Esileht Kodunurk äpardused köögis

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 69 )

Teema: äpardused köögis

Postitas:
sie

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Me käisime sõpradel jõuluõhtul külas. Nad on sellised boheemlasetüüpi, muidu väga vaimsed ja toredad, aga praktilistes asjades täielikud äpud. Kui kohale jõudsime, oli veel koristamine pooleli. Lõime siis lõbusasti kaasa, selleks kulus üle kahe tunni, sest segadust ikka oli. Siis selgus, et pererahva jõulusöögiks mõeldud kana oli veel ahju panemata. Panime siis selle ahju. Istusime ja istusime, sattusime jutuhoogu, selle ajaga kõrbes kana täitsa ära. Pereema siis kraapis seda kõrbenud kihti vähemaks ja viis kana terrassile pisut tuulduma, sest hais oli hirmus. Poole tunni pärast kana vaatama minnes selgus, et seda on järanud pere koer, kes kellelegi meelde ei tulnud. Selle aja peale oli kõht juba tõesti tühjaks läinud. Midagi muud süüa ka neil kodus ei olnud. Lõpuks tellisime pitsat ja oli väga tore jõuluõhtu. [/tsitaat]

isver 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

naabrimemm tegi jõuluks verivorste. kogenud perenaisena olid tal alati väga head vorstid. nii ka seekord.

kevadel, kui oli aeg hakata astriseemneid mulda külvama, ei leidnud ta neid kusagilt.
kummaline, sügisel olid ju alles, just sealsamas sahtlis, kus vorstirohigi…
vorstirohi?
vorstirohi!
vosrtirohi oli alles.

siis sai naabrimemm aru, et oli jõuluvorstidesse vorstirohu asemel hoopis astriseemneid pannud.
aga ei sest polnd kedagi, pere sõi ja kiitis, ei saand keegi aru, et seal astriseemned sees olid.

____________________________

ise olen jogurtitordi untsu keeranud, ürgajal, kui igasugused troopikaviljad veel igapäevased asjad ei olnud. ilus tort pidi tulema, konserveeritud virsikutega ja puha. värvi pärast sai paar kiivit ka peale lõigutud. no ilmatu uhke ja värviline värk!

kust mina pidin teadma, et kiivi ¸elatiini ära nullib. siis polnud veel internettigi, ainult kiivid olid.
ühesõnaga oli see tort järgmisel päeval ikka veel vedel. no pisut tahedam oli, kui esimesel päeval, sest tordipõhi oli lagunenud ja asja pisut paksemaks teinud.

mina tahtsin kogu kupatuse minema visata, aga mees sõi kõik ära. maitse olevat \”õige\” olnud, konsistents teda ei häirinud.
vahel meenutab nüüdki seda \”magusat suppi\”.

Please wait...
Postitas:
märtsijänes11

RE: äpardused köögis

Tean juhtumit, kus kringli peale sattus kaneeli asemel punane pipar… Kuna sööjateks oli suur kari suuri näljaseid mehi, siis kraabiti pealt nii palju maha, kui sai ja ära söödi ikkagi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

toorest kartulit praadides pannile õli lisades imestasin, miks õli nii paks ja kollane on, aga valasin edasi. hetk hiljem avastasin, et õli asemel nõudepesuvahend, mis kuidagi õlipudeli kõrvale oli sattunud 😀

