakkaks.
Õunakook oli vormis kinni ja kätte ei saanud aga vähemalt tuli nii hea,et õelapsed nokkisid õunakooki terve õhtu vormist:D

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Mina keetsin hapukapsaid ja sõbranna oli külas rääkisime juttu ja ei pannud tähele et õli asemel kallasin fairyt hoopis kapsapotti,oi jube mis hais sealt tulema hakkas kui uuesti keema läks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

panin lehtzelatiini asemel jogurtikoogile puruzelatiini, õpetuse järgi (a la 1 tl vastab 1 leht) aga kui järgmine päev vormi ääred ümber ära võtsin jooksis kook mööda lauda sirinal laiali 🙁

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]See esimene äpardus polnud ju mingi äpardus ning ilmselt maitses hea. 🙂

[/tsitaat]

2ra sai s22dud aga eriti hea kyll ei maitsenud 🙁

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Rabakana

RE: äpardused köögis

Ma panin mulgi kapsaid ahju küpsema. No niimoodi, et ained suurde malmpotti, kaas peale ja peale toaahju kütmist, kui siiber kinni, siis pott ahju. Loomulikult unustasin ma selle täiesti ära ja mulgi kapsad meenuseid alles järgmisel päeval. Sain sellise tumemusta… tüki… potist välja kraapida.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Sai tudengina odrajahust kringlit küpsetatud (tavalise kringliretsepti järgi). Pakk oli soomekeelsete kirjadega (humanitaarabist 90-ndatel), jahu tumedam, kui tavaliselt, aga väga peenike. Odrajahu polnud ma varem näinud ka, soome keelt ei osanud.
Noh, kringliks ta muidugi ei kõlvanud, aga lõikasime poolküpsenud (loe: seni ahjus olnud, kui soome keelt oskav toanaaber koju jõudis) käki viiludeks ja küpsetasime ikkagi ära.
Ära sai kamba peale kõik söödud (vaene aeg ja kamp üliõpilasi). Need, kes küpsetamise juures ei olnud ja meie algupärast ideed ei teadnud, isegi kiitsid neid käkke.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Oeh, mul tuli fairyga seoses üks õudus meelde. Olime mehega õhtul liha praadinud ning keedukartulit kõrvale söönud. Hommikul siis vaatan, et oh, väga hea, kartulit veel potis alles ja nii mõnusalt palju liharasva panni peal. Tükeldasin siis kartuli sinna rasva sisse ära, lisasin vist ka viinerit või vorsti, nii et pidi tubli kõhutäis tulema. Oo, ja kui ma siis selle esimese suure näljase ampsu võtsin….. jäkkaa… Selgus, et mees polnud viitsinud panni küll puhtaks pesta, aga oli selle nö likku pannud ehk Fairyga üle piserdanud:D

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

RE: äpardused köögis

Kõige eredam elamus oli ikkagi see, kui liiter keevat vett koos kilo tyrgiubadega mulle joonelt sylle tuli. No kuidagi valesti hakkasin pliidilt võtma & käest läx. Kusjuures ma olin ikka erakordselt loll, mu esimene mure oli oad kokku korjata & vähegi syya syndiv yle loputada. Pärast käisin pool suve & paar kuud sygisest ain’t pikas seelikus & suguelu asemel mõtlesin Bepanthenist . . .

Mu esimene abikaasa, tiivuline geenius, tahtis pikerguse klaasvormi yhes otsas makarone keeta. Gaasileegi peal. Põmm kolaki! Sama geniaalsusega esines yx suvekorterisse kylla tulnud sõbranna ka. Miinus kax klaasanumat, pluss kerziljon klaasikildu & paar head ehmatust.

Please wait...
Postitas:
Jaagular

RE: äpardused köögis

Mu vanaema küttis õunamoosi keetes suurde potti mingi poole kilo jagu kruupe, enne, kui taipas, et see suhkur pole:) Pärast, ontliku perenaisena lasi ikka tasasel tulel haududa, et kruubid pehmeks saaksid. Saigi talvel söödud kruubilisandiga moosi. Halb igatahes ei olnud, kuigi pisut ebakonventsionaalne.

Ise armastan käsi praeahjus kõrvetada. Õel sama lugu. Aeg-ajalt saab teineteise ‘sõjahaavu’ võrreldud.

Please wait...
Postitas:
märtsijänes11

RE: äpardused köögis

Minu ema pani kunagi vaarikamoosi keetes sinna tubli portsu soola, noh ikka korralikult. See oli vene aja lõpus, no siis kui suhkur talongiga jne ja ära ei raatsitud midagi visata. Nuputasime siis, kuhu seda soolast vaarikamoosi kasutada annaks- borshisupi sisse- ja väga hea sai!

Please wait...
Postitas:
nodzu

RE: äpardused köögis

Tegin kisselli , see kees juba mulinal . Võtsin ruttu tassi, tärklis sisse, vesi peale, segasin ja mauhh potti…
Oh sa issand, kus purskas üle potiäärte.
Kuivatasin pliidi ja järjekindlalt samast purgist tärklis tassi, vesi ja kisselli hulka.
Minu suureks jahmatuseks tekkis uus kissellipurse.
Hakkasin siis tärklist uurima, selgus, et see oli hoopis sooda.;)
Ise imestasin küll, et pagana hästi täna tärklis lahustub…

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Minu emal kukkus kord kissellipott köögipõrandale maha. Ah seda libedust ja koristamist.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
trully

RE: äpardused köögis

Minu lugu eelmise aasta suvest. Tegin süüa saunaköögis, kes siis ikka kuumal suvepäeval pliiti tahab kütta. Plaan oli teha makarone munaga. Esimene potitäis lendas õuele kummuli, sest kuidagiviisi õnnestus mul pluusivarrukat pidi ukselingi külge jääda. Ok, uus sats keema ja seekord olin kurnama minnes väga ettevaatlik. Saidki makaronid pannile ja et toit veidi tahedam saaks otsustasin lisada ka muna … kahjuks oli viimane muna mäda. Nii läks untsu ka teine ports makarone. Aga kuna kõht nõudis oma siis sõitsin õhtul veel veidi enne 10-t teise valda kiirnuudleid ostma … neid on juba väga raske ära vussida.

Please wait...
Postitas:
ketukas33

RE: äpardused köögis

Väga hea.Tükk aega itsitasin omaette peale selle lugemist. No nii elavalt tuli silme ette see kuidas kisellipurse välja võis näha.. [small]nodzu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Tegin kisselli , see kees juba mulinal . Võtsin ruttu tassi, tärklis sisse, vesi peale, segasin ja mauhh potti…
Oh sa issand, kus purskas üle potiäärte.
Kuivatasin pliidi ja järjekindlalt samast purgist tärklis tassi, vesi ja kisselli hulka.
Minu suureks jahmatuseks tekkis uus kissellipurse.
Hakkasin siis tärklist uurima, selgus, et see oli hoopis sooda.;)
Ise imestasin küll, et pagana hästi täna tärklis lahustub…[/tsitaat]

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Üks väga hea kook on all muretainas, peal biskviittainas ja vahepeal õunad või rabarber. Meil on vist suguvõsa viga, et suudame selle vahepealse kihi ära unustada :). Vanaema sai sellega üks kord hakkama, ema sai hakkama, minul on ka niimoodi juhtunud. Moosiga kõlbab selline kook siiski kenasti süüa :).

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Mul sõbranna pidas ükskord koos oma mehega sünnipäeva, enne seda 2 päeva lõikas ämmaga salateid. Kuna rahvast oli palju kutsutud, siis ka mitut sorti salatit tehti väga suurtes kogustes. Peopidamiskoht oli natuke eemal, kuhu pidi autoga sõitma, nimelt siis sõber tuli autoga söökidele järele. Sõbranna tahtis salatipotid pagasnikusse panna, aga ei osanud pagasnikut lahti teha ja pani siis need potid niikauaks auto taha maha ja läks ise tuppa tagasi, et küll siis sõber ise paneb need autosse, kui minema hakkab. Sõber aga läks hoopis teist kaudu autosse ja arvas, et toidud on juba autos ja hakkas siis hoovist välja tagurdama. No ja siis muidugi kostus mõnus kolin ja salatid olid kõik mööda muru laiali.