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Tahtsime koogi peale kaunistuseks õhukest kihti tarretist teha, aga pakkuda torti juba mõne tunni pärast. Oma arust olime jube nutikad, tegime tarretisepulbrist kangema segu, kui hädapärast vaja. Õhtul oli söödav. Hommikul ei võtnud seda tarretist ükski nuga, oli sitke, nagu tallanahk. Egas midagi, koorisime tordi pealt tarretise ära, tort ise oli ju hea.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]tegin just guljassi ja lopus kui oli vaja jahu panna sisse taitsa uimasena tegin piima/jahu segu tassis ja valasin selle potti. ise veel segades motlesin, et kuidagi teistmoodi tundub kui tavaliselt. nii, et guljassi asemel tuli hoopis valge kaste lihatykkidega.[/tsitaat]
Ei saanud nüüd aru, miks sellest gulja¨i ei saanud? Kui kõige lõpus oli vaja jahu sisse panna, siis segasid selle veega ja panidki ju? Või kuhu sa selle panid? Mitte muhvigi ei saa aru.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Ise lapsena isa samuti korra sisse larbitud kausitäis piimasuppi punase pipraga. Ise veel mõtlesin, et krrdi kibe kaneel on emal. Aga kuna olin jumala kindel, et panin just nimelt kaneeli supi peale, siis sõin ära ja ei nurisenud.
Teine kord tegin moosi- purukooki, kuhu pidi minema 1 tl või spl äädikat ja ma uhasin 1 dl. Kuigi üritasin seda kooki suhkruga magustada, ei saanud sellest asja.
Viimane äpardus, või noh, isegi mitte äparduseks ei saa seda nimetada, oli paar päeva tagasi, kus tahtsin teha Pad Thai’d. Tegin nii, nagu õpetuses ja no välja tuli nagu okse. Ei maitsenud mulle see kalakaste- suhkur- tamarin kooslus kastmes ja riisinuudlid tundusid kuidagi eriti vastikud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

aastaid tagasi sõbrannale külla minnes avastasin kogu ta pere kööki küürimas – 3 l arooniakompotipurk oli kaane pealt visanud, kogu köök oli kenasti roosa, lagi vajas ka värvimist 😀
ise olen korra alt läinud mädamunaga – peale seda muusutan alati muna, enne kui otse pannile löön… kohvi sisse olen soola pannud, banaanid olen kenasti ära koorinud ja siis otse prügikasti visanud, koored on pihku jäänud… suuremaid ekstreemsusi ei meenu 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Panin poti riisiga pliidile podisema ja läksin ise teise tuppa arvuti taha aega parajaks tegema. Mugavlesin toolis, lugesin kõik blogid läbi, uurisin foorumeid ja mängisin mänge. Mõne aja pärast tunnen – mis jube hais siin toas on? Olin just uue arvuti ostnud ja see ajas vahepeal sellist kärsahaisu moodi lõhna välja, arvasin kohe, et ju siis see arvuti ole, ega’s midagi, tegin akna lahti ja jätkasin oma internetirännakuid. Mõni aeg hiljem tundsin, et see kärsahais läheb ainult tugevamaks ja oh sa raks, kui meelde tuli, et jätsin riisi pliidile..! Tormasin kööki, mis oli paksult sinist tossu täis, avasin akna ja hakkasin seda musta söekäkki potist välja kraapima, ise mahlakalt vandudes.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

aah, meelde tuli 🙂 kuna mulle maitsevad väga küpsetatud kastanid, siis otsustasin kodus järgi proovida, no et teen nagu popkorni – natuke õli potis kuumaks ja kastanid sisse… ja ossa süda kui need paukuma hakkasid, potikaas lendas laias kaares minema, köök oli praksuvaid kastaneid täis ja kui ma esimese ettejuhtuva kaane kätte sain ja potile peale surusin, siis pidin ise selle otsas niikaua kõhutama kuni lahing läbi 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Rabakana

RE: äpardused köögis

Mul tuli veel varasest noorepõlvest lugu meelde.
Koolis veel siis ei käinud.
Oli kibe heinateo aeg. Mehed hangusid heinu küüni alla. Päike palav, janu kõrvetas. Kamandati siis mind, et mine ja tee üks suur kann morssi.
Panin vilega tuppa. Vesi kannu, sõstramahl peale ja hea hulk suhkrut ka. Segan, maitsen – hapu veel. Panen suhkrut juurde, ikka mõnuga. Segan, maitsen – mis värk on, ikka jube hapu. Nagu hapumgi kui enne. Panen igaks juhuks veel suhkrut. Segan… Viin kannu õue. Isale veel ütlesin, et ei tea, natuke hapu vist jäi. Isa arvas: \”Ongi hea, liiga magus paneb suu kleepima!\” ja jõi korraliku suure janu. Küll tegi vissis nägu seejärel.
Viisin morsi tagasi, uut laari tegema.
Selleks ajaks oli ema ka juba köögis ja vaatas, et ma olin suhkru asemel sidrunhapet tummiselt morsile lisanud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Ma tegin ka kunagi lapsena sidrunhappega pannkooke, panin muudkui juurde, aga magusamaks ei läinud tainas.

Meil nõukaajal olid kõik kuivained siltideta ühesuurustes klaaspurkides.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

90. alguses kui lapsena sõbrannadega esimest korda popkorni tegime, ei taibanud potile kaant peale panna. Niikaua kuni ilutulestik kestis varjusine köögi laua all. Sõbranna koer käis õnnelikult popkorni lumesajus ringi ja lahmis kahe suupoolega popkorni sisse. Köök oli pärast kõik rasvajälgi täis, andis koristada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Klassivennal kunagi koer näppas salaja jõululaualt hane ära, kuni pererahvas kingitusi avas. Koer oli hanega umbes samas mõõdus, seega oli selge, et nahka ta seda hane pannud ei ole. Elasid nad kolmetoalises korteris, aga otsisid, mis nad otsisid, hane ei leidnud. Alles siis, kui maga mindi selgus, et koer oli hane voodisse vedanud ja teki sisse mätsinud.

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Me käisime sõpradel jõuluõhtul külas. Nad on sellised boheemlasetüüpi, muidu väga vaimsed ja toredad, aga praktilistes asjades täielikud äpud. Kui kohale jõudsime, oli veel koristamine pooleli. Lõime siis lõbusasti kaasa, selleks kulus üle kahe tunni, sest segadust ikka oli. Siis selgus, et pererahva jõulusöögiks mõeldud kana oli veel ahju panemata. Panime siis selle ahju. Istusime ja istusime, sattusime jutuhoogu, selle ajaga kõrbes kana täitsa ära. Pereema siis kraapis seda kõrbenud kihti vähemaks ja viis kana terrassile pisut tuulduma, sest hais oli hirmus. Poole tunni pärast kana vaatama minnes selgus, et seda on järanud pere koer, kes kellelegi meelde ei tulnud. Selle aja peale oli kõht juba tõesti tühjaks läinud. Midagi muud süüa ka neil kodus ei olnud. Lõpuks tellisime pitsat ja oli väga tore jõuluõhtu. [/tsitaat]

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Hautasin pliidil kapsaid, ühes potis olid veel kartulid, siis kastmepott, kõik kenasti pliidil podisemas. Külalised pidid tulema, läksin ülevalt klaase võtma ja üks klaas kukkus lauale ja pritsis tuhandeid kilde üle terve köögi laiali, kahjuks lendas ka pliidile toitude sisse, nii et kõik kupatus läks prügikasti, koristasin köögis ja otsisin peenikesi klaasitükke taga, neid leidsin veel järgnevatelgi päevadel.
Pidu sai ikka peetud, igaüks võttis midagi lohutuseks kaasa.

Please wait...
Postitas:
kader2

RE: äpardused köögis

Väga lõbusad lood 🙂
Meenusid kohe ka enda omad.
Kord küpsetasin kooki nii, et munad lõin vahtu ja panin siis korraks veel külmkappi. Kook oli juba ahjus kui avastasin, et munad on ikka külmkapis.

Tuli jaanipäev. Ämm arvas, et see oleks ju hea võimalus kisselliks keeta kõik moosid, mida muidu ehk ei sööda ära – külalisi ja lapsi kokku 30, teisel hommikul ikka juuakse see kõik ära. Teine hommik oli väga ilus ja soe, mängisime palli jne. Kui pealelõunat olime siis viimastele külalistele lehvitanud, siis meenus, et 20 liitrit kisselli on keldris ikka veel jahtumas…

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Tegin öösel ¸elatiiniga kooki, et järgmisel hommikul tööle kaasa võtta. Kasutan selleks tavaliselt küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm lahtikäivat ümmargust vormi.
Nii seegi kord, kõik oli valmis ja hakkasin kooki tardumiseks külmikusse tõstma, kui halvasti kinnitatud koogivorm lahti tuli ja kogu vedel koogisegu laotus mööda külmiku riiuleid ja esiseina laiali.
Koristasin siis öösel pool tundi külmkappi ja nutsin haledusest.