Kuna külalised pidid juba poole tunni pärast kohal olema, siis kihutasime ruttu sealt maakohast linna, Selverisse ja ostsime külalistele salatit:D

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Möödunud aasta alguses otsustas mees seljanka soojaks lasta. Kuna jäänud oli 1 portsjon, siis lõi geniaalne mõte pähe mitte määrida taldrikut, vaid soojendada kohe potis ja süüa sealt. Pott plastmassangastega asetati ilusti uuni, nupp sisse ja …. Ja mikrolaineahjuga oligi kutu-piilu! Ja potiga ka! Lisaks sain oma aega sisustada musta tahma mahakraapimisega mikrolaineahju taguselt seinalt. Väga vahva oli!
Ja kõige põnevam oli see, et mees minu küsimusele \”mis juhtus?\”, kui astusin kööki, ütles \”ma arvasin, et sa kohe ei märka\” 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Me käisime sõpradel jõuluõhtul külas. Nad on sellised boheemlasetüüpi, muidu väga vaimsed ja toredad, aga praktilistes asjades täielikud äpud. Kui kohale jõudsime, oli veel koristamine pooleli. Lõime siis lõbusasti kaasa, selleks kulus üle kahe tunni, sest segadust ikka oli. Siis selgus, et pererahva jõulusöögiks mõeldud kana oli veel ahju panemata. Panime siis selle ahju. Istusime ja istusime, sattusime jutuhoogu, selle ajaga kõrbes kana täitsa ära. Pereema siis kraapis seda kõrbenud kihti vähemaks ja viis kana terrassile pisut tuulduma, sest hais oli hirmus. Poole tunni pärast kana vaatama minnes selgus, et seda on järanud pere koer, kes kellelegi meelde ei tulnud. Selle aja peale oli kõht juba tõesti tühjaks läinud. Midagi muud süüa ka neil kodus ei olnud. Lõpuks tellisime pitsat ja oli väga tore jõuluõhtu.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Salatist ülesõitmisega meenub, et kunagi toetasin tordikarbi autokatusele niikauaks kuni autoukse lahti teen. 1x võib arvata kuhu see tort sõitma hakkamisel jäi:)

Rubriigist \”laps köögis\” – tegi mulle sünnipäevaks üllatustorti. Vaja teha keedukreemi, millessse jahu oli vaja panna 0.75dl Meie mõõdukann näitab milliliitreid. Mõningase arvutamise tulemusena pani jahu 750ml. Väääga paks keedukreem sai,aga ära söödi tort:)

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Mina tegin õunakooki,kahekordse koguse,et jaguks ka külalistele(kiire oli)
Hakkasin küpsetuspulbrit lisama,heitsin kiire pilgu pakile-kü…
küüslaugu pulber oli…

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Sõbranna, kogemusteta kokk, oli ostnud supikana ja selle ahju pannud ja kui me siis pidulikult peredega lauda istusime siis saime järada seda vintsket kanakest nii et teist nägu..aga minu ämm armastab oma,loe tema pojakese, lemmik retsepte mulle edastada aga \”unustab\” alati mingi olulise detaili kirja panna.
Nii et mehe ema retsepte tehes abielu algus aastatel alati läksid need untsu , vot niii latsekesed.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Eelmisel aastal mehe sünnipäevalauas panin salatile omast arust soola juurde, imestasin, et kuidagi magus tundub, teised ei kurtnud, arvasin, et ju siis minust viga. Kõik muud toidud tundusid normaalsed. Mitu päeva hiljem alles avastasin, et olin kõik peolaua söögid(va keedukartul, millele panin jämesoola), teinud suhkruga. Suhkur oi jube peenike, seepärast ei näinud ka soolatoosis olevat midagi muud. Liha jm tundusid aga normaalsed, sest seal oli peal nt juust, mis andis jurude soolasust. Hiljem kui sõpradele rääkisin oma äpardusest, naersid kõik, aga aru polnud keegi saanud, et midagi mäda oli.
Korra olen õunakoogile pannud kaneeli asemel lihamaitseainet, mis pakis tundus sama tooni, nagu kaneel. Midagi enam teha ka ei saanud, ahjust tulev hais oli jube küll, aga lapsed olid siis veel väiksed ja ära see kook söödi igatahes 🙂
Poiss õpib kokaks nüüd ja praktikal olles kurnas kondid ära, olles neid enne mitu tundi puljongi saamiseks keetnud.

Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 69 )


Esileht Kodunurk äpardused köögis

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.