Please wait...
Postitas:
U_S

RE: äpardused köögis

Esimesena meenub, kui lapsena tegin esimese katse keeta piima-makaronisuppi. Olin siis vist ca 7 või 8. Lapse loogika ütles, et makaronid tuleb lihtsalt piimas pehmeks keeta ja asi vask, ongi supp. Nii, piim keema, toored makaronid sisse, ikka mõnusas koguses, et ei peaks neid pärast piima seest taga otsima. Keeb ja keeb mul pliidil, makaronid on juba kogu piima endasse neelanud, a pehmed ikka veel ei ole. Lõpptulemuseks oli makaronipuder ja pott läks salaja mahakandmisele, sest seda põhjakõrbenud piima mina sealt potipõhjast oma lapse aruga enam lahti ei saanudki. Ema veel pärast pikka aega otsis ja kirus end, et kuhu see pott küll sai ja kuidas see niimoodi meie väikeses kodus ära kaduda sai.

Please wait...
Postitas:
Yanna68

RE: äpardused köögis

Nõuka ajal oli sefiir suur defka ja väga ihaldusväärne. Meie kokanduse õpetaja andis meile siis sefiiriretsepti (. Otsustasime pinginaabriga (olime umbes 11-12) ise teha ja kohe PALJU, panime mitmekordselt aineid. Vispeldasimegi kokku ja hakkasime siis supilusikaga kandikule pätsikesi tarduma panema. Kahjuks oli seda segu ikka tohutult, nii et lõpuks pätsisime täis kõik kapid, laua, leivakasti pealse ja muud tasapinnad. Ema pidi kokku kukkuma kui nägi. Palusin härdalt, et ootame, kohe tarduvad ära, ja siis ootasimegi.. Järgmisel päeval kaapisime laudu ja mööblit puhtaks… ei tardunudki (äkki õpetaja andis tordisefiiri retsepti, mõtlen nüüd)

Igatahes sefiiriigatsus läks mõneks ajaks üle.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Ühel sünnipäeval tõi perenaine vahetult enne karaoke-tuuri lauale vaagnatäie omatehtud singirulle. Kõik me laulsime tohutult entusiastlikult kaasa, pilgud telekas ja ei pannudki tähele, et ühtede külaliste spanjel oli meie nina alt terve vaagnatäie singirulle ära hävitanud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

meil olid ka millalgi kuges lapsepõlves moosiülejäägid tekkinud ja ema siis otsustas 1x koduveini teha. pudel oli ikka tohutu, mingi 40l äkki ja kui se möks seal sees käärima läks, siis ühel heal hetkel lõi lihtsalt põhja alt ära ja kogu tuba oli seda haisvat löga täis. oi see oli jube ja haises ikka jupp aega. igatahe veini tegemise isu pole emal enam rohkem olnud 😀

ise ma tegin millalgi kringlit külakostiks, aga kuna panin küpsemisajaga veidi mööda, siis läks suht kiireks bussi peale minekuga ja kringel jäi seest veidi nätskeks- maitses hästi, aga kui pärast need pärmirehitsad tulema hakkasid, siis oli küll jube

Please wait...
Postitas:
märtsijänes11

RE: äpardused köögis

Kunagi lastena olime kahekesi omapead kodus ja tahtsime koogel- moogelit, no ja kuna seda head asja tehti meie arvates alati liiga väike kogus, sis me otsustasime mitte koonerdada. Kujutage sis ette, 7-ja 5- aastane \”kokk\” ja 10 muna! Mäletan , et sõime supilusikatega suurest kausist, aga lõpp läks ikka kuskile põõsaste alla .

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Ei saanud nüüd aru, miks sellest gulja¨i ei saanud? Kui kõige lõpus oli vaja jahu sisse panna, siis segasid selle veega ja panidki ju? Või kuhu sa selle panid? Mitte muhvigi ei saa aru. [/tsitaat]

Sama siin, loen ja loen, aga ikka ei saa aru. Panid jahu sisse ja oligi kaste valmis..? Misasi siis viltu läks? Täiesti sportlik huvi juba tekib.

Please wait...
Postitas:
M_Tallinnast

RE: äpardused köögis

viimane suurem äparus oli ¨okolaadikoogiga. Olin varem ka teinud, aga seekor lugesin endakirjutatud retsepti ning seal oli mingil imelikul põhjusel täitsa valed numbrid. Esiteks panin jahu 2x rohem ning siis suhkrut 4x rohem kui vaja. Sain aru küll, et tainas pole õige konsistensiga, aga küpsetasin ikka ära. Leidus ka inimesi, kes selle ära sõid 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Mina unustasin eile külmutatud vaarikad koogi jaoks sulama panna. Kui tainas valmis oli, tuli meelde, et vaarikad alles sügavkülmas. Sulatasin need siis 10 minutiga fööniga ära.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina unustasin eile külmutatud vaarikad koogi jaoks sulama panna. Kui tainas valmis oli, tuli meelde, et vaarikad alles sügavkülmas. Sulatasin need siis 10 minutiga fööniga ära.[/tsitaat]
midagi poleks juhtunud, kui oleks need vaarikad külmunud kujul taignasse seganud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

midagi poleks juhtunud, kui oleks need vaarikad külmunud kujul taignasse seganud.[/tsitaat]

ma korra tegin külmunutest ka, kuid kook jäi väga vedel ja vesine

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Kunagi tahtsin popcorni teha ja võtsin siis poti ja panin pliidile, kallasin suurema koguse õli ka potti ja läksin istusin teleka ette maha. Muidugi läks pott pliidil meelest ära ja kui üks hetk meelde tuli tormasin kööki, võtsin potilt kaane maha ja sealt potist tuli kena leek vastu. Hea, et kulmudest ilma ei jäänud. Popcorn jäi igas tahes söömata:D

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]tegin just guljassi ja lopus kui oli vaja jahu panna sisse taitsa uimasena tegin piima/jahu segu tassis ja valasin selle potti. ise veel segades motlesin, et kuidagi teistmoodi tundub kui tavaliselt. nii, et guljassi asemel tuli hoopis valge kaste lihatykkidega.
nyyd siis peame seda jura tana ohtul sooma ahjukartulitega 😛

mida ”head” olete teie kokku keeranud?[/tsitaat]

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Ei saanud nüüd aru, miks sellest gulja¨i ei saanud? Kui kõige lõpus oli vaja jahu sisse panna, siis segasid selle veega ja panidki ju? Või kuhu sa selle panid? Mitte muhvigi ei saa aru. [/tsitaat]

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Sama siin, loen ja loen, aga ikka ei saa aru. Panid jahu sisse ja oligi kaste valmis..? Misasi siis viltu läks? Täiesti sportlik huvi juba tekib. [/tsitaat]

Teemaalgataja segas jahu ju piimaga, mitte veega!
Piima-jahu seguga saab lihakastme küll, aga mitte gulja¨i. 😉

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

ma korra tegin külmunutest ka, kuid kook jäi väga vedel ja vesine[/tsitaat]
Koogile võib lisada sügavkülmast võetud marju, sa ei pea neid sulatama.

Nipp sulle tulevikuks: sega sügavküömast võetud marjad kohe läbi tärklisega, lisa külmunud marjad kohe tainale ja kook kohe ahju – nii ei jää vesiseks.

Miks? Sest tärklis seob marjade mahla, marjad ei vaju ka põhja, seega ei teki marjamahlast ka vesisust ja saad täiesti normaalse koogi. 😉

Tärklise kogus on ca 1 spl ca 200 g marjade puhul.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 69 )


Esileht Kodunurk äpardused köögis

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.